forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Prvi album (ploca, kaseta) koji sam kupio
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 11/08/2010 : 20:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Jedva se sjetih događaja :). U jednom trenutku sam se pobojao da je prva kazeta Samantha Fox - Touch me :), pa mi je sinulo da je prije nje bio jedan tribute album s obradama Beatlesa (za koje sam ja onda mislio da ih oni pjevaju) ali na kraju sam se sjetio školskog izleta u Zagreb i velike dileme: Madonna - Like a virgin ili Breakdancing (sa Rocksteady Crew). I odluka je pala na šarenu kazetu brejkdensinga (kupljeno negdje u centru Zg-a).
Prvi CD je bio bez dvojbe Bruce Springsteen - Born in the USA (Jugoton u Osijeku, već godinama ne radi).

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

mlLandj3
Average Member

Serbia
680 Posts

Member since 22/09/2009

Posted - 11/08/2010 : 21:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit mlLandj3's Homepage  Send mlLandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

Eto, pre neki dan sam preslagao stare stvari u sobi, izmedju ostalog kasete i ploce, i setio se perioda osamdesetih kada sam redovno odlazio u lokalnu knjizaru i kupovao nove albume yu rock bendova.

Hteo si reći u Turist biro pored lokalne knjižare
Ah ta vremena!

Ja sam sticajem okolnosti prvi kasetofon a i prve kasete kupio u robnoj kući u Nišu. Kasete su bile Azra: Kad fazani lete i Bijelo Dugme: Uspavanka za Radmilu M.
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 11/08/2010 : 22:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

quote:
Originally posted by dessa

CD ne priznajem, kasete su zakon.

Dodji kod mene, imam preko dvesta komada s kojima ne znam sta cu.

Kako ne znate? Pa, prebacite ih na "enpetri".
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/08/2010 : 00:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
To prebacivanje sam odavno obavio, ali mi je bilo zao da bacim trake. Vecinom su hromdioksid, ostalo su ''obicne'' ali su sve TDK i Maxell. Sada mi stoje spakovane u kutiji. Jedno vreme sam , kao, hteo da ih prodam pa sam pobacao cedulje sa sadrzajem i sada naravno nemam pojma sta je sta i gde je sta.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 12/08/2010 : 00:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by Markos

Prva kazeta: U2 - Joshua Tree, 1987.
Prvog cda se ne sjećam:(

Ista prva kazeta, kupljena u staroj Primi u Splitu.

Ja u Jugotona na Pjaci.

i ja isto...sićan se,išli smo brat i ja kupit kazetu,bilo je to oko Božića...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4357 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 12/08/2010 : 01:12:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

To prebacivanje sam odavno obavio, ali mi je bilo zao da bacim trake. Vecinom su hromdioksid, ostalo su ''obicne'' ali su sve TDK i Maxell. Sada mi stoje spakovane u kutiji. Jedno vreme sam , kao, hteo da ih prodam pa sam pobacao cedulje sa sadrzajem i sada naravno nemam pojma sta je sta i gde je sta.

Moje su sve "made in Bulgaria/Romania".
Trčao sam svake srede(pijačan dan) na buvljak k'o blesav da bih kupio nove dve kasete(toliko sam mogao da uštedim). Imao sam i jedan original(Gn'R-AFD), al' mi ga ukrali.
Skoro sam jedan deo uspešno "udomio" tako što sam podelio drugarima kojima su trebale za kola.
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 12/08/2010 : 07:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mlLandj3

quote:
Originally posted by red cloud

Eto, pre neki dan sam preslagao stare stvari u sobi, izmedju ostalog kasete i ploce, i setio se perioda osamdesetih kada sam redovno odlazio u lokalnu knjizaru i kupovao nove albume yu rock bendova.

Hteo si reći u Turist biro pored lokalne knjižare
Ah ta vremena!

Ja sam sticajem okolnosti prvi kasetofon a i prve kasete kupio u robnoj kući u Nišu. Kasete su bile Azra: Kad fazani lete i Bijelo Dugme: Uspavanka za Radmilu M.

Pozdrav zemljace!

Ja sam kupovao u super maloj knjizarici izmedju nekadasnjeg Uzora i nekadasnje obuce Ristic. Sad tu cveta posao sa mobilnim telefonima, ali ja cu taj lokal do kraja zivota zvati stara knjizara!

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 15/08/2010 : 10:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message  Reply with Quote
prve kazete - kazeta onih indijanaca koji tandrkaju po trgu bana jelačića i 'tko je ubio mickey mousea?' psihomodo popa.

prvi cd - 'rocket to russia', ramones

i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/08/2010 : 13:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
prvih kaseta i ploca se ne secam jer sam oduvek bio fasciniram tim stvarima,kako moji kazu nisam ni znao da citam ali sam svaku singlicu poznavao i glumio dj-a :)
singlovi koji mi padaju na pamet:
decji:zeka-peka i dobro jutro bakice :)))))
za odrasle: ljupka dimitrovska, pa svi oni singlovi sa festivala, zagreb '76, split '77, slovenska popevka '78... :D
prvog lp-ja se ne secam
prvi cd : lemonheads - c'mon feel the lemonheads koji je expresno zamenjen za bjork - debut, jer je ovaj prvi ustvari bio poklon sa neke emisije na radiju a do cd playera sam cekao jos najmanje pola godine da bih konavno preslusao.

zadnji cd: animal collective -mpp
zadnji lp - bonnie prince billy, ne mogu se setiti naslova sad :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4910 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 26/09/2010 : 00:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Od prve plate,Brutal Truth - Extreme Conditions Demand Extreme Responses,a od dzeparca,valjda nesto sto je bilo u tom trenutku popularno,ne secam se dobro.

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 26/09/2010 00:10:44
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/09/2010 : 09:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Prva kaseta..Talking Heads--Little Creatures..prva ploca ..The Doors 13

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3928 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 30/09/2010 : 08:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Sad videh da sam napisao koje sam prve kasete kupio ali ne i koja je prva ploca koju sam kupio. Prva ploca mi je bila album "Istina" od Riblje corbe, legendarna stvar pogledaj dom svoj andjele...
Prvi CD 1994 godine, kompilacija GNR i ako se ne varam Gary Moore...

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12762 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 02/10/2010 : 10:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Prvi i zasad jedini kupljeni CD:

Evanescence - The Open Door.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 02/10/2010 10:36:30
Go to Top of Page

murdo
Senior Member

Christmas Island
1015 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 21/10/2010 : 11:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send murdo a Private Message  Reply with Quote
prva kazeta duo pegla mi imamos mnogos problemos (ja sam je odabro tata je platio,je li se to konta?)
prva ploča pink floyd the dark side of the moon
cd-e ne volim malo ih imam, a prvi je vjerovatno living colour collideoscope
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2370 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 21/10/2010 : 20:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Prodigy,i cd i kazeta,97g,njihove prve stvari,potom singlicu Firestarter,i tako dalje,poslje nisam više ništa kupovao,glazbu obično skidam s interneta,onako za sebe,ali rijetko,eh da ako netko zna gdje se može na internetu slobodno slušati glazba,znači bez skidanja i naplate,a opet da je neki veći izbor.

#!??
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/10/2010 : 23:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Prodigy,i cd i kazeta,97g,njihove prve stvari,potom singlicu Firestarter,i tako dalje,poslje nisam više ništa kupovao,glazbu obično skidam s interneta,onako za sebe,ali rijetko,eh da ako netko zna gdje se može na internetu slobodno slušati glazba,znači bez skidanja i naplate,a opet da je neki veći izbor.

zakaj da nabijaš impulse slušajući glazbu na netu ak možeš jednostavno skinut MP3 i slušat ga u MP3 playeru/WMP-u

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/10/2010 : 23:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
moj stari je imao cijelu hrpu LP ploča i hitio ih (nedavno) u smeće, cd-a imam jako puno, a prvi kupljeni cd je...jedan album od bijelog dugmeta, mislim "bitanga i princeza".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

murdo
Senior Member

Christmas Island
1015 Posts

Member since 24/07/2002

Posted - 25/10/2010 : 06:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send murdo a Private Message  Reply with Quote
u smeće? nemoj mi to govorit. da ti stari stari zna koliko nekad platim kakvu ploču možda i ne bi bacio u smeće.
Go to Top of Page

goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts

Member since 21/09/2010

Posted - 25/10/2010 : 14:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send goran split a Private Message  Reply with Quote
iron maiden - live after death
iron maiden - the first ten years (VHS)
iron maiden - maiden england (VHS+cd)
iron maiden - eddies archive (box set 6cda)
to je bilo u osnovnoj jos ako se nevaram '02. i '03.
a prvi piratski nesto prije,
metallica reload :))

stršljen spašen
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/10/2010 : 18:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by murdo

u smeće? nemoj mi to govorit. da ti stari stari zna koliko nekad platim kakvu ploču možda i ne bi bacio u smeće.

a čuj, bacio je one koje su bile oštećene totalka i nisu se više mogle koristit, neke je prodao. kaj ćeš, tehnologija rapidno napreduje, nisu longplejke ono kaj su nekad bile..

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 25/10/2010 18:04:24
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

343 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 27/10/2010 : 03:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je bila '89 kada smo kupili kasetofon (i to sa duplim kasetnim dekom) roditelji su mi dali da izaberem i neku kasetu. Uzeo sam soundtrack iz filma Batman i to naravno zbog slike slepog misa, nisam znao ni da citam tada

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000