forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Par pitanja o izdanjima u HR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/08/2010 : 20:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.

ti klinci su danas odrasli.
Sudeci po prodaji stripova situacija je otprilike ista i sada.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/08/2010 : 20:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Aha, kad dodaš Dilana i povećaš 5-10 puta Alana. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 22/08/2010 : 21:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
kad sam ja odrastao, početkom 80tih , postojale su samo dvije vrste ljudi. Romanizirani ( elita ) koja je osim što je pratila nova izdanja krpala rupe na pijacu starim bojevima, i jadnici koji su nas molili da im posudimo da pročitaju romane koje nisu mogli kupiti na 'piji' ( mi smo im redovito posuđivali, oni nam nisu vraćali.. ) netko tko nije volio stripove nije postojao, ili se to nije usudio priznati.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/08/2010 : 22:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Bob Rok

Recimo moj primer Francusko-belgijska skola i Alan Ford, nikad me Zagor nije zanimao. Tek sad sam uzeo da procitam po koju epizodu i nije mi jasno zasto ima kultni status. Mada nije mi jasno ni zasto Dilan ima, na jednu dobru, dodje 5 losih.

Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.

ja sam onda bio onaj što je preferirao ostalo, specifičan uvek
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/08/2010 : 22:24:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ti si toliko ubjeđen i jak u svojim tvrdnjama da direktno sučeljavanje ne bi imali nikakvog smisla. Ono što ja ustvari kažem je da je Zagor (ne sav Bonelli, ima izuzetaka), meni iz nekog razloga postao naivan i nezanimljiv. Priče su mi neinspirativne, nema nikakvih obrata, neočekivanih zapleta, uzbudljivih momenata, tragike, jeftine patetike. Nema apsolutno ničega što bi izazvalo ono što tražim od dobre priče - a to je bura osjećanja. Ja Zagora čitam bez podizanja obrva i podsjeća me na izlapjelo pivo. Kod američkih stripova kojih baš ima za odrasle (recimo Vertigo), a i onih za mlađe, postoji taj emotivni momenat koji mi čini čitanje vrijednim. Naizgled naivni likovi imaju jake moralne dileme i dešava im se (ponekad) nešto vrijedno pomena. Ima i tu dosta smeća, naravno, ali ima i suvog zlata (što ja konkretno kod Zagora više ne uspjevam iskopati).
Naravno, sve ovo je samo moje osobno mišljenje koje ja slobodno iznosim (ponekad pretjerano revno), a ne neka bogomdana istina.
I ja sam nekad skupljao većinom Zagora i vratio sam se stripovima zahvaljujući Zagoru, ali sam brzo shvatio da on ipak spada nekako za uzrast od 6-18 godina. Što ne znači da ga odrasli ne smiju čitati (ja također volim pročitati tu i tamo pokoju dječiju knjigu ili strip), ali tvrditi da je Zagor najbolji, zakon, zasluženo na vrhu, ne znam što bih rekao na to...

Bas si ljepo napisao. I ja osjecam sasvim isto.

Taylor.
Go to Top of Page

Aerendyl
Starting Member

35 Posts

Member since 16/08/2010

Posted - 22/08/2010 : 22:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Aerendyl a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam neki dugo godisnji stripoljub pa nemogu puno reci, ali ajde da i kazem svoje misljenje. Zagor mi je ok, prije sam bio par puta i kupio Spidermana i Hulk vs. Wolverine (taj mi je bio najzesci :) ). Nego ajmo reci, zanima me Batman i to. Jednostano je malo sjebano to narucivanje. Ono dok ti dode, ovo ono, nacekas se. Dok je Zagor tu prisutan svaki mjesec i nije toliko ni skup. Kod Zagora vec mogu predvidjeti svaki broj. Mirni uvod, Zagor se sastaje sa ljudima koji su u nevolji. Chico uvijek gladan i mora jesti. Zagor svakih pet minuta na rubu smrti ali uvijek se uspijeva izvuc. I tako dode kraj da Zagor rijesi nesta na pola i onda ide drugi broj. Isto tako i DD. Pocinje sa nekom morom/cudovistem/ubistvom, DD istrazuje, Gaucho radi gluposti itd.

Rekao sam si sada. Narucit cu Batmana i Spideya na Amazonu pa da vidimo. Ako mi se jako svide budem ih narucivao budem ostao pri njima. Manga me jednostavno ne zanima, ne volim taj stil. :)
Go to Top of Page

Aerendyl
Starting Member

35 Posts

Member since 16/08/2010

Posted - 24/08/2010 : 19:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Aerendyl a Private Message  Reply with Quote
Jel mi može netko reći koje sve verzije od Zagora i DD-a izlaze od Ludensa trenutno, i koliko dođe svaka verzija? Ty.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/08/2010 : 20:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Zagor regularni - 18 kn
Zagor extra - 18 kn
Zagor klasik - cijena varira, al obično je il 25 il 29 kn
Zagor almanah - 25 kn (4 godišnje)
Zagor specijal - 25 kn

Dylan Dog regularni - 18 kn
Dylan Dog extra - 18 kn (al sad su počeli reprintat stare regularne brojeve od slobodne dalmacije)
Dylan Dog gigant - 39 kn (nisan siguran jel 39, al mislin da je)

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/08/2010 : 20:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/08/2010 : 20:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte.

E stvarno ne znan kako san to uspija zaboravit.
Maxiji su 49 kn.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Edited by - Paka01 on 24/08/2010 20:12:30
Go to Top of Page

Aerendyl
Starting Member

35 Posts

Member since 16/08/2010

Posted - 24/08/2010 : 22:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Aerendyl a Private Message  Reply with Quote
Hvala decki. Paka imas skype? :)
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/08/2010 : 03:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aerendyl

Hvala decki. Paka imas skype? :)

Nope :/ msn jedino ako ti to pomaže?

Go to Top of Page

Aerendyl
Starting Member

35 Posts

Member since 16/08/2010

Posted - 25/08/2010 : 16:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Aerendyl a Private Message  Reply with Quote
Šalji na PM. :)
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000