Author |
Topic  |
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 22/08/2010 : 20:26:19
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.
ti klinci su danas odrasli. Sudeci po prodaji stripova situacija je otprilike ista i sada. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/08/2010 : 20:47:01
|
Aha, kad dodaš Dilana i povećaš 5-10 puta Alana. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 22/08/2010 : 21:18:09
|
kad sam ja odrastao, početkom 80tih , postojale su samo dvije vrste ljudi. Romanizirani ( elita ) koja je osim što je pratila nova izdanja krpala rupe na pijacu starim bojevima, i jadnici koji su nas molili da im posudimo da pročitaju romane koje nisu mogli kupiti na 'piji' ( mi smo im redovito posuđivali, oni nam nisu vraćali.. ) netko tko nije volio stripove nije postojao, ili se to nije usudio priznati. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 22/08/2010 : 22:22:18
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Recimo moj primer Francusko-belgijska skola i Alan Ford, nikad me Zagor nije zanimao. Tek sad sam uzeo da procitam po koju epizodu i nije mi jasno zasto ima kultni status. Mada nije mi jasno ni zasto Dilan ima, na jednu dobru, dodje 5 losih.
Kada sam bio klinac, svi su čitali stripove. Od 100 klinaca 90 je preferiralo Zagora, 5 Alan Forda, 2 Mr.No-a, 1 Blek, 1 Mark i 1 ostalo.
ja sam onda bio onaj što je preferirao ostalo, specifičan uvek   |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/08/2010 : 22:24:57
|
Ti si toliko ubjeđen i jak u svojim tvrdnjama da direktno sučeljavanje ne bi imali nikakvog smisla. Ono što ja ustvari kažem je da je Zagor (ne sav Bonelli, ima izuzetaka), meni iz nekog razloga postao naivan i nezanimljiv. Priče su mi neinspirativne, nema nikakvih obrata, neočekivanih zapleta, uzbudljivih momenata, tragike, jeftine patetike. Nema apsolutno ničega što bi izazvalo ono što tražim od dobre priče - a to je bura osjećanja. Ja Zagora čitam bez podizanja obrva i podsjeća me na izlapjelo pivo. Kod američkih stripova kojih baš ima za odrasle (recimo Vertigo), a i onih za mlađe, postoji taj emotivni momenat koji mi čini čitanje vrijednim. Naizgled naivni likovi imaju jake moralne dileme i dešava im se (ponekad) nešto vrijedno pomena. Ima i tu dosta smeća, naravno, ali ima i suvog zlata (što ja konkretno kod Zagora više ne uspjevam iskopati). Naravno, sve ovo je samo moje osobno mišljenje koje ja slobodno iznosim (ponekad pretjerano revno), a ne neka bogomdana istina. I ja sam nekad skupljao većinom Zagora i vratio sam se stripovima zahvaljujući Zagoru, ali sam brzo shvatio da on ipak spada nekako za uzrast od 6-18 godina. Što ne znači da ga odrasli ne smiju čitati (ja također volim pročitati tu i tamo pokoju dječiju knjigu ili strip), ali tvrditi da je Zagor najbolji, zakon, zasluženo na vrhu, ne znam što bih rekao na to...
Bas si ljepo napisao. I ja osjecam sasvim isto. |
Taylor. |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Member since 16/08/2010 |
Posted - 22/08/2010 : 22:30:59
|
Ja nisam neki dugo godisnji stripoljub pa nemogu puno reci, ali ajde da i kazem svoje misljenje. Zagor mi je ok, prije sam bio par puta i kupio Spidermana i Hulk vs. Wolverine (taj mi je bio najzesci :) ). Nego ajmo reci, zanima me Batman i to. Jednostano je malo sjebano to narucivanje. Ono dok ti dode, ovo ono, nacekas se. Dok je Zagor tu prisutan svaki mjesec i nije toliko ni skup. Kod Zagora vec mogu predvidjeti svaki broj. Mirni uvod, Zagor se sastaje sa ljudima koji su u nevolji. Chico uvijek gladan i mora jesti. Zagor svakih pet minuta na rubu smrti ali uvijek se uspijeva izvuc. I tako dode kraj da Zagor rijesi nesta na pola i onda ide drugi broj. Isto tako i DD. Pocinje sa nekom morom/cudovistem/ubistvom, DD istrazuje, Gaucho radi gluposti itd.
Rekao sam si sada. Narucit cu Batmana i Spideya na Amazonu pa da vidimo. Ako mi se jako svide budem ih narucivao budem ostao pri njima. Manga me jednostavno ne zanima, ne volim taj stil. :) |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 24/08/2010 : 20:07:44
|
Zagor regularni - 18 kn Zagor extra - 18 kn Zagor klasik - cijena varira, al obično je il 25 il 29 kn Zagor almanah - 25 kn (4 godišnje) Zagor specijal - 25 kn
Dylan Dog regularni - 18 kn Dylan Dog extra - 18 kn (al sad su počeli reprintat stare regularne brojeve od slobodne dalmacije) Dylan Dog gigant - 39 kn (nisan siguran jel 39, al mislin da je) |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/08/2010 : 20:10:04
|
Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 24/08/2010 : 20:12:00
|
quote: Originally posted by Djole
Plus DD Specijal, Maxi i Almanah, jelte.
E stvarno ne znan kako san to uspija zaboravit. Maxiji su 49 kn. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Edited by - Paka01 on 24/08/2010 20:12:30 |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 25/08/2010 : 03:22:55
|
quote: Originally posted by Aerendyl
Hvala decki. Paka imas skype? :)
Nope :/ msn jedino ako ti to pomaže? |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
|
Topic  |
|