Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/04/2023 : 16:19:18
|
quote: Originally posted by zeljko
Dzaba vam pare Natana neeeeema Kace biti ne znamo
A ti nam sada otkrivaš toplu vodu...davno je to Đole opjevao u Vasi Ladačkom. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 10/04/2023 : 17:05:10
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
emirem
Advanced Member
10819 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/04/2023 : 21:53:55
|
'ajd, 'ajd, Dade i Džekna još nijesu umrli. Ima još nade. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7610 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8237 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 11/04/2023 : 23:21:58
|
Odlicno je golkondino |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2726 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Posted - 14/04/2023 : 08:31:41
|
kolko vrijedi komples SD ima li u njemu 30 eura
Samo SD bez Ludensa da, ako je i Ludens, onda možeš i poduplat cifru.
|
|
|
karuro
New Member
119 Posts
Member since 29/06/2019 |
Posted - 14/04/2023 : 13:51:27
|
A realnost ako za sd i ludens sve skupa dobijes 30e, dobro si prosao. Jedino ako ces pojedinacno na aukcije...mozda izvuces vise. Ali samo mozda ako bas netko naleti tko je zagrizao i krene bidati. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/04/2023 : 16:55:56
|
quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by risbozg
24.06.2023 bude DVIJE GODINE od kada je Libellus izdao knjigu 16 u popunjavanju crne rupe. Jedino kaj mogu komentirat na to je
SRAMOTA LIBELLUSA I IZIGRAVANJE BUDALA OD NAS LJUBITELJA N.N.-a
a glume kao poštene izdavaće.
Ma, nije teško dokućiti zašto je to tako i što se zbiva s tim 'klasik' Nathanom. Jednostavo Liballusu je neisplativ pa ga zanemaruju i guraju nove stvari koje donose zaradu. E sad, zašto je taj Nathan izgleda neisplativ - zato što su Dade odlućile da im za svaki broj De Angelis crta sve tri nove naslovnice !
Nijedno izdanje Libellusa nema takav trošak. Mislim da te naslovnice ne mogu biti jeftine, a plus toga, zadnju, 16. knjigu su spustili na 250 komada. I sad ne znaju što raditi
Ne znam može li tiraž od 250 komada pokriti troškove De Angelisa, prevoditelja, tiskaru, distribuciju i da im nešto i ostane.
Nikako mi nije jasno zašto, pored već odavno dostupnih izvrsnih i vjerojatno besplatnih Castellinievih naslovnica, Libellus i dalje plaća De Angelisa. Ajde da im nacrta korice knjige (kako rade s Dylanom ili Nickom), ali sve tri...
Jako se nadam da sam u krivu i da se novi Nanthani već suše u tiskari
Castelinijeve naslovnice su sve samo ne besplatne. Dapace, Bonelli ih nema prava vise objavljivati pa stoga ni njihovi klijenti poput Libellusa. Odavno je poznat taj 'rat' izmedu ivanrednog crtaca i njegove bivse firme iz Milana...
De Angelis...sto ponovo kazati? Samo ovo; nije mi jasno kako su tom nekoc izvanrednom i detaljnom crtacu entuzijasti kao sto su Dade dopustili da brlja i zapisava im naslovnice odlicne biblioteke. Kako Nathan Nevera tako i Dylan Doga. Te izvanredne LL knjige sad su sve osim nekoc izvanrednih. Tocno bi i posteno bilo kazati, zasrane su De Angelisovim fuserajem. Katastrofalni coveri kod oba bitna junaka. I to je to. Lose do bola, nacrtano priko neke stvari. Ocito mu se moze. Steta. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/04/2023 : 17:00:46
|
patite kapitalisti nije da sam vas upozoravao na ublehaše ja sam sve to viddio kroz NIK RAJDERA
buuuuuahahahahaha
a stinki ej to zaključio 2008. meni je trebalo 10-ak godina
ongoing serijali bez kraja nisu za LIBELUSA pali ste na 250 hihihi i to kad je serijal najjači bio
Kroz ovu sumu besmisla i tipfelera valjda sam tocno zakljucio, neka pati koga smeta! Nego, sto je to jos samo pet knjiga do 'popunjavanja famozne rupe'... samo sto nije. Nes ti, jos malo pricekati, nakon ovog svog cekanja. Bit ce... A biti ce tad i slade... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/04/2023 : 17:10:30
|
quote: Originally posted by dzoni
ko ima oba izdanja...koje je kvalitetnije uradjeno izdanje natana...od slobodne dalmacije ili golkondino ?
Slobodna Dalmacija/Ludens izdanja su odlicna kiosk izdanja. Knjizice Nathan Nevera od Slobodne su uzitak za oci ako su lijepo ocuvane. Tu su naravno veliki plus i prekrasne Claudio Castellini originalne naslovnice. Ludens kiosk izdanja su maltene preslik taljanskih knjizica i to je jako dobra stvar, ali veliki minus ide zbog spora Castelinija i Sergio Boneli Editorea oko prava, pa su na zadnjim knjizicama morali stavljati kojekave zamjenske naslovnice koje nisu ni sjena velikom umjetniku. Golcondino izdanje ima alternativne odlicne vanjske naslovnice Maxa Bertolinija, a unutrasnje su od majstora Castellinia, sto mi je jako zanimljivo, jer mi nije jasno kako su ostvarili prava na to. Sta ja znam, najbolje je imati sva tri izdanja, ako si ludi fan Nathana... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17824 Posts
Posted - 14/04/2023 : 17:24:28
|
quote: Originally posted by ivanl
patite kapitalisti nije da sam vas upozoravao na ublehaše ja sam sve to viddio kroz NIK RAJDERA
buuuuuahahahahaha
ongoing serijali bez kraja nisu za LIBELUSA pali ste na 250 hihihi i to kad je serijal najjači bio
Kroz ovu sumu besmisla i tipfelera valjda sam tocno zakljucio, neka pati koga smeta! Nego, sto je to jos samo pet knjiga do 'popunjavanja famozne rupe'... samo sto nije. Nes ti, jos malo pricekati, nakon ovog svog cekanja. Bit ce... A biti ce tad i slade...
Moje je da napisem za svoju dusu Nije tvoje da shvacas |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/04/2023 : 17:29:59
|
buuuuuahahahahaha
Kroz ovu sumu besmisla i tipfelera valjda sam tocno zakljucio, neka pati koga smeta! Nego, sto je to jos samo pet knjiga do 'popunjavanja famozne rupe'... samo sto nije. Nes ti, jos malo pricekati, nakon ovog svog cekanja. Bit ce... A biti ce tad i slade...
Moje je da napisem za svoju dusu Nije tvoje da shvacas
Univerzalna i kosmicka istina Zele! Slazem se. No znas ono, citanje sa razumijevanjem, to mi teze ide kod tebe. Jbg. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/04/2023 : 17:33:32
|
quote: Originally posted by DOMI
quote: Originally posted by danielp
sta e pisao broj stranica na hrbatu. to je tako 'bitno'
nepotrebna fascinacija samim sobom i "velikim brojem" stranica na ukradenim materijalima, fuj
Isti lik radi i one Fordove, koje smo komentirali na onom drugom mjestu. I jos stosta izbacuje. Svasta nesto, Modesty, Ridobradog, Bruna Brazila... na kilograme. Sve i svasta, ali bofl roba, lose uradena. Sarena laza. O samoj drskoj pirateriji nema svrhe ni pisati
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 14/04/2023 : 19:10:35
|
Zar se nisu Bonelli i Castellini "izmirili"? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 14/04/2023 : 21:17:58
|
Da li su se sasvim izmirili- vjerojatno nisu, ali Castellininijeve naslovnice su dostupne, kako se može vidjeti na Golkondinim izdanjima
A još 2013. god. Arkona ih je normalno koristila u svojim izdanjima |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15793 Posts
Posted - 14/04/2023 : 21:46:46
|
Ako je tome tako, onda bi bilo lijepo da ugleda napokon svijetlo dana ona prije 'sto godina' najavljivana Libellusova knjiga sa svim njegovim naslovnicama. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Posted - 15/04/2023 : 10:15:48
|
Ako je tome tako, onda bi bilo lijepo da ugleda napokon svijetlo dana ona prije 'sto godina' najavljivana Libellusova knjiga sa svim njegovim naslovnicama.
Nije najavljena hebemu. Rekli su samo da bi tako nešto voljeli objaviti. E sada, od tada je tiraž još pao, pa ono, ko zna ima li im smisla i žele li i dalje. Rekli su da bi unutra išle CC naslovnice i oni tekstovi sa početka prvih epizoda NN gdje nas upoznaju sa njegovim svijetom.
Apropos CC i SBE, pa izašla je pred kakvih godinu-dvije mala knjižica kao poklon uz neki redovni kiosk broj sa svim CC naslovnicama. I meni koji sam na 1h od Trsta je žao kao psu što nisam otišao to kupiti onda.
Ne znam jel to ovo, ili je ovo neki pirat ili koji vrag, malo mi je čudno da frajer traži 50€ za to, a išlo je na poklon sa stripom od 3,9€:
https://www.ebay.it/itm/354667286223
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6303 Posts
Posted - 15/04/2023 : 10:29:03
|
Evo mislim da je ovo taj broj, 361. Pitao sam dragu i ona veli da ovo na kutu piše da dijele knjižicu sa najvoljenijim/najpopularnijim naslovnicama. To je vj nakon onog glasanja na SBE webu što je bilo. A mislim da je većina naslovnica u vrhu bila od CC, bilo je i DeAngelisa.
Valjda je ovo ta knjižica sa 30 naslovnica:
Ma da, to je to:
|
Edited by - DiSkAcH on 15/04/2023 10:34:06 |
|
|
Topic |
|