forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 39

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kronose, ako ljudi ne mogu da skupe hiljadarku za VČ Teksa, kako li će tek onda skupiti za Libellus?
Računica je jednostavna: cijena je relativno mala u odnosu na broj stranica, prateće tekstove, naslovnice u boji itd.
A većina klinaca koje spominješ (pretpostavljam da misliš na niže razrede osnovne) imaju dovoljno novca da prate redovne brojeve od dva eura, a da ne gladuju.
Dok, sa druge strane, većina odraslih forumaša nema dovoljno novca da isprati sva kisok izdanja koja ih zanimaju i luksuzni HC serijal. Broj stranica i tempo VČ izdanja će im "olakšati" ovu muku. Vi koji sve živo sakupljate ste najglasniji, pa se nekad stiče pogrešan utisak.
Osim toga, mislim da bi trebalo da podržite Teksov reprint barem na početku, a ne da mu stvarate negativnu reputaciju koja će neke odbiti.
P.S Prije izlaženja, "svi" ste kukali da će naslovnice biti crno-bijele ili ih neće biti... Kada se ispostavilo suprotno, počeli ste da zamjerate na povezu i što epizode nisu u boji! Ko bi izdržao sa takvom publikom?

Edited by - Mhejl on 13/11/2010 20:42:03
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by feka82

zatvori i prozor da se ne nahlade

Prozore ne samo sto drzim zatvorene vec imam i resetke spolja da mi neko ne pokrade ova divna izdanja koja imam

to je u tebe covjece fort knox

feka
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

quote:
Originally posted by cronos six

[quote]Originally posted by kreŠa

Pola ljudi ovde ili nema mozga ili nema srama.
Ovo izdanje Veselog Četvrtka nije za posebne slučajeve koji gledaju da im izdanje lepo izgleda na polici, da daju što više para da bi se kurčili kako imaju i da bi se uvlačili drugim izdavačima kako bi svoju beskorisnost na neki način opravdali.
Ovo je izdanje za one koji bi ovo čitali, pozajmljivali, pa nek se i ošteti, jebeš ga, to je strip. Košta 1500 i kusur dinara, za te pare ovoliko Teksa retko gde može da se nadje u ovakvom izdanju.
Zbog Veselog Četvrtka, Ludensa i ostalih ovakva izdanja će kupovati i deca, ne samo posebni slučajevi koji za petparački strip od 300 strana daju pola nečije socijalne pomoći.

to ti posudjuj texa i ostale stripove.
ovo je najveca glupost koju sam cuo na forumu u poslednje vreme!

Neću posuđivati, već ću pozajmljivati.
'Ajde sad pročitaj sve svoje postove, pa opet razmisli da li je ovo što sam ja rekao najveća glupost ili si me ipak ti pretekao.

ovo sto si boldovao je najgluplja izjava u istoriji foruma!
pozajmljivanje stripova,i ako bi se ostetili???to razmisljanje nije postojalo ni 80-ih,a ti sad pametujes!
svrco,citaj knjige i batali se stripa jer samo ugrozavas svoj rejting,jer si se prebrzo navuko,a onda i krenuo s negativnom filozofijom,koju si verovatno steko prebrzo za svoje godine.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/11/2010 : 20:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
tex za 1150din.uopste nije jeftino izdanje kao sto se nekima cini!zasto?
bas zbog toga jer masa ljudi nema u kesu tu lovu!mozda se i snadju da kupe kiosk po 190din.ali da skupe hiljaderku nije lako!
prema tome,ako v.c radi takva izdanja,neka ih radi za nas kolekcionare kako treba,a ne ko sto kaze kresa,da posle njih obrisemo guzicu!

ovo izdanje je planirano 2 puta godišnje. ako nemaš tu lovu u kešu sad, za pola godine je možeš uštedeti.
i da radi za kolekcionarce, pa tek onda ne bi mogli da ih kupe, jer bi bila još skuplja!!
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/11/2010 : 20:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao da samo Veseli Četvrtak ima takve greške. Svi izdavači prave i gore, pa to niko ne pominje, a ko pomene odmah je advokat, budala, slepac i sl.
Caka je u tome što ti i još par tvojih pajtaša imate zacrtanu sliku u glavi koju nećete i ne možete da promenite, ma šta vam ko rekao. I uvek će Veseli da bude loš, čak iako budu besplatno delili stripove, vi ćete se žaliti što su loše dizajnirani. I zbog takvih kao što ste vi ima samo šačice izdavača koji se trude da što više ljudi pročita neki strip, a ne samo da sigurno zarade ili da zadovolje 500 i kusur posebnih slučajeva koji svoj teško zarađen novac daju na izdanja koja koštaju kao mesec dana hleba.

U Srbiji postoji samo jedan izdavac koji redovno stampa izdanja SBE za mase, u Hrvatskoj je isti slucaj. Razlog za to je sto oba izdavaca poseduju prava na Zagora i DD, jedina dva Bonelli junaka koji garantuju zaradu i koji se citaju u vecem broju, samim tim pokrivaju i druge junake. I mozes da stampas 10000 Caravana, Gei ili Brendona i neces prosiriti strip-kulturu jer ne postoji zelja kod publike da se pomenuti junaci "izgustiraju".
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Imrahil

quote:
i da je sramota nazvati ga kolekcionarskim.

čini mi se da ga niko nije ni zvao kolekcionarskim..

Pa ako je radjeno za siroke mase i za decu kao sto neki navode sto ne ide na kioske i u vecem tirazu?
Kako ce deca iz Nisha ili Leskovca da kupe ovo jeftino izdanje i uzivaju u 700 stranica stripa aako nemaju Trafiku da ga kupe?
Ili je mozda radjeno samo za decu iz pojedinih gradova?
Deca na celom jugoistoku Srbije nemaju gde da vide ovo izdanje

Zbog ljudi koji bi dali i nečiju celu socijalnu pomoć na neki strip, koji realno ne vredi te pare. Zato što je prostor bivše Jugoslavije jedno od retkih tržišta gde prvo idu trejdovi, a svezaka nema. Odmah izlaze ogromne knjižurine u tvrdim koricama. Nema američkih stripova, francuskih stripova, strip revija... Samo ponešto italijanskih koji, realno, tu i zaslužuju da budu.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:37:41  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
bas zbog toga jer masa ljudi nema u kesu tu lovu!mozda se i snadju da kupe kiosk po 190din.ali da skupe hiljaderku nije lako!
prema tome,ako v.c radi takva izdanja,neka ih radi za nas kolekcionare kako treba,a ne ko sto kaze kresa,da posle njih obrisemo guzicu!

ovo izdanje je planirano 2 puta godišnje. ako nemaš tu lovu u kešu sad, za pola godine je možeš uštedeti.
i da radi za kolekcionarce, pa tek onda ne bi mogli da ih kupe, jer bi bila još skuplja!!

ti i ja da!mozda i jos 100coveka!
strip vec 20god.nije mainstrem!kako navuci jos 400-700coveka da plate 1150din!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/11/2010 : 20:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt
I mozes da stampas 10000 Caravana, Gei ili Brendona i neces prosiriti strip-kulturu jer ne postoji zelja kod publike da se pomenuti junaci "izgustiraju".

pa tek ne postoji sa cenom koji neki nabijaju, kao da je samo zlato u stripu..
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:41:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Nazvali ga oni tako ili ne, to jeste kolekcionarsko izdanje.
Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke.
Znaci, nije kiosk izdanje vec kolekcionarsko.

A rađeno je u formi kiosk izdanja. Šta je tu onda kolekcionarsko?

klinci za dorucak dobijaju od 50-100din.
strip v.c kosta 190din.bez popusta.
klinac koji bi zeleo(njih 5-10%)zagora,mora se odreci 2 svoja dorucka ,da bi uzivao u citanju!
retko koji klinac kupuje k.izdanja,sto znaci da su programirana za ljude koji su zarazeni stripom odavnina!
kad bi i klinci kupovali texa,m.noa ili bilo sta drugo od v.c,svi bi smo bili na konju,ali nije tako!
hc,sc,ili nesto trece nicemu ne vodi ako razmisljamo kao deca,jer su ona u sasvim drugom svetu!prema tome,malo nas je ostalo,a ta manjina bira,i birace sta da kupi!
kvalitetna izdanja su prevashodno za nas kolekcionare,dok i mi ne postanemo deo istorije!
svako ima pravo da utice na kvalitet bilo kog izdanja,ili izdavaca,jer smo u slicnom kosu sto se tice finansija!

Čitaš li ti sebe?
Nigde nisam spomenuo takve gluposti poput "obrisemo guzicu".
Deca u proseku dobijaju 120 dinara, uzorak je izvršen na preko 13000 dece iz Niša, Beograda, Kragujevca, Ćuprije, Jagodine, Novog Sada, Vranja, Pirota, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Paraćina, Kruševca, Smedereva, Bora i Zaječara (lično sam učestvovao u ispitivanju, tako da nije manipulacija činjenicama) između 5. i 8. razreda. Poznajem decu koja kolekcionarska izdanja dobijaju mesečno za dobre ocene, kao što neki dobijaju igračke i sl.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:
Na korici pise Knjiga 1, nema ga na kioscima, radi se u malom tirazu, nije dostupno deci iz Babusnice ili Bele Palanke.

klinac koji bi zeleo(njih 5-10%)zagora,mora se odreci 2 svoja dorucka ,da bi uzivao u citanju!
retko koji klinac kupuje k.izdanja,sto znaci da su programirana za ljude koji su zarazeni stripom odavnina!
kad bi i klinci kupovali texa,m.noa ili bilo sta drugo od v.c,svi bi smo bili na konju,ali nije tako!
hc,sc,ili nesto trece nicemu ne vodi ako razmisljamo kao deca,jer su ona u sasvim drugom svetu!prema tome,malo nas je ostalo,a ta manjina bira,i birace sta da kupi!
kvalitetna izdanja su prevashodno za nas kolekcionare,dok i mi ne postanemo deo istorije!
svako ima pravo da utice na kvalitet bilo kog izdanja,ili izdavaca,jer smo u slicnom kosu sto se tice finansija!

Čitaš li ti sebe?
Deca u proseku dobijaju 120 dinara, uzorak je izvršen na preko 13000 dece iz Niša, Beograda, Kragujevca, Ćuprije, Jagodine, Novog Sada, Vranja, Pirota, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Paraćina, Kruševca, Smedereva, Bora i Zaječara (lično sam učestvovao u ispitivanju, tako da nije manipulacija činjenicama) između 5. i 8. razreda. Poznajem decu koja kolekcionarska izdanja dobijaju mesečno za dobre ocene, kao što neki dobijaju igračke i sl.

mozda poznajes 3-4 dece,koja dobijaju k.izdanja,ali sta je sa ostalih 800?
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

[quote]Originally posted by kreŠa

Ovo izdanje Veselog Četvrtka nije za posebne slučajeve koji gledaju da im izdanje lepo izgleda na polici, da daju što više para da bi se kurčili kako imaju i da bi se uvlačili drugim izdavačima kako bi svoju beskorisnost na neki način opravdali.
Ovo je izdanje za one koji bi ovo čitali, pozajmljivali, pa nek se i ošteti, jebeš ga, to je strip. Košta 1500 i kusur dinara, za te pare ovoliko Teksa retko gde može da se nadje u ovakvom izdanju.
Zbog Veselog Četvrtka, Ludensa i ostalih ovakva izdanja će kupovati i deca, ne samo posebni slučajevi koji za petparački strip od 300 strana daju pola nečije socijalne pomoći.

to ti posudjuj texa i ostale stripove.
ovo je najveca glupost koju sam cuo na forumu u poslednje vreme!

Neću posuđivati, već ću pozajmljivati.
'Ajde sad pročitaj sve svoje postove, pa opet razmisli da li je ovo što sam ja rekao najveća glupost ili si me ipak ti pretekao.

ovo sto si boldovao je najgluplja izjava u istoriji foruma!
pozajmljivanje stripova,i ako bi se ostetili???to razmisljanje nije postojalo ni 80-ih,a ti sad pametujes!
svrco,citaj knjige i batali se stripa jer samo ugrozavas svoj rejting,jer si se prebrzo navuko,a onda i krenuo s negativnom filozofijom,koju si verovatno steko prebrzo za svoje godine.

Nije postojalo kod posebnih slučajeva koji stripove čuvaju kao da su od zlata. Možeš ti po kući da prodaješ te fore i da daješ savete. Nisam narkoman da se "navlačim" na nešto, niti sam negativan. Samo realan.
I još jednom, pogledaj sebe, pa drugim pričaj da pišu gluposti.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Da li ti znaš svih pet stotina ljudi koji pokupuju Libellusovog Mister Noa? Kreša je vjerovatno navodio nasumični uzorak.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Čitaš li ti sebe?

da nisi novinar pa pratis situaciju,koliko se proda po kucama.
ne lupaj vise!
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Da li ti znaš svih pet stotina ljudi koji pokupuju Libellusovog Mister Noa? Kreša je vjerovatno navodio nasumični uzorak.

ne znam!
a kresa lupa gluposti,i to potpisujem!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 20:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ti ne možeš ni običnu poruku da napišeš, kamoli još da potpisuješ nešto.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 13/11/2010 : 20:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

aj uporedi cene KI Zagora i Dilana ili libellusovog Texa sa ovom cenom? Teško da možeš jeftinije od ovoga

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 20:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

imam osecaj da si pogresio u vezi svojih izjava.kad mi naletis u darkwudu,a znam te,moracu da ti odrzim predavanje,jer si drsko bezobrazan,a imam zelju da sa tobom okoncam razgovor!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 13/11/2010 : 21:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
U jeeeeeeeeeee.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 21:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

U jeeeeeeeeeee.

....
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 13/11/2010 : 21:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

aj uporedi cene KI Zagora i Dilana ili libellusovog Texa sa ovom cenom? Teško da možeš jeftinije od ovoga

Tacno, ali je isto tako tacno da u "kucnoj radinosti" (sopstvenoj stampariji) mozes da uradis izdanja od 350 strana sa boljim papirom, uvezom i SBE formatom i da na tiraz od 1000 komada sa popustom ne predje 700 dinara. Uvek postoji "ali". Jedni traze suvi kvalitet, druge vise zanima kvantitet i osrednji kvalitet. Sad sto su forumasi od citave situacije napravili borbu na zivot i smrt, to je vec za neku dublju analizu.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 21:06:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Tacno, ali je isto tako tacno da u "kucnoj radinosti" (sopstvenoj stampariji) mozes da uradis izdanja od 350 strana sa boljim papirom, uvezom i SBE formatom i da na tiraz od 1000 komada sa popustom ne predje 700 dinara. Uvek postoji "ali". Jedni traze suvi kvalitet, druge vise zanima kvantitet i osrednji kvalitet. Sad sto su forumasi od citave situacije napravili borbu na zivot i smrt, to je vec za neku dublju analizu.

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 13/11/2010 : 21:08:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

@ kreŠa, prekini sa provociranjem članova foruma.

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/11/2010 : 21:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sad sto su forumasi od citave situacije napravili borbu na zivot i smrt, to je vec za neku dublju psihoanalizu.

Seksualno su isfrustrirani? Ko zna šta "debljina" i "težina Teksa" zaista znače...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 13/11/2010 : 21:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:

quote:

prekid mu ne gine,ne diraj ga.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 13/11/2010 : 21:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

A Kronosova poruka se može tumačiti kao prijetnja fizičkim obračunom.
Go to Top of Page
Page: of 39 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000