forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 39

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 16:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Zašto? Nisam još čitao strip ali predpostavljam da je to naziv nekog grada, pa je na srpskom logično da se tako napiše. I italijanski original ima naslov na engleskom Golden Arrow.

Ja mislim da je naziv hotela ili krčme. Ne vuče mi na grad.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/01/2012 : 17:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Radi se o jednom posebnom brodu koji se tako zove.
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 29/01/2012 : 17:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
To je ime broda...

Inace epizoda uzas, vec cetvrti broj za redom bese? kako se samo tuku i pucaju, jasu i pucaju, slab zaplet, dosadno, crtez tuga. Jebeni Brendon, kad god je on u prici, epizode su uzasne. Samo kad se setim Severozapadnog teritorija... Onu svinjcugu Zana da ne spominjem. ;D

Snake Plissken wasn't born.
He escaped from the womb.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 17:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije mi Sjeverozapadni teritorij bio toliko loš.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2012 : 18:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Severozapadna teritorija je jedan od najboljih Boneli stripova ikad!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 18:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Severozapadna teritorija je jedan od najboljih Boneli stripova ikad!

I to mi je prevelika krajnost.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2012 : 18:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Veruj mi da je to zaista moje mišljenje - sećam se da sam ga čitao sa neopisivim guštom, jako,jako mi se svideo.
Odlična Boselijeva priča + Fontov crtež + zaokružena priča na brdo stranica - šta može da se poželi više.
Svi ti prvi Teksovi maksiji i Zlato juga i oklahoma su mi mnooogo dobri.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 18:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Znam, svi imamo pravo na svoje mišljenje, ali meni nije ni među najboljima ni među najgorima. Od njega su mi bolji Blindirani vlak i Zlato Juga, pa i Oklahoma.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2012 : 18:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa vidiš, meni je Blindirani vlak odličan strip, ali u odnosu na ova tri druga liga.Razlika ukusa.
U stvari, izgleda da si mlađi momak, pa me i ne čudi.kad dođeš u malo zrelije godine, verovatno ti se promeni pogled na svet pa i na strip - pa ti SZ teritorija postane mnogo bolja.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 18:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ono što me najviše odbija od SZ-a je crtež, Font mi ne leži nikako.

Edited by - selanne on 29/01/2012 18:31:02
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 29/01/2012 : 18:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Hahaha Anto ti si neverovatan zaista.

Te argumente "mlad si jos svidece ti se kad porastes" ne koristi niko ozbiljan, realno. Severozapadna teritorija je do jaja izvikana epizoda, sasvim osrednja. Bukvalno sam se dosadjivao dok sam je citao. To je moje misljenje, i necu se truditi da tvoje izanaliziram iz nekog ugla "e nostalgicar si, secas se gusta, bla bla". A i savrseno me zabole da li se neko slaze sa mnom.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 29/01/2012 : 18:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Čovjek je zaista lijepo odgovorio, čemu ovakve izjave?

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2012 : 18:35:26  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Čovjek je zaista lijepo odgovorio, čemu ovakve izjave?

ma čovek mi je izjavio ljubav na prošlogodišnjem strip festivalu, a ja ga otkačio jer nisam "od tih".
Od tada me stalno proganja i ovako provocira.
Ne znam šta više da radim !!?!

Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 29/01/2012 : 18:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Nije lepo odgovorio. To sto nije direktno ne vredjao, ne znaci da nije projektovao svoje uopstavanje, u fazonu "aha ne svidja ti se ST, pa dobro, mlad si jos"; daklem, uklapas se u grupu ljudi kojima se ST nije dopao, ergo, mlad si jos.

Nije bitno sto ti mozda imas drukcije misljenje ili ti se nesto ne dopada, Anto je rekao da je to dobro, a tvoje je samo da vremenom to shvatis. I da, nema ovo veze s tobom, samo se ja raspravljam s Antom na nekoliko foruma zbog kojestarija koje stalno pise. :D

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/01/2012 : 18:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Veruj mi da je to zaista moje mišljenje - sećam se da sam ga čitao sa neopisivim guštom, jako,jako mi se svideo.
Odlična Boselijeva priča + Fontov crtež + zaokružena priča na brdo stranica - šta može da se poželi više.
Svi ti prvi Teksovi maksiji i Zlato juga i oklahoma su mi mnooogo dobri.

Potpis na ovo, meni je Sjeverozapadni Teritorij također jedan od najdražih Bonelli stripova

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21125 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/01/2012 : 18:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Snake Plissken

Hahaha Anto ti si neverovatan zaista.

Te argumente "mlad si jos svidece ti se kad porastes" ne koristi niko ozbiljan, realno. Severozapadna teritorija je do jaja izvikana epizoda, sasvim osrednja. Bukvalno sam se dosadjivao dok sam je citao. To je moje misljenje, i necu se truditi da tvoje izanaliziram iz nekog ugla "e nostalgicar si, secas se gusta, bla bla". A i savrseno me zabole da li se neko slaze sa mnom.

Ne verujem da su mi se sviđale pojedine stvari, pa i sam strip, sad sa 38, i sa 21 godinom koliko ima Nikola.

Severozapadna teritorija mi je odlična Texova epizoda, i shvatam da je nekom osrednja,ali dosadna može biti samo pajseru.Jesi li ti pajser?

Nikada nisam bio neki veliki nostalgičar (mali jesam, ali to je valjda i normalno), tako da stvari, uvek gledam sa objektivne strane.
Meni je SZ teritorija najbolji Texov maxi (od pročitanih, znači prvih 7-8), a da li je tebi potpuno me zabole.Jesi li pročitao nekog Zekana?Preslišaću te u Kragujevcu!

Edited by - anto on 29/01/2012 19:00:38
Go to Top of Page

Snake Plissken
Average Member

Serbia
707 Posts

Member since 05/07/2011

Posted - 29/01/2012 : 19:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Snake Plissken a Private Message  Reply with Quote
Samim tim sto kazes "ja sam objektivan" za stvar koja se u krajnjoj liniji svodi na "dopada mi se - ne dopada mi se" ti samo produzavas paradoks!

Kakav bre crni Zekan, imam brdo onoga sto treba da se vraca i jos citam, a kamoli tog tvog Zeca jos da jurim. :D A za KG, verovatno nista. Neke okolnosti su krajnje nepovoljne, te ako se nesto ne promeni (a naznake da hoce su prakticno nistvne), nista od dolaska. :/

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38085 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/01/2012 : 20:24:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
I meni je SZ Teritorij najbolji maxi, uz to i jedna od najdrazih Texovih prica. Zima, Brandon, Font, sta tu ima da se ne voli.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26829 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2012 : 20:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Bosellijeva priča?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38085 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/01/2012 : 20:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Bosellijeva priča?

Yup.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26829 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/01/2012 : 21:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Moje nije bilo pitanje nego prijedlog odgovora na tvoje pitanje

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/01/2012 : 21:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Radi se o jednom posebnom brodu koji se tako zove.

brod je svakako trebalo prevesti (zlatna strela, i to s navodnicima).
u tradiciji nasih jezika brodovi opcih naziva uvijek se prevode (rijecna kraljica, plava zvijezda, ponos paname...).

iznimka su neka vlastita imena s titulama u hrvatskom prijevodu (iako je ta iznimka glupava, npr. queen elisabeth, nema ni jedan jedini razlog zasto ne bi bila kraljica elizabeta). no mislim da u srpskom ne postoje ni takve iznimke.
Dnevnik je to dobro radio.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/01/2012 : 21:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

.
A ovaj Golden Erou je presmesan, nevezano sa time jel tako treba ili ne. Jednostavno smesno .

Edited by - kasper on 29/01/2012 21:31:37
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 29/01/2012 : 21:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

I meni je SZ Teritorij najbolji maxi, uz to i jedna od najdrazih Texovih prica. Zima, Brandon, Font, sta tu ima da se ne voli.

Ovo godine izlazi nastavak
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 29/01/2012 : 21:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Curunir

.
A ovaj Golden Erou je presmesan, nevezano sa time jel tako treba ili ne. Jednostavno smesno .

poboljsavajuci otisak dostizu ludens, no izgleda da dostizu i njegov prijevod
to valjda mora u paketu.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page
Page: of 39 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000