Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/09/2011 : 16:34:59
|
quote: Originally posted by Snake Plissken
Mairousu, iz koliko je delova bese Sjene na Darkwoodom, koji su nastavci?
EDIT Nadjoh sad, to sam davno citao, znam da mi se dopadala. Doduse, tad nisam citao Demone, bas bi valjalo uporediti...
Šteta što nisi čitao Hellingena po redu. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 14/09/2011 : 16:58:12
|
quote: Originally posted by REJS
6 helingenov pojavljivanje imalo je za cilj da obraduje decicu ili Zagorov podmladak i tako privuce predskolski uzrast.
Rejs,uvek se setim onog tvog posta gde kazes kako se je Helingen u sestom pojavljivanju bacio u politiku-on u zanosu besede na terasi a dole masa monstruma uzvikuje:"Ziveo!Ziveo!" Neprocenjivo! |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 14/09/2011 : 16:58:44
|
Ja cekam da dodjem do Beograda, kupim divove, i procitam ponovo njih, pa Boselijevog Helingena, i konacno odlucim koji mi je bolji. Znam da su mi oba susreta bila odlicna dok sam ih citao, ali ih nikada nisam uporedjivao. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 14/09/2011 : 17:01:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sesti Hellingenov nastup trebao je da nam pokaze kako je Boselli veca faca od Sclavija.
Da,da,trebao je... |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 14/09/2011 : 17:02:28
|
quote: Originally posted by Pajtos
quote: Originally posted by PijaniPatak
...Jedini problem niskih ocena 6. Hellija je što mu prethodi broj 5, kao što King reče...
Da,tako i ja mislim.Prica nije losa,ali je slabija od prethodne pa je efekat viseg stupnja izostao... P.S.svaka cast na postu,zvucis jako pribrano i trezveno s obzirom na nick
Pobeglo mi izmedju casa, drug. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 14/09/2011 : 17:07:53
|
quote: Originally posted by Pajtos
Sesti Hellingenov nastup trebao je da nam pokaze kako je Boselli veca faca od Sclavija.
Da,da,trebao je...
Pa mozda je i uspjeo, vidis da mu se neki ovdje dive. Hellingen je postao Terminator, tri razlicite price spojene u jednu cjelinu, EA Poe u ulozi James Bonda/Chuck Norrisa. Sta covjek vise da pozeli? |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 14/09/2011 : 19:14:18
|
Samo jos scene sexa,silovanje indijanke koja odlicno izgleda. Posto se Helingen bacio u politiku i obezbedio glasove cudovista,ostaje mu jos da resi bracno pitanje. Jebiga coveku koga sastave od delova rasutih u svemiru ostaje samo da dodje iz dupeta u glavu da se zeni. A scenarista ima ogromne testiste da Zagoru prilepi takvu SF pricu. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/09/2011 : 23:09:29
|
quote: Originally posted by REJS
Samo jos scene sexa,silovanje indijanke koja odlicno izgleda. Posto se Helingen bacio u politiku i obezbedio glasove cudovista,ostaje mu jos da resi bracno pitanje. Jebiga coveku koga sastave od delova rasutih u svemiru ostaje samo da dodje iz dupeta u glavu da se zeni. A scenarista ima ogromne testiste da Zagoru prilepi takvu SF pricu.
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4741 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 15/09/2011 : 00:59:00
|
A ja mislio da sam ja po zvanju lektor
EDIT: ''trebalo'' je nepravilnije. Čovek je samo trebao, možda, napraviti rotaciju- ''je trebao'' umesto ''trebao je'' Ali manimo se toga. Ako nastavimo, moderatori ce otvoriti topic ''pravopisne greške u postovima članova'' ili ''kako je dotični trebao da kaže?'' |
|
Edited by - PijaniPatak on 15/09/2011 01:04:42 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 15/09/2011 : 01:13:02
|
Pa mozda je i uspjeo, vidis da mu se neki ovdje dive. Hellingen je postao Terminator, tri razlicite price spojene u jednu cjelinu, EA Poe u ulozi James Bonda/Chuck Norrisa. Sta covjek vise da pozeli?
Ako je time naterao neke nove klince da uzmu ozbiljniju književnost u ruke, onda je vredelo. Zamisli samo nekog klinju u knjižari kako prepoznaje knjigu Avanture Artura Gordona Pima, kupi je, pročitavši skonta da se Tekeli-li zaista nalazi u priči, te je stavi na policu odmah do 'Dvoboja u svemiru'
|
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 15/09/2011 : 01:47:43
|
A niko ni reč o Nolitinom Helingenu da prozbori. Mislim da nije bio loš, posebno onaj poslednji gde je Helingen još čvrsto hodao po zemlji.Nolita je od tog stripa napravio i pravo SF štivo i to uopšte nije loše uradio kada uporedim sa mnogim isključivo SF temama. Ali to je bio ipak strip gde je Helingen bio centralna tema.Sve u svemu kao klinac nisam uspeo da pročitam tu priču dok nisam već pročitao i Demona ludila i uvek me je kopkalo šta se to desilo u prethodnom susretu Zagora i Helingena, toliko su upečatljivi bili flešbekovi. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 15/09/2011 : 02:13:49
|
quote: Originally posted by tumen
A niko ni reč o Nolitinom Helingenu da prozbori. Mislim da nije bio loš, posebno onaj poslednji gde je Helingen još čvrsto hodao po zemlji.Nolita je od tog stripa napravio i pravo SF štivo i to uopšte nije loše uradio kada uporedim sa mnogim isključivo SF temama. Ali to je bio ipak strip gde je Helingen bio centralna tema.Sve u svemu kao klinac nisam uspeo da pročitam tu priču dok nisam već pročitao i Demona ludila i uvek me je kopkalo šta se to desilo u prethodnom susretu Zagora i Helingena, toliko su upečatljivi bili flešbekovi.
Istina. Uzas Seste Planete je za mene ubedljivo najbolji Hellingen, super kombinacija westerna & sci-fi trasha iz 1950-ih americkih alien filmova. Prve dvije sveske su nevjerovatno napete, i iako nivo mala pada kad Bignoti uskace da zavrsi pricu, ovo je klasicni strip za sve Zagorove super-fanove. Naravno, nekima je previse naivan kad se danas cita, i to potpuno razumijem. Uza sve one komplimente koje Demon Ludila nastavlja da dobija, ipak smatram da je to dosta precenjena epizoda. Previse je duga, i previse realnosti/nerealnosti i sta se desilo ovdje, a sta u drugom svijetu... nemojte me pogresno razumiti, ja isto tako volim tu epizodu, ali Sclavi je malo previse pretjerao sa scenarijem, da duplim dimenzijama i slicno. Crtez je fenomenalan, i prica kao prica je veoma vazna za kompletan Zagorov serijal, ali da je nabjolja epizoda...? Hmm... A o sestom Hellingenu radije ne bi diskutovo, u slucaju da uvredim neke fanove te epizode. ;) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 15/09/2011 : 06:25:19
|
Bez zezanja! Helingen je odlicna ideja, nikada ga nisam smatrao za preterivanje u Zagorovom svetu.Valjda sam imao 7 godina kada su izasla Svemirska Braca I Teror Seste Planete ta fantastika uvek je prilicila Zagorovom svetu jer je nekako dobro upakovano u ambijent.I ako je tu bilo robota,svemiraca,podmornica,opet ne odskace mnogo od ostalih prica. Sa nostalgijom se secam tih prica i smatram ih najboljem od Zagora ali sve ovo ne vazi za 6 Helingenovo pojavljivanje,to je vrhunska glupost koja nedaje mesta da se danas bilo sta novo napravi na ovu temu. Sa tom pricom Helingenu je ispaljen metak u celo.
|
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4741 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 16/09/2011 : 00:16:14
|
Pa Baron Ikarovo Pero i Ciko se nalaze istovremeno i u zatvoru i napolju kada se dogodi eksplozija sto je nemoguce... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4807 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 16/09/2011 : 17:57:02
|
zbrzase kraj... jbg... sve vise verujem u teoriju da nove epizode imaju sjajan pocetak, smuljanju sredinu i zbrzani kraj... |
sangue navajo |
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 16/09/2011 : 18:07:37
|
quote: Originally posted by Raspucin
Ja bi da za sledece odabrane price bude bas Zagor Prica.
Po jubilarni 34. put. Ne hvala.Ko je do sad hteo da procita Zagor Prica, imao je prilika oho ho. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
|
Topic |
|