Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/12/2021 : 12:15:49
|
Pogledah jučer Last frontier , skroz ok 7/10 možda čak i 8/10 |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
BeaGea
Advanced Member
3520 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 30/12/2021 : 11:22:27
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by BeaGea
Nisam
Kad budes imao vremena i volje, obavezno pogledaj. I javi utiske!
Za Kirk Douglasa, teško...ali fala na preporuci. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3520 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 30/12/2021 : 11:28:41
|
Pogledal "Il grande silenzio" u c/b varijanti. Kako dobro izgledaju snježni pejzaži, možda i bolje nego u boji.
Super mi je pogledati kvalitetne filmove u svim mogućim verzijama, na različitim jezicima (kod špageta ionako nema u filmu jednog jezika vec svaki lik govori svojim, pa su talijanski, engleski, njemački i španjolski svi u istom košu.), uz raznorazne komentare filmaša, u boji ili crno bijelo! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Ðango nema milosti
Starting Member
58 Posts
Member since 15/02/2015 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/07/2024 : 17:23:13
|
Da se malo ozivi ova zapostavljena a meni jako draga tema. Iako o vesternima pricamo i u opstoj temi Filmovi and CO.
The Tall T (Visoki jahac) (1957) r. Budd Boetticher
Zasnovana na priči Elmora Leonarda, saradnja reditelja Bada Betikera, glumca Rendolfa Skota i scenariste Burta Kenedija je pravi preimer elegantnog ekonomičnog pripovedanja (samo 78 minuta!) prožetog napetom psihološkom tenzijom. Ovde je Skot ležerni rančer koji, zajedno sa tek udatom ćerkom bogatog rudarskog tajkuna, mora da iskoristi svoju pamet i hladnokrvnost da ostane živ kada ih uhvati grupa nemilosrdnih pljačkaša diližansi. Nezaboravno mu parira opasno šarmantni, gotovo simpatični negativac Ričard Bun koji oseća preiz prema svojim mladjim kolegama krvoločnim pljačkašima i ubicama. Ričard Bun trvdi da nikad nikog nije ubio i čak simpatiše Rendolfa Skota, na čije će se poverenje na kraju kockati. Vesterni koji su pravili Bad Betiker i Rendolf Skot nazivaju se ciklusom Ranow westerna po producentu Harry Joe Brownu i Skotovoj producentskoj kuci. Po Criterionu: these films seem to unfold in a world unto themselves, staking a claim between traditional westerns and the subversive genre revisionism of the 1960s—and representing the crowning achievement of the underappreciated auteur Boetticher.
Ja sam se stvarno prijatno iznenadio koliko je ovaj film bio napet, na trenutke brutalan (otac i sin u bunaru, Rendolf Skot raznese glavu jednom od pljačkaša sačmarom), i taj tonalni prelaz sa laganog gotovo komičnog nasmejanog vesterna u brutalnost, dobro odglumljen, kao što je neko primetio vestern sa gotovo primesama noira, i sve to u tako malo minuta da se nimalo ne oseti zamor ili razvučenost radnje. Bad Betiker ima izrazito jasan i prepoznatljiv autorski pečat iako je reditelj B vesterna.
Evo i Martina Skorsezea kako objašnjava zašto mu je važan ovaj film i uopšte filmovi Bada Betikera, lepo primećuje kako kao da se ti filmovi dešavaju u nekom svom svetu, svom kontinuitetu, svaki je film za sebe ali kao da pratis iste likove, jednu pricu u nastavcima, poput filmova horor producenta Vala Lewtona koji kao da se desavaju jedan pored drugog u istom okruzenju.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12924 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Topic |
|