Author |
Topic |
|
Ser_Gile
Starting Member
Serbia
50 Posts
Member since 26/01/2008 |
Posted - 21/07/2010 : 14:55:26
|
Jos nisam citao nista od americkog stripa, a veliki sam ljubitelj superheroja (filmovi i crtani)
Treba mi preporuka sta da uzmem da citam prvo. Molim vas i kratko objesnjenje zasto bas ta preporuka.
Ocekujem da kada pocnem to da citam da necu vise moci da se odvojim od americkog stripa.
Unapred Hvala!
|
|
hrvoje23
Senior Member
Croatia
2173 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 21/07/2010 : 15:38:38
|
Batman: year one, Dark knight returns, DC: new frontier a objasnjenje je da su to najbolji stripovi skoro pa ikad. :) |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 21/07/2010 : 18:30:17
|
Marvel knights Spiderman-Među mrtvima i Astonishing X-Men-Opasna od Bookglobea.... Objašnjenje:po meni najbolji stripovi o ovim junacima |
"War will cease when we refuse to fight" |
Edited by - Andrej on 21/07/2010 20:55:04 |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 21/07/2010 : 21:00:25
|
E vidis, fakat, amazing spider-man hrvatsko izdanje je jako jako dobro. Osobito prvi brojevi. Iznimnna preporuka. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 21/07/2010 : 21:42:14
|
quote: Originally posted by Ser_Gile
Jos nisam citao nista od americkog stripa, a veliki sam ljubitelj superheroja (filmovi i crtani)
Treba mi preporuka sta da uzmem da citam prvo. Molim vas i kratko objesnjenje zasto bas ta preporuka.
Ocekujem da kada pocnem to da citam da necu vise moci da se odvojim od americkog stripa.
Unapred Hvala!
Evo, ovo ti je odlično za početak (samo superherojski):
Invincible ultimate collection (1-5) Hulk: Planet Hulk, World war Hulk Batman: Year one, The long Halloween, Dark victory, Hush Superman: All-star Superman (1,2), Red son Green Lantern: Rebirth, No fear Wolverine: Origin Astonishing X-men (1-4) Punisher MAX 1-10 Kingdom come Marvel 1602
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 21/07/2010 21:43:09 |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 22/07/2010 : 18:08:25
|
Za pocetak, uzmi izdanja ''Belog puta'', dva stripa koja su poprilicno unijela revoluciju u superherojski strip: ''Nadziraci'' i ''Povratak mracnog viteza''.
Sjajni su i ''Hulk: Banner'' i ''Astonishing X men'', koji su izdavani i od LMI comicsa u Hrvatskoj.
System comics u Srbiji je izdao ''Hellboy-a'', dosad je izaslo 18 svescica i jedan trejd, meni je super.
Ako se solidno snalazis sa engleskim, preporucujem ti i izdanja na eng.(ja sam nabavljao preko amazona, ali imas i dobri stari scan na internetu): New X men (Grant Morrison) Swamp Thing (samo od Alana Moorea) Batman: Year one, Black and white, The killing joke, Mad love Animal man (Grant Morrison) Wolverine: Weapon X
Za citanje svih ovih stripova ne treba ti neko predznanje o junacima ili prici koja je prethodila, mogu se citati potpuno odvojeno od ostalih stripova o istim junacima. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 22/07/2010 : 19:38:18
|
quote: Originally posted by swamp thing
Za pocetak, uzmi izdanja ''Belog puta'', dva stripa koja su poprilicno unijela revoluciju u superherojski strip: ''Nadziraci'' i ''Povratak mracnog viteza''.
Ovo svakako stoji, samo mozda je bolje da chovek prvo upozna malo taj svet, da bi uvideo u odnosu na shta se desila ta revolucija, imho. Stoga, Marvelovi esencijali, posebno Spidey i Surfer, su nezaobilazni, a daju najbolji odnos cena/obim stripa.
A kasnije, recimo All-Star Superman je odlichan primer u kom se smeru superherojski strip danas krece (dva trejda po 9$ na Amazonu), dok je Batman: Godina prva daleko bolja polazna tachka u svet graf. romana od Povratka Mrachnog viteza. Isto Frank Miller, ali na pochetku jedne priche, ne na njenom (mogucem) kraju. Piratsko izdanje Year One moze se naci za max 400-500 dinara, koje sadrzi i jedan lep i opshiran tekst o grafichkim romanima.
Meni su Povratak Mrachnog viteza i Nadzirachi daleko bolje legli na neko drugo-trece chitanje, nakon nekoliko desetina drugih manje "revolucionarnih" i "bitnih" naslova. Mislim da ih valja sachuvati za kasnije, da bi se vishe u njima uzivalo.
Just saying...
@Ser_Gile, pomenuh vec Alan Ford striparnicu - vidim da si iz BG-a... Imao je chika Miroslav nedavno nekoliko primeraka Batman antologije Crno i bijelo! Bosansko izdanje, nekoliko sjajnih kratkih pricha o Shishmishu od strane najpoznatijih svetskih crtacha i scenarista, vrlo povoljno, mozda oko 400 dinara. Potrazi tamo i Godina prva. |
Edited by - Gil-galad on 22/07/2010 19:40:53 |
|
|
masija
Junior Member
Montenegro
312 Posts
Member since 11/05/2008 |
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 23/07/2010 : 17:47:10
|
[/quote]
Ovo svakako stoji, samo mozda je bolje da chovek prvo upozna malo taj svet, da bi uvideo u odnosu na shta se desila ta revolucija, imho. Stoga, Marvelovi esencijali, posebno Spidey i Surfer, su nezaobilazni, a daju najbolji odnos cena/obim stripa.
A kasnije, recimo All-Star Superman je odlichan primer u kom se smeru superherojski strip danas krece (dva trejda po 9$ na Amazonu), dok je Batman: Godina prva daleko bolja polazna tachka u svet graf. romana od Povratka Mrachnog viteza. Isto Frank Miller, ali na pochetku jedne priche, ne na njenom (mogucem) kraju. Piratsko izdanje Year One moze se naci za max 400-500 dinara, koje sadrzi i jedan lep i opshiran tekst o grafichkim romanima.
Meni su Povratak Mrachnog viteza i Nadzirachi daleko bolje legli na neko drugo-trece chitanje, nakon nekoliko desetina drugih manje "revolucionarnih" i "bitnih" naslova. Mislim da ih valja sachuvati za kasnije, da bi se vishe u njima uzivalo.
Just saying...
[/quote]
Slazem se za Godinu prvu, i ja sam je citao prije Mracnog viteza, i to u piratskom izdanju, kao i C/B u bosanskom izdanju. A sto se tice starijih naslova, tipa onih u Esencijalima, ja ih nisam nesto puno citao, a cini mi se da nisam puno ni propustio. Te stare price je, po meni, jednostavno pregazilo vrijeme. |
|
|
sloppy
Average Member
703 Posts
Member since 23/07/2002 |
Posted - 23/07/2010 : 18:42:12
|
quote: Originally posted by swamp thing
Just saying...
[/quote]
Slazem se za Godinu prvu, i ja sam je citao prije Mracnog viteza, i to u piratskom izdanju, kao i C/B u bosanskom izdanju. A sto se tice starijih naslova, tipa onih u Esencijalima, ja ih nisam nesto puno citao, a cini mi se da nisam puno ni propustio. Te stare price je, po meni, jednostavno pregazilo vrijeme. [/quote]
ja isto tako mislim. ne treba stare priče, da bi cjenio novije. možda je za novog čitaoca i bolje da jih preskoči in vrati se na njih kad se upozna sa tim likovima preko novih priča. gledaj na to ko da si upoznao neke nove ljude, one koji su ti zanimvljivi pitaš šta su radili prije (pročitaš back story). ti samo uzmi nešto u ruke i čitaj. onda napiši na forumu koje su ti priče bile ok i koje ne pa češ dobit tonu preporuka za dalje. |
http://tdksonomatopeia.blogspot.com/ |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/07/2010 : 22:53:00
|
Također ništa starije ne bih preporučio. Nije to senzibilitet današnjeg čitaoca... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 24/07/2010 : 00:27:14
|
Wolverine: Old Man Logan- priča o kraju, a opet tako dobra za sam početak Ultimates 1 i 2 Astonishing X-men Ultimate Spiderman- kompletni Vol. 1, Vol. 2 je blago sranje Tom Strong- dokle stigneš Invincible- dokle stigneš, mada sad izlazi highlight cilog serijala (Viltrum Wars) pa vridi ostat do kraja Darkness- Vol. 1 i 2, Vol. 3 je jako loš
Ne bi počeja s nikakvim grafičkim novelama ala Long Halloween ili Dark Knight Returns, prezrelo štivo je u pitanju za početnika. Ultimate univerzum je najprikladniji za novog, svježeg i modernog čitatelja. Nije opet loše ni nabavit koji Essential Marvela ili Showcase DC-a.
|
And like that... he's gone. |
|
|
Skappy
New Member
229 Posts
Member since 07/09/2008 |
Posted - 24/07/2010 : 02:27:06
|
quote: Originally posted by Ser_Gile
Unapred Hvala!
WildCats v2 Wildcats 3.0
Authority
Planetary
Stormwatch: Team Achilles
Point Blank Sleeper
Coup d'Etat
|
http://theauthority.ws/ |
|
|
Man_of_Steel