forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 30/08/2011 : 16:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
baš sam htio napisat, da sam valjda jedini kojem se ne sviša ova epizoda, ali vidim da nisam.
Već prva epizode mi nije legla tako da sam se jedva prisilio na čitanje ostale 4. kad sam vidio da životinje pričaju sa zagorom i da on gubi pojam o stvarnom svijetu, znao sam da tu nema materijala za pravog zagora, zagora sa ovozemaljskim moćima.
ko da čitam dilan doga, a ne zagora. stalno miješanje sna i jave, više ne znaš šta se stvarno događa, a šta si je umislio. Tako su mogli napisat i 10 epizoda, pa unutra stavit šta god hoće, kad ionako na kraju radnja nije bitna, jer se ne događa u stvarnosti. mislim da je to pretjerano za zagora.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 30/08/2011 : 16:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

baš sam htio napisat, da sam valjda jedini kojem se ne sviša ova epizoda, ali vidim da nisam.
Već prva epizode mi nije legla tako da sam se jedva prisilio na čitanje ostale 4. kad sam vidio da životinje pričaju sa zagorom i da on gubi pojam o stvarnom svijetu, znao sam da tu nema materijala za pravog zagora, zagora sa ovozemaljskim moćima.
ko da čitam dilan doga, a ne zagora. stalno miješanje sna i jave, više ne znaš šta se stvarno događa, a šta si je umislio. Tako su mogli napisat i 10 epizoda, pa unutra stavit šta god hoće, kad ionako na kraju radnja nije bitna, jer se ne događa u stvarnosti. mislim da je to pretjerano za zagora.

Sve sto se desilo je stvarno, dogodilo se u jednom paralelnom svijetu.
Dvorac na nebu i Horde zla su isto epizode koje se (djelimicno)dogadjaju u drugim dimenzijama.
Mijesanje sna i jave ima samo u pocetnom dijelu, izazvano cipom u Zagorovoj glavi.
Zagor nije obican western serijal u kojem se u svakoj epizodi ganja sa obicnim kriminalcima i Indijancima, u tom slucaju ne bi bio nista drugo do obicna Texova kopija.
Horror, naucna fantastika, nemoguce avanture u nepoznatim zemljama i dimenzijama, komedija, western, akcija, triler...sve je to Zagor, i to onaj pravi. Kao takav je zamisljen od samog pocetka.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/08/2011 : 17:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Kamo srece da je Texova kopija, pa da povuce kvalitet... ovako, nista.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to ti je Sclavi, sustinski. Obmanjivanje publike sa 45 zapleta i ingenioznim deus ex machina raspletom, u cilju da se stvori utisak "dubine" i "filozofije". Takvih prevara je plasirao barem milion u redovnoj seriji Dylan Doga, friski primeri su Ukronija, Ubica je Medju Nama, Lift za Pakao itd.

Nije ni to u sustini toliki zlocin sam po sebi, koliko to legne kao kec na deset domacim ljubiteljima pulpa koji jedva cekaju neko kvaziintelektualno delo poput ovog da bi legitimisali svoju pasiju u akademsko stivo. Mene samo cudi doduse sto jos uvek niko nije zaplakao za HC verzijom ovoga, onda bi ga verovatno stavili na policu odmah do Hessea i Nietzschea. :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Konacno!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
bas me 'oce ovih dana
gomila japanskih xxx
a sad i Zagor
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 17:29:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Sve sto se desilo je stvarno, dogodilo se u jednom paralelnom svijetu.

Mijesanje sna i jave ima samo u pocetnom dijelu, izazvano cipom u Zagorovoj glavi.

Izvini, ali ovo nije tačno.

Jesi ti nekad čitao Sclavija?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 30/08/2011 17:32:28
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 30/08/2011 : 17:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Kamo srece da je Texova kopija, pa da povuce kvalitet... ovako, nista.

Volim Texa, ali teško da tamo puca od kvaliteta, a pritom je Bonelli sve resurse, scenariste i najbolje crtače prebacio na taj serijal.

Što se tiče ovoga što Mairosu kaže, pa sumnjam da bilo ko ide baš toliko daleko. Ovo je odličan strip i jedan od najboljih Boneli stripova i Zagora koji su izašli. Bilo kakvo poređenje sa takvim filozofskim delima umanjuje jačinu tvojih argumenata jer jednostavno deluje kao preterivanje.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

Što se tiče ovoga što Mairosu kaže, pa sumnjam da bilo ko ide baš toliko daleko. Ovo je odličan strip i jedan od najboljih Boneli stripova i Zagora koji su izašli. Bilo kakvo poređenje sa takvim filozofskim delima umanjuje jačinu tvojih argumenata jer jednostavno deluje kao preterivanje.

Meni nije u top 250 SBE stripova koje sam procitao. A moje poredjenje je meni relevantno, uostalom, pogledaj hrpu divljenja na djoletov komentar odozgo (koji ne bih da komentarisem da ne ulazim tek tad u verbalne klinceve).

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/08/2011 : 17:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ovde se kao neki reper kvaliteta Bonellija (a cesto i stripa uopste) mahom postavlja Zagor i to kako se drugi serijali kvalitetom odnose prema njemu, tj koliko kvalitetom zaostaju za njim... ali nikada nije "objasnjeno" koji je to Zagorov kvalitet in the first place pa bi ti drugi serijali trebalo da se ugledaju na njega.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 17:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Nije ni to u sustini toliki zlocin sam po sebi, koliko to legne kao kec na deset domacim ljubiteljima pulpa koji jedva cekaju neko kvaziintelektualno delo poput ovog da bi legitimisali svoju pasiju u akademsko stivo. Mene samo cudi doduse sto jos uvek niko nije zaplakao za HC verzijom ovoga, onda bi ga verovatno stavili na policu odmah do Hessea i Nietzschea. :D

Kvaziintelektualna dela su ona od Moorea, ovo nije. Nije čak ni filozofsko niti "tajanstveno".

Ova priča funkcioniše SAMO posle pročitanih 200 i kusur epizoda Zagora.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Kvaziintelektualna dela su ona od Moorea, ovo nije. Nije čak ni filozofsko niti "tajanstveno".

Procitao sam celog Zagora, a famozne Divove/Demona pet puta, uvek sa ciljem da mi se eventualno svide kako bih mogao da se pridruzim vasem stadu.

Sad cu probati i sesti put. Ali, do sada sam se klasifikovao kao tuzan Zagorolog. And proud of it.

Edited by - Mairosu on 30/08/2011 17:50:23
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 17:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Procitao sam celog Zagora, a famozne Divove/Demona pet puta, uvek sa ciljem da mi se eventualno svide kako bih mogao da se pridruzim vasem stadu.

Sad cu probati i sesti put. Ali, do sada sam se klasifikao kao tuzan Zagorolog. And proud of it.

Ja sam Divove čitao samo DVA puta. poslednji put pre...20 (ima li toliko?) godina.
Između trgovaca alkoholom i pobunjenih Indijanaca, ova priča je bila više nego osvežavajuća.
Nije remek delo, ali je za Zagora ista kao DKR za Batmana (kako fanovi istog vole da kažu).

Nema mesta nekoj mistifikaciji, ili ti legne ili ne. Meni su sve Zagorove epizode posle ove bile bezveze. Ali opet, de gustibus...

A u kom si ti stadu?

Edited by - manhunter on 30/08/2011 17:54:41
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/08/2011 : 17:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Tako je, može funkcionirati samo u slučaju dobre "potkoženosti" Zagorovim svijetom... Ja sam u vrijeme prvog čitanja imao nekih 100-120 epizoda iza sebe, sada kada imam više od 600 vjerujem da će mi još bolje sjesti
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa to ti je Sclavi, sustinski. Obmanjivanje publike sa 45 zapleta i ingenioznim deus ex machina raspletom, u cilju da se stvori utisak "dubine" i "filozofije". Takvih prevara je plasirao barem milion u redovnoj seriji Dylan Doga, friski primeri su Ukronija, Ubica je Medju Nama, Lift za Pakao itd.

Nije ni to u sustini toliki zlocin sam po sebi, koliko to legne kao kec na deset domacim ljubiteljima pulpa koji jedva cekaju neko kvaziintelektualno delo poput ovog da bi legitimisali svoju pasiju u akademsko stivo
. Mene samo cudi doduse sto jos uvek niko nije zaplakao za HC verzijom ovoga, onda bi ga verovatno stavili na policu odmah do Hessea i Nietzschea. :D

Dobro je da još neko misli kao ja, već sam pomislio da sam lud - kad god sam pomenuo ovako nešto na DD topiku, ispalo je da nisam "pronikao" u priču.
Mada, meni se Sklavi dopada, ali više u Mister Nou nego u Dilanu (iako ruku na srce, ima tu dobrih priča i kod Dilana ali u prvim brojevima).
E sad, ne bih se složio sa Mairosuom - iako primenjuje isti recept, Sklavi je ovde začudo uspeo da uradi odličnu priču - meni je ovo extra epizoda.
@Manhunter
Nadzirači,Liga izuzetnih džentlmena,V kao vendeta - teško da su ovo kvaziintelktualna dela
@Bat Baterton
Tex je pojam kvaliteta za Zagora.Možda je uzeo najbolje crtače, ali je tu Nizzi da pokvari sve.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 30/08/2011 17:59:34
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 30/08/2011 : 17:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Covek misli isto kao i ti tako sto on misli da je to kvaziintelektualna prevara a ti da je u pitanju extra epizoda?
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/08/2011 : 17:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam Divove čitao samo DVA puta. poslednji put pre...20 (ima li toliko?) godina.
Između trgovaca alkoholom i pobunjenih Indijanaca, ova priča je bila više nego osvežavajuća.
Nije remek delo, ali je za Zagora ista kao DKR za Batmana (kako fanovi istog vole da kažu).

Nema mesta nekoj mistifikaciji, ili ti legne ili ne. Meni su sve Zagorove epizode posle ove bile bezveze. Ali opet, de gustibus...

Vi'sh, sa ovime mogu da se slozim.

Ali, beskonacno nabijanje na glavu tudjeg shvatanja da je ovo "najbolji Bonelli ikada" (kako vec pise u stripovi.com Ferrijevoj romansiranoj biografiji), i jos bogznakakve teorije, tome pristupamo kriticki. Pravda za sve nas kojima Zagor =/= Ferri, Nolitta, Donatelli, Sclavi, Demon Ludila, Zimska Zmija, letnji pacov itd.

quote:
A u kom si ti stadu?

Nisam u stadu, solo junac

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 18:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

@Manhunter
Nadzirači,Liga izuzetnih džentlmena,V kao vendeta - teško da su ovo kvaziintelktualna dela

Nisu. Takvim su ih učinili čitaoci.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 30/08/2011 : 18:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mada, meni se Sklavi dopada, ali više u Mister Nou nego u Dilanu (iako ruku na srce, ima tu dobrih priča i kod Dilana ali u prvim brojevima).

Ima on dobrih radova, pogotovo u Mr. Nou (UFO npr.). Ali nije the 2nd coming k'o sto neki tvrde.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/08/2011 : 18:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Covek misli isto kao i ti tako sto on misli da je to kvaziintelektualna prevara a ti da je u pitanju extra epizoda?

ha,ha,ha,ha - zato te volim, što umeš da me nasmeješ od srca !!!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/08/2011 : 18:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ima on dobrih radova, pogotovo u Mr. Nou (UFO npr.). Ali nije the 2nd coming k'o sto neki tvrde.

Pa samo da je napisao Vestern Džona Trevora, bilo bi dovoljno da uđe u legendarne scenariste!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 18:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vi'sh, sa ovime mogu da se slozim.

Ali, beskonacno nabijanje na glavu tudjeg shvatanja da je ovo "najbolji Bonelli ikada" (kako vec pise u stripovi.com Ferrijevoj romansiranoj biografiji), i jos bogznakakve teorije, tome pristupamo kriticki. Pravda za sve nas kojima Zagor =/= Ferri, Nolitta, Donatelli, Sclavi, Demon Ludila, Zimska Zmija, letnji pacov itd.

Yep. Znam za sebe da kada bi trebalo da nekoga uvedem u Zagorov svet, da nikad ne bih predložio ovu epizodu. Meni u prve tri (pored Vuka Samotnjaka i Dugog putovanja), ali jelte...

Ova epizoda je više za one koji žele da pogledaju preko zida Zagorovog sveta, eksperiment. Meni fenomenalna epizoda, nekome ljiga, ali to je već stvar lične percepcije.

Ipak, u dvoboju Zimska Zmija vs. Demoni ludila pobeđuju ovi drugi u svakom slučaju.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/08/2011 : 18:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Uh, Vuk samotnjak, koliko volim tu epizodu - to je isto beše Sklavi ?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/08/2011 : 18:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jeste. Ona mi je na momente čak i jača od Demona.
A kad smo već kod M.Noa i Sclavija- Spora osveta, pa tek onda UFO.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21083 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/08/2011 : 18:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Spora osveta - Marafa&Sklavi - konza!!!
Ali ipak Vestern Džona Trevora ...

Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000