Još jedna napomena za one kojima sam najavio da ću predstaviti sve relevantnije strip autore iz BiH, tekst je već napisan i treba da prvo bude objavljen u jednoj popularnoj strip reviji, čim bude tekst objavljen otvaram novi topik sa ovom temom. Do tada još malo strpljena.:)
Kopajući po svojoj arhivi naletih na ovu strip bajku koju je Mehmed nacrtao 2002. godine za magazin za najmlađe. Naslovnicu je nacrtao 2004., za jedan drugi projekat.:)
Nažalost,ovo što tebe zanima (Pravedna presuda, Titiz i Džomet)nemam sačuvano u originalnoj formi. Od tri strip slikovnice koje je Mehmed Bosnić uradio imam originalne table samo treće i kod mene su. Labud djevojku također nemam (osim naslovnice). A, zašto ti treba sken, možda bi se nešto moglo iskombinirati.:)
Treću slikovnicu "Šta ko čini, sve sebi čini" još nisam prezentirao na ovom topiku, biće i to uskoro.
Ovakvih strip-bajki na dvije strane Mehmed je uradio popriličan broj, nemam tačnu evidenciju ali ću se svakako čuti ovih dana sa Mehmedom (on živi inače u Mostaru)i mene zanima sbog njegove bibliografije.
Nažalost,ovo što tebe zanima (Pravedna presuda, Titiz i Džomet)nemam sačuvano u originalnoj formi. Od tri strip slikovnice koje je Mehmed Bosnić uradio imam originalne table samo treće i kod mene su. Labud djevojku također nemam (osim naslovnice). A, zašto ti treba sken, možda bi se nešto moglo iskombinirati.:)
Zanima me kako to izgleda u originalu. Ovaj što je redizajnirao strip za format časopisa napravio je katastrofalan posao.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazin) od dvije strane, strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samo da se upiše tekst i naslov stripa.
Sa ovakvog novinskog predloška, svaka intervencija za isti strip na više strana je pravi podvig. Dakle i sa te strane nisi u pravu.
Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazimn) od dvije strane strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samop da se upiše tekst i naslov stripa.
Sa ovakvog novinskog predloška, svaka intervencija za isti strip na više strana je pravi podvig. Dakle i sa te strane nisi u pravu.
Sad si me izgubio. Zar nisu ti pojedini kadrovi u originalu zauzimali cijelu stranicu?
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Mislim da nisi u pravu,a evo i zašto. Ako je u pitanju strip (za magazimn) od dvije strane strip je tako i nacrtan, dakle na dvije table. Ostalo je samop da se upiše tekst i naslov stripa.
Sad si me izgubio. Zar nisu ti pojedini kadrovi u originalu zauzimali cijelu stranicu?
Ako misliš na "LABUD DJEVOJKU", obajavljeno je onako kko je u originalnoj formi, dakle na dvije table. Jel' sad ok.:)
Za vrstu slova za strip si u pravu. Generalno oko dizajna nisi u pravu, a i nemaš te kompentencije da sa mnom o tome diskuitiraš. Magazin je za uzrast od prvog do trečeg (maksimalno četvrtog ) razreda osnovnih škola.