Kad sam ja išao u školu dobijale su se ocene 4-, 5-, 3+ ... I to se izgovaralo: "četiri minus", "pet minus", "tri plus"...
Ovde na aukcijama čini mi se da ljudi često stavljaju -4, -5, +3...
Živo me zanima: Je li to "izmišljeno" na aukcijama ili se stvarno u nekim republikama daju ocene sa znakom ispred (kao negativni brojevi!).. i kako se to čita?
Da, kod nas je i to bilo. Profesorica matematike je to smatrala kao "podstrek, još malo ti fali za 2, samo tako nastavi", dok su to učenici smatrali kao "e jebo Boga i Oca, mogla mi je lepo zabiti keca, sta me zajebava, kao 'više sreće sledeći put', presela mi i škola i matematika i život i sve".
Manje-više.
U osnovnoj je profa delio i "nule" koje su mogle da se poprave samo na kraju kodine, ali i "zabetonirane kečeve, sa postoljem" koji su mogli da se poprave samo u avgustu :)
Da, kod nas je i to bilo. Profesorica matematike je to smatrala kao "podstrek, još malo ti fali za 2, samo tako nastavi", dok su to učenici smatrali kao "e jebo Boga i Oca, mogla mi je lepo zabiti keca, sta me zajebava, kao 'više sreće sledeći put', presela mi i škola i matematika i život i sve".
Manje-više.
U osnovnoj je profa delio i "nule" koje su mogle da se poprave samo na kraju kodine, ali i "zabetonirane kečeve, sa postoljem" koji su mogli da se poprave samo u avgustu :)
Rasplamsale se uspomene na avgust, mora da su ovde sve odlikasi :) Ja sam samo hteo da uporedimo znak ispred i iza ocene. Koji je cesci i pravilniji oblik. Btw. Drzim casove matematike, pa ako nekom ustreba :))
Kod mene je -5 = 4.9 nikako ne 4.5, tu je između još "sijaset" ocjena i gradacija koje niste vidjeli niti u osnovnoj niti u srednjoj školi. općenito čitava znanost. mogao bi knjigu napisati, ako još nitko nije.
+1 još nisam imao čast držati u rukama. to bi možda moglo biti ako strip ima sve stranice a nema prednju i stražnju koricu ali je dobro sačuvana ta sredina..?
"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Kod mene je -5 = 4.9 nikako ne 4.5, tu je između još "sijaset" ocjena i gradacija koje niste vidjeli niti u osnovnoj niti u srednjoj školi. općenito čitava znanost. mogao bi knjigu napisati, ako još nitko nije.
+1 još nisam imao čast držati u rukama. to bi možda moglo biti ako strip ima sve stranice a nema prednju i stražnju koricu ali je dobro sačuvana ta sredina..?
Zanima me što znači ocjena 1 - možda da stripa ni nema??
KreŠo, tako rizikuješ zabunu. Svaki iole dobar programer će 4++ automatski procitati kao 5, a 5-- kao 4.
Hm, da li je onda ovo (((1++)++)++)++ isto 5?
Ps. Poenta celog topika je bila da bi trebalo minus stavljati iza, a ne ispred broja, ali nema veze :) ...-6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2 ,3 ,4 ,5, 6, 7 ... Ko razume shvatice
-5 je pogrešno izražena ocjena 5- Ništa drugo. Na početku (2005.) sam ocjenjivao malo preblago pa su mi ljudi skrenuli pažnju na to. Onda sam pooštrio kriterije. U jednom trenutku sam ocjenjivao jako strogo, ali onda nitko nije htio ništa kupiti. Npr. stavim da je vrlo lijep strip 4+, a kod drugih se strip lošiji od tog mojeg zove glancer. I kupac kupi taj nazovi glancer. Sada sam valjda našao neku ravnotežu. Svima se nikako ne može ugoditi, no dok se ljudi ne bune, valjda sam pogodio...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.