forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Darkwood: TARZAN - knjige 1 i 2
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 14:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by risbozg

ta druga izdanja -- natukni samo jel su i to klasici stripa ili...

pa napisao je :i jedno i drugo

a gdje si ti, ukljuci taj mobitel

ne važi ivše taj mob promijenio sam firmu daj mi ti svoj pošalji na pm pa ti se javim
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 18:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Pazario. Ne dogadja se tako cesto da Blago kupi za relativno male pare. Neverovatno
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 10/05/2010 : 19:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Daj slika malo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40291 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/05/2010 : 22:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ovo najlepse izdanje stripa koje sam drzao u rukama....

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 22:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Evo danas sam i ja došao u posed ove dve knjige. Prevrćem ih po rukama i uživam. :) I za najzahtevnije kolekcionarske aršine, ova izdanja će biti melem na ljutu ranu. Jedan izdavač odavde je pričao kako je nemoguće u srpskim štamparijama napraviti izdanje kao što su Libellusova i Fibrina. E pa evo dokaza da itekako može. Verovatno i kvalitetnije.

Korica je čvršća od bilo kog dosadašnjeg albuma sa ovih prostora. Potrebna je primena velike sile da bi se iskrivila (testirali Sloba i ja :)). Crna boja u stripu je savršena, a to je zbog idealnog izbora papira. Nijedna linija nigde nije pobegla. Što se dizajna tiče, to je priča za sebe. Po mom subjektivnom sudu, ovo je jedan od najboljih Melininih radova. Uz rame Alvaru Majoru. Ono što mene najviše raduje je bogat materijal pre samog stripa. Sloba, Magic i Rommel su tu priredili po tridesetak strana teksta i fantastičnih Hogartovih ilustracija u svakoj knjizi. Sve u svemu, ovo izdanje je domaći zadatak, za sve srpske i dobar deo hrvatskih izdavača. Kad se uzme u obzir i poklon cena, onda je izazov upućen svima. :) A što je najbolje, izvedeno je upravo onako kako je zamišljeno. Do detalja. Sećam se kada mi je Sloba, pre otprilike godinu dana, opisivao kako on misli da to treba da izgleda. Danas mi pruža primerak i da to je to. :)
Čestitam Slobi, Melini, Rommelu, Magicu i naravno Pajketu, čijem logou nikako da se nadivim dovoljno.

Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/05/2010 : 22:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dzimi Gitara

Evo danas sam i ja došao u posed ove dve knjige. Prevrćem ih po rukama i uživam. :) I za najzahtevnije kolekcionarske aršine, ova izdanja će biti melem na ljutu ranu. Jedan izdavač odavde je pričao kako je nemoguće u srpskim štamparijama napraviti izdanje kao što su Libellusova i Fibrina. E pa evo dokaza da itekako može. Verovatno i kvalitetnije.

Korica je čvršća od bilo kog dosadašnjeg albuma sa ovih prostora. Potrebna je primena velike sile da bi se iskrivila (testirali Sloba i ja :)). Crna boja u stripu je savršena, a to je zbog idealnog izbora papira. Nijedna linija nigde nije pobegla. Što se dizajna tiče, to je priča za sebe. Po mom subjektivnom sudu, ovo je jedan od najboljih Melininih radova. Uz rame Alvaru Majoru. Ono što mene najviše raduje je bogat materijal pre samog stripa. Sloba, Magic i Rommel su tu priredili po tridesetak strana teksta i fantastičnih Hogartovih ilustracija u svakoj knjizi. Sve u svemu, ovo izdanje je domaći zadatak, za sve srpske i dobar deo hrvatskih izdavača. Kad se uzme u obzir i poklon cena, onda je izazov upućen svima. :) A što je najbolje, izvedeno je upravo onako kako je zamišljeno. Do detalja. Sećam se kada mi je Sloba, pre otprilike godinu dana, opisivao kako on misli da to treba da izgleda. Danas mi pruža primerak i da to je to. :)
Čestitam Slobi, Melini, Rommelu, Magicu i naravno Pajketu, čijem logou nikako da se nadivim dovoljno.

Gledam ova dva albuma i razmišljam nešto, kako li bi izgledale kolekcionarske knjige Zagora, da je njihov tadašnji urednik imao odrešene ruke, kao što ih je imao urednik ova dva izdanja.

mogli ste pametnije nesto da uradite sa tim albumima.
da ih date meni, na primer

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 22:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Nismo čak ni uspeli da ih iskrivimo, tako da štete nema. To je izazov čak i za Draška. :))

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 10/05/2010 : 22:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

dzimi,sad sam se potreso,u vezi opisa.znaci korice su bas tvrde,i knjiga se lako moze upotrebiti za samoodbranu od zene,sto je super.
nema sivila,sve je crno,ko i vreme u kom zivimo.opet super.
eh da je tadasnji urednik preuzeo zagora,bilo bi to najace izdanje,ikada!to bi bilo super,da je bilo.
nego cek,kam ga darkwudov sajt,da ja tebe preslisam.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 10/05/2010 : 22:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nismo čak ni uspeli da ih iskrivimo, tako da štete nema. To je izazov čak i za Draška. :))

ne znam sta bi drasku tu bilo zanimljivo
ali, poenta
kad ih niste iskrivili, oprastam vam!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1922 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 10/05/2010 : 22:45:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Vaistinu, Tarzanom na ženu. :))
Što se sajta tiče, koliko ja znam, veoma skoro.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40291 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/05/2010 : 23:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

Eto domaci zadatak za urednika Darkwooda... Pa taman da imamo i valjanog Zagora...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Insp. Jacques Clouseau
New Member

Norway
156 Posts

Member since 21/04/2009

Posted - 11/05/2010 : 00:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Insp. Jacques Clouseau a Private Message  Reply with Quote
Ovakvo prijatno iznenadjenje ne dozivljava se svaki dan..Obe knjige ce uskoro morati na daleki put na sjever,pravac Norwegia
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/05/2010 : 01:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Koja je tiskara tiskala Tarzane?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

alterdm
New Member

Serbia
108 Posts

Member since 09/10/2005

Posted - 11/05/2010 : 04:31:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alterdm a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Rotografika iz Subotice. Ista firma štampa i izdanja Belog Puta.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 11/05/2010 : 09:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sloba

quote:
Originally posted by Mord

Koliko je to knjiga sve skupa?

Njihovih 18, cemo staviti u nasih 6, ako mislis na ostatak Hogartha i Fostera.

Tek sad sam zapravo pročitao ovaj topic.

Najprije čestitke na izdanju. Iako je crno-bijelo, dobra stvar je da niste ostavljali sive tonove. Vidim da je i kaligrafija ista što je za svaku pohvalu.

Ovom knjigom konačno je ispunjeno nešto što je Žika Bogdanović želio uraditi i najavio (ako me još pamćenje dobro služi) u Pegazu broj 6 iz približno (da ne pretražujem arhivu napisat ću) 1978. godine. I izdanje na engleskom jeziku (u boji) je negdje iz tog razdoblja (ja imam Harper-Collinsovo s omotom). U međuvremenu se i nije nešto posebno dešavalo (osim urušavanja istočnog bloka, i ratnog raspada Jugoslavije).

Posebno se veselim što ćete objaviti i NBM-ove naslove. Ako sam dobro shvatio i oni će biti u crno-bijelom izdanju, a to je možda i bolje budući da ta boja (NBM izdanja) i nije bila za pohvalu.

Postavio bih vam pitanje što je sa Fosterovim prvim tablama Tarzan koje su objavljen u posebnom Pegazovom izdanju. Hoćete li i njih objaviti? Isto tako me zanima, ako netko može odgovoriti da li se kraj tog izdanja nadovezuje na prvu NBM-ovu Fosterovu knjigu ili postoji praznina (epizode koje nedostaju)?

Želim vam uspjeh u daljnjem radu.

P.S. Kao podsjećanje na daleku prošlost: Fosterov Tarzan se pojavio početkom najveće ekonomske krize prošlog stoljeća i postigao veliki uspjeh.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15641 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 11/05/2010 : 10:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Sloba

quote:
Originally posted by Mord

Koliko je to knjiga sve skupa?

Njihovih 18, cemo staviti u nasih 6, ako mislis na ostatak Hogartha i Fostera.

Tek sad sam zapravo pročitao ovaj topic.

Najprije čestitke na izdanju. Iako je crno-bijelo, dobra stvar je da niste ostavljali sive tonove. Vidim da je i kaligrafija ista što je za svaku pohvalu.

Ovom knjigom konačno je ispunjeno nešto što je Žika Bogdanović želio uraditi i najavio (ako me još pamćenje dobro služi) u Pegazu broj 6 iz približno (da ne pretražujem arhivu napisat ću) 1978. godine. I izdanje na engleskom jeziku (u boji) je negdje iz tog razdoblja (ja imam Harper-Collinsovo s omotom). U međuvremenu se i nije nešto posebno dešavalo (osim urušavanja istočnog bloka, i ratnog raspada Jugoslavije).

Posebno se veselim što ćete objaviti i NBM-ove naslove. Ako sam dobro shvatio i oni će biti u crno-bijelom izdanju, a to je možda i bolje budući da ta boja (NBM izdanja) i nije bila za pohvalu.

Postavio bih vam pitanje što je sa Fosterovim prvim tablama Tarzan koje su objavljen u posebnom Pegazovom izdanju. Hoćete li i njih objaviti? Isto tako me zanima, ako netko može odgovoriti da li se kraj tog izdanja nadovezuje na prvu NBM-ovu Fosterovu knjigu ili postoji praznina (epizode koje nedostaju)?

Želim vam uspjeh u daljnjem radu.

P.S. Kao podsjećanje na daleku prošlost: Fosterov Tarzan se pojavio početkom najveće ekonomske krize prošlog stoljeća i postigao veliki uspjeh.

povijest se ponavlja

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 11/05/2010 : 11:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Bravo, Slobo, ovo je fenomenalno!
Ja sam najkasnije za 15-ak dana u Bg/Darkwood...nemojte sve da isprodate!
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4149 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 11/05/2010 : 11:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alterdm

quote:

Da nije možda vlasnik te štamparije Reproradin iz Zagreba. Odnosno, imaju li veze te dve štamparije. Ja sam prije par godina čuo da vlasnik Reproradina ima namjeru u Subotici pokrenuti novu štampariju. Imao je namjeru pokrenuti istu i u Sarajevu, ali je odustao zbog jakog bh lobija.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 11/05/2010 11:28:13
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 11/05/2010 : 11:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
u nas samo avaz moze da izdaje ali oni nemaju ukusa sto se tice stripova ..... to je taj monopol :)

feka
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 11/05/2010 : 11:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
da li ce sloba i geu da izdaje ili neko drugi , nisam upratio u nekoj sam guzvi .... kada se ocekuje

feka
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 11/05/2010 : 12:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by all_ba

quote:
Originally posted by alterdm

quote:

Da nije možda vlasnik te štamparije Reproradin iz Zagreba. Odnosno, imaju li veze te dve štamparije. Ja sam prije par godina čuo da vlasnik Reproradina ima namjeru u Subotici pokrenuti novu štampariju. Imao je namjeru pokrenuti istu i u Sarajevu, ali je odustao zbog jakog bh lobija.

Da, to je to. http://www.rotografika.rs/onama.html
Go to Top of Page

alterdm
New Member

Serbia
108 Posts

Member since 09/10/2005

Posted - 11/05/2010 : 12:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alterdm a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by feka82

da li ce sloba i geu da izdaje ili neko drugi , nisam upratio u nekoj sam guzvi .... kada se ocekuje

Da, Gea ide na kioske. Uskoro...
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 11/05/2010 : 13:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
da li je ovo miniserijal i da li zavrsava u italiji .....

feka
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 11/05/2010 : 13:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Jeste mini serijal(18) i završen je u Italiji.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 11/05/2010 : 13:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
hvala

feka
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000