Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4652 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
okudzava
Average Member
500 Posts
Member since 03/06/2009 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 01/08/2010 : 16:50:33
|
@Vlaadisha, lepa pričs i fotke! (Sad će 1Euro možda opet imati neku ideju koja uključuje Indijance...)
Nego, reče Mlađo, čini mi se, da nije slikao NS... Evo malo fotki snimljenih negde u aprilu, kada sam išao tamo poslednji put.
P.S. Pozdrav za forumaše Novosađane Branu (branaR) i Slađana (nikia), mada slabo prate forum... |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/08/2010 : 23:00:23
|
Poreč 2010
Preporučljivo slušati dok čitate http://www.youtube.com/watch?v=A18MsnnI7XM
Moja sestra je oduvijek bila tip koji voli ples i sve u vezi toga, tako da joj nikada nije bilo teško izbarati životni poziv. Do sada je već radila na mnogo mjesta i sa raznim ljudima, imala je dugo svoj fitness centar, a sada, između ostalog, radi i za nešto što se zove "World class" iliti nekakva svjetska fitness udruga štatijaznam...uglavnom, u petom mjesecu je otišla sa njima na četiri mjeseca u Poreč predavati nekakv ples pa smo kum i ja rekli "zašto malo ne otići do nje, jelte..." I tako eto nas u Poreču...lijepo mjesto i lijepi kraj. Neka se ne naljute kompići iz Dalmacije i drugih krajeva, ali Istra i Kvarner su mi puno, puno draži. Dobro, otok Krk više zbog toga što sam tamo proveo najviše ljetovanja, ali Istra ima sve;šume, brda i more. Raslinja kao u priči, a opet tu je i Veliko Plavetnilo. Da ne spominjem Pulu, Rovinj, Brijune... Poreč je gradić koji živi od turizma i to se vidi na svakom koraku. Restorana ima raznih i dobro se jede, a najviše me očarao jedan na vrhu kule u centru grada. Uglavnom, najviše vremena smo provodili u Beach baru Tequila. "Beach bar Tequila" je zapravo nakupina od nekoliko kila slame i dasaka u kojoj je pola kile (istina, razvodnjene, ali ajde) pive 15 kuna, a Pelin je cenera.Konobari su ok i u cuganju nimalo ne zaostaju za gostima, a cjelokupna atmosfera je poprilično dobra. Međutim, na dotičnom mjestu nismo bili toliko ni zbog cijene ni zbog čega drugog nego zbog najbolje terase ikada. Birc je zapravo na milimetar od mora i sa njega puca prekrasan pogled na Poreč. Uglavnom, kad se jednom sjednete ne mičete se satima. Stvarno izvrsno. Na žalost, moja sestra ima jednu veliku manu - ne kuha skoro uopće (užas, na koga li je samo:))) tako da smo bili primorani sami raditi hranu ili jesti vani ali dobro, izdržali smo nekak:)) Bili smo i u Umagu na završnom partiju turnira i mogu reći da je bilo izvrsno - jedan veliki tulum od 20 000 ljudi i jako puno prekrasnih žena. Kad smo odlazili ujutro oko šest, Gican nije mogao izaći sa parkirališta zbog nekakvih gumenih prepreka, međutim ubrzo je neki tip koji je bio pored uskočio i maknuo ih. Ispalo je da je taj tip - Zvone Boban:)) Zvone legendo, u 6 ujutro sa kompićima na Partiju;možda taj bračni život i nije tako loš:)) Sve u svemu, bilo je jebenica. MOžda se zaletimo sad za vikend ponovo.
Pogled iz "Tequille"
Gican(kum)
Sister
Samo polako:))
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 20/08/2010 01:09:18 |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 30/08/2010 : 01:45:23
|
Onda kada hoćete na jedno popodne da pobegnete iz Beograda, Kosmaj je jedna od najboljih destinacija, zbog svoje blizine.
Najpre - šetnja kroz šumicu do spomenika borcima stradalim u II svetskom ratu, gde sednete malo i da odmorite.
Nadam se da će, nakon tornja na Avali, gradske vlasti urediti i ovaj spomenik, koji je nekada noću bio osvetljen i jako lepo izgledao...
Onda obiđete manastir Tresije, jedno od onih mesta odakle čovek zaista izađe mirniji...
A na kraju se zabodete u nadaleko čuveni restoran "Toma i Nada" i prepustite uživanju u jagnjetini!
Konačno, u povratku bih definitivno dao prednost vožnji Avalskim putem, umesto autoputem, jer je pogled na toranj noću iskustvo koje ćete želeti što pre da ponovite.
Ići ću uskoro do Avale, pa ću okačiti slike... |
|
|
mlLandj3
Average Member
Serbia
680 Posts
Member since 22/09/2009 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 07/09/2010 : 20:00:04
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Onda kada hoćete na jedno popodne da pobegnete iz Beograda, Kosmaj je jedna od najboljih destinacija, zbog svoje blizine.
Najpre - šetnja kroz šumicu do spomenika borcima stradalim u II svetskom ratu, gde sednete malo i da odmorite.
Nadam se da će, nakon tornja na Avali, gradske vlasti urediti i ovaj spomenik, koji je nekada noću bio osvetljen i jako lepo izgledao...
Samo mala ispravka. Spomenik na Kosmaju je posvećen osnivanju Kosmajsko-pomoravskog partizanskog odreda |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 12/11/2010 : 18:30:59
|
Herceg - Novi
Preporučljivo slušati dok čitate i gledate:
http://www.youtube.com/watch?v=IAXnicLaHuM
Lijepi gradić, čisto more, puno Rusa, dobra kuhinja i lijepe žene. Sve se to nalazi na malom području ovog grada koji pruža dobar provod za svakoga. Cijene su odlične. Pristaša sam izrazito relaksirajućih vidova odmora, tako da sam uglavnom jeo i spavao, a kupanja je bilo sve skupa oko 5 - 6 puta:))
Samo polako
|
|
Edited by - mladjo on 12/11/2010 18:34:05 |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 26/11/2010 : 14:18:34
|
Jel' neko isao mozda turu: Srbija - Zagreb - Grac - Bec - Bratislava - Budimpesta - Segedin - Srbija????
Sve informacije dobrodosle.. Planiram ozbiljno ovo da obavim za NG..
A pozeljne su i informacije o tome sta obici u ovim gradovima... Sta je sve vredno videti i slikati... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 26/11/2010 : 14:23:23
|
quote: Originally posted by sawitch
Jel' neko isao mozda turu: Srbija - Zagreb - Grac - Bec - Bratislava - Budimpesta - Segedin - Srbija????
Sve informacije dobrodosle.. Planiram ozbiljno ovo da obavim za NG..
A pozeljne su i informacije o tome sta obici u ovim gradovima... Sta je sve vredno videti i slikati...
stavicu ti veceras mapu i neke fotke iz Beca ;) reci mi samo koliko dana nameravas tamo da provedes? |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:26:12
|
quote: Originally posted by mladjo
Herceg - Novi
koliko sam tu puta isao kao klinac, ne pamtim
to jest, ne direktno u HN, ali u mesto vrlo blizu - Kumbor ali cesto smo blejali u HN, mnogo lepih secanja odande :)))))))))))
i pregrst stripova kojekakvih :))))))
jedino sto mi je islo na zivce, a to je setaliste, pa na jednom delu nacickano pedeset kafica, jedan drugom na glavi, ne zna se gde gruva jaca i losija muzika.... ko grupa splavova na Savi.... mada, sad kad se setim, to je bilo vise u Igalu, nego u HN, al dobro, veze ih isto setaliste, pa ja to sve u jednu korpu mecem :D |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:28:53
|
quote: Originally posted by Gil-galad
leta 2008. godine smo ispred ove katedrale (mada, blize klubu ljubitelja stripa :D ), pored standa turistickog centra Srbije, igrali folklor za prolaznike
zao mi je sto nisam imao prilike da vise razgledam NS, ali, bice, bice.... :) |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:37:53
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 stavicu ti veceras mapu i neke fotke iz Beca ;) reci mi samo koliko dana nameravas tamo da provedes?
Pa plan bi bio 30.12., 31.12, docek do recimo 3h ujutru i onda da palim u Bratislavu da budem tamo pre podne recimo, da se uvalim negde na kunjanje i da nastavim obilazak...
I kilometraza bi bila pozeljna, cene autoputeva... Culfis mi je izracunao da oko 800km ima od Zitista do Beca... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:43:01
|
uhhhh....tesno sawitchu druze, narocito ako uzmes u obzir da tog 31. vec negde ranije uvece ces da se uvalis negde na taj docek ;)
odmah predlog, ako mozes da zakines od vremena na bratislavi u korist beca, obavezno to uradi!!!! bratislava jeste simpaticna i fina, ali bec je sve to samo 30 puta vise!!!!!
ja cu veceras da ti ostavim sve sto mogu o becu, a ti odatle lepo izaberi sta ti odgovara a sta ne ;) |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:45:15
|
Ne znam stvarno... Nikad nisam bio ni u Bratislavi ni u Becu pa skupljam sve moguce informacije...
Super, ti si mi onda zaduzen za Bec... Jos da nadjem nekog za Grac, Bratislavu, Budimpestu i Segedin.. Za Zagreb cemo valjda lakse naci.. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/11/2010 : 14:45:54
|
ako ne nadjes nikog za bratislavu, ce ti stavim slike i odande |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40434 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/11/2010 : 15:50:19
|
Bio sam u Bratislavi. Imaš i reportažu na ovom topicu
Dosta je jedno prijepodne za vidjet sve
Al zato za Beč nije dovoljna ni godina dana |
|
Edited by - mladjo on 26/11/2010 15:50:46 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 26/11/2010 : 15:58:26
|
Bio sam u Bratislavi. Imaš i reportažu na ovom topicu Dosta je jedno prijepodne za vidjet sve Al zato za Beč nije dovoljna ni godina dana
kad sam ja bio u beču... slažem se, nije dovoljna jedna godina da bi sve vidio... nego, jesi bio u parizu možda? ja bi baš htio ić vidjet eiffelov toranj i katedralu notre dame...
|
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 26/11/2010 15:59:47 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/11/2010 : 16:28:24
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Bio sam u Bratislavi. Imaš i reportažu na ovom topicu Dosta je jedno prijepodne za vidjet sve Al zato za Beč nije dovoljna ni godina dana
kad sam ja bio u beču... slažem se, nije dovoljna jedna godina da bi sve vidio... nego, jesi bio u parizu možda? ja bi baš htio ić vidjet eiffelov toranj i katedralu notre dame...
Bio sam u Parizu
Budem i o tome nešto napisal.
To je svijetska metropola. Svaka čast Budimpešti, Beču, Minhenu i takvim gradovima ali...Pariz spada u potpuno drugu domenu. |
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 26/11/2010 : 16:43:15
|
Bio sam u Parizu
Budem i o tome nešto napisal.
To je svijetska metropola. Svaka čast Budimpešti, Beču, Minhenu i takvim gradovima ali...Pariz spada u potpuno drugu domenu.
pa ti si svjetski putnik
|
Edited by - Darth Ivan on 26/11/2010 16:47:09 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 26/11/2010 : 17:00:58
|
Al sam i dalje Balkanac
ajd please napiši nekaj o tom putovanju ak nije problem nego, kad si bio u parizu? tamo negdje prije par godina ili nedavno?
P.S. i balkanci isto idu na putovanje
|
Edited by - Darth Ivan on 26/11/2010 17:01:42 |
|
|
Topic |
|