Author |
Topic  |
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 17/08/2010 : 07:30:51
|
quote: Originally posted by Aerendyl
Htii bih poceti skupljati od Bonellia nesta i AF. Koji strip je na nekom najmanjem broju da ga lakse mogu skupljati?
Šta gornja rečenica uopće znači?????
Predlažem "Životinjsko carstvo", u opticaju je već 40-ak godina i kad tad ćeš skupiti sve sličice.
Ili recimo "Riđobradog", samo 11 brojava, za sada i to od prvog.
Ups, ni jedno ni drugo nisu Bonelli, ali ako se slučajno greškom zajebeš, vjerujem da ćeš u oba slučaja proči bolje nego sa recimo Komandantom Markom.
|
www.stripgen.com |
 |
|
sain
Starting Member

Germany
39 Posts
Member since 20/09/2009 |
Posted - 17/08/2010 : 08:57:51
|
Mislim da se ovaj topic nepotrebno pretvorio u Bonelli vs. ostatak strip izdanja. Samo me zanimala dinamika izlaženja nekih stripova koje volim čitati. 
@Aerendyl Koliko sam shvatio iz ovo malo istraživanja, malo koji strip ide ispočetka trenutno. Alan Ford Superklasik je tek na 10. broju, a ovih 9 možeš kupiti u strip-knjižarama bez problema. Samo on izlazi sporo, jednom u 2 mjeseca. Imaš i Klasik koji je na broju 100. Krajem ovog mjeseca (valjda) kreće i Nathan Never ponovo od prvog broja ali kao knjiga (sadrži 3 broja) što je malo skupo. Svi ostali su negdje na neznamkojem broju i stari brojevi se mogu nabaviti jedino na aukcijama...
Ako sam fulao nešto, neka me netko slobodno ispravi  |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Member since 16/08/2010 |
Posted - 17/08/2010 : 11:04:34
|
Hvala ti sain. :) Znaci ubiti nemogu napraviti neku kolekciju ako ne nadem stare brojeve na netu?
Nista, pocinjem sa Dd-om i Zagorom. :)
Jel mi mozete reci koje verzije trenutno izlaze od ova dva stripa (extra, klasik...)? Ty. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 17/08/2010 : 17:06:50
|
Da ne otvaram novu temu. Naime prije o stripovima nisam puno razmišljao, zadnji strip sam kupio prije 5-6 godina. Ove sezone radim na parkingu, i kolega je donio nekoliko brojeva Zagora, Texa itd. i onda sam se prisjetio i starih stripova, Alan Forda, DD-a itd.
Neznam sada šta da počnem čitati. Sve mi je dobro. Isto bih htio probati Spider-Man i ostale Američke stripove (dali ima to kod nas uopće?). Znate da sam pun novaca da bih kupio sve, ali ono, dva stripa, tri max na mjesec bih si mogao priuštiti. Koje su vaše sugestije? :)
Hvala.
P.S. AF mi se ne sviđa, ne znam zašto. Jednostavno ta neka komedija mi nije razrađena, pa se ne "odvaljujem" na njihove fore.
He he, i ja sam počeo: "Donio mi prijatelj par Zagora da pročitam". Onda sam kupio 10 Zagora extra na pijaci - sjećam se da sam se osjećao kao potpun ludak i bacač novca jer sam dao 100 kn. za njih. I onda sam se totalno navukao. Prvo sve od Bonellija (to sada fino prodajem jer me ne zanima), onda Francuzi i na kraju Ameri koji me i sada drže. U međuvremenu sam dao xyz novca na stripove i bacim 1000 kn. a da ni ne trepnem (što je dosta za mene jer nisam imućan). Trenutno najviše naručujem superherojske sa Amazona (imam račun u dolarima otvoren specijalno za to). Ako su talijanski stripovi, normalna prva stepenica evolucije novog stripofila, to je sasvim ok. Ja samo želim reći da neki ljudi mogu uštedjeti dosta novca i ne kupovati stripove "koji i nisu toliko loši" već odmah preći na one "koji ti odvale mozak i koje sanjaš poslije"... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Posted - 20/08/2010 : 14:20:38
|
Mozes li mi reci koji su to tocno americki koje citas? Ako ne zelis javno moze i PM. :)
Na tisku ima Spiderman, al jbt 25 kn za 30 stranica. :/ |
 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 20/08/2010 : 14:25:54
|
Na tisku ima Spiderman, al jbt 25 kn za 30 stranica. :/
Nema 30 stranica vec skoro 70. Nutra su ti tri broja. Inace preporucam to izdanje, neke su price zbilja dobre. A prvi brojevi koji su izasli prije par godina rasturaju. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/08/2010 : 17:16:03
|
Mozes li mi reci koji su to tocno americki koje citas? Ako ne zelis javno moze i PM. :)
Na tisku ima Spiderman, al jbt 25 kn za 30 stranica. :/
Naručujem sa Amazona. Veliki sajt koji prodaje sve i svašta. A ja čitam sve i svašta: Batman, Superman, Green Lantern, Hulk, Star Wars, Invincible, The walking dead, Captain America, X-men, Punisher i gomilu drugih.  Ima stvarno vrhunskih stripova. Doduše, moram ti odmah reći, skupljanje stripova se nekom tko nema naviku može učiniti kao vrlo skup sport, ali kad se navučeš, više ti ne izgleda skupo. 
Kod nas vrijede Amazing Spider-man koji ima 80 strana u boji za 25 kn. (to u poredbi s drugima nije preskupo) i u Srbiji imaš grafičke novele Belog Puta koje se mogu naći na aukcijama ovog sajta ili u striparnicama. Također imaju dobar odnos cijena / kvalitet i kvantitet (pogotovo ako odeš na sajam u BGD gdje bude popusta). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 20/08/2010 17:21:56 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Posted - 20/08/2010 : 19:22:38
|
Hvala decki. Obi, mozes li mi reci kako ti nalazis nove brojeve? Ono ja upisem Batman ali dode mi sve i svasta. Moze help?
Ty. |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 20/08/2010 : 19:34:07
|
Sto se tice DOMACIH izdanja Americkih stripva: imas dobre Amere kod Belog Puta. Propovednik je kraljevski, onda Sin City, Hellblazer, Sandman, V za Vendetu, Povratak Mracnog Viteza, Nadziraci (preterana cena, ostalo je skroz pristupacno), 100 metaka.... Oh, I Calvina i Hobbsa, Hellboya, Hard Boiled kod System Comicsa. Lavirint je izdao Invincble/Walking Dead, Vrli mrtvi svet, Zivotinjsku karmu i Neustrasivu zorku. To je sto se tice srpskih izdavaca. Sa Hrvatskim sam manje upoznat, znam da ima Usagi Yojimbo, Amazing Spiderman/X-man, Spawn, i jos ponesto (npr Dark Tower) od Bookgloba/Dani/Algoritam, ali mnogo sam propustio. |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 20/08/2010 : 19:57:54
|
Spawn je prista izlazit nakon 2 knjige, a imaš još i Bone, te ono ultimate spiderman/x-man šta izlazi na kioscima. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 20/08/2010 : 20:14:45
|
Hvala decki. Obi, mozes li mi reci kako ti nalazis nove brojeve? Ono ja upisem Batman ali dode mi sve i svasta. Moze help?
Ty.
Ne znam na šta konkretno misliš, ali ja ti mogu reći za sajt Amazona: Klikneš na books i onda advanced search. Keywords: Batman Subject: comics and graphic novels Condition: new Format: printed book I pod date mu staviš recimo After jan 2000.
Tako ćeš dobiti sve najvažnije Batmane od 2000. pa nadalje. No, možeš tu pretraživati i na druhge načine pa istražuj ako imaš volje... http://www.amazon.com/Advanced-Search-Books/b/ref=sv_b_0?ie=UTF8&node=241582011
|
Edited by - Obi-wan on 20/08/2010 20:19:32 |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Posted - 20/08/2010 : 23:28:05
|
Hvala.
Ja sam mislio da imaš ono npr, mjesečno izađe novi broj i onda ti njega naručiš, jer ovako dobijem 500 Batmana. Npr ja bih volio naručiti Batman od prošlog mjeseca, ono da vidim kako to izgleda. :) |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 20/08/2010 : 23:51:43
|
Vidiš, Obi, čovek hoće svesčice. :P ;)
@Aerendyl
Svesčice možeš da potražiš/naručiš recimo ovde:
http://www.mycomicshop.com
Poslednji Batman bi ti recimo bio ovaj:
http://www.mycomicshop.com/search?TID=19128342 |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/08/2010 : 08:59:18
|
Hvala.
Ja sam mislio da imaš ono npr, mjesečno izađe novi broj i onda ti njega naručiš, jer ovako dobijem 500 Batmana. Npr ja bih volio naručiti Batman od prošlog mjeseca, ono da vidim kako to izgleda. :)
Te strane stripove ti malo tko ovdje kupuje po brojevima. Tu je više moda kupovati priče spojene u trejdove. Znači imaš nekih 100-300 strana u jednom i to čini cjelinu. Pogledaj malo komentare pa ćeš skontati šta je zanimljivo širokim pučkim masama... Ovdje smo pričali o dobrim američkim stripovima, pa pogledaj (ako nemaš ideja što bi prvo): http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30667 |
Edited by - Obi-wan on 21/08/2010 09:01:20 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 21/08/2010 : 09:43:02
|
E kad smo kod toga već, ima li ikakvih novosti o Miraclemanu? Postoji li ikakva šansa da će Mooreov Miracleman ponovo bit reprintan? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Posted - 21/08/2010 : 11:53:08
|
Aha znači tako. Dobri su Ameri. :D
Nego koliko Ludens izbacuje već Zagor? Ono misli li uskoro raditi kakav reprint ili nešta slično? |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/08/2010 : 17:01:41
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Znači imaš nekih 100-300 strana u jednom i to čini cjelinu.
Osim što ne čine. Bar ne nužno, a na današnje vreme - čak veoma retko.
quote: Originally posted by Obi-wan
Pogledaj malo komentare pa ćeš skontati šta je zanimljivo širokim pučkim masama...
Jes vala:
Nego koliko Ludens izbacuje već Zagor? Ono misli li uskoro raditi kakav reprint ili nešta slično?
Živeo puk. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/08/2010 : 17:44:24
|
Ne obraćaj pažnju, to se Obi-wan i ja bockamo na relaciji trejd/sveske već koju godinu, ti si samo kolaterelna šteta. ;) |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/08/2010 : 19:20:50
|
Aha znači tako. Dobri su Ameri. :D
Nego koliko Ludens izbacuje već Zagor? Ono misli li uskoro raditi kakav reprint ili nešta slično?
Dobri su Ameri, ali ti ćeš ipak Zagora.  |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 21/08/2010 : 19:24:26
|
quote: Originally posted by Djole
Ne obraćaj pažnju, to se Obi-wan i ja bockamo na relaciji trejd/sveske već koju godinu, ti si samo kolaterelna šteta. ;)
Vidi šta si napravio. Umjesto da hvališ trejdove, unio si pometnju i sada još jedan ode na Zagora. A ja pokušao nacifrati: čine cjelinu, ljudi vole, skoro sam ga upecao i onda se otkači... |
 |
|
Aerendyl
Starting Member

35 Posts
Posted - 22/08/2010 : 00:41:31
|
Jebes Zagora. ;) Svida mi se ovo kod amerikanaca sto nije toliko povezano, a i ono starija izdanja mozes naruciti. Budem narucio Batman: Year One i Batman Killibg Joker. :) |
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 22/08/2010 : 08:39:43
|
Jebes Zagora. ;) Svida mi se ovo kod amerikanaca sto nije toliko povezano, a i ono starija izdanja mozes naruciti. Budem narucio Batman: Year One i Batman Killibg Joker. :)
Šalu na stranu, ako ti Zagor odgovara, nema razloga da ne čitaš. Pa ako ti prestane odgovarati, pređeš na nešto drugo. Pročitam i ja tu i tamo ponekog Zagora (no sve rjeđe jer osjetim da je jako naivan). Od stranih svakako probaj: Preacher, Planet Hulk, Invincible, The walking dead, Punisher max, Wolverine: Origin. Meni su ti bolje legli od dva gore navedena Batman-a... |
 |
|
Topic  |
|