Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12928 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/06/2014 : 14:12:39
|
Evo jedna za Anta, s Facebooka:
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
Edited by - Mr. Bushido on 27/06/2014 14:21:57 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
stbojan
New Member
Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 01/12/2014 : 23:47:35
|
Mogu slobodno da kazem da me je strip kupio bukvalno nakon par stranica... ovo je toliko opiceno i genijalno da to nije normalno... vrlo specifican i nadasve sjajan humor u prve dve epizode, odlican crtez i izuzetno, izuzetno mastovito osmisljeno... Anto je imao apsolutno pravo za toliko lobiranje po forumima za ovaj serijal... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9418 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 03/12/2014 : 21:00:27
|
Počinje mlako i strano. Tko je gradio te iskrivljene zidove, tajne prolaze koje ne vode nigdje, mostove koji razdvajaju umjesto da spajaju.... Tko su ti živuljcu koji čame po tamnicama više smiješni nego strašni... Dok se tako lagano šećeš tim mračnim hodnicima čekajući nekoga tko će ti dati odgovor shvatiš da si se izgubio. Ljude koje susrećeš ne daju ti odgovore nego samo sve više pitanja od kojih najčešće : Kad će nove Tvrđe? Tvrđa te osvojila i ti si postao dio nje. Nema ti spasa.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 05/12/2014 : 12:42:42
|
Dugo sam se opirao da kupim tvrdu jer se nekako ne uklapa u stil stripa koji volim citati, ali mislim da je doslo vrijeme da promjenim tu odluku. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
SenG
Junior Member
Canada
383 Posts
Member since 23/04/2006 |
Posted - 09/12/2014 : 12:01:13
|
Upravo je objavljeno da je 36. Tvrđa posljednja. Dakle glavu gore Markose, treba ih još samo 30 izdati ;) |
Ich bin nur ein Schauspieler |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/12/2014 : 23:49:40
|
Nešto na temu...
TVRĐA - Pačje srce TVR FB 1 | 48 str. by Dee Kako bi spriječio napasne Kukuljičave u njihovim planovima preuzimanja Tvrđe, Čuvar šalje najvećeg junaka Tvrđe, Ababakara Osmobuhog, u opasnu misiju. No, igrom slučaja ulogu neustrašivog junaka tajno preuzima šeprtljavi patak Herbert, koji tom zadatku nipošto nije dorastao. Čak će mu i njegov junački govoreći mač odbijati služiti prije nego kukavički patak napravi tri hrabra djela. Na Herberta će i zmaja Marvina pasti breme spašavanja Tvrđe…
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 24/12/2014 : 09:18:22
|
quote: Originally posted by SenG
Upravo je objavljeno da je 36. Tvrđa posljednja. Dakle glavu gore Markose, treba ih još samo 30 izdati ;)
hm, sad sam video ovo. sad cemu ova sprdnja sa brojevima i jebanje da se ovo ne izda kroz integrale |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/12/2014 : 14:54:19
|
Kad pogledam, ipak im je projekt od 300 redovnih i tko zna koliko sporednih serijala bio malo preambiciozan. Vjerujem i da takvi autori poput Trondheima ili Sfar jednostavno ne mogu ostati cijeli život na jednom jedinom serijalu. Još su i dugo izdržali - 36 albuma! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12651 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 24/12/2014 : 15:33:55
|
Ma sve je otvoreno a donekle zaokruženo
Inače nije loš ovaj Donjon samo zajebancija se ponavlja. Upravo čitam Donjon Parade |
Have mercy |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7337 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 20/04/2015 : 22:56:42
|
Nakon silnih i neprestanih pohvala pojedinih forumaša (vjerujem da će se prepoznati), napokon sam i ja odlučio krenuti s Tvrđom. I što da kažem? Kad će nove Tvrđe? Nisam baš toliko oduševljen, ali da je u pitanju inteligentan, humorističan i nadasve zabavan serijal, to definitivno jest. Bar sudeći po prve dvije epizode. U Pačjem srcu upoznajemo glavne likove ovog podserijala, patka Herberta i zmaja Marvina i pratimo kako spašavaju Tvrđu od sigurne propasti, dok se u Kralju boraca Herbert uči borbi i pokušava postati pravi ratnik. Radnje, naravno, nisu toliko bitne same po sebi, nego su tu da daju podlogu mnoštvu tekstualnih i vizualnih (i uglavnom vrlo dobrih) humorističnih detalja. U to ime predlažem sporo i temeljito čitanje/gledanje. Ja sam mislio da sam temeljit ali sam neke detalje u crtežu uočio tek pri ponovnom listanju. Druga epizoda mi je možda nijansu slabija od prve, ali sam se uz obje jako dobro zabavio. Idealna publika Tvrđe su bez sumnje svi ljubitelji fantasy svjetova, D&D-a i raznih RPG-ova, no bila bi prava šteta kada bi ovaj otkačeni serijal ostao skriven široj publici. U to ime (iako s nešto manje entuzijazma) se pridružujem Antovoj kampanji i kažem: Čitajte Tvrđe!
8/10
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 07/05/2015 : 16:17:47
|
Cija je Tvrđa
Nocna Kosulja,Kosulja protiv Kosulje,Vaucamsonski Vulkan
Za razliku od Zekana kod Tvrđa se moram snalaziti kroz lavirint kontinuiteta i otkrivati obojene kamencice koji cine mozaik praskozorja,zenita i smiraja. Cjeline cije ja price dobivam bez redosljeda i na kapaljku, no to uopce nije problem,cak sta vise moze biti zanimljivo i korisno za mozdane vijuge. Povezivanje konaca dakle je ono cime se ovdje rado zabavljam. Nocna Kosulja i Kosulja protiv Kosulje su knjige koje se bave profiliranjem likova u njihovoj ranoj fazi i do bola su nabijene jednom vrstom naivnog laganog humora koji nas ne moze ostaviti ravnodusnima. Najfascinantnije od svega je ustvari mjesto/svijet u kojem se odvija radnja.Autor je ovdje uspio stvoriti jedan fantasticni slojeviti mikrouniverzum koji gotovo prsti raznolikostima,kontradiktornostima i svim mogucim oblicima zivota. Planet "ispod kreveta" kako ga sam rado nazivam je uistinu prezentan u glavama citatelja i za vrijeme citanja(a i poslije) poprima realisticne dimenzije..Kapa dolje. Paleta likova je naravno totalna luda kuca i koliko god ti likovi bili raznoliki i surealni svakom od njih je udahnut karakter koji totalno odgovara njihovom izgledu. U tome ustvari i lezi genijalnost Tvrđi , one su originalne,zabavne,saljive ,ozbiljne i funkcioniraju na jednom nivou kojeg bi samo mogao nazvati zavidnim Citajuci Tvrđe mozete izabrati omiljeni karakter,ali u vecini slucajeva se radi o vise njih,tako da na kraju shvatite svu komplexnost ovog naizgled jednostavnog stripa. Ne moram naglasavati da Tvrđe imaju veliki ovisnicki potencijal i kapacitet,to se valjda podrazumjeva... Hocu jos... |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 07/05/2015 : 17:07:52
|
Murdoče,brate po stripu,zbog ovakvih prelepih i inteligentno sročenih komentara za Zekana i Tvrđe,imaš piće pri prvom susretu. A nadam se da ćemo se nekad i negde sresti.Mali je svet. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 07/05/2015 : 17:41:32
|
Siguran sam da hocemo,ako treba pogurat cemo malo sudbinu |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 19/05/2015 : 22:21:41
|
quote: Originally posted by stbojan
Mogu slobodno da kazem da me je strip kupio bukvalno nakon par stranica... ovo je toliko opiceno i genijalno da to nije normalno... vrlo specifican i nadasve sjajan humor u prve dve epizode, odlican crtez i izuzetno, izuzetno mastovito osmisljeno... Anto je imao apsolutno pravo za toliko lobiranje po forumima za ovaj serijal...
Kad počenš čitati ove stripove jednostavno hoćeš još.
Da ih imam i dvadesetak, mislim da bi ih opet sve odjednom pročitao.
Izvrsno. |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Member since 21/08/2011 |
Posted - 15/12/2018 : 23:16:17
|
Pročitao sam Pačje srce, i sada razmišljam da pređem na Kralj boraca (koje sam kupio), no u dilemi sam da li treba da se suzdržim i prvo (kupim i) pročitam Paradu, ili nema veze? Šta kažu iskusni Tvrđani? |
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 16/12/2018 : 09:29:06
|
Ma nema veze, bolje da u šutu čitaš dijelove koji pripadaju ciklusima praskozorje, zenit i smiraj, a pa radu umetni kad ti paše, najbolje uz zenit. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 16/12/2018 : 10:51:13
|
quote: Originally posted by Manny
Pročitao sam Pačje srce, i sada razmišljam da pređem na Kralj boraca (koje sam kupio), no u dilemi sam da li treba da se suzdržim i prvo (kupim i) pročitam Paradu, ili nema veze? Šta kažu iskusni Tvrđani?
nikakvo suzdržavanje (u seksu pogotovu),već cepaj dalje - Kralj boraca,Princezu,Čini. A valjalo bi da pročitaš odjednom Srce i Kralja. |
Edited by - anto on 16/12/2018 10:51:27 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1476 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 16/12/2018 : 15:12:27
|
quote: Originally posted by DKoor
quote: Originally posted by stbojan
Mogu slobodno da kazem da me je strip kupio bukvalno nakon par stranica... ovo je toliko opiceno i genijalno da to nije normalno... vrlo specifican i nadasve sjajan humor u prve dve epizode, odlican crtez i izuzetno, izuzetno mastovito osmisljeno... Anto je imao apsolutno pravo za toliko lobiranje po forumima za ovaj serijal...
Kad počenš čitati ove stripove jednostavno hoćeš još.
Da ih imam i dvadesetak, mislim da bi ih opet sve odjednom pročitao.
Izvrsno.
Ja imam svih 17 engleskih sveska sa po dve epizode i kasnije postane zbrka sa manje humora. Početak serije je odličan ali kasnije je ko da su se scenaristi umorili. Za puno Tvrđa nisam znao šta sam pročitao odmah kad sam završio čitanjem. |
www.maconcomics.com |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Posted - 17/12/2018 : 16:07:58
|
OK, pročitao i Kralj Boraca. Nisu loše Tvrđe, ali prehvalili ste ih ovde, tako da postoji i osećaj neispunjenih (prevelikih) očekivanja. Ako Tvrđe posmatram nužno kao humoristični strip, onda su tek ok. Nasmejali su me na momente i to je to. No, ja verovatno nisam dobar talon za humoristični strip generalno. Ako ih posmatram kao avanturu, tu je situacija bolja, jer ima priče i dogodovština i zanimljivo je. No, table koje mi ostaju u pamćenju tiču se prvenstveno Marvina, jer njegova odiseja i životna priča ima potrebnu notu zrelosti, i super mi je onaj deo kada sedi i priča sa onom curom u koju se zaljubio, ili deo kada priča sa učiteljem na kraju, ili kad učitelju govori da mu je Herbert jedini prijatelj, i tako. Na te momente mi Tvrđe iz dobrog stripa prelaze u odličan. Uzgred, Marvin se u nekim pasicama tretira kao krokodil, a negde kao zmaj. Jel’ tako i u originalu?
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 17/12/2018 : 16:21:39
|
Pa kao čisto humoristični strip definitivno ne ispunjava ta očekivanja, ima daleko boljih po tom pitanju, ali i sam si primjetio da je avantura glavna, i definitivno ima određene sjete i zna biti tužan. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Posted - 17/12/2018 : 17:20:21
|
quote: Originally posted by Manny
OK, pročitao i Kralj Boraca. Nisu loše Tvrđe, ali prehvalili ste ih ovde, tako da postoji i osećaj neispunjenih (prevelikih) očekivanja. Ako Tvrđe posmatram nužno kao humoristični strip, onda su tek ok. Nasmejali su me na momente i to je to. No, ja verovatno nisam dobar talon za humoristični strip generalno. Ako ih posmatram kao avanturu, tu je situacija bolja, jer ima priče i dogodovština i zanimljivo je. No, table koje mi ostaju u pamćenju tiču se prvenstveno Marvina, jer njegova odiseja i životna priča ima potrebnu notu zrelosti, i super mi je onaj deo kada sedi i priča sa onom curom u koju se zaljubio, ili deo kada priča sa učiteljem na kraju, ili kad učitelju govori da mu je Herbert jedini prijatelj, i tako. Na te momente mi Tvrđe iz dobrog stripa prelaze u odličan. Uzgred, Marvin se u nekim pasicama tretira kao krokodil, a negde kao zmaj. Jel’ tako i u originalu?
otkud ti to da su humoristički strip? Tvrđe su strip avanturističkog žanra - malo više opičenog,ali i dalje avanturističkog. Jesi li čitao Zekana?Nešto mi govori da bi ti to bolje selo. |
|
|
Manny
Average Member
572 Posts
Posted - 17/12/2018 : 17:59:46
|
quote: Originally posted by anto otkud ti to da su humoristički strip?
par stranica ranije stoji:
quote: Originally posted by anto
najjači humoristički strip koji trenutno izlazi na ovim prostorima! ko ga nije čitao, ne zna kakvo ludilo od stripa propušta!
Nisam još uvek čitao Zekana.
|
|
|
Topic |
|