forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/12/2011 : 07:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Po Appleu...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/12/2011 : 09:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Tema tjedna:

NATHANOMANIJA- KVIZ (part 2)

Sve je već rečeno. Od 15-ak izvučenih pitanja odabrao sam njih 10. Imate 4 ponuđena odgovora, ako niste sigurni koji je točan onda lupajte po nekoj od solucija. Ovo će biti jedan dobar test koliko ste prisutni u serijalu. I bez šalabahtera, time sami sebe zavaravate.

1. Jedno lagano pitanje za početak. ;) Na kojoj razini je smješten Nathanov stan:

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj
d) sedmoj

2. Koliko je Ludens ukupno izdao Nathanovih epizoda?

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26

3. Koja je od ovih orbitalnih postaja potpuno automatizirana:

a) Kaliopeja
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

4. Koja od ovih epizoda se ne dešava na Teritoriju:

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona

6. Kako se zove mutant koji se pojavio u nekoliko epizoda i postao pouzdan Nathanov prijatelj:

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony
d) Ronnie

7. Mario Alberti, crtač najpoznatiji na radu u G2 "Odiseja u budućnosti" nije nacrtao mnogo epizoda u staffu. Recite njihov broj:

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

8. Sad malo matematike. :) Poznata je činjenica o apokalipsi svjetskih razmjera koja je u prošlosti gotovo uništila Nathanov svijet. Papa Grgur XVIII je vratio kalendar dosta godina unazad kako bi se zaboravila ta tragedija. Tako da mi trenutno pratimo zbivanja iz Nathanovog svijeta iz 2101.godine i kaskamo 10 godina za Talijanima. :(
Pitanje slijedi: koja je trenutno, gledano s talijanske numerologije (znači njihovih najnovijih epizoda, a to je trenutno "Rat svjetova"), stvarna godina u Nathanovom svijetu da papa nije utjecao na kalendar:

a) 2179
b) 2189
c) 2199
d) 2209

9. Kako se zove tehnodroid koji je poveo pobunu protiv ljudi nakon tehnodroidskih ratova:

a) Neos
b) Arkad
c) Lucifer
d) Talos

10. Terorističko uništenje Uranije, koje ni Nathan nije mogao spriječiti, odnijelo je veliki broj života. Koji je otprilike bio broj žrtava:

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/12/2011 : 09:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause
1. Jedno lagano pitanje za početak. ;) Na kojoj razini je smješten Nathanov stan:

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj
d) sedmoj

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26

a) Kaliopeja
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona

6. Kako se zove mutant koji se pojavio u nekoliko epizoda i postao pouzdan Nathanov prijatelj:

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony
d) Ronnie

7. Mario Alberti, crtač najpoznatiji na radu u G2 "Odiseja u budućnosti" nije nacrtao mnogo epizoda u staffu. Recite njihov broj:

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

8. Pitanje slijedi: koja je trenutno, gledano s talijanske numerologije (znači njihovih najnovijih epizoda, a to je trenutno "Rat svjetova"), stvarna godina u Nathanovom svijetu da papa nije utjecao na kalendar:

a) 2179
b) 2189
c) 2199
d) 2209
(morao sam malo škicnuti)

9. Kako se zove tehnodroid koji je poveo pobunu protiv ljudi nakon tehnodroidskih ratova:

a) Neos
b) Arkad
c) Lucifer
d) Talos

10. Terorističko uništenje Uranije, koje ni Nathan nije mogao spriječiti, odnijelo je veliki broj života. Koji je otprilike bio broj žrtava:

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna

Eh, nisam siguran ni za epizode Ludens ni Albertija, tako da to blefiram, a godine Rata svjetova sam morao škicnuti...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 14/12/2011 10:18:24
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/12/2011 : 09:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Solidno, solidno... Samo ne moraš ljudima isticati svoje matematičke sposobnosti, kratak i jasan odgovor treba biti. ;)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/12/2011 : 10:03:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Za neke stvari ovdje baš treba sjesti i prebrojati. Ako neke stvari nisi proučavao u zadnje vrijeme, teško da ćeš znati koliko točno! epizoda je nacrtao Alberti ili u epizodu koliko točno! je izašlo Ludensa. Sigurno mi ne bi trebalo više od par minuta da pronađem baš sve odgovore na ovom sajtu.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/12/2011 : 14:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
slab sam bio a ima i trik pitanja :P

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 14/12/2011 : 15:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tema tjedna:

NATHANOMANIJA- KVIZ (part 2)

Sve je već rečeno. Od 15-ak izvučenih pitanja odabrao sam njih 10. Imate 4 ponuđena odgovora, ako niste sigurni koji je točan onda lupajte po nekoj od solucija. Ovo će biti jedan dobar test koliko ste prisutni u serijalu. I bez šalabahtera, time sami sebe zavaravate.

a) četvrtoj
b) petoj
c) šestoj
d) sedmoj

a) 23
b) 24
c) 25
d) 26(Valjda se misli i na specijalce)

a) Kaliopeja
b) Terpsihora
c) Talia
d) Melpomena

a) Podzemni grad
b) Zagonetka spilje
c) More pustoši
d) Bufalo Express

5. Izbacite uljeza:

a) Duga noć
b) Noć prokletih
c) Prošli životi
d) Tajna Babilona

a) Bonnie
b) Tony
c) Sony
d) Ronnie

a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

8. Sad malo matematike. :) Poznata je činjenica o apokalipsi svjetskih razmjera koja je u prošlosti gotovo uništila Nathanov svijet. Papa Grgur XVIII je vratio kalendar dosta godina unazad kako bi se zaboravila ta tragedija. Tako da mi trenutno pratimo zbivanja iz Nathanovog svijeta iz 2101.godine i kaskamo 10 godina za Talijanima. :(
Pitanje slijedi: koja je trenutno, gledano s talijanske numerologije (znači njihovih najnovijih epizoda, a to je trenutno "Rat svjetova"), stvarna godina u Nathanovom svijetu da papa nije utjecao na kalendar:

a) 2179
b) 2189
c) 2199
d) 2209

izvedena formula: 2024-1946=78
100+78+2011=2189

a) Neos
b) Arkad
c) Lucifer
d) Talos

a) oko 10 000
b) oko 100 000
c) oko milijun
d) oko 10 milijuna

Eto, bez šalića i gledanja tuđih odgovora s time da bih volio samo napomenuti da treće i sedmo nisam imao pojma, a za deveto, peto, četvrto i drugo nisam siguran.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4804 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 14/12/2011 : 15:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Eto, ispada da deveto nisam pažljivo pročitao.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/12/2011 : 15:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da sam malo zakasnio, maloprije sam ustao, a ovi Nathanolozi drogsy i DeeCay sigurno znaju puno vise o ovom junaku nego ja... jbg
Slazem se s vecinom drogsijevih odgovora
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/12/2011 : 17:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ace, zeljko, pa mogli ste se barem potruditi i dati neke odgovore bez virkanja kod drugih... A jerry je dao baš neka tricky pitanja! Probat ću za za neko vrijeme napraviti koji kvizić.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/12/2011 : 19:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nisam virko :D
skor mi je 50%

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

b3gi
Starting Member

6 Posts

Member since 26/09/2011

Posted - 14/12/2011 : 21:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send b3gi a Private Message  Reply with Quote
e moze li mi itko reci kakvi je ovaj NN gigant Ukradena sjećanja i o čemu se radi tu i koju bi ocjenu dali?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/12/2011 : 22:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by b3gi

e moze li mi itko reci kakvi je ovaj NN gigant Ukradena sjećanja i o čemu se radi tu i koju bi ocjenu dali?

Evo jedan moj komentar tog giganta s drugog topica...

Slučajni susret u zabačenoj ulici u Nathanu izazove neki osjećaj nedostatka u njegovom sjećanju, postoje neke rupe koje Nathan nikako da popuni. Ponekad neki miris, susret ili deja-vu potegne neki davno zaboravljeni osjećaj i onda krene lavina sjećanja. Da, sve nas to podsjeća na Proustov "U traženju izgubljenog vremena", a ta je ideja vodilja bila očito prvotna Viettijeva ideja prije same izrade priče.

Usporedno s okrutnom i razrušenom realnom stvarnošću Nathanovog svijeta, polagano poniremo i u dubine Nathanovog sjećanja kroz flashbackove koji su inducirani opasnom drogom. Na momente kroz Nathana progovara Vietti romantik i čovjekoljubac, a opet se razvojem događaja provlači i ona stara nota melankolije... Varljivo je sjećanje, neprijatelji ustvari mogu biti pozitivci, a nečija slijepa odanost i ljubav može ustvari biti skriveni antagonist. Lijep Viettijev psihološki izlet...

Možda bi ga još mogli usporediti s gigantom Bijelim gradom prema atmosferi i krimi zapletu, nije baš ono standardni NN kakvog smo mogli susretati na počecima.

Edited by - DeeCay on 14/12/2011 22:28:41
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/12/2011 : 23:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jel se zna kad ide nova knjiga?
neobjavljena dakle

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 14/12/2011 : 23:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jel i to deo kviza?

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/12/2011 : 23:20:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

jel i to deo kviza?

Daj ne zezaj i odgovaraj. Još imaš šanse da budeš pobjednik. :)
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 15/12/2011 : 09:10:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Evo jedan moj Nathan Never test star punih šest godina koji se odnosi samo na dotada objavljena izdanja, pa ne bi trebalo biti teško!

Dee ne javljaj se!!!

1. U kojoj priči možemo na polici jednog fanatičnog kolekcionara starina vidjeti prvi broj Martina Mysterea?

2. Koju je poznatu knjigu od Julesa Werna Nathan čitao u dvije različite epizode?

3. Koju jako poznatu knjigu od Mihaela Bulgakova Nathan ima u svojoj kolekciji?

4. U kojem je poznatom filmu Jamesa Camerona Ed Harris imao gotovo identično odijelo i tastaturu za komuniciranje kao Nathan, Jack i ostali ronioci u epizodi "Strah na dnu mora".

5. U kojoj priči se pojavljuje praunuk MrNO-a?

6. U kojoj epizodi možemo vidjeti rušenje zgrada blizanaca? Događaj koji su autori na žalost nehotice predvidjeli više od sedam godina ranije.

7. Tko je u jednoj poznatoj Nathanovoj pustolovini iz redovne serije završio "zazidan" u kamen identično kao i Han Solo u filmu "The Empire Strikes Back"?

8. Koju poznatu knjigu Josepha Conrada možemo povezati sa istoimenom epizodom Nathana Nevera i filmom " Apocalypse now"?

9. Koju Danteovu knjigu je Nathan čitao u epizodi "Pakao"?

10. S kakvim neobičnim stvorovima možemo povezati Nathanovu avanturu u "Izgorenoj zemlji" i film "Dune" od Davida Lyncha?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2011 : 10:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
I ja bih se zabavljao... Stavio sam bež odgovore da se ne vide. Valjda sam sve točno odgovorio.

quote:
Originally posted by dcopic
Dee ne javljaj se!!!

1. U kojoj priči možemo na polici jednog fanatičnog kolekcionara starina vidjeti prvi broj Martina Mysterea?
Crni Monolit kod mistera Castlea
2. Koju je poznatu knjigu od Julesa Werna Nathan čitao u dvije različite epizode?
20000 milja pod morem
Majstor i Margarita
4. U kojem je poznatom filmu Jamesa Camerona Ed Harris imao gotovo identično odijelo i tastaturu za komuniciranje kao Nathan, Jack i ostali ronioci u epizodi "Strah na dnu mora".
Abyss odnosno Bezdan
Zabranjena zona
6. U kojoj epizodi možemo vidjeti rušenje zgrada blizanaca? Događaj koji su autori na žalost nehotice predvidjeli više od sedam godina ranije.
Vrijeme osvete
7. Tko je u jednoj poznatoj Nathanovoj pustolovini iz redovne serije završio "zazidan" u kamen identično kao i Han Solo u filmu "The Empire Strikes Back"?
Zarobljenica dvorca
8. Koju poznatu knjigu Josepha Conrada možemo povezati sa istoimenom epizodom Nathana Nevera i filmom " Apocalypse now"?
Srce tame
Božanstvenu komediju
10. S kakvim neobičnim stvorovima možemo povezati Nathanovu avanturu u "Izgorenoj zemlji" i film "Dune" od Davida Lyncha?
Stonogaši - NN i Pješčani crvi - Dune

E, dcopic, dao si mi još jednu zanimljivost koju sam propustio, ovo za Hana Sola! Stvarno bih morao ponovno pogledati Star Warse!

Edited by - DeeCay on 15/12/2011 11:04:08
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2011 : 11:02:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Solidno, solidno... Samo ne moraš ljudima isticati svoje matematičke sposobnosti, kratak i jasan odgovor treba biti. ;)

Što solidno?!, mislim da sam sve točno odgovorio, jedino ako se kod pitanja za Ludens ne misli samo za redovnu seriju, ako uljez nije Piani, i ako nisam dobro izračunao godine...

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/12/2011 : 11:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

1. Crni monolit
2. 20 000 milja pod morem
3. Ne znam
4. The Abyss, nešto slično je Serra preuzeo u SPEC 4 "Duhovi u Veneciji" (vidjeti u najnovijoj recenziji)
5. Zabranjena zona
6. Vrijeme osvete
7. Zatočenica dvorca
8. Srce tame
9. Božanstvenu komediju
10. Pustinjski crvi

Kaka sam Dee, je li mogu proći? Ovo treće ne znam koja je knjiga i iz koje epizode.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2011 : 11:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Zašto mene pitaš, pa i ti si ispročitavao sve to ko zna koliko puta? Imaš i moje odgovore samo je stavljena beige boja da ne vidi, samo moraš selektirati tekst. Vidio si tu knjigu više puta na policama - Majstor i ?

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/12/2011 : 11:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Margarita, ali hajde mi reci iz koje epizode? Ja se ovoga uopće ne sjećam da je Nathan imao u kolekciji. E sad jesi li ovo pogodio jer se sjećaš te epizode ili zato što znaš Bulgakova djela?
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/12/2011 : 11:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Što solidno?!, mislim da sam sve točno odgovorio, jedino ako se kod pitanja za Ludens ne misli samo za redovnu seriju, ako uljez nije Piani, i ako nisam dobro izračunao godine...

Pogodio si 90%.

Sudačka komisija (u sastavu ja, me i myself )te je diskvalificirala na 8-om pitanju zbog obrazlaganja odgovora što je strogo zabranjeno (ni EDIT te nije spasio, sve vidim).
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/12/2011 : 13:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Priznajem, bacio sam pogled jer nisam znao koliko točno godina se vratilo unazad, a s Albertijem i Ludensom je bila čista sreća! Ostalo je znanje...

Što se tiče knjiga i filmova koji se pojavljuju u prve dvije epizode:
http://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-1-poglavlje-pocetak/155/
A još je u jednoj epizodi prikazana, no ne sjećam se točno, trebao bih pogledati. U Gigantu #2 mislim da se prikazuje u Nemovoj biblioteci najviše knjiga na jednom mjestu, između ostaloga i prvi broj MM-a Ljudi u crnom, The Complete M.M. i The Complete N.N.!

E, i Treasure Island od Stephensona se pojavljuje u više navrata, možda i više od Verneove 20000 milja pod morem. Sve ovo je Serra ponovno inspiriralo i za njegov drugi serijal - Greystorm! Čisti Verne ili Stephenson...

Edited by - DeeCay on 15/12/2011 13:14:18
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7531 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 15/12/2011 : 13:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Priznajem, bacio sam pogled jer nisam znao koliko točno godina se vratilo unazad, a s Albertijem i Ludensom je bila čista sreća! Ostalo je znanje...

Što se tiče knjiga i filmova koji se pojavljuju u prve dvije epizode:
http://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-1-poglavlje-pocetak/155/
A još je u jednoj epizodi prikazana, no ne sjećam se točno, trebao bih pogledati. U Gigantu #2 mislim da se prikazuje u Nemovoj biblioteci najviše knjiga na jednom mjestu, između ostaloga i prvi broj MM-a Ljudi u crnom, The Complete M.M. i The Complete N.N.!

E, i Treasure Island od Stephensona se pojavljuje u više navrata, možda i više od Verneove 20000 milja pod morem. Sve ovo je Serra ponovno inspiriralo i za njegov drugi serijal - Greystorm! Čisti Verne ili Stephenson...

Da, pogotovo je Vigna to uradio na SPEC 7, čak je i naslov epizode ostao isti.

Što se tiče tvojih odgovora, izgleda da si ubio svaku volju forumašima da odgovaraju. Zato sam napisao "solidno" da te ne pokušavaju kopirati. Ali kao da bi i svi htjeli odgovoriti. Loše su mi bile prijetnje, sljedeći put idem na represivnije mjere.
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.67 seconds. Snitz Forums 2000