Author |
Topic |
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 10/05/2010 : 14:30:21
|
quote: Originally posted by mamlaz
quote: Originally posted by rommel
quote: Originally posted by risbozg
ta druga izdanja -- natukni samo jel su i to klasici stripa ili...
pa napisao je :i jedno i drugo
a gdje si ti, ukljuci taj mobitel
ne važi ivše taj mob promijenio sam firmu daj mi ti svoj pošalji na pm pa ti se javim |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40291 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 10/05/2010 : 22:35:11
|
Evo danas sam i ja došao u posed ove dve knjige. Prevrćem ih po rukama i uživam. :) I za najzahtevnije kolekcionarske aršine, ova izdanja će biti melem na ljutu ranu. Jedan izdavač odavde je pričao kako je nemoguće u srpskim štamparijama napraviti izdanje kao što su Libellusova i Fibrina. E pa evo dokaza da itekako može. Verovatno i kvalitetnije.
Korica je čvršća od bilo kog dosadašnjeg albuma sa ovih prostora. Potrebna je primena velike sile da bi se iskrivila (testirali Sloba i ja :)). Crna boja u stripu je savršena, a to je zbog idealnog izbora papira. Nijedna linija nigde nije pobegla. Što se dizajna tiče, to je priča za sebe. Po mom subjektivnom sudu, ovo je jedan od najboljih Melininih radova. Uz rame Alvaru Majoru. Ono što mene najviše raduje je bogat materijal pre samog stripa. Sloba, Magic i Rommel su tu priredili po tridesetak strana teksta i fantastičnih Hogartovih ilustracija u svakoj knjizi. Sve u svemu, ovo izdanje je domaći zadatak, za sve srpske i dobar deo hrvatskih izdavača. Kad se uzme u obzir i poklon cena, onda je izazov upućen svima. :) A što je najbolje, izvedeno je upravo onako kako je zamišljeno. Do detalja. Sećam se kada mi je Sloba, pre otprilike godinu dana, opisivao kako on misli da to treba da izgleda. Danas mi pruža primerak i da to je to. :) Čestitam Slobi, Melini, Rommelu, Magicu i naravno Pajketu, čijem logou nikako da se nadivim dovoljno.
Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja. |
http://kamenje.blogspot.com/ https://stalker.rs/
https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/05/2010 : 22:38:30
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Evo danas sam i ja došao u posed ove dve knjige. Prevrćem ih po rukama i uživam. :) I za najzahtevnije kolekcionarske aršine, ova izdanja će biti melem na ljutu ranu. Jedan izdavač odavde je pričao kako je nemoguće u srpskim štamparijama napraviti izdanje kao što su Libellusova i Fibrina. E pa evo dokaza da itekako može. Verovatno i kvalitetnije.
Korica je čvršća od bilo kog dosadašnjeg albuma sa ovih prostora. Potrebna je primena velike sile da bi se iskrivila (testirali Sloba i ja :)). Crna boja u stripu je savršena, a to je zbog idealnog izbora papira. Nijedna linija nigde nije pobegla. Što se dizajna tiče, to je priča za sebe. Po mom subjektivnom sudu, ovo je jedan od najboljih Melininih radova. Uz rame Alvaru Majoru. Ono što mene najviše raduje je bogat materijal pre samog stripa. Sloba, Magic i Rommel su tu priredili po tridesetak strana teksta i fantastičnih Hogartovih ilustracija u svakoj knjizi. Sve u svemu, ovo izdanje je domaći zadatak, za sve srpske i dobar deo hrvatskih izdavača. Kad se uzme u obzir i poklon cena, onda je izazov upućen svima. :) A što je najbolje, izvedeno je upravo onako kako je zamišljeno. Do detalja. Sećam se kada mi je Sloba, pre otprilike godinu dana, opisivao kako on misli da to treba da izgleda. Danas mi pruža primerak i da to je to. :) Čestitam Slobi, Melini, Rommelu, Magicu i naravno Pajketu, čijem logou nikako da se nadivim dovoljno.
Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja.
mogli ste pametnije nesto da uradite sa tim albumima. da ih date meni, na primer |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 10/05/2010 : 22:42:32
|
Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja.
dzimi,sad sam se potreso,u vezi opisa.znaci korice su bas tvrde,i knjiga se lako moze upotrebiti za samoodbranu od zene,sto je super. nema sivila,sve je crno,ko i vreme u kom zivimo.opet super. eh da je tadasnji urednik preuzeo zagora,bilo bi to najace izdanje,ikada!to bi bilo super,da je bilo. nego cek,kam ga darkwudov sajt,da ja tebe preslisam. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/05/2010 : 22:44:56
|
Nismo čak ni uspeli da ih iskrivimo, tako da štete nema. To je izazov čak i za Draška. :))
ne znam sta bi drasku tu bilo zanimljivo ali, poenta kad ih niste iskrivili, oprastam vam! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40291 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/05/2010 : 23:25:24
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja.
Eto domaci zadatak za urednika Darkwooda... Pa taman da imamo i valjanog Zagora... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Member since 21/04/2009 |
Posted - 11/05/2010 : 00:24:39
|
Ovakvo prijatno iznenadjenje ne dozivljava se svaki dan..Obe knjige ce uskoro morati na daleki put na sjever,pravac Norwegia |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
alterdm
New Member
Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 11/05/2010 : 04:31:29
|
quote: Originally posted by jaki
Koja je tiskara tiskala Tarzane?
Rotografika iz Subotice. Ista firma štampa i izdanja Belog Puta. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10348 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 11/05/2010 : 09:29:28
|
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by Mord
Koliko je to knjiga sve skupa?
Njihovih 18, cemo staviti u nasih 6, ako mislis na ostatak Hogartha i Fostera.
Tek sad sam zapravo pročitao ovaj topic.
Najprije čestitke na izdanju. Iako je crno-bijelo, dobra stvar je da niste ostavljali sive tonove. Vidim da je i kaligrafija ista što je za svaku pohvalu.
Ovom knjigom konačno je ispunjeno nešto što je Žika Bogdanović želio uraditi i najavio (ako me još pamćenje dobro služi) u Pegazu broj 6 iz približno (da ne pretražujem arhivu napisat ću) 1978. godine. I izdanje na engleskom jeziku (u boji) je negdje iz tog razdoblja (ja imam Harper-Collinsovo s omotom). U međuvremenu se i nije nešto posebno dešavalo (osim urušavanja istočnog bloka, i ratnog raspada Jugoslavije).
Posebno se veselim što ćete objaviti i NBM-ove naslove. Ako sam dobro shvatio i oni će biti u crno-bijelom izdanju, a to je možda i bolje budući da ta boja (NBM izdanja) i nije bila za pohvalu.
Postavio bih vam pitanje što je sa Fosterovim prvim tablama Tarzan koje su objavljen u posebnom Pegazovom izdanju. Hoćete li i njih objaviti? Isto tako me zanima, ako netko može odgovoriti da li se kraj tog izdanja nadovezuje na prvu NBM-ovu Fosterovu knjigu ili postoji praznina (epizode koje nedostaju)?
Želim vam uspjeh u daljnjem radu.
P.S. Kao podsjećanje na daleku prošlost: Fosterov Tarzan se pojavio početkom najveće ekonomske krize prošlog stoljeća i postigao veliki uspjeh. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15641 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 11/05/2010 : 10:34:46
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Sloba
quote: Originally posted by Mord
Koliko je to knjiga sve skupa?
Njihovih 18, cemo staviti u nasih 6, ako mislis na ostatak Hogartha i Fostera.
Tek sad sam zapravo pročitao ovaj topic.
Najprije čestitke na izdanju. Iako je crno-bijelo, dobra stvar je da niste ostavljali sive tonove. Vidim da je i kaligrafija ista što je za svaku pohvalu.
Ovom knjigom konačno je ispunjeno nešto što je Žika Bogdanović želio uraditi i najavio (ako me još pamćenje dobro služi) u Pegazu broj 6 iz približno (da ne pretražujem arhivu napisat ću) 1978. godine. I izdanje na engleskom jeziku (u boji) je negdje iz tog razdoblja (ja imam Harper-Collinsovo s omotom). U međuvremenu se i nije nešto posebno dešavalo (osim urušavanja istočnog bloka, i ratnog raspada Jugoslavije).
Posebno se veselim što ćete objaviti i NBM-ove naslove. Ako sam dobro shvatio i oni će biti u crno-bijelom izdanju, a to je možda i bolje budući da ta boja (NBM izdanja) i nije bila za pohvalu.
Postavio bih vam pitanje što je sa Fosterovim prvim tablama Tarzan koje su objavljen u posebnom Pegazovom izdanju. Hoćete li i njih objaviti? Isto tako me zanima, ako netko može odgovoriti da li se kraj tog izdanja nadovezuje na prvu NBM-ovu Fosterovu knjigu ili postoji praznina (epizode koje nedostaju)?
Želim vam uspjeh u daljnjem radu.
P.S. Kao podsjećanje na daleku prošlost: Fosterov Tarzan se pojavio početkom najveće ekonomske krize prošlog stoljeća i postigao veliki uspjeh.
povijest se ponavlja |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 11/05/2010 : 11:26:58
|
quote: Originally posted by alterdm
Rotografika iz Subotice. Ista firma štampa i izdanja Belog Puta.
Da nije možda vlasnik te štamparije Reproradin iz Zagreba. Odnosno, imaju li veze te dve štamparije. Ja sam prije par godina čuo da vlasnik Reproradina ima namjeru u Subotici pokrenuti novu štampariju. Imao je namjeru pokrenuti istu i u Sarajevu, ali je odustao zbog jakog bh lobija. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 11/05/2010 11:28:13 |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
Collector
Junior Member
Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
Posted - 11/05/2010 : 12:37:33
|
quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by alterdm
Rotografika iz Subotice. Ista firma štampa i izdanja Belog Puta.
Da nije možda vlasnik te štamparije Reproradin iz Zagreba. Odnosno, imaju li veze te dve štamparije. Ja sam prije par godina čuo da vlasnik Reproradina ima namjeru u Subotici pokrenuti novu štampariju. Imao je namjeru pokrenuti istu i u Sarajevu, ali je odustao zbog jakog bh lobija.
Da, to je to. http://www.rotografika.rs/onama.html |
|
|
alterdm
New Member
Serbia
108 Posts
Member since 09/10/2005 |
Posted - 11/05/2010 : 12:54:02
|
quote: Originally posted by feka82
da li ce sloba i geu da izdaje ili neko drugi , nisam upratio u nekoj sam guzvi .... kada se ocekuje
Da, Gea ide na kioske. Uskoro... |
|
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia