Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 29/06/2010 : 12:47:10
|
Nasao sam ovo na jednom disku, zaboravio sam i da imam, te ako vec nije bilo ovde, i ako ce da posluzi nekome, izvolte:
svakako se nece baciti |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/06/2010 : 12:56:47
|
Staro. Nagomilali su paralelci se u međuvremenu. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/06/2010 : 13:22:49
|
Ajde Djole nek si se i ti napokon uključio u ovaj novi Natanov topic.
I evo odmah jedno pitanje: zanima me da li se Medda nadovezuje na priču u broju 187.-Sara McBain iz one predivne "Pjesma za Saru"? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 29/06/2010 : 13:45:02
|
Više iz 162-164. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/07/2010 : 13:22:56
|
Nathan Never - nova tema srijedom:Aristotel Skotos
eto fine teme srijedom koja se pojavljuje četvrtkom. Zašto ne, da malo razbijemo monotoniju. Šalim se, zaboravih potpuno jučer na ovo, kriv sam i evo banirat ću sam sebe na pola sata zbog toga:)) Odsada ću paziti, obećajem
Što reći o Aristotelu Skotosu, čovjeku kojega gotovo isključivo potiče želja za apsolutnom moći? Ima novaca koliko mu srce zaželi, može imati ženu koju poželi, narod ga voli, upravlja strukturama...mogao bi živjeti izrazito lagodno, ali ne..."Moć kvari, a apsolutna moć apsolutno kvari" reče čiča Max Weber. Skotos (još uvijek) nema apsolutnu moć, ali teško je zamisliti da bi mogao biti gori nego što je sada.Ma zapravo nije. Kad god čovjek pomisli da je vidio najveće zlo, upravo ga sam Skotos uvjeri da nije tako. A Kal? Ha sin kao sin. Kopija oca. Jedino mi je čudno da nikad nismo vidjeli neku njegovu ljubavnicu. Tko zna, možda Kal ima i drugu, nježniju, stranu Zapravo, imamo tri centra moći:Izabranu vlast, Jakuze i Skotosa. Šta mislite, tko je od njih najači? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 01/07/2010 13:23:30 |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/07/2010 : 14:03:35
|
da, i vojska ima svoje centre moći. Zapravo, izabrana vlast je samo fikus pod kontrolom nekoga od gore navedenih... Treba na listu dodati i industrijalce i korporacije |
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 01/07/2010 : 14:36:09
|
Svi su mala deca za Mister Alfu.
Pa, osim S.I.M., tajne vojne službe, oni nisu mala deca - nego samo deca. ;)
A ne zaboravimo ni Pretorijance. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/07/2010 : 15:06:13
|
jebešga kad su neki tek sa knjigama na 95. epizodi, a čitalački sam na 65. Čitam odpočetka, a ovih do 95. epizode se slabo sjećam Al sad će odmor, pa ću kupiti sve knjige koje još nisam i malo ću ubrzati čitanje, tak da vidim tog Mister Alfu, baš me interesira |
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 01/07/2010 : 15:39:33
|
Mister Alfa je u prednosti ispred svih, kako izgledom i svojim smirenim držanjem, tako najmodernijom opremom koja još ne bi smjela postojati. |
Go kneel and weep
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17817 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 01/07/2010 : 23:04:30
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
a ja na finansijskoj
A ja u paralelnim univerzumima... E jebga, mislio sam se bi li pročitao zadnja 4 giganta koja su mi ostala od čitave Nathanove kolekcije i odmah na startu koja spoilerčina.
E sad nema povratka... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/07/2010 : 00:22:41
|
Nathanov svijet potresaju kontinuirane krize, a poznato je da su ljudi u takvim situacijama skloni ekstremima pa ne treba čuditi što je gradonačelnik deklarirani fašist, a vojska svako malo upletena u afere i politiku grada. Druga stvar poznata za takve prilike je što se ljudi okreću duhovnoj sferi misleći da će na taj način živjeti bolje, prvenstveno sami sa sobom.Krivo. Uglavnom sve tekovine demokracije su ozbiljno narušene a pomak prema bolje se ne nazire? "A i zašto bi?" reći će mnogi. Imali smo šansu. Bilo je pokušaja i to popriličan broj. Očito ljudi nisu zreli za nju. A pojedinci koji imaju moralne norme i inteligenciju da promijene nešto bivaju ugušeni u startu. Što figurativno što doslovno.Danas se još bolrimo za bolje sutra, a strah me da rezultat ne bude budućnost kao u Nathana. Skotos je samo pravi gad na pravom mjestu. "Krivi smo mi" kaže jedna pjesma. Upravo tako. Ne bi to sve bilo moguće da ljudi nisu samodopadna hrpa govana koje nije briga za druge i kojima je svejedno što kriminalci rade sve dok oni imaju svoj televizor, shopping centre i fightball. Skotos je produkt društva i ništa više od toga.Nije ni čudo da nas vanzemaljci još nisu posjetili. Pa tko bi htio imati posla s nama? |
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 02/07/2010 : 00:27:37
|
Koliko je ovo meni bio odvratan strip jer nisam ljubitelj SF. A vremenom mi je postao jedan od najboljih. Jos malo i krece reprint u LB izdanju,jedva cekam da vidim kako ce to da izgleda. I usput jedno pitanje za bolje poznavaoce...ta nulta epizoda,jel' to bilo negde objavljeno ili je premijera u LB reprintu? |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/07/2010 : 00:30:18
|
Kod nas nije. Riječ je o mini - epizodi od šesnaestak strana. Ono što mene zanima je što će još ići u taj prvi broj, jer kad se zbroje strane nulte, prve i druge epizode - fali popriličan broj da se dođe do 292 strane. Biti će sigurno finih iznenađenja |
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 02/07/2010 : 00:35:07
|
quote: Originally posted by mladjo
Kod nas nije. Riječ je o mini - epizodi od šesnaestak strana. Ono što mene zanima je što će još ići u taj prvi broj, jer kad se zbroje strane nulte, prve i druge epizode - fali popriličan broj da se dođe do 292 strane. Biti će sigurno finih iznenađenja
Hvala Mladjo Pa nesto ce morati da se kombinuje jer treba 62 broja uklopiti. Znaci,morace da se dodaju jos neke stvari. Voleo bih da to budu kratke price i to bas onde gde hronoloski pripadaju. Bolje nego da se izdvajaju u SuperBook |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 02/07/2010 : 08:37:11
|
Nathanov svijet potresaju kontinuirane krize, a poznato je da su ljudi u takvim situacijama skloni ekstremima pa ne treba čuditi što je gradonačelnik deklarirani fašist, a vojska svako malo upletena u afere i politiku grada. Druga stvar poznata za takve prilike je što se ljudi okreću duhovnoj sferi misleći da će na taj način živjeti bolje, prvenstveno sami sa sobom.Krivo. Uglavnom sve tekovine demokracije su ozbiljno narušene a pomak prema bolje se ne nazire? "A i zašto bi?" reći će mnogi. Imali smo šansu. Bilo je pokušaja i to popriličan broj. Očito ljudi nisu zreli za nju. A pojedinci koji imaju moralne norme i inteligenciju da promijene nešto bivaju ugušeni u startu. Što figurativno što doslovno.Danas se još bolrimo za bolje sutra, a strah me da rezultat ne bude budućnost kao u Nathana. Skotos je samo pravi gad na pravom mjestu. "Krivi smo mi" kaže jedna pjesma. Upravo tako. Ne bi to sve bilo moguće da ljudi nisu samodopadna hrpa govana koje nije briga za druge i kojima je svejedno što kriminalci rade sve dok oni imaju svoj televizor, shopping centre i fightball. Skotos je produkt društva i ništa više od toga.Nije ni čudo da nas vanzemaljci još nisu posjetili. Pa tko bi htio imati posla s nama?
Šta reći nakon ovog odličnog monologa mladjo, nego se složiti i otpjevati ovu "krivi smo mi"... I put pod noge i otić na Arret. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/07/2010 : 09:54:03
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Kod nas nije. Riječ je o mini - epizodi od šesnaestak strana. Ono što mene zanima je što će još ići u taj prvi broj, jer kad se zbroje strane nulte, prve i druge epizode - fali popriličan broj da se dođe do 292 strane. Biti će sigurno finih iznenađenja
Hvala Mladjo Pa nesto ce morati da se kombinuje jer treba 62 broja uklopiti. Znaci,morace da se dodaju jos neke stvari. Voleo bih da to budu kratke price i to bas onde gde hronoloski pripadaju. Bolje nego da se izdvajaju u SuperBook
Da, dobra ideja, vidjet ćemo šta će biti
@Jerry
|
|
Edited by - mladjo on 02/07/2010 09:56:26 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 02/07/2010 : 11:12:41
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Hvala Mladjo Pa nesto ce morati da se kombinuje jer treba 62 broja uklopiti. Znaci,morace da se dodaju jos neke stvari. Voleo bih da to budu kratke price i to bas onde gde hronoloski pripadaju. Bolje nego da se izdvajaju u SuperBook
Da, dobra ideja, vidjet ćemo šta će biti
pouzdamo se u djoleta |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/07/2010 : 00:05:00
|
Nathan Never nova tema srijedom - Team up MM & NN
Ako je ikada mogla biti kombinacija dvaju junaka u Bonelliju koja znači puni pogodak - onda je to ova. Sveznajući agocentrični avanturista i arheolog s jedne strane te čovjek budućnosti (ne baš svijetle u svakom pogledu - i osobnom i općenitom) s druge strane garantiraju u svakom slučaju premisu koja jamči iskakanje iz dosadašnjih obzora događanja i kretanje putem potpuno novih franšiza. Vrijeme događanja je Nathanov svijet i to su čitatelji prihvatili kao više - manje prirodnu stvar, međutim ne mogu se oteti dojmu da bi radnja u kojoj Nathan dolazi u 20/21. stoljeće po našem kalendaru bila barem jednako zanimljiva. Zamislimo Nathana odjedamput među morem knjiga, ploča, svih mogućih rariteta koje voli skupljati. Zamislimo ga kao osobu koja je shvatila što znači biti u prošlosti sa znanjem budućnosti. Osobu koja se pita: može li ovaj put biti drukčije?(dobro, bilo je ponešto skakanja u prošlost i sa Nathanove strane, ali ovdje prvenstveno mislim na glavni tok radnje -a to je robotizirani DSSM u Nathanovom svijetu.)Imam u kolekciji "Zarobljenika budućnosti" ,"Tajnu baze Drugdje" i"Generacije" te osobno mislim da sva tri stripa zavrijeđuju epitet remek - djela. Mnogi će se ne-Bonellijevci automatski pobuniti na ovu izjavu i reći da je olako dajem, ali ja čvrsto stojim na tvrdnji da je ovdje riječ o stripu koji se može mjeriti sa svakim.I crtežom i scenaristički. Uglavnom, za razliku od npr team - upa MM-a i Mr Noa koji je blagi užas, ovdje je Bonelli pogodio u sridu. Osobno, uvijek sam smatrao da se glavni Martijev serijal tamo negdje 1996. godine (dakle u vrijeme objavljivanja NN epizoda "Otok na nebu" i "Bezvremenski rat" LIB 64/65) trebao prebaciti u budućnost. To bi bila prava poslastica Tako potpuno osvježen, serijal bi mogao doživjeti novu mladost, a opet mogli bi se specijalci, GIGANTI i almanasi i dalje orijentirati na "staro" vrijeme. Martijevi susreti sa Nathanom tako bi postali puno češći. mi bi mogli uživati u misterijama Nathanovog svijeta, ali ovaj put i iz DSSM ugla. Ali ajde, nije ni ovako loše. A možda jednog dana...
Uglavnom, šta mislite o team upovima ova dva junaka? I koji vam je od njih dvojice draži? Bacite neke ideje što bi Vi htjeli vidjeti da ova dva junak zajedno istražuju? Pišite! |
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 07/07/2010 : 00:12:21
|
Uglavnom, šta mislite o team upovima ova dva junaka? I koji vam je od njih dvojice draži? Bacite neke ideje što bi Vi htjeli vidjeti da ova dva junak zajedno istražuju? Pišite!
Super su. Ali nisu jedini. Ima ih i u regularnoj seriji - cini mi se knjige 2 i 3 Libellus. Drazi mi je DSSM Dobre su i ove ideje koje imaju scenaristi,nista ja tu ne bi diro sto kaze Cola I konacno poslastica - najavljen reprint NN http://www.libellus.hr/izdavastvo/index.php |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/07/2010 : 00:18:37
|
Znam znam, nađu se oni tu i tamo
Izvrsno je što ta prva knjiga konačno ide. Baš me zanimaju dodaci |