Author |
Topic  |
manhunter
Moderator

Switzerland
25983 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/06/2010 : 12:26:33
|
Ne znam da li ovo zaslužuje novu temu, ili da stavim u kompjuteri&co, recite sami.
Mislio sam da je ovo malo drugačija vrasta računara, pa zato nova tema.
A ja imam konkretno pitanje: kod novog laptopa, kupljenog pre par dana, mousepad ne funkcioniše kako treba. Desni klik ne funkcioniše uopšte, a pri startovanju sistema ni sa levim ne može ništa puno da se uradi, nego tek posle par minuta. Jedino što funkcioniše na početku je pomeranje kursora.
Štaviše, na početku levi klik funkcioniše kao desni, to jest, kad sa levim kliknem na prazan desktop,dobijem prozor sa opcijama kao kod denog klika.
Išao u sam u opcije, tamo su podešavanja na prvi pogled(a i na drugi) ok.
Laptop je ćaletov, dobio ga je pre par dana, pa ne znam da li je on nešto brčkao iako sam mu rekao da to ne radi, ili je ipak fabrička greška. Rekoh da pitam da li je neko imao slično iskustvo pre nego što ga vrati u radnju gde je kupljen...
Thx.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 15/06/2010 : 13:07:43
|
Koji laptop? OS?
Vidi da skineš paket drivera za laptop (ili samo za Touchpad), ali ako je laptop došao sam OSom onda bi oni trebalo biti instalirani kako treba... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25983 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/06/2010 : 10:34:47
|
Laptop je Compaq, ne znam koji model, neki od novijih u svakom slučaju. OS je windows7, i došao je na laptopu, bez instalacijskog diska, tako da bi svi driveri trebalo da su tu.
Kako izgleda, ipak neka fabrička greška, moraće verovatno da se zameni... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 13:24:21
|
Baš sam prije neki dan od ćaleta na poklon dobio Lazer tablet. Možete li mi preporučiti neki program za čitanje stripova na istom i eventualni link... ? Unaprijed hvala. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/02/2012 : 13:51:06
|
quote: Originally posted by manhunter Štaviše, na početku levi klik funkcioniše kao desni, to jest, kad sa levim kliknem na prazan desktop,dobijem prozor sa opcijama kao kod denog klika.
Možda jedino da je uključena neka opcija za ljevoruke, left-handed, pa da je sve obrnuto. Opcije za miš, pointing device, touchpad... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 05/02/2012 14:13:55 |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 14:54:40
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by manhunter Štaviše, na početku levi klik funkcioniše kao desni, to jest, kad sa levim kliknem na prazan desktop,dobijem prozor sa opcijama kao kod denog klika.
Možda jedino da je uključena neka opcija za ljevoruke, left-handed, pa da je sve obrnuto. Opcije za miš, pointing device, touchpad...
Jebote nisam imao pojma da ovo postoji..,Ja sam desnjak ali mis koristim levom rukom u 90 % slucajeva...Ne razumem kakve veze ima... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/02/2012 : 15:00:27
|
Pa imaš razne opcije za prilagođavanje... Za slobovidne možeš sve povećati, može uključiti glasovnu opciju, za ljevoruke prilagoditi, itd |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 05/02/2012 : 15:06:09
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa imaš razne opcije za prilagođavanje... Za slobovidne možeš sve povećati, može uključiti glasovnu opciju, za ljevoruke prilagoditi, itd
Ne razumem zasto da se podesava za levoruke ,stvar je samo u prstima i polozaju kako sedis ....Razmisli... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 05/02/2012 15:07:40 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 18/02/2012 : 21:16:29
|
Evo da iskoristim ovaj topic. Instaliram AutoCAD na laptop i ne mogu vidjeti cijeli instalacijski prozor. Ne znam zašto, donji dio gdje su opcije Back i Next ne mogu vidjeti i kliknuti na njih. Nisam znao što je dok nisam vidio isječak na YT-u kako se instalira i primijetim da ne vidim cijeli prozor. Dok još nešto pokušam, postavit ću sliku, pa ako netko zna, pomagajte!  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41074 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 21:33:31
|
Ne mogu instalirati, u tome je problem. Ne znam te fore s Tab i Enterom, reci mi točno što da radim, živ bio... |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 21:38:22
|
 |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 21:39:21
|
Uprati dno ekrana. Dolje ispod su opcije Back i Next, a ja prozor ne mogu pomicati ni povećati... Baš ništa ne kužim. |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
Member since 17/10/2002 |
Posted - 18/02/2012 : 21:56:01
|
Probaj promijeniti rezoluciju na desktopu (desni klik -> Screen resolution). Ovako odoka, prema veličini ikona, čini mi se da ti je postavljena na nižu vrijednost. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:01:18
|
Svaku sam rezoluciju probao, nije uspjelo...  |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:05:30
|
Imaš i opciju da promijeniš orijentaciju desktopa u landscape (flipped) ili portrait (flipped). Probaj privremeno dok ne završiš instalaciju, pa onda vrati nazad. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:10:10
|
To bi moglo pomoći, kako se radi??? |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:12:22
|
desni klik -> Screen resolution -> Orientation
Default je landscape, a ti odabereš jednu od flipped opcija. Samo pazi, navigacija mišem je malo zeznuta. Treba vremena da se privikneš. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:15:11
|
Javim se ubrzo... |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 18/02/2012 : 22:21:01
|
Kad idući put budem barem prolazio kroz Rajvosa, vodim te na večeru...   Hvala puno!! |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 19/02/2012 : 00:57:05
|
Nisam siguran dal to radi i na Windowsu ali ALT + click bi trebalo odmah da ti omoguci da vuces prozor i onda ga samo pomeris gde treba. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 19/02/2012 : 13:17:36
|
quote: Originally posted by Grujah.
Nisam siguran dal to radi i na Windowsu ali ALT + click bi trebalo odmah da ti omoguci da vuces prozor i onda ga samo pomeris gde treba.
Našao sam tu caku negdje na netu, ali nije moglo povući prozor prema gore jer je gore vrh ekrana, a i dalje mi se nije vidjelo, ali uspio sam sa ovim okretanjem. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 21/02/2012 : 14:09:14
|
Ponovo problemi s laptopom... Ne znam jesam li jedini kome se ovo događa, ali pisanje mi je postalo prava muka. Naime, nekako mi se sama premješta ova crtica koja označava gdje ću napisati slovo. Ne znam kako to bolje pojasniti, osim da vam dam primjer kako je ovaj post izgledao na početku.
Ponovo prinioblemi s laptopom... Ne znam jesam li jed
Evo, kako vidite - odjednom se crtica pomjerila gore, ja to u brzini ne vidim i riječ se nastavlja pisati normalno, ali na pogrešnom mjestu. To mi se događa 2-3 puta u svakom postu, ubija me... |
Edited by - selanne on 21/02/2012 18:00:47 |
 |
|
YNWA
Average Member

Bosnia and Herzegovina
903 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7670 Posts
Posted - 21/02/2012 : 19:57:05
|
HP Pavilion g6
Koristim miš, ali nekako mi ne djeluje kao da je do njega. Počelo je čim sam ga uzeo, tako da će teško pomoći SR... Malo ću pronjuškati po linku, hvala ti. |
Edited by - selanne on 21/02/2012 19:57:39 |
 |
|
Topic  |
|