Author |
Topic |
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 08/04/2011 : 11:48:51
|
quote: Originally posted by dupli
Ovako nekako bi to trebalo izgledati.
evo da i ja jedan komentar dam na ovom topicu kao i svi drugi[:) ne znam zasto imas sjene iznad baklje kao da svijetlo baklja baca sa strane tu novinu nisu imali u srednje vijeku btw odlicno si ti ovo sve prezentovao |
feka |
|
|
bisley
Senior Member
Croatia
1192 Posts
Member since 08/06/2005 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 08/04/2011 : 12:41:02
|
quote: Originally posted by Jur
Ovo na prvi pogled daje dojam, da su zgrade veome male odnosno, da se nalaze odmah pored Zagora. Mislim, da je glavni razlog ova gornja stena koja ima okomite crte suvise jednakomerno rasporedene pa ne daje pravog utisca dubine. Ali ne sumnjam da ce ovaj problem biti rjesen u tusu
Epizoda se zove ''Zagor i Lilindijanci''. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 08/04/2011 : 12:44:00
|
@dupli Za prvo satikrabanje je jako dobro. Fali ti jos malo osecaja za svetlo, ali to dolazi posle kad se redovno radi
Subjektivna primedba" Baklja ima 500 W, bar tako svetli. Ko reflektor. Vise bih voleo ckiljavicu od 40W. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 08/04/2011 : 13:46:08
|
@Castillo Ajoooooj, ovo je stvarno oci da ispadnu. Nikad mi nece biti jasno koji qrac stavljaju ovakve stvari na net. Ako vec nece da stave posteno, sta ima da nekog zezaju.
Mucha Kaluta Dobar je stari Majki, al ga je vreme pregazilo. Jedan od kapaciteta (kao De laFuente) koji nikada nije dobio priliku da se ubastra u nesto dobro i komercijalno... |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 08/04/2011 : 14:49:50
|
----------- @feka82 - ne znam zasto imas sjene iznad baklje kao da svijetlo baklja baca sa strane tu novinu nisu imali u srednje vijeku -----------
Baklja se dimi, a svjetlo je difuzno pa sam probao nekako docharati.
---------- @cat claw - Za prvo satikrabanje je jako dobro. Fali ti jos malo osecaja za svetlo, ali to dolazi posle kad se redovno radi Subjektivna primedba" Baklja ima 500 W, bar tako svetli. Ko reflektor. Vise bih voleo ckiljavicu od 40W. -----------
Zelio sam imati difuzno svjetlo u malom prostoru. Logično bi bilo raditi duboke sjene prošarane bijelim. No problem je u kompoziciji. Promatrač se nalazi u području sjene, a izvor svjetla u sredini scene. Ukratko, prvi i zadnji plan trebaju biti mutni jer imaju malo svjetla, a srednji plan treba biti čist jer je osvjetljen. Da sam radio duboku crninu spojio bi mi se prvi i zadnji plan preko te crnine. Na ovaj način sam pokušao doskočiti problemu. Igrao sam na osjećaj (ovo će se Ricu svidjeti) i predznanje. Mutan prvi i zadnji plan u kojima se teško razaznaju detalji i setiranje tonske skale preko sjena iza Baš Čelika (tamo očekujete duboku crninu, a ona je ovdje prikazana ovako, a da bi je prepoznali i u drugim planovima). E sad, koliko sam uspio to je druga priča. Meni je izgledalo OK.
Hvala mcn na linkovima. Imam i ja jedan koji može biti koristan ekipi s Radne akcije. Prije par dana naletio sam na ovu staru knjigu http://www.gutenberg.org/files/17502/17502-h/17502-h.htm Sad je čitam več treći put i stalno otkrivam nove detalje. Neznam da li ju je Wrightson pročitao ali ne bi mu škodilo da je pročita još jednom. Zanimljivo je zadnje poglavlje o dekorativnom crtanju. Ono u stvari pokriva stripovski stil crtanja. Nevjerojatno kako su već tada kužili što je dobra stilizacija, a što ne. |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 16/04/2011 : 19:58:00
|
@bagi Lepo si se potrudio... Malo ekscentrican pristup ali nije neinteresantan. Na topiku pored, Mhejl je postavio mali kratki slatki scenario. Osim nepotrebne prve slike, bilo bi zanimljivo da vidimo kako bi se ti uklopio u tu pricu. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 16/04/2011 : 20:03:19
|
Što je interesantno nisam se potrudio nimalo nažvrljao sam skicu olovkom za 2 minute i prešao začas flomasterom te doradio u smoothdraw-u.Što se tiče scenarija i crtanja nažalost nemam ja vremena za to,satraše me ovosvjetovne obaveze tako da ostajem na povremenom hobističkom škrabanju u sitne sate... |
Wtf?
|
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Member since 31/05/2010 |
Posted - 17/04/2011 : 23:21:05
|
Ona moja luda ideja da nacinim jedan program kao pomoc kod kompozicije polako postaje realnost. Evo, ekskluzivno za radnu akciju objavljujem screenshot tog mog "tool"-a. U stvari ovo sada ja smatram za ozbiljan projekat, pa bio on lud ili ne
|
----------------------------------------------- Composition Assistant http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php |
|
|
Fe
Starting Member
39 Posts
Member since 01/04/2011 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 18/04/2011 : 00:13:07
|
Izgleda mi kao nesto vrlo korisno. Da li bi mogli da se ekstremiteti razlikuju po boji zbog preklapanja da bude jasnije? |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Posted - 18/04/2011 : 09:09:19
|
@Cat Claw Nisam siguran sta mislis pod "ekstremiteti", ali svim elementima ce biti moci jednostavno menjati boje u okviru predefiniranih boja. Dakle, bit ce par color shema za perspektivu, i boje za "poze" i "crteze". A veseli me, da ti kao klasicar mislis, da bi ovo moglo biti koristno.
@Grujah Koristim BlitzMax, koji je meni idealan za ovakve poslove. Ok, ima par mana ali brzo daje rezultate a to mi je najvaznije.
|
----------------------------------------------- Composition Assistant http://jugilus.com/composition_assistant/ca.php |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Posted - 18/04/2011 : 15:09:59
|
Hm, osobno nisam nasao potrebe za to, jer mi nije tezko vizualizirati lik iz ovakve jednobojne poze. Tehnicki bilo bi mi lako implementirati da zglobovi odnosno njihova veza do "parent" zgloba ima definiranu boju. Jedino sto bi tada trebao imati vise kolor shema, za slucaje kada imas nekoliko karaktera, koji se prekrivaju, a sada jednostavno promenim tu jednu boju. Problemi bi bili i kod nekih "custom" poza - recimo kod gigantske stonoge Ali ako se bude trazilo i pokazalo koristnim onda ce biti i sarenih poza. |
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
Posted - 24/04/2011 : 18:59:37
|
Sta mislim da uradim sa ovim programom? Prvo, bit ce komercijalan. Jebiga, zivot nije jeftin, pa ako mogu nesto zaradim time ja to necu propustiti. Tim vise sto je ovo "production tool" pa je kao takav namenjen onima koji se ozbilnije bave crtanjem i verovatno sluze novac time. Ali cena ce biti nizka, verovatno ne dovoljno nizka (=0) za neke prostore ali svet je velik. Kao sto sam rekao ovo je "production tool" i kao takav verovatno nije za svakog. Bit ce tu demo verzija na osnovu koje ce svako moci odluciti, da li mu koristi ili ne. Jedna stvar je jasna - ovo nije "tool" za crtace pocetnike. Nacrtati figure preko ovih zicanih poza podrazumeva, da je crtac u stanju nacrtati te figure i bez tih poza.
Kada ce stvar biti vani? Pa nadam se sto prije. Vecina stvari koje sam zeleo da implementiram je gotovih. Stvar radi stabilno mada ne sumnjam de krije jos koji "bug" tu i tamo. Jedna stvar koju bi voleo da nacinim je i, da nacrtam koju strip stranicu i nacinim koji tutorial.
|
|
|
Jur
New Member
Slovenia
179 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
bubba
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
64 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 24/04/2011 : 19:55:20
|
drago mi je! Ja sam Franko i imam 10 godina.veiki sam obožavatelj stripova a najviše Texa i Zagora.Osobno nisam neki crtač ali svakodnevno vježbam postajem se bolji i bolji.ubrzo ću staviti slike ali upozoravam vas jako sam loš u tuširanju
|
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 24/04/2011 : 20:10:07
|
quote: Originally posted by Jur @Grujah Koristim BlitzMax, koji je meni idealan za ovakve poslove. Ok, ima par mana ali brzo daje rezultate a to mi je najvaznije.
"BlitzMax is a game programming language from Blitz Research that is based on the BASIC programming language."
Ijaoj. Srecno. |
|
|
Topic |
|