Author |
Topic |
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 22/09/2010 : 07:32:50
|
Verovali ili ne, ali postoje vrli nastavnici i profesori u nekim umetnickim skolama koji ladno svoj privatni posao uvale ucenicima i izaberu najbolje resenje, malo ga upakuju i naplate honorar. Shodno tome, evo novi zadatak a vezan je za omot za CD koji treba da uradim. Ako mi se nesto svidi od vasih radova, ja cu da uzmem pare ali cu biti posten pa cu naznaciti autora kao concept majstora
Atmosfera neka svemirska, fantasi ili nesto drugo mracnjikavo. Gola devojka-leptir hoda po zicama el. gitare tipa Ibanez *model Monkey grip Stevea Vaia.
Cudjenje na temu sta sve gitaristi nece izmisliti za omot je zabranjeno. |
|
|
Djeno
Junior Member
South Sandwich Islands
311 Posts
Member since 20/10/2009 |
Posted - 22/09/2010 : 10:00:41
|
quote: Originally posted by cat claw
@Djeno Zakasnio si 12 godina sa kritikom
nikad nije kasno za kritiku.
nego, ak' je ovo prevaziđeno daj neš' friškije pa da te masakriramo.
Lako je vama sa olovkom da kritikujete ondasnje nas koji smo kolorisali misem.
izgovori izgovori izgovori...
ne čini alat majstora. može se sasvim fajn kolorisati mišem.
Nego, sta je sa tobom? Slabo se javljas sa crtezima?
crtam strip pa ne'am vremena da s' za'ebavam ko neki.
a i kačim s vremena na vreme nešto na svoj topić tako da mi je savest čista.
|
www.bogdanovic.deviantart.com |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
Posted - 22/09/2010 : 11:04:13
|
Verovali ili ne, ali postoje vrli nastavnici i profesori u nekim umetnickim skolama koji ladno svoj privatni posao uvale ucenicima i izaberu najbolje resenje, malo ga upakuju i naplate honorar. Shodno tome, evo novi zadatak a vezan je za omot za CD koji treba da uradim. Ako mi se nesto svidi od vasih radova, ja cu da uzmem pare ali cu biti posten pa cu naznaciti autora kao concept majstora
Atmosfera neka svemirska, fantasi ili nesto drugo mracnjikavo. Gola devojka-leptir hoda po zicama el. gitare tipa Ibanez *model Monkey grip Stevea Vaia.
Cudjenje na temu sta sve gitaristi nece izmisliti za omot je zabranjeno.
Heh, isto to rade i profesori na Elektrotehnici. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 27/09/2010 : 23:05:07
|
Odlicno, Beva. Vrlo blisko onome sto se i meni mota po glavi. Ima tu nekih kompozicionih zamerki, ali pre no sto pocnem da zakeram, voleo bih da tebe cujem, sta kako i zasto... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 27/09/2010 : 23:38:42
|
Gitaru sam nacrtao u ovakvom položaju i perspektivi jer pojma nemam kako bi se drugačije moglo a da bude efektno... Mislim, teško bi bilo nacrtati gitaru s pogledom odozgo ili nešto slično i još staviti djevojku na nju...
Bitan razlog za ovakvu perspektivu su žice, koje na ovaj način postaju jasno vidljive i može se nacrtati djevojka koja se kreće po njima...
Možda još bitniji razlog je što je na ovaj način djevojka u profilu, pa tako može biti gola, a da crtež nije vulgaran... Mislim, vjerojatno naručiteljima ne bi smetalo, ali kod mene puna kuća pa pazim što crtam :)
Doduše, ovo sam baš zbrzao jer sam želio isprobati ovaj efekt sive boje koji daje marker kad je skoro potrošen :) Ali kadar mi se sviđa... Iako sam loše riješio spoj vrata i tijela gitare, nisu u istoj perspektivi, tj. gitara je tu savijena... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 01:06:14
|
Prva asocijacija kod ovakvih zadataka i jeste gitara iz ekstremnog rakursa, kao kod 'Boston', npr. Razlog za crtanje zene iz profila jeste racionalan pod uslovom da se crta vise devojka a manje leptir. Ako je crtamo iz anfasa, dude mozemo pokriti kosom. a ono sto svi hoce da vide a 'ne sme da se vidi' prosto ignorisemo na Boticelijev nacin - nacrtamo sve a ne vidi se nista. Zena leptir sama po sebi ne mora da ima muf, pa cemo izbeci zvocanje. Slabost resenja iz profila je u tome sto je kadar objektivan. Prosto, mi ne ucestvujemo. Ako bi devojka isla prema nama, to je vec nesto, pocetak neke price. Ako ide od nas, i to je nesto - neka prica se zavrsila, ona ide u novu pricu. Kod tvog resenja ostaje samo utisak devojke u prolazu. Kao da smo na semaforu, cekamo da ona prodje, mi nastavljamo pravo i od romanse nista. @Sniksi on speed Lepe psihodelicne boje, vrlo retro (Roger Dean) i prilicno u skladu sa muzikom narucioca (gitarski malo tvrdja ambijenta, instrumentalni etno-bluz). |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
Member since 26/11/2009 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 09:54:01
|
Bojim se da ne. Narucilac izricito trazi hod po zici. Mislim, bezveze je da neko ko moze da leti hoda po zici, al sta se tu moze. Covek tako zamislio. |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
|
feka82
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2647 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 13:29:54
|
quote: Originally posted by dupli
[quote]Originally posted by Sneaksie Thiefsie
Dzaba sam krecio
U, počašćen sam
A ništa onda Cat Claw. Nema druge nego
[/quote Paaaa, otprilike nesto na taj fazon....Tu sam se negde i ja vrteo.
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
|
dupli
Senior Member
Croatia
1021 Posts
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4541 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
kriticni
New Member
Serbia
279 Posts
Member since 04/12/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6026 Posts
Posted - 28/09/2010 : 15:12:28
|
Malo mi je smiješno da netko tko ima krila drži raširene ruke i tako održava ravnotežu... Mislim, kakve veze ima i da padne :)
Po meni djevojka treba biti ležernija, pogotovo ako naručitelj želi fantasy štih... I slažem se s Ricom, klasični en face je monoton...
Ja sam na svom crtežu vrh gitare prekinuo jer mi je to bolje izgledalo nego nebo posvuda okolo... Ovako gitara uplovljava u prostor, nešto kao svemirski brod u 'Danu nezavisnosti':
Tako mi izgleda puno dinamičnije... Plus je i što se ne mora crtati komplicirani vrh gitare :)
Na mom crtežu djevojka-leptir se upravo sprema poletjeti, a to mi nekako puno više odgovara uz glazbu od balansiranja na žici... Pa bio to i heavy metal :) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 15:42:28
|
Joj, odjednom lavina... Ovako: Autor CD je Ibanezov ekskluzivac, dakle mora Ibanez. On mi je doneo nekakvu CicaGlisa skicu slicnu ovoj od Duplog, iz gornjeg rakursa, ali se onda od krila ne vidi Ibanez. Ova Ricova od dole mi se svidja. Ako je ostavim na nivou siluete sa izrazenim Makazar krilima, moze jako dobro da izgleda. Predlozicu autoru CDa i taj crtez. Muzika nije hevi metal i bas je malo monotona tako da anfas ima odredjenu vrednost. Kako god, Boston su odavno tu odradili posao, Sto se balansiranja tice, i to mora nez obzira sto je bezveze. Naime, autor je zamislio samo devojku, a onda se umesala njegova zena koja bi ''jako volela da devojka ima leptirska krila jer je to taaaaako romanticno...'' Dakle, ideu i krila i balans, a logiku ko j#be...
Posle kazite da je dizajniranje CDa lak posao |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 23:55:47
|
Cuj, Mcn, u kombinaciji sa onim Ricovim, uopste nije za propustiti. Na zalost, odluka nije na nama... Videcemo sta ce se ''gazdi'' svideti. Hvala svima, jer, sto se pomoci tice, ispalo je vise no sto sam ocekivao
@Sniksi zar ti nemas nesto drugo golo u kuci, neg se zanimas sa golotinju ovde po forumu? Dakle, zadatak over and out. Sta cemo sledece? Nesto se razred proredio? |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/09/2010 : 23:59:38
|
Inspirisano novim filmom koji je dobar ali je preozbiljan, a u slavu starije verzije: Robin Hud i notingemski serif, fajta na stepenistu. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
Topic |
|