forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Autorski izlog
 Radna akcija - plakat za mcn-a
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 77

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 08/05/2011 : 20:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ali sta sad to zagor drzi u rukama, neku kartu/mapu?

Edit: Aha, vidim sada. Kao poternica - je li to onaj pokojni bradonja?

miladin, jeste. morao sam malo da se poigram. inspirisalo me je ovo naselje
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 09/05/2011 : 08:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
inače bilo bi odlično kad bi Mirko Čolak i ovo istuširao. Baš bih voleo da opet vidim kako majstor tušira majstorovu olovku. Ono na Cat Claw mu je bilo maestralno
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4556 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 09/05/2011 : 15:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by milandj3

Bonelli
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 09/05/2011 : 15:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Bonelli
[/quote]

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4556 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 09/05/2011 : 15:45:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Pa leglo mi k'o pravi Zagor
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 09/05/2011 : 15:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

Pa leglo mi k'o pravi Zagor

očigledno je i Banetu čim je rešio da uradi ceo strip
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 09/05/2011 : 17:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Druže profesore .... kada ćemo dobiti ocene za naše tuširane Cat Claw radove?

Edited by - Attila77 on 09/05/2011 17:37:42
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 09/05/2011 : 21:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Evo i mog tuširanog Zagora:

Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 09/05/2011 : 21:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Jebi ga,počeo sam lagano a onda sam izgubio živce i zbrljao kraj...

Wtf?

Edited by - bagi on 10/05/2011 09:06:54
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/05/2011 : 00:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Dakle, vidim da uzivate...
Ni Atila nije video napomenu u gornjem desnom cosku
Vrlo je bitno ovojiti drugi plan od prvog mnogo tanjim linijama. Tako bi se ubila kompoziciona greska na koju je ukazao Jur par postova ranije ili na nekom drugom topiku gde je bila ova slikica.
Ostatak je cist, precizan, dovoljno autorski odvojen od olovke... Ovakvim nacinom rada i sa ovom disciplinom, Atila bi mirne savesti mogao da radi u Marvelu kao inker.

Ali Bagi jos nije za to. Jes izgubio zivce, ustvari previse ih je potrosio na levi deo slike. Vidi se da srafure jos uvek nagadja, crta ih, pa kako ispadnu, negde srecnije a negde drznedaj... U svakom slucaju ovo je daleko cistije i jasnije od njegovih uobicajenih bravura. Tema za diskusiju je gde je dozvoljena granica tuserskog autorstva. Za razliku od Atile, Bagi je po meni neke stvari suvise slobodno tumacio, naprimer desnu nadlakticu.
Sta ostali misle?

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/05/2011 : 00:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Recenzija Kate ipak posle Mafesta. Izvinjavam se ali prosto necu stici. Posto forumasim izmedju kolorisanja i trte mrte za tekuce komp poslove, jednostavno necu da zbrljavim nesto nego mislim da to sve lepo upakujem i recenziram u vise od jedne recenice za svakog.
Sem toga, raspeli su me Zagorovci na sto strana.
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 10/05/2011 : 01:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti majstore. Pazicu na linije sledeci put. Imas pravo, ne vidi se dimenzija previse na mojoj slici.

Ali na zalost ja bas nisam ljubitelj Marvela, ja vise volim domace stripove. Sta ces, veliki sam nostalgicar.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2011 : 01:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Evo joss jedne porcije izgubljenih zzivaca.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 10/05/2011 : 06:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Evo joss jedne porcije izgubljenih zzivaca.....
(mcn)

Prvo nisam primetio onu karikaturu, a bas sam se dobro nasmejao sad kad sam detaljnije pogledao crtez. Potpuno razumem kako si se osecao u toj slici.

Odlican tus majstore, veoma detaljno.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 10/05/2011 : 07:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
@mcngnus
vrhunski!!!

Atila, lijepo, lijepo

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 10/05/2011 : 13:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Attila77

Evo i mog tuširanog Zagora:

inače ako već tražimo boneli parnjake, ovaj me podseća na Riccija, radio je ranog Martija Misterija. Imao je tako te jake, detaljne linije.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/05/2011 : 13:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
mcn, nisi mi jasan. Koji ocin trazis crtace okolo kad ti ovako dobro ide? Kontaktiraj Bonelijai provedi ostatak zivota kao tuser.
Atila isto tako, ali mora neki put i da ''cita izmedju linija''.
Druga zgrada na desnom kraju pecine je skroz bezveze.
Nepreciznosti olovkara se koriguju ''u letu''
Naime, olovkari cesto prostije stvari ili stvari koje su ranije nacrtane samo naznace jer znaju da ce tuser to dovesti u red.
Tako sam i ja zgrade puebla samo ofrlje nacrtao jer Branko zna sta da radi sa tim.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2011 : 14:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>mcn, nisi mi jasan. Koji ocin trazis crtace okolo kad ti ovako dobro ide? Kontaktiraj Bonelijai provedi ostatak zivota kao tuser.

To sam planirao u pemziji.

Siriusli:

- za ovo mi je trebalo oko dvije epizode Blejkove sedmorke, koliko mi inače treba za tablu. Jest, to više govori o mojim tablama, nego o bilo čemu drugome, ali je najveći napor bio držati liniju pod kontrolom i ne početi naglo črčkati.

- navedeno mi nije skroz uspjelo što se vidi na onoj fol bazaltnoj stijeni lijevo, gdje sam krivo protumačio olovku, popizdio i za dvije minute je zašarao skroz te rezultat odskače od svega drugoga

- nisam baš jako sretan ni sa sjenama ispod izboja, trebao sam mrvicu više razmisliti o položaju šrafura; slično je i sa svodom pećine, ali bio sam lijen popravljati kad sam vidio da ne funkcionira. Ona palac-stijena desno isto ima šrafure iz nekog skroz trećeg filma. "Nema sistema", rekao bi mi Tonči.

- travke su karikaturalne u odnosu na ostatak, a ni onu najbližu zgradu nisam dobro riješio - ostao je dojam patuljastosti

No, najzanimljivije mi je bilo ono što se može naučiti. Kad gledam Banetovog Zagora, figura istovremeno izgleda baš kako treba i, na drugi pogled, čudno. Kao da je lijevo rame previše zabačeno (bar ga je ne mogu toliko zabaciti, ali bit će da je to do moje grbavošću ograničene motilnosti), lijeva noga previše naprijed. A opet, kad se mjeri, sve okej i što je najvažnije, izgleda dinamično i dobro. Kad sam crtam, uvijek se sjebem oko toga što može ili ne može, nauštrb dinamike, a taj strah je rezultat neznanja oko rotacije osovina ramena/kukova i gibljivosti kralježnice. Na tome trebam raditi ...

Enivej, sori, razmišljam naglas.

(mcn)

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 10/05/2011 : 15:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

...Atila isto tako, ali mora neki put i da ''cita izmedju linija''.
Druga zgrada na desnom kraju pecine je skroz bezveze.
Nepreciznosti olovkara se koriguju ''u letu''
Naime, olovkari cesto prostije stvari ili stvari koje su ranije nacrtane samo naznace jer znaju da ce tuser to dovesti u red.
Tako sam i ja zgrade puebla samo ofrlje nacrtao jer Branko zna sta da radi sa tim.

Bas sam pogledao Brankov rad i vidim detalj u toj zgradi koji nedostaje u mojoj. Sad razumem ... nisam hteo previse da menjam, jer sam hteo da postujem tvoj stil crtanja, ionako sam osecao da sam previse preuzeo kod Zagora, i sa tim izgubio tvoj original.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/05/2011 : 15:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@mcn
Ne izvinjavaj se, ovo tvoje razmisljanje je jedno od najkorisnijih na ovom topiku. Dileme same po sebi cesto sadrze i odgovore.
Interesantno je da je ono sto si apostrofirao kao najvecu gresku, presrafirana stena levo, uveliko popravila moj gaf i izbacila sebe i Zagora u realni prvi plan a ne folirani kao sto je kod mene.
Udaljeno levo rame i losa veza leve butine sa karlicom su one sitne lazzi kojima se distanciramo od staticnosti fotografije. Problem pocetnika je cesto ustvari to sto ne znaju dovoljno dobro da lazzu.
Zato sam i postao PreCednik na onom forumu

Edited by - cat claw on 10/05/2011 15:19:08
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/05/2011 : 15:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@Atila
Nije strasno. I Milandj3 je zalepio tu zgradu za stenu
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/05/2011 : 15:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> presrafirana stena levo

Nije da mi se ne svidja rezultat, samo bih volio da je namjeran.

mcn

PS Attila77 (a može i Kritični) - imate vi neki onlajn portfolio?

Edited by - mcn on 10/05/2011 16:02:19
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/05/2011 : 17:02:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo i mog pokušaja... Olovka je, naravno, i dalje prisutna jer ne znam kamo s njom :) Ako ima koja dobra duša koja posjeduje moći uklanjanja sive boje s crteža, bit ću zahvalan do neba...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

milandj3
Average Member

Serbia
614 Posts

Member since 17/08/2006

Posted - 10/05/2011 : 17:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit milandj3's Homepage  Send milandj3 a Private Message  Reply with Quote

prilikom skeniranja, pre nego sto zadas onu komandu "scan" imas opciju treshold. spustis skalu na 50 i onda ce se izgubiti sve ono sivo sto nije dovoljno intenzivno da bi se pretovrilo u crno.
Ako si pak skenirao u default-u, onda skenirani dokument otvoris u programu Microsoft office picture manager, odes na opciju edit picture i podesis midtones
Go to Top of Page

Attila77
Average Member

USA
891 Posts

Member since 08/05/2005

Posted - 10/05/2011 : 17:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Attila77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>PS Attila77 (a može i Kritični) - imate vi neki onlajn portfolio?

Poslao sam ti PM.
Go to Top of Page
Page: of 77 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000