forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: TARZAN - knjige 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/05/2010 : 23:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
Može li neko da postavi koju sličicu? Volio bih da vidim kako izgledaju ti stripovi. Meni je Beograd daleko i moraću malo da sačekam na kupovinu. Ali ću ih sigurno kupiti.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/05/2010 : 23:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
A ti se javi slobodno, ima ko i vama da kupi :)
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 12/05/2010 : 23:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

A ti se javi slobodno, ima ko i vama da kupi :)

Hvala na ponudi. Za mene u Srbiji kupuje jedan prijtelj student. Ali je ovih dana zauzet sa 2 zadnja ispita. Čim to riješi šaljem ga u kupovinu! Nema izvlačenja.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 13/05/2010 : 00:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Ako ste se nadivili koricama, ima li nekog komentara na sadrzaj unutar istih

Evo, ja sam upravo zavrsio citanje knjige 1. Ostala izdanja su igubila prednost citanja u odnosu na Tarzana jer je ovo ipak nesto novo. Znaci, o dizajnu, koricama, perfektnosti i sl. samo cu potvrditi ono sto su drugi rekli i to u superlativu.

Kad kazes sadrzaj unutra, ako mislis na samog Tarzana kao junaka pretpostavljam da vec i sam znas. Ako mislis da li je naivan, meni ova prica pije vodu i sasvim mi je OK. Medjutim, ukusi...kako kome...u to ne ulazim. Mozda Kingu i bude retro, ali ako nije Zagor, nece ni ovo (inace i sam volim Zagora ). Ako mislis na crtez, on je fenomenalan. Ono sto razlikuje ovaj strip od klasicnih je da nema oblacica (nesto kao Princ Valiant), sto opet ne znaci da nema razgovora. Pre pocetka samog stripa imas tekstualne delove i na svakoj strani po jednu tablu Hogartovog Tarzana iz razlicith perioda.

Sve u svemu, za ljubitelje ovakve vrste junaka, ovo je savrseno izdanje. Sve pohvale ekipi!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/05/2010 : 00:30:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

quote:
Originally posted by Tex Willer
I za Srbiju

Jos jedan primer kako dusebrizni zapadnjaci tretiraju divlji Balkan. Kad im odgovara, onda smo svi mi suvereni, a kad im odgovara drugačije, onda "hajte vi svi indijanci u istu vreću i budite srećni da uopšte razgovaramo s vama".
Za njih je prostor bivše SFRJ jedno tržište ili ih je bar neko od izdavača vešto ubedio u to, pa tako nećemo dobiti valjano izdanje ni Korta ni Modesti, dok sadašnjim vlasnicima ne isteknu prava.

Svima su nam pojedinačno (ja duboko verujem da bi nas još više zavadili, u skaladu sa starom, proverenom divide et impera) priznali da svako ima svoj jezik, a voleo bih da vidim da li bi nekom ko bi aplicirao za neki posao u Nemačkoj i u CV-u napisao da govori srpski, hrvatski, crnogorski, bosanski..., da li bi mu priznali njegovo poliglotsko znanje ili bi ga samo ismejali.

Šta fali BG-om izdanju ?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 13/05/2010 00:31:20
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8027 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2010 : 00:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Dobar je BG Korto.
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 13/05/2010 : 00:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
Šta fali BG-om izdanju ?

Po meni, kvalitetnih uvodnih tekstova o datom izdanju i Hugu Prattu generalno. Nešto što su drugi rekli o Cortu, u tom smislu, ono što su (koliko sam na ovom topicu uspio shvatiti) rommel i drugi napisali za Tarzana. Što je Djole pisao za LL Nathana i... sad mi niko drugi ne pada na pamet.
Dakle, da to bude antologijsko izdanje kakvo zaslužuje biti a ne tek jedno od reizdanja, ovaj put eto HC.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 07:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Po meni, kvalitetnih uvodnih tekstova o datom izdanju i Hugu Prattu generalno. Nešto što su drugi rekli o Cortu, u tom smislu, ono što su (koliko sam na ovom topicu uspio shvatiti) rommel i drugi napisali za Tarzana. Što je Djole pisao za LL Nathana i... sad mi niko drugi ne pada na pamet.
Dakle, da to bude antologijsko izdanje kakvo zaslužuje biti a ne tek jedno od reizdanja, ovaj put eto HC.

Tekstovi su originalni koji su išli u američki izdanjima jer su bili predobri za odbaciti ih...
naši tekstovi bi trebali osvanuti u kasnijim knjigama:)
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 09:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Tekstovi su originalni koji su išli u američki izdanjima jer su bili predobri za odbaciti ih...
naši tekstovi bi trebali osvanuti u kasnijim knjigama:)

malo si promasio, cini mi se.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 09:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

U Francuskoj postoje 2 izdanja Corta ( dobro ima ih vise, ali da ne cjepidlacimo ). Jedno je crno bijelo, drugo je u boji. Oba smo imali vec prilike vidjeti na ovim prostorima. Crno bijelo je starije sa minimalnim brojem dodataka, dok je ovo u boji krcato raznim dodacima i crtezima. Bookglobe je pretpostavljam otkupio prava na crno bijelo izdanje i to je to. Jedina razlika je sto je Francusko cb u mekom pakovanju a nase je u tvrdom.

Pricalo se po forumu kako je Casterman jako krut oko formata i dodataka kod Corta. Sto nije i Beli Put planirao izdati kompletnog Corta u dvije knjige pa nije bas islo.

S druge strane jedina zamjerka koju bi mogao naci bookglobe izdanju je to sto prevoditeljica nema sanse da dostigne prijevod iz komuninog izdanja. Zaboravio sam kako se covjek zove, ali kapa do poda.

Posto Corta volim crno bijelog jedino izdanje koje bi eventualno bilo bolje od bookglobovog bi bilo isto samo s komunininim prijevodom.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 13/05/2010 : 11:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
pazario... stvarno prelepo izgleda, morao sam da ga odmah dam na čitanje da me ne bi, svojim prisustvom, maltretirao po kući, bar dok ne završim sa "stručnom" literaturom... a onda pravac stripovi (s tarzanom na čelu, jest da će biti razdevičen primerak, jerbo su ga drugi već čitali, ali šta je - tu je)

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 12:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Bolji prevod, iako ovaj nije loš. Bolje naslovne, jer bez obzira na sve priče o krutosti Kastermana, BG-u su uvaljene ove tužno ružne naslovne (pogledaj kako taj šareniš izgleda na polici). Ono što je najvažnije, fale dodaci pre stripa. Prattovi dodaci, koji se trebaju smatrati delom stripa. Gomile akvarela i tekstova, koji upravo čine Pratovu poetiku blisku Borhesovoj. Uverljivu, a opet pseudoistorijsku, tako da čitalac zaista ne zna gde prestaju istorijske činjenice, a počinje fantazija. Recimo Mu ima oko 100 strana takvih dodataka, koje BG izdanje nema.

Kao posebnu manu bih istakao i to što je u Baladi ispred stripa čak izbačeno ili zaboravljeno pismo, koje dosta toga objašnjava o Kortovoj sudbini nakon završetka serijala.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 13:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Bolji prevod, iako ovaj nije loš. Bolje naslovne, jer bez obzira na sve priče o krutosti Kastermana, BG-u su uvaljene ove tužno ružne naslovne (pogledaj kako taj šareniš izgleda na polici). Ono što je najvažnije, fale dodaci pre stripa. Prattovi dodaci, koji se trebaju smatrati delom stripa. Gomile akvarela i tekstova, koji upravo čine Pratovu poetiku blisku Borhesovoj. Uverljivu, a opet pseudoistorijsku, tako da čitalac zaista ne zna gde prestaju istorijske činjenice, a počinje fantazija. Recimo Mu ima oko 100 strana takvih dodataka, koje BG izdanje nema.

Kao posebnu manu bih istakao i to što je u Baladi ispred stripa čak izbačeno ili zaboravljeno pismo, koje dosta toga objašnjava o Kortovoj sudbini nakon završetka serijala.

Mislim da crno bijeli castermanov mu ima istu naslovnicu i takodjer je bez dodataka. Jesi siguran?
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 13:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Mislim da crno bijeli castermanov mu ima istu naslovnicu i takodjer je bez dodataka. Jesi siguran?

Casterman ima više različitih izdanja svakog albuma. Uostalom evo linka na tu raznovrsnost http://bd.casterman.com/Search_Result.cfm

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 13:21:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mord

Casterman ima više različitih izdanja svakog albuma. Uostalom evo linka na tu raznovrsnost http://bd.casterman.com/Search_Result.cfm

I dalje stoji isve sto sam rekao. Bookglobe cb standardni format izdanje je identicno castermanovom samo ima tvrde korice.

Ono trece izdanje koje vidis je djepno.
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 13/05/2010 : 13:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Još dva primerka Tarzana su pristigla u Niš!

Oprema, dizajn - NE MOŽE BOLJE! TOLIKO!
Sam strip - ZA MENE JEDAN OD NAJDRAŽIH STRIPOVA!

Jedna od onih tačaka u razvoju stripa koje ga definišu kao umetnost.
Tekstovi strip teoretičara u predgovoru to i potvrdjuju!

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."

Edited by - Rick on 13/05/2010 13:30:01
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 13:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Ma nije meni namera da ocrnjujem BG i da im spočitavam površnost. Zameram što je izabrano najlošije moguće Kastermanovo izdanje. I Komuna je objavljivala c/b, pa je stavljala dodatke.
Kasterman ima pet različitih izdanja, pa izaberi koje ti odgovara. Mi to nemamo. Videćemo, ako BG bude objavio sve ovo ponovo u boji, kao što se priča, da li će ta izdanja imati dodatke. Ja više volim c/b Pratta, ali skinući kapu BG-u ako bude ispravljen taj ogromni propust u kolor izdanjima.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 13:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma nije meni namera da ocrnjujem BG i da im spočitavam površnost. Zameram što je izabrano najlošije moguće Kastermanovo izdanje. I Komuna je objavljivala c/b, pa je stavljala dodatke.
Kasterman ima pet različitih izdanja, pa izaberi koje ti odgovara. Mi to nemamo. Videćemo, ako BG bude objavio sve ovo ponovo u boji, kao što se priča, da li će ta izdanja imati dodatke. Ja više volim c/b Pratta, ali skinući kapu BG-u ako bude ispravljen taj ogromni propust u kolor izdanjima.

Casterman koliko ja znam nema bolje cb izdanje. Ako neko bude radio izdanje u boji sigurno ce imati sve te dodatke koje su i kod castermana samo u obojenom.

Kako je to uspjelo komuni, ne znam, ali bilo je davno.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 13/05/2010 : 14:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Moja poanta je ako s emoglo birati izmedju crno bijelog bez dodataka i obojanog s dodacima, ja sam definitivno za ovo prvo. A kad izadju jos preostala 4 albuma, onda moze dalje i u boji.
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
526 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 13/05/2010 : 20:38:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Što će ti tekstovi u albumima CM kada ih sve imaš u jednoj knjizi - CORTO MALTESE SJEĆANJA koja ima 140 stranica (boja) i sadrži opsežne tekstove, Prattove akvarele, karte, detaljan opis likova... Vrlo malo izdavača se može pohvaliti da su izdali ovakav tip knjige... http://www.youtube.com/watch?v=W9xBIvNWu-E i http://www.youtube.com/watch?v=7aZd6EU8uzI

Edited by - blueberry on 13/05/2010 20:45:56
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 21:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by blueberry

quote:

quote:
Šta fali BG-om izdanju ?

Što će ti tekstovi u albumima CM kada ih sve imaš u jednoj knjizi - CORTO MALTESE SJEĆANJA koja ima 140 stranica (boja) i sadrži opsežne tekstove, Prattove akvarele, karte, detaljan opis likova... Vrlo malo izdavača se može pohvaliti da su izdali ovakav tip knjige... http://www.youtube.com/watch?v=W9xBIvNWu-E i http://www.youtube.com/watch?v=7aZd6EU8uzI

Ta knjiga je dobra i veoma mi je drago da je imamo, ali ona ne obuhvata ni približno sve. Izdali su Italijani na destogošnjicu Prattove smrti, knjižurdu od 450 strana, Periplo Immaginario, sa Prattovim akvarelima po hronološkim fazama. Ali nisam siguran ni da je tu sve skupljeno. Sve u svemi Sjećanja, kao i Žene, koje će verovatno izaći i još par sličnih knjiga, su samo dodatni vodiči za zaluđenike poput mene. :)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/05/2010 : 22:33:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Imaš dvije takve knjige od 450 stranica, Periplo Imaginario i Periplo segreto.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 13/05/2010 : 22:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by blueberry

Kao što Džimi reče, ovo nije napadanje ni ništa slično. Tu knjigu još uvijek nisam kupio ali svakako imam namjeru, kao i još par albuma koji mi nedostaju iz BG kolekcije. Samo, eto, mislim da bi bio kompletniji ugođaj, plus što konkretne tekstove o određenom razdoblju Prattovog stvaralaštva kada je nastao i konkretan album onda ne bih morao tražiti nigdje drugo nego bi bili na početku ili na kraju tog albuma.
Ili naći nekog našeg autora/recenzenta da nešto napiše sa svježom perspektivom, nešto novo a kvalitetno, svjetska ekskluziva itd. itd. Jednostavno, ta bezvremena djela mrtvih legendi zaslužuju takvo nešto.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 13/05/2010 : 22:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Imaš dvije takve knjige od 450 stranica, Periplo Imaginario i Periplo segreto.

Ja imam samo Imaginario, koja je izdana povodom izložbe u Sieni. Daj mi neki info za ovu drugu.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40310 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/05/2010 : 23:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Procitao prvu knjigu Tarzana... Ne mogu da se nagledam slika... Svaka tabla moze posluziti kao poster... Prelep crtez... Prica mi je takodje OK... Tekst pre stripa nisam citao, poceo sam ali ne mogu... Nikako me ne zanima zivot i prikljucenije crtaca... Sve u svemu, izdanje od mene najvisu ocenu... Sutra picim knjigu broj 2...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000