Author |
Topic |
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 08/05/2010 : 20:58:12
|
Kad bi trebali nekom preporuciti najbolje sto je doticni napisao sto bi preporucili. Nebitno o kojem junaku ili stripu se radi.
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 08/05/2010 : 23:52:42
|
Ovako meni osobno najdraži scenarist prvenstveno zbog Martin Mystera radio je i izvrsne priče na Mr. No. Evo nekoliko zanimljivih stripova oba junaka koja su mene oduševila
Mr.No Tajanstveni grad, Eldorado, Asfaltna oštrica, Okrutni filmaš, Let za Rio
Martin Mystere Osveta Boga Ra, Strava u Providencu, Izvor Mladosti, Vampir u new Yorku, Mač kralja Arthura, Grad prozirnih sjenki, Babilonska kula, Susreti bliske vrste, Kristalna kugla, Stravična invazija, Povratak Kundingasa, Um koji ubija, Reinkarnacija Annabel Lee, Bezvremenski rat, Vrijeme nula, Druidov srp, Dvorac strave
Ovo sve je izašlo u libellus izdanjima.
Ono što još nije od Mr.noa Misterij Atakame,Kartum Od M Mystera Operacija Dorian Gray , Agarthi, Istinita priča itd ima toga dosta...
Ima također i izvrsnih Giganata MM Preporučujem ti 1, 2 i 7
Eto opširno da , a kako i neću kad mi je to najdraži pisac Bonelli stripova
|
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 09/05/2010 : 09:57:10
|
Tajanstveni grad od mr.noa..to svakako.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 09/05/2010 09:57:28 |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/05/2010 : 10:14:23
|
quote: Originally posted by velka031
Mister No - Hodnik za pakao.
Bez ljutnje, ali ako mu je to medju najboljim scenarijima, onda .
Naime, zasto pitam, nisam nikad bas pratio i volio martija, tako da nisam bas pratio ni Castellija. E sad, posto je doticni podosta cijenjen htio bi da mu dam sansu i da procitam neke stripove koji se smatraju kao njegov vrh, pa da vidim da li tu ima sto zanimljivo za mene.
Hodnik za pakao sam procitao jucer i to je scenaristicki na nivou prosjecne epizode zagora. A to nije ono sto trazim, i tesko da je radi toga postao poznat. Ne bi da me netko krivo shvati ali prosjecni Sclavijev dylan je Dostojevski naspram toj epizodi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 10:35:50
|
Evo mogu preporuciti i Placenike ako nisi cita..tu je Castelli pokaza kako se pise prica koja sadrzi elemente rata..govorim ovo jer san prije toga cita Mr.No ide u rat od Nolitte i jako san se razocara. Takoder ako volis Agathu Christie onda svakako procitaj Okrutnog filmasa.. |
Edited by - brni on 09/05/2010 10:36:28 |
|
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 09/05/2010 : 11:19:39
|
quote: Originally posted by Markos
Marti Giganti 1 i 2. Ako ti se to ne svidi, nemaš više šta tražiti s Castellijem.
Ovo je otprilike točno, ali ne sasvim.
Navedene MM epizode najbolje dočaravaju Castellija od otprilike 1990. nadalje, ali ne i onoga prije toga vremena, onog mlađeg kod kojega je nekako bilo više akcije i radnje, u odnosu na dijaloge i monologe koji prevladavaju u njegovim radovima u posljednjih dvadesetak godina.
Ovo se naravno najviše odnosi na Martija. Za ogledni primjerak Castellija iz osamdesetih poslužili bi, po mome mišljenju, prve tri Martijeve avanture ili ona s mačem kralja Artura.
Osim toga, solidno je "supotpisao" i (ako dobro pamtim) dvije Kenove epizode. |
Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2010 : 12:04:58
|
Budući da poznajem Morda, koji pati od sličnih problema s Bonellijem kao i ja, kad ide čitati stare, legendarne epizode kojih se sjeća iz djetinjstva: te su priče i dalje iste kao i nekad, samo mi više nismo isti. Očekivati da će one danas ostaviti isti utisak na ljude od 35 godina kao na dječake od 10-15 godina je jednostavno nerealno. Ostarili smo, postali ciničniji i zahtjevniji. Ova dva Martija koja sam ja naveo su punokrvni, klasni Stripovi, pisani zrelo i za zreliju publiku, pa bi se kao takvi mogli svidjeti Mordu, koji i traži takvo nešto. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 09/05/2010 : 12:06:29
|
quote: Originally posted by brni
Evo mogu preporuciti i Placenike ako nisi cita..tu je Castelli pokaza kako se pise prica koja sadrzi elemente rata..govorim ovo jer san prije toga cita Mr.No ide u rat od Nolitte i jako san se razocara. Takoder ako volis Agathu Christie onda svakako procitaj Okrutnog filmasa..
Mr. No ide u rat je izvrsna, izvrsna epizoda. Meni osobno jedna od top 5 ikad. I dan danas uspješno izdržava test vremena. Plavi đavo je jako dobra, ali je previše rip off da bi je toliko cijenio. |
Trouble will find me |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 09/05/2010 : 12:26:43
|
quote: Originally posted by provodina
quote: Originally posted by provodina
[quote]Originally posted by Markos
[quote]Originally posted by brni
Evo mogu preporuciti i Placenike ako nisi cita..tu je Castelli pokaza kako se pise prica koja sadrzi elemente rata..govorim ovo jer san prije toga cita Mr.No ide u rat od Nolitte i jako san se razocara. Takoder ako volis Agathu Christie onda svakako procitaj Okrutnog filmasa..
Mr. No ide u rat je izvrsna, izvrsna epizoda. Meni osobno jedna od top 5 ikad. I dan danas uspješno izdržava test vremena. Plavi đavo je jako dobra, ali je previše rip off da bi je toliko cijenio.
Svak ima svoje mišljenje.Ja sam možda jedini kome je Mr.No ide u rat teška ratna patetika.Iskreno ne vidim što vidite u tom stripu. Možda jednostavno to nije tip stripa koji meni paše. Ovaj Plačenike nisam čita, ali meni se najviše sviđa ratna priča od Mignacca Il mio nome e Mister No. |
|
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 09/05/2010 : 12:27:54
|
Budući da poznajem Morda, koji pati od sličnih problema s Bonellijem kao i ja, kad ide čitati stare, legendarne epizode kojih se sjeća iz djetinjstva: te su priče i dalje iste kao i nekad, samo mi više nismo isti. Očekivati da će one danas ostaviti isti utisak na ljude od 35 godina kao na dječake od 10-15 godina je jednostavno nerealno. Ostarili smo, postali ciničniji i zahtjevniji. Ova dva Martija koja sam ja naveo su punokrvni, klasni Stripovi, pisani zrelo i za zreliju publiku, pa bi se kao takvi mogli svidjeti Mordu, koji i traži takvo nešto.
Eh, lako je tako kad bolje znaš što bi on mogao tražiti! |
Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/05/2010 : 12:57:30
|
Marti Giganti 1 i 2. Ako ti se to ne svidi, nemaš više šta tražiti s Castellijem.
ma to je razvikano. i prefise referenci, poveznica, retrospekcija... bla bla bla... druidov srp je 30 puta bolji strip. pa i onaj donedavno neobjavljen s vjesticama. i jos mnogo toga. evo prva prica zadnje zone x. ma kakvi giganti... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:00:46
|
Mr. No ide u rat je izvrsna, izvrsna epizoda. Meni osobno jedna od top 5 ikad. I dan danas uspješno izdržava test vremena. Plavi đavo je jako dobra, ali je previše rip off da bi je toliko cijenio.
da, tu se slazemo. ide u rat je vrhunska i dan danas, kako sam rekao i jucer. plaćenici su cisti prosjek. ne znam odakle odusevljenost. mozda zbog civitellija, nemam pojma. u njoj je sve korektno, no nista vise od toga. a ima i prozirne patetike na kile. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:01:22
|
Hvala svima na preporukama. Otprilike sam dobio informacije koje sam trazio. Giganti + stare epizode kod martija, i kasnije epizode kod mister no-a. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:02:57
|
Slazem se da su Placenici mozda previse rip off ali kao sto je rekao provodina mr.no ide u rat ima previse patetike za ratnu pricu.. Ima toliko patetike da bi posramila i neku meksicku sapunicu..marisol naprimjer |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:04:26
|
u mr no ide u rat nema NI MILIGRAMA patetike. nesto ste debelo zabucali, ili ne znate sto je. nju imas bas u placenicima. |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:06:17
|
Tebi nije patetika kad u zadnjim scenama epizode mr.no i onaj lik placu jedan nad drugim..i kad mu daje nu ribicu za sricu..ako to nije patetika ne znam sta je.. |
Edited by - brni on 09/05/2010 13:16:51 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:25:35
|
quote: Originally posted by acestroke
Od onih koje samo procito, ja bi ove preporucio:
Dylan Dog 20 - Iz Dubine Mr. No - Velika Pljacka, Eldorado, Hodnik za Pakao, Placenici, Okrutni Filmas, Xavanti, Let za Rio Zagor - Povratak Vampira, Velika Zavera, Povratak Supermikea
Ako se ne varam Veliku pljacku je napisa Nolitta a ne Castelli.. |
Edited by - brni on 09/05/2010 13:26:24 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 13:40:33
|
patetičan = strastan, osjećajan, dirljiv, ganutljiv, uzbudljiv, potresan, koji iozaziva uzvišene osjećaje, uzvišen, snažan i dostojanstven, svečan, koji izaziva patos patos = patnja, bolest, bolesno stanje, osobito duše, strast, strasna uzbuđenost, strasna uzvišenost i dirljivost u u izrazu i govoru, velika osjećajnost govornika ili pjesnika, osjećajnost, toplina, žar, zanos, strastven i zanosan govor u drami, osobito u tragediji, svaki viši način izražavanja, no također i :napuhanost..
Evo za sve koji ne znaju sta znaci patetika.. |
Edited by - brni on 09/05/2010 13:40:49 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 09/05/2010 : 17:00:17
|
Dylan Dog 20 - Iz Dubine Mr. No - Velika Pljacka, Eldorado, Hodnik za Pakao, Placenici, Okrutni Filmas, Xavanti, Let za Rio Zagor - Povratak Vampira, Velika Zavera, Povratak Supermikea
Ako se ne varam Veliku pljacku je napisa Nolitta a ne Castelli..
U pravu si... izvinjavam se |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 09/05/2010 : 17:12:20
|
Ako se ne varam Veliku pljacku je napisa Nolitta a ne Castelli..
U pravu si... izvinjavam se
Ma nista..zato i jesmo tu da jedan drugoga ispravimo.. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 09/05/2010 : 21:47:00
|
Tkač, definitivno. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Manetola
Starting Member
Kyrgyzstan
87 Posts
Member since 14/03/2007 |
Posted - 20/01/2011 : 10:32:06
|
@Mord Onda Mord, jesi li se upoznao s Castellijem? Zanima me tvoje misljenje...
a moze i za ostale clanove, sto mislite o Castelliju, koje epizode su vam vrh, sto volite, sto vam se ne svidja???
|
necu da ispadnem zivotinja |
|
|
Topic |
|