forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 575

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/02/2012 : 10:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by star-duster

Bravo za pokretanje izdavanja Nejtana u Srbiji.
Ali, moram da pitam - zašto piše Natan?Ako u Srbiji već ne pišemo strana imena u originalu, nego onako kako se izgovaraju, onda bi Nathan svakako trebalo da bude prevedeno kao Nejtan, a nikako ne kao Natan.Nadam se da izdavač ovo čita i da ima vremena da ispravi pre predaje stripa u štampu.

Imaš u drugom topicu o Natanu u Srbiji i druga mišljenja o tome... Malo promijenjeno/prilagođeno ime junaka ne bi bilo iznimka, pogledaj Marti Misterija ili Aster Blistok. A uostalom, Natan je regularno ime, po starozvjetnom proroku.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/02/2012 : 12:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Šta je ovo, gdje su prijave igrača? Ili će se igra opet svesti na DeeCay vs mladjo i eventualno bjelolasica?
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 28/02/2012 : 13:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
evo i ja se prijavljujem
samo se nadam da cu se sjetiti da ucestvujem
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/02/2012 : 13:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

evo i ja se prijavljujem
samo se nadam da cu se sjetiti da ucestvujem

U koji ćeš tim: u mladjine nemilosrdne Tehnodroide ili DeeCayev misteriozni tim Alfa? :)
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 28/02/2012 : 16:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

U koji ćeš tim: u mladjine nemilosrdne Tehnodroide ili DeeCayev misteriozni tim Alfa? :)

Svijet voli pobjednike pa cu ja u Danijelov tim
doduse nakon Mladjinog rukovanja sa predsjednikom sve je moguce
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/02/2012 : 16:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Bando jedna, nitko mi ne treba, sam ću vas pobijedit

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 17:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Prijavio bih se ali su mi komplikovana pravila
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/02/2012 : 18:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

[quote]Originally posted by star-duster

Ali, moram da pitam - zašto piše Natan?Ako u Srbiji već ne pišemo strana imena u originalu, nego onako kako se izgovaraju, onda bi Nathan svakako trebalo da bude prevedeno kao Nejtan, a nikako ne kao Natan

Imaš u drugom topicu o Natanu u Srbiji i druga mišljenja o tome... Malo promijenjeno/prilagođeno ime junaka ne bi bilo iznimka

Kao kandidat, moguci za EU, mora se promijeniti nacin pisanja teksta,originalna imena se moraju pisati jer ce doci do nesporazuma u komunikaciji bar literalnoj i to sa strane EU jer nece razumijeti sta to pise.

Zato su hrvatska izdanja sa originalnim nazivljem dokazala da smo pismeni za EU

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 19:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

[quote]Originally posted by star-duster

Ali, moram da pitam - zašto piše Natan?Ako u Srbiji već ne pišemo strana imena u originalu, nego onako kako se izgovaraju, onda bi Nathan svakako trebalo da bude prevedeno kao Nejtan, a nikako ne kao Natan

Imaš u drugom topicu o Natanu u Srbiji i druga mišljenja o tome... Malo promijenjeno/prilagođeno ime junaka ne bi bilo iznimka

Zato ste vi ušli u EU, a mi nećemo nikad
Još da napišemo ćirilicom Натхан Невер no way

Kao kandidat, moguci za EU, mora se promijeniti nacin pisanja teksta,originalna imena se moraju pisati jer ce doci do nesporazuma u komunikaciji bar literalnoj i to sa strane EU jer nece razumijeti sta to pise.

Zato su hrvatska izdanja sa originalnim nazivljem dokazala da smo pismeni za EU

Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 19:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10817 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/02/2012 : 20:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kranio

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

star-duster
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 11/06/2011

Posted - 28/02/2012 : 20:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send star-duster a Private Message  Reply with Quote
Ne bih da ulazim u lingvističku raspravu, ali sam prilično siguran da npr. Bugari strana imena pišu i štampaju svojom ćirilicom, Grci takođe svojim pismom i sl. Dakle, ne bih rekao da je preduslov za EU prihvatanje samo jednog pisma i samo jednog načina pisanja imena i naziva.

Meni je svejedno da li će se kod nas u stripovima pisati ime kao u izvornom jeziku (dakle: Nathan) ili će se pisati kako se izgovara (Nejtan). Jedino mi je bilo čudno što je izdavač izabrao ovu drugu opciju (fonetsko pisanje, dakle prema izgovaranju), ali sa varijantom imena Natan.

U svakom slučaju, nemam nameru da cepidlačim. Izdavaču pružam punu podršku i svakako kupujem ova izdanja čim se pojave.
Javljajte čim čujete da su krenule (pred)narudžbine, rezervacije itd.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/02/2012 : 23:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prijavio bih se ali su mi komplikovana pravila

Evo Kranio ide u mladjin tim. Sutra oko podneva se nacrtaj na topicu i krećemo. Tko je imalo čitao Nathanove epizode lako će pogoditi.

A ostali su izgleda stidljivi, strah ih da se ne osramote. Ugledajte se na bjelolasicu. Čovjek pročitao par Nathanovih epizoda i bez straha pogađa.
Go to Top of Page

MrWolf
Starting Member

Serbia
29 Posts

Member since 23/02/2012

Posted - 28/02/2012 : 23:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Send MrWolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:

Što je ispravnije Jovan Pavle II ili Ivan Pavao II. (lat. Beatus Ioannes Paulus) pita se jedan neuki barbar?
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/02/2012 : 08:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
hu givs a fak if it is Natan or Nathan....pipl, grou ap!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/02/2012 : 09:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

To je već davnih godina na ovom forumu gosn. Curunir proširio maniju poštenog pravopisanja... Ne mož'š i ne smiješ krivo pisat! Ja ionako neću kupovati, već imam i SD i Ludens i Libellus i talijance i skenirane, samo mi fali maketa Natana Never u pravoj veličini usred sobe - mislim da bi mi to bilo dosta.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/02/2012 : 10:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by karven

To je već davnih godina na ovom forumu gosn. Curunir proširio maniju poštenog pravopisanja... Ne mož'š i ne smiješ krivo pisat! Ja ionako neću kupovati, već imam i SD i Ludens i Libellus i talijance i skenirane, samo mi fali maketa Natana Never u pravoj veličini usred sobe - mislim da bi mi to bilo dosta.

ista stvar i kod mene, samo sam uvek vise mislio da bi bolje stajala Selena...čisto iz estetskih razloga

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17823 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/02/2012 : 11:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by star-duster

Ali, moram da pitam - zašto piše Natan?
Ako u Srbiji već ne pišemo strana imena u originalu, nego onako kako se izgovaraju, onda bi Nathan svakako trebalo da bude prevedeno kao Nejtan, a nikako ne kao Natan.
Nadam se da izdavač ovo čita i da ima vremena da ispravi pre predaje stripa u štampu.

Dobro zapažanje i konstatacija!
Ja se iskreno nadam da Mr.Wolf nije neki portparol novog izdavača i da je ovo uradio onako iz zezanja u Photoshopu.
Prvo Natan piše crnom, a Never plavom i nije isti font. Drugo - Zarobljenik budućnosti nije takođe baš nešto napisano!

A predlog novom izdavaču je da ostavi Nathan Never , nikako Nejtan ili Natan (a svi ga inače izgovaramo kao Natan iako se čovek zove Nejtan)

DŽON, IVAN, JOVAN

e o tome je ovdje riječ
evo mala pomoć

Davidovi sinovi rođeni u Jeruzalemu

14 Evo imena djece koja mu se rodiše u Jeruzalemu: Šamua, Šobab, Natan, Salomon, 15Jibhar, Elišua, Nefeg, Jafija, 16Elišama, Beeljada i Elifelet.

Natan se spominje još 20 puta ima čak i jedno poglavlje o sucima mislim ne da mi se tražiti dalje

dakle riječ je o imenu koje već postoji kod nas i prevedeno je prije 60-70 godina
isto kao da neko ime koje na našem jeziku postoji mi ponovo prevodimo s talijanskog

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/02/2012 : 11:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Khm, BIRAMO TIM

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/02/2012 : 12:27:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ide za 10 minuta.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/02/2012 : 12:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
NN tema tjedna:

IGRA ASOCIJACIJE 2. dio

Sve je jasno, već smo najavljivali zadnjih nekoliko dana, Dodao sam nekoliko izmjena u pravilniku koje ću opet ovdje iznijeti:

1) Uvodimo dva tima forumaša od po, recimo, 4 člana. Jedan tim će se zvati, recimo, Tim DeeCay, a drugi Tim mladjo. Možete i preimenovati imena ako želite u, recimo, Mutanti, Tehnodroidi, Marsovci, Orbitalci...
2) Forumaši nek se prvo opredijele do srijede čijem će timu pristupiti.
3) Otvaranje polja neće više biti onako kaotično. Prvo jedan tim otvara polje i ima 5 minuta da ga pogodi. Ako promaši ili ne odgovori, drugi tim otvara polja.
4) Ako neki tim ima konačno rješenje šalje mi na PM, a ne javno. U međuvremenu će se, bez obzira na to da se konačno rješenje ranije otkrije, otkrivati svaki stupac kako bismo otkrili sva polja.
5) Članovi jednog tima se međusobno dogovaraju preko PM-a koje će polje otvarati i koje će rješenje predočiti.
6) Pobjednik je onaj tim čije pravilno konačno rješenje bude ranije mi poslano na PM.

Slab je bio odaziv (kao i obično) za prijavu, ali oni koji se ne žele javno očitovati mogu testirati svoje znanje o Nathanu potiho da nitko ne vidi.

Uglavnom, na lijevoj strani ringa su mladjini TEHNODRRRRROIIIIIDIII!

Na desnoj strani ringa je DeeCayev tim ALLLLLLFAAAA!

A sad ozbiljno, krećemo. Prvi otvara mladjo, jer je on moderator.

A 1- ??
A 2- ??
A 3- ??
A 4- ??

STUPAC A- ??

B 1- ??
B 2- ??
B 3- ??
B 4- ??

STUPAC B- ??

C 1- ??
C 2- ??
C 3- ??
C 4- ??

STUPAC C- ??

D 1- ??
D 2- ??
D 3- ??
D 4- ??

STUPAC D- ??

KONAČNO RJEŠENJE- ???
Go to Top of Page

Kranio
Starting Member

Serbia
98 Posts

Member since 10/02/2012

Posted - 29/02/2012 : 13:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kranio a Private Message  Reply with Quote
Komplikovano!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/02/2012 : 13:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
A1

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/02/2012 : 13:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
A 1- kugla
A 2- ??
A 3- ??
A 4- ??

STUPAC A- ??

B 1- ??
B 2- ??
B 3- ??
B 4- ??

STUPAC B- ??

C 1- ??
C 2- ??
C 3- ??
C 4- ??

STUPAC C- ??

D 1- ??
D 2- ??
D 3- ??
D 4- ??

STUPAC D- ??

KONAČNO RJEŠENJE- ???
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7286 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/02/2012 : 13:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Čekamo sad na Deeja ili ponkija ili nekog trećeg.
Go to Top of Page
Page: of 575 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.97 seconds. Snitz Forums 2000