Jedan predlog: mogli bi svi koji pogađaju da pošalju odgovor preko PM? Tako bi se i drugima ostavila mogućnost da dobiju boBove ;). Ovako, čak i ako neko zna, mora da googla brže od Macana ;))).
Tako da vreme postavljanja zadatka ne bi bilo važno, ako bi svi imali 24h za rešavanje.
Jedan predlog: mogli bi svi koji pogađaju da pošalju odgovor preko PM? Tako bi se i drugima ostavila mogućnost da dobiju boBove ;). Ovako, čak i ako neko zna, mora da googla brže od Macana ;))).
Tako da vreme postavljanja zadatka ne bi bilo važno, ako bi svi imali 24h za rešavanje.
Ovako je tranparentno. Možda bi bilo najbolje da niko ne zna tačno vrijeme (kao što Grujah predloži). Možda bi se na taj način dalo šansa i ostalima.
Obzirom da ima različitih mišljenja glede postavljanja zadataka od toga da pojedinima ne odgovara termin do onih kojima da bi termin trebalo svaki puta da bude u različito vrijeme. Evo, i primjedba da su zadaci previše lagani. Meni nije ni bio cilj postavljati preteška pitanja, naprotiv da što veći broj naših forumaša zna tačan odgovor. Ali evo npravićemo kompromis. Od današnjeg zadatka nešto izmijenjen način postavljanja zadataka. Trebalo bi uz IME I PREZIME dodati i NASLOV STRIPA.
Ovo mi se čini previše lako. Za slijedeći zadatak; predlažem da se navede puno ime autora, naslov stripa i godina nastanka.
Ma apsolutno se slazem s ovim za godinu i ime stripa. Recimo, stavimo neku Solovjevu tablu iz 1942. Kako se strip zove znaju samo autor, koji je mrtav, i ljudi koji proucavaju to kao znanost. Al zasto da ucinimo stvari mogucima?
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Ovo mi se čini previše lako. Za slijedeći zadatak; predlažem da se navede puno ime autora, naslov stripa i godina nastanka.
Ma apsolutno se slazem s ovim za godinu i ime stripa. Recimo, stavimo neku Solovjevu tablu iz 1942. Kako se strip zove znaju samo autor, koji je mrtav, i ljudi koji proucavaju to kao znanost. Al zasto da ucinimo stvari mogucima?
E, što se ismijah. Ipak, neću postavljati takve zadatke što se da primjetiti.