Author |
Topic |
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 09/12/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 09/12/2010 : 20:12:16
|
Bane se vraca za nedelju dana, ako sam dobro razumeo. u Rijeci je :)
simpa je baja s macem :) totalno fazon Nazghula iz LOTR filmova ;) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 09/12/2010 20:12:46 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 10/12/2010 : 02:14:51
|
uh, opet noge ne valjaju, aarrrrrghh
:( |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 10/12/2010 : 08:28:00
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
uh, opet noge ne valjaju, aarrrrrghh
:(
ma ok za noge, na onoj skici dok je bio go je to padalo u oči medjutim kad je ovako obučen i ne smeta toliko. Ja bih samo sugerisao po pitanju jedne sitnice a to su prsti. Kažiprst je malo kraći od srednjaka kao i svi ostali. Inače crtež kao crtež je što se mene tiče sasvim ok. |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 10/12/2010 : 09:41:34
|
@Lord Vader 89
Sad baš gledam onaj how to draw comics marvel way, tamo kažu osam veličina glava ide u tijelo tj. 7+glava, a ovaj tvoj mi se čini ima šest... No, ljudi su tad bili i niži, tako da ako uhvatiš vremena otuširaj...
Imam jedan odličan crtež vitezova (crtao Ivan Puljak, strip crtač iz Osijeka), kod kuće mi je, pa kad dođem sa posla stavit ću (a sad brzo se praviti da radim). |
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 10/12/2010 09:42:05 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/12/2010 : 10:52:01
|
Lorde, evo malo da pokušam unijeti Banetova duha u njegovu odsustvu :) Kod lijeve ruke, čini mi se da prsti ne prate štit... Tj, po položaju prstiju, štit bi trebao biti dosta nakošeniji... Nisu u istoj perspektivi...
Oko kacige, malo si preblizu nacrtao oko, kao da tvoj templar nema nos... Barem meni tako izgleda...
To sam dvoje istaknuo crvenom :) E sad, ja bih ruke nacrtao nešto tanjima, ali i sami ste rekli da crtam premršave ljude :) Ali nekako su mi prejake u odnosu na torzo... I možda da malo istakneš mišiće ruku...
Inače, najbolje si odradio upravo njegovu majicu... Fenomenalna je, jako realistična... Sad trebaš, kao i ja uostalom, naučiti crtati metalne objekte, nešto ovako:
Evo i 'ispravki' :)
|
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Djeno
Junior Member
South Sandwich Islands
311 Posts
Member since 20/10/2009 |
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Member since 26/11/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 10/12/2010 : 13:25:13
|
quote: Originally posted by andjusticeforall
Sad baš gledam onaj how to draw comics marvel way, tamo kažu osam veličina glava ide u tijelo tj. 7+glava, a ovaj tvoj mi se čini ima šest... No, ljudi su tad bili i niži, tako da ako uhvatiš vremena otuširaj...
da, te proporcije sam radio odokativno, pa sam malo zakinuo ocigledno :) sad sam bas merio u Paintu, imam 8 glava, a "idealno" je 8 i 3/4, tako da ove 3/4 mogu sigurno da se oproste :)
quote: Originally posted by Beva
Lorde, evo malo da pokušam unijeti Banetova duha u njegovu odsustvu :) Kod lijeve ruke, čini mi se da prsti ne prate štit... Tj, po položaju prstiju, štit bi trebao biti dosta nakošeniji... Nisu u istoj perspektivi...
hm, razumem sta hoces da kazes, ali ne znam da li tu bas treba da ima nekih pravila. jer, nije mi bila zamisao da strogo ima prislonjene prste celom duzinom, nego da ga drzi onako ovlas, samo da ne padne, a to moze da radi i ako samo vrhovi prstiju dodiruju stit, i palac sa druge strane. no, poigracu se malo sa sakom jos (guess what, sake mi nisu bas jaca strana....kao ni stopala, kao ni glava....(uh, ovaj slem mi dosao ko kec na deset :D)), makar da ispravim srednji prst, na koji mi je milandj skrenuo paznju ;)
quote: Oko kacige, malo si preblizu nacrtao oko, kao da tvoj templar nema nos... Barem meni tako izgleda...
a kad rekoh glava, pogledaj malo pazljivije prvu i drugu verziju, i videces da sam na drugoj preko vec postojece glave nabacio slem, nisam nigde mrdao ni oci ni nos, ni nista. e sad, jedino ako na prvoj skici ne stoje na mestu ;)
quote: To sam dvoje istaknuo crvenom :) E sad, ja bih ruke nacrtao nešto tanjima, ali i sami ste rekli da crtam premršave ljude :) Ali nekako su mi prejake u odnosu na torzo... I možda da malo istakneš mišiće ruku...
pa, gledaj na to ovako - on na sebi ima onaj zastitni "oklop" od karika, sto sam se potrudio da naglasim (mozda ispadne bolje kad se istusira) te debljina ruku mora malo da se poveca, zbog debljine karika. ako bih stanjio ruke sa njima, zamisli tek na sta bi mu licile ruke kada bi skinuo taj oklop ;) isto tako i za misice, mislim da karike bas ne dozvoljavaju neku definiciju, bilo bi drugacije da je neka tunika u pitanju.
quote: Inače, najbolje si odradio upravo njegovu majicu... Fenomenalna je, jako realistična... Sad trebaš, kao i ja uostalom, naučiti crtati metalne objekte, nešto ovako:
hvala, i meni se taj deo tunike najvise dopao :) a totalno sam ga improvizovao, kao i obicno. al eto, valjda kad se potrudis, onda i moze da lici na nesto :D
a glede bakarnog ibrika :D mislio sam da se za metalnu povrsinu pobrinem tusem. videcemo kako ce mi to poci za rukom. :)
quote: Originally posted by Djeno
čim se smanji glava o'ma ispadne marvelovski junak.
ovo nisam shvatio? mozda te kaciga asocirala na Magneta? :PPPP
quote: nego, ovaj vitez izgleda k'o da pozira za men's health. ta klasična poza iz likovnog udžbenika deluje neprirodno. fotke su bolji refrens.
to si potpuno u pravu. mozda si cak i primetio da sam uzeo jedan od prvih crteza iz "Dynamic anatomy". Bio sam u fazonu "daj samo da naskrabam, a da lici na nesto", jer jos uvek ne vladam anatomijom, pa sam onda uzeo najlaksi referens :) svakako da je poza totalno "nestripovska". pa cak je ni na naslovnu stranu ne bih stavio :D osim na "Men's health" :D :PPP |
Edited by - Lord Vader89 on 10/12/2010 13:28:05 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 10/12/2010 : 13:31:22
|
quote: Originally posted by dupli
Zanemarive korekcije koje bih ja napravio, a čini mi se da popravljaju opći dojam
noge super, videcu da to uradim! zapravo, najvise mi je islo na zivce to sto mu kukovi izgledaju preusko, zato sam kukao na noge. e, ti si mi dokaz da sam dobro mislio :D
za torzo se isto slazem, ali sad treba da unistavam mukotrpan rad na tunici :((( :D
e sad, ruke, desna ruka bi i mogla mozda malo da se smanji, ali i dalje mislim da je leva OK?
i nemoj molim te, da otvaramo vizir jos vise, taman mi je super dosao kao izgovor da ne moram da crtam lice :D :D :D a i, zar nije logicno da otvor bude sto manji, da bi lice sto bolje bilo zasticeno? ;) |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
Djeno
Junior Member
South Sandwich Islands
311 Posts
Member since 20/10/2009 |
Posted - 10/12/2010 : 13:46:03
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
... ovo nisam shvatio? mozda te kaciga asocirala na Magneta? :PPPP ...
nije, nego sam mu smanjio glavu u fotošopu da bi se uklopio u onu marvelovsku šemu od sedam i kusur glava.
|
www.bogdanovic.deviantart.com |
Edited by - Djeno on 10/12/2010 13:47:15 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 10/12/2010 : 17:03:02
|
Pronašao crtež. Dakle, ovo gore je rad strip crtača Ivana Puljka iz Osijeka, a koji je sada u Slovačkoj, točnije u Košicama gdje ima obrt za uređivanje interijera (ako se ne varam, radio je i na nekom dvorcu tamo, između ostalog). Crtao je u Patku, a par stripova je proslijedio i magazinu STRIPOS koje smo objavili u brojevima 3 i 4. Trenutno crta strip o bitci koja se u srednjem vijeku odigrala u Košicama (priča je da su lokalni obrtnici u tom gradu digli ustanak protiv velikih poreza i vlasti, dakle to je bila obrtnička buna). Ovaj crtež, nedovršena skica, svejedno funkcionira kao samostalna, a nastala je tijekom Dana stripa u Osijeku.
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 10/12/2010 : 17:42:40
|
nemam sad vremena za detaljnije komentarisanje, ali mi se svidja ovaj tvoj vitez :) vidis kako je odmah lepse kad pridodas jos malo mase na kosti ;) njegova desna potkolenica bi se eventualno mogla povecati. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 10/12/2010 : 17:46:49
|
quote: Originally posted by Beva
A nabori na rukavima itekako bi se trebali vidjeti, naime, guglao sam :)
izgleda da se nismo rauzmeli :D mogu nabori da se vide, nego mi definicija misica tu nikako ne spada. jer, da bi misici bili definisani, materijal mora da ide tacno uz telo, da prati konturu, a metalne karike tog doba, a ni danas vala, tesko da su bile sposobne za tako nesto ;) ne znam, ja barem tako rezonujem, mozda mi je logika pogresna :) |
|
|
sejver
Starting Member
7 Posts
Member since 06/12/2010 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 12/12/2010 : 22:11:39
|
Ovaj gore teplar (lord vader) bi trebao imati taj stit na podlaktici takvog oblika. Ovako izgleda bez veze |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Posted - 12/12/2010 : 23:07:31
|
hm, nisam siguran da sam razumeo? |
|
|
FAB
Starting Member
Croatia
78 Posts
Member since 13/12/2010 |
Posted - 13/12/2010 : 14:15:43
|
Evo mene konacno na forumu!!! Hvala Markosu na pomoci oko registracije!!! Pitanje kako da uplodiram neki svoj crtez za radnu akciju??? |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3070 Posts