Author |
Topic |
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 12/05/2010 : 23:23:09
|
Može li neko da postavi koju sličicu? Volio bih da vidim kako izgledaju ti stripovi. Meni je Beograd daleko i moraću malo da sačekam na kupovinu. Ali ću ih sigurno kupiti. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 12/05/2010 : 23:56:32
|
quote: Originally posted by Elderane84
A ti se javi slobodno, ima ko i vama da kupi :)
Hvala na ponudi. Za mene u Srbiji kupuje jedan prijtelj student. Ali je ovih dana zauzet sa 2 zadnja ispita. Čim to riješi šaljem ga u kupovinu! Nema izvlačenja. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 13/05/2010 : 00:11:02
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Ako ste se nadivili koricama, ima li nekog komentara na sadrzaj unutar istih
Evo, ja sam upravo zavrsio citanje knjige 1. Ostala izdanja su igubila prednost citanja u odnosu na Tarzana jer je ovo ipak nesto novo. Znaci, o dizajnu, koricama, perfektnosti i sl. samo cu potvrditi ono sto su drugi rekli i to u superlativu.
Kad kazes sadrzaj unutra, ako mislis na samog Tarzana kao junaka pretpostavljam da vec i sam znas. Ako mislis da li je naivan, meni ova prica pije vodu i sasvim mi je OK. Medjutim, ukusi...kako kome...u to ne ulazim. Mozda Kingu i bude retro, ali ako nije Zagor, nece ni ovo (inace i sam volim Zagora ). Ako mislis na crtez, on je fenomenalan. Ono sto razlikuje ovaj strip od klasicnih je da nema oblacica (nesto kao Princ Valiant), sto opet ne znaci da nema razgovora. Pre pocetka samog stripa imas tekstualne delove i na svakoj strani po jednu tablu Hogartovog Tarzana iz razlicith perioda.
Sve u svemu, za ljubitelje ovakve vrste junaka, ovo je savrseno izdanje. Sve pohvale ekipi! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 13/05/2010 : 00:30:51
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
quote: Originally posted by Tex Willer I za Srbiju
Jos jedan primer kako dusebrizni zapadnjaci tretiraju divlji Balkan. Kad im odgovara, onda smo svi mi suvereni, a kad im odgovara drugačije, onda "hajte vi svi indijanci u istu vreću i budite srećni da uopšte razgovaramo s vama". Za njih je prostor bivše SFRJ jedno tržište ili ih je bar neko od izdavača vešto ubedio u to, pa tako nećemo dobiti valjano izdanje ni Korta ni Modesti, dok sadašnjim vlasnicima ne isteknu prava.
Svima su nam pojedinačno (ja duboko verujem da bi nas još više zavadili, u skaladu sa starom, proverenom divide et impera) priznali da svako ima svoj jezik, a voleo bih da vidim da li bi nekom ko bi aplicirao za neki posao u Nemačkoj i u CV-u napisao da govori srpski, hrvatski, crnogorski, bosanski..., da li bi mu priznali njegovo poliglotsko znanje ili bi ga samo ismejali.
Šta fali BG-om izdanju ? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 13/05/2010 00:31:20 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8027 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/05/2010 : 00:56:35
|
quote: Originally posted by anto Šta fali BG-om izdanju ?
Po meni, kvalitetnih uvodnih tekstova o datom izdanju i Hugu Prattu generalno. Nešto što su drugi rekli o Cortu, u tom smislu, ono što su (koliko sam na ovom topicu uspio shvatiti) rommel i drugi napisali za Tarzana. Što je Djole pisao za LL Nathana i... sad mi niko drugi ne pada na pamet. Dakle, da to bude antologijsko izdanje kakvo zaslužuje biti a ne tek jedno od reizdanja, ovaj put eto HC. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 13/05/2010 : 07:45:00
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
Po meni, kvalitetnih uvodnih tekstova o datom izdanju i Hugu Prattu generalno. Nešto što su drugi rekli o Cortu, u tom smislu, ono što su (koliko sam na ovom topicu uspio shvatiti) rommel i drugi napisali za Tarzana. Što je Djole pisao za LL Nathana i... sad mi niko drugi ne pada na pamet. Dakle, da to bude antologijsko izdanje kakvo zaslužuje biti a ne tek jedno od reizdanja, ovaj put eto HC.
Tekstovi su originalni koji su išli u američki izdanjima jer su bili predobri za odbaciti ih... naši tekstovi bi trebali osvanuti u kasnijim knjigama:) |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 13/05/2010 : 09:12:14
|
quote: Originally posted by rommel
Po meni, kvalitetnih uvodnih tekstova o datom izdanju i Hugu Prattu generalno. Nešto što su drugi rekli o Cortu, u tom smislu, ono što su (koliko sam na ovom topicu uspio shvatiti) rommel i drugi napisali za Tarzana. Što je Djole pisao za LL Nathana i... sad mi niko drugi ne pada na pamet. Dakle, da to bude antologijsko izdanje kakvo zaslužuje biti a ne tek jedno od reizdanja, ovaj put eto HC.
Tekstovi su originalni koji su išli u američki izdanjima jer su bili predobri za odbaciti ih... naši tekstovi bi trebali osvanuti u kasnijim knjigama:)
malo si promasio, cini mi se. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/05/2010 : 09:21:28
|
U Francuskoj postoje 2 izdanja Corta ( dobro ima ih vise, ali da ne cjepidlacimo ). Jedno je crno bijelo, drugo je u boji. Oba smo imali vec prilike vidjeti na ovim prostorima. Crno bijelo je starije sa minimalnim brojem dodataka, dok je ovo u boji krcato raznim dodacima i crtezima. Bookglobe je pretpostavljam otkupio prava na crno bijelo izdanje i to je to. Jedina razlika je sto je Francusko cb u mekom pakovanju a nase je u tvrdom.
Pricalo se po forumu kako je Casterman jako krut oko formata i dodataka kod Corta. Sto nije i Beli Put planirao izdati kompletnog Corta u dvije knjige pa nije bas islo.
S druge strane jedina zamjerka koju bi mogao naci bookglobe izdanju je to sto prevoditeljica nema sanse da dostigne prijevod iz komuninog izdanja. Zaboravio sam kako se covjek zove, ali kapa do poda.
Posto Corta volim crno bijelog jedino izdanje koje bi eventualno bilo bolje od bookglobovog bi bilo isto samo s komunininim prijevodom.
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 13/05/2010 : 11:09:20
|
pazario... stvarno prelepo izgleda, morao sam da ga odmah dam na čitanje da me ne bi, svojim prisustvom, maltretirao po kući, bar dok ne završim sa "stručnom" literaturom... a onda pravac stripovi (s tarzanom na čelu, jest da će biti razdevičen primerak, jerbo su ga drugi već čitali, ali šta je - tu je) |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 13/05/2010 : 12:42:24
|
Bolji prevod, iako ovaj nije loš. Bolje naslovne, jer bez obzira na sve priče o krutosti Kastermana, BG-u su uvaljene ove tužno ružne naslovne (pogledaj kako taj šareniš izgleda na polici). Ono što je najvažnije, fale dodaci pre stripa. Prattovi dodaci, koji se trebaju smatrati delom stripa. Gomile akvarela i tekstova, koji upravo čine Pratovu poetiku blisku Borhesovoj. Uverljivu, a opet pseudoistorijsku, tako da čitalac zaista ne zna gde prestaju istorijske činjenice, a počinje fantazija. Recimo Mu ima oko 100 strana takvih dodataka, koje BG izdanje nema.
Kao posebnu manu bih istakao i to što je u Baladi ispred stripa čak izbačeno ili zaboravljeno pismo, koje dosta toga objašnjava o Kortovoj sudbini nakon završetka serijala.
|
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/05/2010 : 13:01:12
|
Bolji prevod, iako ovaj nije loš. Bolje naslovne, jer bez obzira na sve priče o krutosti Kastermana, BG-u su uvaljene ove tužno ružne naslovne (pogledaj kako taj šareniš izgleda na polici). Ono što je najvažnije, fale dodaci pre stripa. Prattovi dodaci, koji se trebaju smatrati delom stripa. Gomile akvarela i tekstova, koji upravo čine Pratovu poetiku blisku Borhesovoj. Uverljivu, a opet pseudoistorijsku, tako da čitalac zaista ne zna gde prestaju istorijske činjenice, a počinje fantazija. Recimo Mu ima oko 100 strana takvih dodataka, koje BG izdanje nema.
Kao posebnu manu bih istakao i to što je u Baladi ispred stripa čak izbačeno ili zaboravljeno pismo, koje dosta toga objašnjava o Kortovoj sudbini nakon završetka serijala.
Mislim da crno bijeli castermanov mu ima istu naslovnicu i takodjer je bez dodataka. Jesi siguran? |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/05/2010 : 13:21:27
|
quote: Originally posted by Mord
Mislim da crno bijeli castermanov mu ima istu naslovnicu i takodjer je bez dodataka. Jesi siguran?
Casterman ima više različitih izdanja svakog albuma. Uostalom evo linka na tu raznovrsnost http://bd.casterman.com/Search_Result.cfm
I dalje stoji isve sto sam rekao. Bookglobe cb standardni format izdanje je identicno castermanovom samo ima tvrde korice.
Ono trece izdanje koje vidis je djepno. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 13/05/2010 : 13:26:45
|
Još dva primerka Tarzana su pristigla u Niš!
Oprema, dizajn - NE MOŽE BOLJE! TOLIKO! Sam strip - ZA MENE JEDAN OD NAJDRAŽIH STRIPOVA!
Jedna od onih tačaka u razvoju stripa koje ga definišu kao umetnost. Tekstovi strip teoretičara u predgovoru to i potvrdjuju! |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 13/05/2010 13:30:01 |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/05/2010 : 13:57:43
|
Ma nije meni namera da ocrnjujem BG i da im spočitavam površnost. Zameram što je izabrano najlošije moguće Kastermanovo izdanje. I Komuna je objavljivala c/b, pa je stavljala dodatke. Kasterman ima pet različitih izdanja, pa izaberi koje ti odgovara. Mi to nemamo. Videćemo, ako BG bude objavio sve ovo ponovo u boji, kao što se priča, da li će ta izdanja imati dodatke. Ja više volim c/b Pratta, ali skinući kapu BG-u ako bude ispravljen taj ogromni propust u kolor izdanjima.
Casterman koliko ja znam nema bolje cb izdanje. Ako neko bude radio izdanje u boji sigurno ce imati sve te dodatke koje su i kod castermana samo u obojenom.
Kako je to uspjelo komuni, ne znam, ali bilo je davno. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 13/05/2010 : 14:10:26
|
Moja poanta je ako s emoglo birati izmedju crno bijelog bez dodataka i obojanog s dodacima, ja sam definitivno za ovo prvo. A kad izadju jos preostala 4 albuma, onda moze dalje i u boji. |
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
526 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 13/05/2010 : 20:38:58
|
Što će ti tekstovi u albumima CM kada ih sve imaš u jednoj knjizi - CORTO MALTESE SJEĆANJA koja ima 140 stranica (boja) i sadrži opsežne tekstove, Prattove akvarele, karte, detaljan opis likova... Vrlo malo izdavača se može pohvaliti da su izdali ovakav tip knjige... http://www.youtube.com/watch?v=W9xBIvNWu-E i http://www.youtube.com/watch?v=7aZd6EU8uzI
|
Edited by - blueberry on 13/05/2010 20:45:56 |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Posted - 13/05/2010 : 21:56:11
|
quote: Originally posted by blueberry
Što će ti tekstovi u albumima CM kada ih sve imaš u jednoj knjizi - CORTO MALTESE SJEĆANJA koja ima 140 stranica (boja) i sadrži opsežne tekstove, Prattove akvarele, karte, detaljan opis likova... Vrlo malo izdavača se može pohvaliti da su izdali ovakav tip knjige... http://www.youtube.com/watch?v=W9xBIvNWu-E i http://www.youtube.com/watch?v=7aZd6EU8uzI
Ta knjiga je dobra i veoma mi je drago da je imamo, ali ona ne obuhvata ni približno sve. Izdali su Italijani na destogošnjicu Prattove smrti, knjižurdu od 450 strana, Periplo Immaginario, sa Prattovim akvarelima po hronološkim fazama. Ali nisam siguran ni da je tu sve skupljeno. Sve u svemi Sjećanja, kao i Žene, koje će verovatno izaći i još par sličnih knjiga, su samo dodatni vodiči za zaluđenike poput mene. :) |
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 13/05/2010 : 22:41:26
|
[quote]Originally posted by blueberry Što će ti tekstovi u albumima CM kada ih sve imaš u jednoj knjizi - CORTO MALTESE SJEĆANJA koja ima 140 stranica (boja) i sadrži opsežne tekstove, Prattove akvarele, karte, detaljan opis likova... Vrlo malo izdavača se može pohvaliti da su izdali ovakav tip knjige... http://www.youtube.com/watch?v=W9xBIvNWu-E i http://www.youtube.com/watch?v=7aZd6EU8uzI
Kao što Džimi reče, ovo nije napadanje ni ništa slično. Tu knjigu još uvijek nisam kupio ali svakako imam namjeru, kao i još par albuma koji mi nedostaju iz BG kolekcije. Samo, eto, mislim da bi bio kompletniji ugođaj, plus što konkretne tekstove o određenom razdoblju Prattovog stvaralaštva kada je nastao i konkretan album onda ne bih morao tražiti nigdje drugo nego bi bili na početku ili na kraju tog albuma. Ili naći nekog našeg autora/recenzenta da nešto napiše sa svježom perspektivom, nešto novo a kvalitetno, svjetska ekskluziva itd. itd. Jednostavno, ta bezvremena djela mrtvih legendi zaslužuju takvo nešto. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40310 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/05/2010 : 23:18:25
|
Procitao prvu knjigu Tarzana... Ne mogu da se nagledam slika... Svaka tabla moze posluziti kao poster... Prelep crtez... Prica mi je takodje OK... Tekst pre stripa nisam citao, poceo sam ali ne mogu... Nikako me ne zanima zivot i prikljucenije crtaca... Sve u svemu, izdanje od mene najvisu ocenu... Sutra picim knjigu broj 2... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Topic |
|