Author |
Topic  |
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7962 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 14/11/2010 : 20:16:32
|
quote: Originally posted by Ultras
Nego, ajde da se vretimo temi.
Izašao je Tex !
Sviđa mi se izdanje... ima mana ali generalno je OK. Nastavljam sa kupovinom i nadam se da će izlaziti više od dve knjige godišnje. Moj prigovor bi bio: format izdanja. Trebao je da ide u "boneli" formatu 
i da... ono rimsko 1 je užas 
Ajde, preglomazan, kabast, za one koji su ocekivali nesto vise od stripa "za procitati" potpuno nepotreban. Da je isao u Bonelli formatu bio bi siri i duzi i verovatno bi izgledao lepse.
Mogli bi par stotina komada da ukorice i izbace u HC kao sto to radi Bernard sa Zagorom (pa mozes da biras), pa da se pridruzim kupcima. Ovako, ostajem pri stavu da je ovo jedno lose izdanje
I jos da dodam, za sve koji bi da "razgovaraju" sa mnom - ne pozivajte me u BG vec dodjite u Nish. Ili Leskovac, Kragujevac...bilo je okupljanja koliko ti dusa iste. I svako je mogao da dodje a ja sam bio prisutan na svakom od njih
@Ultras Necu vise, leba mi |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41006 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 14/11/2010 : 20:48:08
|
quote: Originally posted by Tex Willer Mogli bi par stotina komada da ukorice i izbace u HC kao sto to radi Bernard sa Zagorom (pa mozes da biras), pa da se pridruzim kupcima. Ovako, ostajem pri stavu da je ovo jedno lose izdanje
  Sad skontah da si pristrasan.... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 20:55:40
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Tex Willer Mogli bi par stotina komada da ukorice i izbace u HC kao sto to radi Bernard sa Zagorom (pa mozes da biras), pa da se pridruzim kupcima. Ovako, ostajem pri stavu da je ovo jedno lose izdanje
  Sad skontah da si pristrasan....
Ma nisam, samo me iznervirase pojedinci pa sad namerno preterujem   A da bi voleo u HC da izbace odredjenu kolicinu, to stoji Ne volim da citam stripove pod odredjenim uglom, nego lep uvez, zavalis se, citas i uzivas
Edit : A i sto bih bio pristrasan kad uzimam od VC sve osim albuma, ovog Texa i kiosk Zagora (jer necu sad da prekidam s Ludensom)  |
Edited by - Tex Willer on 14/11/2010 20:59:48 |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 14/11/2010 : 20:59:04
|
Znači,ovo je loše izdanje zbog korica koje nisu u HC varijanti?! A ja mislio da se kvalitet izdanja vrednuje po nekim drugim parametrima...Čovek se uči dok je živ! Šalu na stranu,ja sam zadovoljan ovim izdanjem Texa - ide hronološki od prve epizode,tu su i originalne naslovnice u boji,izdanje ima 700.strana,lepo i izgleda,ni cena za toliku knjigu nije previsoka - znači pozitivne strane daleko pretežu nad izvesnim manama. Ja ću sigurno nastaviti da kupujem ovog Texa od "Veselog četvrtka",a ko neće takodje ima pravo da kaže svoje mišljenje,ali samo razložno,sa merom i argumentima. Onda ova naša mala rasprava ima nekog smisla,u suprotnom se sve pretvara u "smaranje". Pozdrav svim ljubiteljima Texa od Pravednog,starog ljubitelja našeg rendžera! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 21:06:33
|
quote: Originally posted by pravedni
Znači,ovo je loše izdanje zbog korica koje nisu u HC varijanti?! A ja mislio da se kvalitet izdanja vrednuje po nekim drugim parametrima...Čovek se uči dok je živ!
Ma nije prijatelju, nego samo za odredjena izdanja koja su veca od obicnih. Kiosk izdanja mi ne trebaju u HC, specijalci, almanasi i slicno. Ali sve sto ide na vise strana volim da je u HC, pocev od Ludensovih Maxija preko KIZ, KIDD i eto i ovog Texa bih voleo u takvom izdanju. Nisam picajzla i brzo upropastim te vece knjizurine ukoliko nisu u HC. Ne pakujem ih u kesice, ne pravim popise, ne slazem po junacima, citam sta mi padne pod ruku   
|
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4692 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 14/11/2010 : 21:16:13
|
Cita li ko ove stripove,ekipo?Niko nista jos da kaze o samom stripu...Ja ga nisam uzeo,ali ne sto nije HC(jebo HC ),ne sto je obiman("svinje su debele" by Kovacevic),ne sto su mu "kratke" korice,ne sto ga izdaje VC a ne jebemligakovec,ne sto je skup ili jeftin,nego sto su te prve price tresina...sitni galepovi kadrovi,bez detalja,losi scenariji...Rece DuSman da je Tex u tim prvim brojevima veliki rasista,kineze naziva zutacima,a nekog crnca oslovljava sa "pahuljice"...  |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 14/11/2010 : 21:16:14
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Znači,ovo je loše izdanje zbog korica koje nisu u HC varijanti?! A ja mislio da se kvalitet izdanja vrednuje po nekim drugim parametrima...Čovek se uči dok je živ!
Ma nije prijatelju, nego samo za odredjena izdanja koja su veca od obicnih. Kiosk izdanja mi ne trebaju u HC, specijalci, almanasi i slicno. Ali sve sto ide na vise strana volim da je u HC, pocev od Ludensovih Maxija preko KIZ, KIDD i eto i ovog Texa bih voleo u takvom izdanju. Nisam picajzla i brzo upropastim te vece knjizurine ukoliko nisu u HC. Ne pakujem ih u kesice, ne pravim popise, ne slazem po junacima, citam sta mi padne pod ruku   
OK,Texe! Kakvo je tvoje mišljenje - da li i Mr.No treba da ide u ovolikom broju strana ili da bude manji? I drugo pitanje - zašto ne kupuješ albume od "Veseljaka"? Da li ti se ne svidja odabir izdanja ili kako su tehnički odradjena? Ja sam uzeo "Četvorku iz ulice Bejker" i zadovoljan sam i kvalitetom albuma i kako je odradjen. Kako si zadovoljan novim izdanjem "Darkwooda",Julijom? Ja sam u Novom Sadu uzeo u petak brojeve 1. i 9.,ali još nisam stigao da ih pročitam...Pozdrav od Pravednog! |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4692 Posts
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7962 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/11/2010 : 21:30:53
|
quote: Originally posted by Pajtos
Cita li ko ove stripove,ekipo?Niko nista jos da kaze o samom stripu...Ja ga nisam uzeo,ali ne sto nije HC(jebo HC ),ne sto je obiman("svinje su debele" by Kovacevic),ne sto su mu "kratke" korice,ne sto ga izdaje VC a ne jebemligakovec,ne sto je skup ili jeftin,nego sto su te prve price tresina...sitni galepovi kadrovi,bez detalja,losi scenariji...Rece DuSman da je Tex u tim prvim brojevima veliki rasista,kineze naziva zutacima,a nekog crnca oslovljava sa "pahuljice"... 
u svakom slucaju je bolji od d.doga.    |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4692 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 21:56:14
|
Cita li ko ove stripove,ekipo?
Citao sam ih vise puta ranije, evo ponovo u Kolorcu. Nije toliko los ako imas u vidu kad je izlazio. A sad da kazem da razbija izlagao bih debelo |
 |
|
Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 14/11/2010 : 21:58:24
|
Cita li ko ove stripove,ekipo?Niko nista jos da kaze o samom stripu...Ja ga nisam uzeo,ali ne sto nije HC(jebo HC ),ne sto je obiman("svinje su debele" by Kovacevic),ne sto su mu "kratke" korice,ne sto ga izdaje VC a ne jebemligakovec,ne sto je skup ili jeftin,nego sto su te prve price tresina...sitni galepovi kadrovi,bez detalja,losi scenariji...Rece DuSman da je Tex u tim prvim brojevima veliki rasista,kineze naziva zutacima,a nekog crnca oslovljava sa "pahuljice"... 
Slazem se da te price jesu malo naivne i crtez nije nesto ali tex je tex,ako ti se svidja strip onda moras imati i ovo jer ipak ma kakav je crtez i prica vjecno ces imati da procitas kako je tex upoznao carsona i slicno  |
Nemam potpis... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 22:04:52
|
OK,Texe! Kakvo je tvoje mišljenje - da li i Mr.No treba da ide u ovolikom broju strana ili da bude manji?
Meni licno je svejedno jer sam dogurao do stotke sa LB, sad da krenem ispocetka s onim sto vec imam bilo bi glupo. Texa sam hteo zato sto imam samo u koloru a hocu i c/b izdanje sa Galepovim naslovnim.
Mr Noa neka rade kako hoce, ali stvarno mislim da je ovo preglomazno i da treba da ide maksimum 3-4 broja unutra. Sve preko toga je previse i delovace ruzno.
I drugo pitanje - zašto ne kupuješ albume od "Veseljaka"? Da li ti se ne svidja odabir izdanja ili kako su tehnički odradjena? Ja sam uzeo "Četvorku iz ulice Bejker" i zadovoljan sam i kvalitetom albuma i kako je odradjen.
Hteo sam da krenem sa prvim albumom (Font) kad se pojavio i bilo je dosta price da je tehnicki dosta lose uradjen. Posle toga vise nisam mnogo ni pratio sta izbacuju.
Kako si zadovoljan novim izdanjem "Darkwooda",Julijom? Ja sam u Novom Sadu uzeo u petak brojeve 1. i 9.,ali još nisam stigao da ih pročitam...Pozdrav od Pravednog!
Jos uvek nemam Juliju jer cekam i ispravljenu desetku, nemam ovde u Nishu gde da uzmem broj po broj i moram da narucujem. Ali zato imam Geu i Tarzana. Dobar broj izdavaca bi mogao da se ugleda na Slobu kako se to radi. Perfektna izdanja u svakom pogledu. Zato cu da uzmem bilo koje izdanje DW koje odradi u znak podrske. Mada, ne sumnjam ni u Slobin izbor stripova koje ce da radi Pozdrav |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 22:07:15
|
quote: Originally posted by Magico_Vento
Slazem se da te price jesu malo naivne i crtez nije nesto ali tex je tex,ako ti se svidja strip onda moras imati i ovo jer ipak ma kakav je crtez i prica vjecno ces imati da procitas kako je tex upoznao carsona i slicno 
Pa ako je nesto bitno za kontinuitet kod Texa to su bas te pocetne epizode gde upoznaje Carsona, pa onda prvi susret sa Mefistom, pa Lilith, Kit, Tiger... Ovo sve treba imati ako volis Texa |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 14/11/2010 : 22:16:24
|
Hteo sam da krenem sa prvim albumom (Font) kad se pojavio i bilo je dosta price da je tehnicki dosta lose uradjen. Posle toga vise nisam mnogo ni pratio sta izbacuju.
uh bre, pa zar da verujes drugima, umesto sam da proveris  
evo, zamisli sad ja tebi da poverujem za Texa, i da ga ne kupim bez da ga pogledam     |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/11/2010 : 22:35:45
|
quote: Originally posted by Magico_Vento
Slazem se da te price jesu malo naivne i crtez nije nesto ali tex je tex,ako ti se svidja strip onda moras imati i ovo jer ipak ma kakav je crtez i prica vjecno ces imati da procitas kako je tex upoznao carsona i slicno 
Pa ako je nesto bitno za kontinuitet kod Texa to su bas te pocetne epizode gde upoznaje Carsona, pa onda prvi susret sa Mefistom, pa Lilith, Kit, Tiger... Ovo sve treba imati ako volis Texa

|
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 14/11/2010 : 22:36:34
|
Znači,ovo je loše izdanje zbog korica koje nisu u HC varijanti?! A ja mislio da se kvalitet izdanja vrednuje po nekim drugim parametrima...Čovek se uči dok je živ! Šalu na stranu,ja sam zadovoljan ovim izdanjem Texa - ide hronološki od prve epizode,tu su i originalne naslovnice u boji,izdanje ima 700.strana,lepo i izgleda,ni cena za toliku knjigu nije previsoka - znači pozitivne strane daleko pretežu nad izvesnim manama. Ja ću sigurno nastaviti da kupujem ovog Texa od "Veselog četvrtka",a ko neće takodje ima pravo da kaže svoje mišljenje,ali samo razložno,sa merom i argumentima. Onda ova naša mala rasprava ima nekog smisla,u suprotnom se sve pretvara u "smaranje". Pozdrav svim ljubiteljima Texa od Pravednog,starog ljubitelja našeg rendžera!
U potpunosti se slažem, i ako još nisam video izdanje, ali na osnovu cronosovog kazivanja (pa kad je i on zadovoljan ) sigurno ću biti zadovoljan! Ali razumem i našeg Texa, ovde se pre svega radi o ukusu HC ili SC, a ja sam uvek za varijantu SC, e sad drugo je pitanje da li su sve ovo trebali da smeste u 700 i kusur strana, vreme će to pokazati, međutim i pored tolikog broja strana izdanje bi moralo da izlazi bar četiri puta godišnje, sve manje je loš potez, bar na osnovu prvih informacija koje govore da se izdanje odlično prodaje... |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 14/11/2010 : 22:42:11
|
quote: Originally posted by cronos six
u svakom slucaju je bolji od d.doga.   
To svakako stoji ipak je Tex ozbiljan strip, western je to |
Edited by - Bruce Springsteen on 14/11/2010 22:42:56 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 23:02:37
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
uh bre, pa zar da verujes drugima, umesto sam da proveris  
evo, zamisli sad ja tebi da poverujem za Texa, i da ga ne kupim bez da ga pogledam    
Daleko mi je BG, a nisam jos otpisao nijedno izdanje. Ako bih nasao dobar primerak Barselone sigurno bih ga uzeo. Jer tema stripa mi je fenomenalna, a i Font mi je jako dobar. O ostalim albumima trenutno ne razmisljam jer imam neke druge prioritete, ali nikad ne reci nikad.
A za Texa, vec sam reko, lepota je u oku posmatraca. Ja sam ocekivao mnogo i razocaran sam. To ne znaci da sam u pravu i da bilo ko treba da mi poveruje. Ukusi se razlikuju, ovo definitivno nije odradjeno kako bih ja voleo. A jos vise me boli sto je bas Tex u pitanju |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 14/11/2010 : 23:06:45
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Ali razumem i našeg Texa, ovde se pre svega radi o ukusu HC ili SC, a ja sam uvek za varijantu SC, e sad drugo je pitanje da li su sve ovo trebali da smeste u 700 i kusur strana, vreme će to pokazati, međutim i pored tolikog broja strana izdanje bi moralo da izlazi bar četiri puta godišnje, sve manje je loš potez, bar na osnovu prvih informacija koje govore da se izdanje odlično prodaje...
Vise volim HC izdanje, to stoji, ali bio bih zadovoljan i kvalitetnim SC kao sto to radi Sloba, Colt, System. Glavni problem mi je bas ovo sto sam boldovao, previse strana i deluje mi jako ruzno, uz veliku verovatnocu da mu pukne rikna kad tad. Osim ako ga samo ne kupi covek i ostavi na policu bez citanja. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 14/11/2010 : 23:38:25
|
quote: A za Texa, vec sam reko, lepota je u oku posmatraca. Ja sam ocekivao mnogo i razocaran sam. To ne znaci da sam u pravu i da bilo ko treba da mi poveruje. Ukusi se razlikuju, ovo definitivno nije odradjeno kako bih ja voleo. A jos vise me boli sto je bas Tex u pitanju
sta znam, ti si ga verovatno video uzivo, ja sam samo slike, pa nije isti point of view.
ali ako ti kazem da sam ocekivao Blazina dizajn, pa jos neke kikseve poput onih koji su krasili prva Zagorova kolekcionarska izdanja, ovo mi izgleda besprekorno.
E sad, to sto je obim toliki koliki je....ima sigurno i to svoje razloge. A nije neuobicajena pojava u svetu stripa da se prave tolike "krmace" (jbt, sto je dobar ovaj izraz moramo da poradimo na tome da postane opsteprihvacen  ), dovoljno pogledati "Bone", koji je znacajno deblji od ovog Teksa, "The walking dead compendium", koji sam juce drzao u ruci ( ), ili na primer evropska izdanja diznijevih stripova koji su ogromni, pritom u dzepnom formatu, na novinskom toalet papiru, a ljudi svaki broj kupuju sa uzivanjem 
Hocu da ti kazem, nije nikakav endemit po tom pitanju, a mogao je biti mnogo gori! Ja se licno nosim mislju da se VC izuzetno uozbiljio u zadnje vreme po pitanju raznih tehnickih zezalica. Ovaj Teks je jedan od primera.  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 15/11/2010 : 00:18:40
|
sta znam, ti si ga verovatno video uzivo, ja sam samo slike, pa nije isti point of view.
Pa naravno, poslao mi ga Ultras (jer ovde nemamo Trafiku), ne bih pricao nesto napamet
ali ako ti kazem da sam ocekivao Blazina dizajn, pa jos neke kikseve poput onih koji su krasili prva Zagorova kolekcionarska izdanja, ovo mi izgleda besprekorno.
Nema Blazine, na srecu. Ali eto bas kad si pomenuo KI Zagora. I taj topik sam ja pokrenuo (sad se koristi kao glavni topic o KIZ, a ja sam ga pokrenuo da kritikujem  ).
Prva dva su bila katastrofa, ali kritika je urodila plodom, odradili su reprint prva dva, kupio sam oba i trenutno imam svih 14. Da nije bilo kritika ko zna da li bi bilo i8 kvalitetnog reprinta. Sad je to najbolje izdanje Zagora ikad na ovim prostorima. Vidim da nekima smeta slika na rikni, ali ja na to ne obracam bas paznju pa sam i vise nego zadovoljan.
E sad, to sto je obim toliki koliki je....ima sigurno i to svoje razloge. A nije neuobicajena pojava u svetu stripa da se prave tolike "krmace" (jbt, sto je dobar ovaj izraz moramo da poradimo na tome da postane opsteprihvacen  ), dovoljno pogledati "Bone", koji je znacajno deblji od ovog Teksa, "The walking dead compendium", koji sam juce drzao u ruci ( ), ili na primer evropska izdanja diznijevih stripova koji su ogromni, pritom u dzepnom formatu, na novinskom toalet papiru, a ljudi svaki broj kupuju sa uzivanjem 
Hocu da ti kazem, nije nikakav endemit po tom pitanju, a mogao je biti mnogo gori! Ja se licno nosim mislju da se VC izuzetno uozbiljio u zadnje vreme po pitanju raznih tehnickih zezalica. Ovaj Teks je jedan od primera. 
Znam da nije jedini tog obima. Nisam video Bonea uzivo, ovo jesam i izgleda mi ruzno. Jako ruzno. Ne dizajn, samo zbog obima. Verujem da je Bone odradjen daleko bolje. Ajde kad ga budes video, a ako si video Bonea ostavi negde komentar ima li razlike
|
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13526 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 15/11/2010 : 00:59:48
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 "The walking dead compendium", koji sam juce drzao u ruci ( )
mrzim te, ali mislim da to već znaš    |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 15/11/2010 : 01:01:57
|
quote: Originally posted by Imrahil
quote: Originally posted by Lord Vader89 "The walking dead compendium", koji sam juce drzao u ruci ( )
mrzim te, ali mislim da to već znaš   
ako ti je neka uteha, nisam ga kupio  (jos ) |
 |
|
Topic  |
|
|
|