forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 575

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7297 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 16/09/2022 : 12:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

Nema nikavih najava..nažalost

Nathan postao Libellusu zadnja rupa na svirali. I to baš pred Rat svjetova.
Ali neka nama alanfordova, misternoova, zagora, texova u bezbroj nijansi.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17831 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/09/2022 : 12:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
**** vas ko stigne
:D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1608 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 16/09/2022 : 12:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ma ne sekiram se, samo da mi nekim slučajem ne bi promaklo :) više će nervoze biti kada krene rat svjetova a epizode između se jako otegnu.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15784 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/09/2022 : 10:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Evo, najavili knjigu br.80

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 17/09/2022 : 12:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
U listopadu ide NN 80. U rujnu nijedan NN.
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2234 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 17/09/2022 : 22:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Scenarij: Bepi Vigna
Crtež: Germano Bonazzi
Naslovnica: Sergio Giardo

https://shop.sergiobonelli.it/nathan-never/2022/09/13/albo/il-mistero-di-elania-elmore-1022127/

Table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1663079421350.jpg--.jpg?1663079421000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1663079421790.jpg--.jpg?1663079422000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1663079422251.jpg--.jpg?1663079422000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 18/09/2022 : 10:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Baš malo gledam, usporili su do daske. Ove godine do sada, tj do listopada je izašlo, zapravo najavljeno samo 6 knjiga, od toga je jedna zajednička sa druga 2 junaka (MNO i MM).
Niti jedna stara knjiga za popunjavanje rupe još (od do sada standardnih 2 godišnje). Nekako sumnjam da će do kraja godine u samo ta dva preostala mjeseca uspjet izbaciti tih 51 komada po njihovim procjenama. Pogotovo kada se uzme u obzir kako sporo to sve ide ove godine. A pogotovo sumnjam u broj NN-a u tih preostalih 51 knjiga.
Vi stariji sakupljači, je li ovo do sada najgora godina po broju izdanja?

Razumijem ja AF i MNo u boji, to su zlatne koke, pogotovo izgleda MNo, njega štancaju kao da sutra ne postoji. Vjerujem da su uz Zagija i Dragonera (EDIT: A i Tex koliko vidim; ispravite me ako griješim) to dvoje vj stupovi koji ih drže, ali opet mi je ovo sa NN malo suludo, pa ovim tempom niti rupu, niti taj Rat svjetova nećemo vidjeti još dugo. Uz sve to, čini mi se (nisam provjeravao!) da je svaka nova kniga/e skuplja za par kuna. I na kraju kad sve zbrojim i oduzmem, iskreno mi uopće nije čudno što dosta ljudi odustaje od ovih njihovih serijala. I ovo pišem samo na temelju viđenih oglasa iliti ekipe koja je odustala od nekog SBE LL serijala i odlučila prodati, a tko zna koliko ima ljudi koji su odustali ali ne prodaju, nego će zadržati dosadašnju kolekciju.
Čisto da se razumijemo, ja za sada još ne odustajem, ali kada financije postanu toliki problem, nažalost morat ću i ja odustat (stripovi i ostali ''luksuz'' će prvi biti srezani).

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 18/09/2022 10:16:17
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1122 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 18/09/2022 : 12:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
U 2021 od 100 knjiga njih 36 je izašlo u prosincu. Tak da ne znam što bih rekao dal' će uspijet ostvariti "The Plan".
Prošle godine od Nathana: 1 iz rupe i 4 redovna. Zaostatak od 2022 je bio AA i Almanah (kojeg još čekamo).

Mislim da osim finacijskih razloga (jer kao što veliš Alan Ford, Zagor, Tex, Dragonero i Mr No su "perjanice") je i do tehničkih stvari (npr: za Mr No i AF postoje prijevodi) a i do afiniteta (Alan Ford im je iz emocionalnih razloga sada isto bitan).

A i cijene rastu i pitanje je dal' će stat rasti.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10821 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/09/2022 : 15:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Rupa od brojeva 48-62.

Pet knjiga.

Kad postoji ta crna rupa i mjesto da se popuni, radi se distrakcija na druge stripove. Nemam nista protiv Mnoa, ali mogli su pricekati i rijesiti ovo sa NN-om.
Mozda bi neki i poceli kupovati druge edicije sa saznanjem da su nesto kompletirali i nastavili dalje. Ovako se velike fanove rastrga i preusmjeri na opet duge serijale i dovede do nepopularnih ekonomskih odluka.
Osobno, da sam vec skupio NN-a sa ovim kronicnim nedostatkom u kolekciji, sigurno bih se jos prosle godine odlucio i uzimati Mnoa u koloru, ne bi kao fanu bilo zao niceg, jer je to jedino od prioriteta koje bih htio u kolekciji.

Ovako se nisam dao siriti lepezu serijala i novcanik ocekujuci Godota ili stripovskog mesiju, pa da upadnem u te markentiske trikove.
Ovako sam flegma, easy i no sikiriki, sto me je mimoislo, nije me moglo zadesiti, a sto me zadesilo, nije me moglo ni mimoici.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

491 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 19/09/2022 : 10:08:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Ja čekam samo tu rupu još da popunim, odustao sam od novih brojeva, još me zatrzaju samo specijalci/almanah, a sve drugo ignoriram...i osjećam se preporođeno.

Pred koji dan sam otkazao i rezervaciju za AF, 1400kn u dva mjeseca, a sad bi u rujnu trebala izaći još dva, znači još 400kn...pa da serem novce ne bih mogao tim tempom kupovati. Plus sam sad u zaostatku sa Fibrom.

Neizmjerno me živcira ta limitirana naknada gdje se printa na broj i ako ne kupiš kroz rezervaciju ili ćeš ostati bez primjerka ili ćeš ga plaćati skuplje.

Edited by - Odoakar on 19/09/2022 10:09:54
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17831 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/09/2022 : 10:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Odoakar
i osjećam se preporođeno.

što bi reko stinki na ovo
progledao si

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/09/2022 : 11:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Pa nije došlo samo do usporavanja kod NNa
Koliko vidim, redovni Dragonero i Dampyr su izašle samo 4 knjige ove godine, Nick 2, Tex 5 (brojin i najavljene ture)
Ali ok, sa Dragonerom se guraju i popratne edicije pa se neću žaliti
A ostali nabrojani me ionako ne zanimaju
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10821 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/09/2022 : 11:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

quote:
Originally posted by Odoakar
i osjećam se preporođeno.

što bi reko stinki na ovo
progledao si

Nije da je vrag uzeo salu, vec strip uzima paru.
Tko zna mozda cemo se grijati njima ove zime, deblji papir u HC-u duze gori.
Nije da nemam te epizode, uzmem od Slobodne i Ludens i samo ubacim izmedju.
😁
Za ovu nasu dijagnozu ne trebas oftamologa da progledas, samo podvuci crtu sta hoces citati i ostaviti.
Kad izadju i ovih pet knjiga procitam opet NN do nedgje one sa Atlantidom i sta reci, vjerujem da ih nikad necu vise procitati.
I sto onda?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17831 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 19/09/2022 : 11:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
trebam li davati velike novce za nešto što ću čitati jednom u 10 godina

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/09/2022 : 11:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Pa nije došlo samo do usporavanja kod NNa
Koliko vidim, redovni Dragonero i Dampyr su izašle samo 4 knjige ove godine, Nick 2, Tex 5 (brojin i najavljene ture)
Ali ok, sa Dragonerom se guraju i popratne edicije pa se neću žaliti
A ostali nabrojani me ionako ne zanimaju

Texa nikad više. Čak 13 sa popratnim edicijama a gdje je još kraj godine.

Općenito nikad više izdanja. Ove godine najavljeno 144, što ni Ludens kao kiosk izdavač ne može pratiti.

I da bude 1000, opet će netko biti nezadovljan "zašto baš nije izašlo ovo ili ono ?"
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/09/2022 : 12:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
@logo: Sa tobom se baš i nema smisla ''boriti'', ali ne znam da li si uopće pročitao moj post (a mislim i Risboov i Jerryev)?
Primjetili smo da se NN jako usporio u odnosnu na prijašnje godine. Isto tako sam napisao i tih par serijala koji očito održavaju LL jer ih štancaju jako brzo.
SM je spomenuo da je slično i sa Dragonerom. Čitaj, mi bi jeli burek i jogurt kojih baš i nema, a ti kao padobranac upadaš i govoriš šta kukate kad ima janjetine i lignji. ;)

@Emirem i Željko: Pa po meni nema šašavije stvari nego davati silne novce (a i prostor!) za nešto što nećemo čitati više od jednom. Pa za to mogu poslužiti i skenovi, pročitaš i pobrišeš.
Ja se trudim sve više paziti što kupujem u zadnje vrijeme. Život je prekratak, pa ima i drugih stvari u životu koje valja probat, pa se financije mogu i tamo preusmjeriti.
No, svatko ima svoje gušte i ciljeve i neka radi kako mu paše. ;)
Ova tema se učestalo ponavlja i uvijek je čini mi se isti zaključak. Ima nas od onih bez mjere i kočnica koji kupuju sve, do onih koji možda i previše paze da kupuju probrano samo ono što će više puta iščitavati, do onih koji neće dati ni lipe jer im je glupo kad sve mogu skinut za 0kn (pardon, €) i pročitati (naravno tu su i svi oni između ovih ekstremnih primjera).
A na kraju svi mi volimo i čitamo stripove (valjda svi čitaju sve što kupe...).

Odgovorio mi je Dado na njihovom forumu da će biti još NN ove godine. Za sada dovoljno, ja se nadam barem ta 2 komada iz rupe, Rat svjetova u kompletu ako bude super, ako ne bude a dobro, neće ništa propast zbog toga, ali bilo bi lijepo. :D

Edited by - DiSkAcH on 19/09/2022 13:34:28
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7297 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/09/2022 : 12:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ma ne moraš sipati žuč na neke padobrance Diskach.
Nego hoćeš li čekati svih 5 knjiga da se pročita Rat svjetova u komadu ili knjigu po knjigu? Ja ću vjerojatno čekati da se sve skupi pa u komadu svih 11 epizoda.
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/09/2022 : 12:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

@logo: Sa tobom se baš i nema smisla ''boriti'', ali ne znam da li si uopće pročitao moj post (a mislim i Rsboov i Jeeryev)?
Primjetili smo da se NN jako usporio u odnosnu na prijašnje godine. Isto tako sam napisao i tih par serijala koji očito održavaju LL jer ih štancaju jako brzo.
SM je spomenuo da je slično i sa Dragonerom. Čitaj, mi bi jeli burek i jogurt kojih baš i nema, a ti kao padobranac upadaš i govoriš šta kukate kad ima janjetine i lignji. ;)

@Emirem i Željko: Pa po meni nema šašavije stvari nego davati silne novce (a i prostor!) za nešto što nećemo čitati više od jednom. Pa za to mogu poslužiti i skenovi, pročitaš i pobrišeš.
Ja se trudim sve više paziti što kupujem u zadnje vrijeme. Život je prekratak, pa ima i drugih stvari u životu koje valja probat, pa se financije mogu i tamo preusmjeriti.
No, svatko ima svoje gušte i ciljeve i neka radi kako mu paše. ;)
Ova tema se učestalo ponavlja i uvijek je čini mi se isti zaključak. Ima nas od onih bez mjere i kočnica koji kupuju sve, do onih koji možda i previše paze da kupuju probrano samo ono što će više puta iščitavati, do onih koji neće dati ni lipe jer im je glupo kad sve mogu skinut za 0kn (pardon, €) i pročitati (naravno tu su i svi oni između ovih ekstremnih primjera).
A na kraju svi mi volimo i čitamo stripove (valjda svi čitaju sve što kupe...).

Odgovorio mi je Dado na njihovom forumu da će biti još NN ove godine. Za sada dovoljno, ja se nadam barem ta 2 komada iz rupe, Rat svjetova u kompletu ako bude super, ako ne bude a dobro, neće ništa propast zbog toga, ali bilo bi lijepo. :D

Halo "borac"...a tko se tebi uopće obratio ?

Moj odgovor je na Supermarkov upis.

I onda ti nekog nazivaš "padobrancem" kao i ovaj poslije tebe.

Šta ste Vas dvojica privatizirali "topic" ?

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4748 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/09/2022 : 13:12:33  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je ustanoviti da ima ljudi koji opsesivno prate ovaj topic, iako ne čitaju Nathana.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7297 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 19/09/2022 : 13:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Je li to onaj logo koji se uspije posvađati i s vlastitom sjenom?
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/09/2022 : 13:19:01  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Drago mi je ustanoviti da ima ljudi koji opsesivno prate ovaj topic, iako ne čitaju Nathana.

Je, je...i ja sam tako vidio da ima ljudi koji prate topic "Bundesliga" a zamisli ne igraju nogomet za Bayern.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6315 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 19/09/2022 : 13:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Ma ne moraš sipati žuč na neke padobrance Diskach.
Nego hoćeš li čekati svih 5 knjiga da se pročita Rat svjetova u komadu ili knjigu po knjigu? Ja ću vjerojatno čekati da se sve skupi pa u komadu svih 11 epizoda.

Mislim da bi mogao pričekati, ili ću barem svaki put kada nabavim nove nastavke, ponovno pročitati prijašnje. Sa Tv serijama npr uvijek čekam da izađe cijela sezona pa izbinđam.
A opet NN kupujem tako da ga platim kad izađe, a za slanje se dogovorim kada se malo više toga nakupi. Skužio sam da u prosjeku 2 puta godišnje dobivam LL pošiljku, pa tako i čitam.
Sada je ''u điru'' i AF, pa će se prije i skupit neka količina za slanje.

Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1608 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 19/09/2022 : 14:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Uvijek čitam kako izlaze novi brojevi, kompletirani ili ne. Ako su dobre epizode guštam ponavljati gradivo tijekom kompletiranja ( osim nesretne kompanije).

Imam dojam da samo raste broj kulera među nathanovcima, u stilu "bit će kako bude" :)
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15784 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/09/2022 : 20:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Bit će kako bude

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO

Edited by - risbozg on 19/09/2022 20:39:26
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1608 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 20/09/2022 : 08:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Predlažem onda naš službeni moto i dodatak u naslovu našeg topica: che sara, sara :)

Ozbiljno, nema potrebe za uzrujavanjem, nije nathan jedini strip koji postoji. Zbog ovog razvlačenja i cijene ne želim više pratiti druge dugotrajne serijale kod LL, ali tu je Siročad koji mi je super filer a većina nas prati druge izdavače, prije svega Fibru. Neće nam faliti lektire već novca i prostora :)

Inače ajde lijepo za NN 80.
Go to Top of Page
Page: of 575 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.32 seconds. Snitz Forums 2000