forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

qboy
Starting Member

76 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 01/12/2011 : 09:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Send qboy a Private Message  Reply with Quote
Odabrane priče su po mom mišljenju odličan možda i jedan od najboljih poteza Veselog. Osim kol. izdanja Zagora meni lično najdraže izdanje. Inače mi se sviđa kod Veseljaka što u većini izdanja prate neku logiku. I Martija su krenuli od postrevolucionarnog, MNO od "Dvadeset godina poslije" itd. Dakle, nisu samo onako "ofrlje" otpočeli izdavanje od broja gdje je neko nekad prije stao nego vrlo pametno i logično. Iskreno, iako subjektvno, ja sam za Veseli vezan i zbog toga što sam se čitanju i skupljanju stripova vratio nekako u isto vrijeme kada su oni počeli pa mi je bilo praktično krenuti od njih. A OP za njih nemam zaista riječi - dobre i odlične epizode koje se ne moraju čekati godinama a uz to i lijepo upakovane kao knjiga (neki bestseller). (O otisku i mirisu, iako sam ih svjestan, ovdje ne želim govoriti jer je to za mene mala manjkavost naspram mnogih prednosti) Veseli bravo i samo naprijed.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/12/2011 : 11:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
U VC-u ipak rade pravi ljubitelji stripa, to se unatoč manjkavostima vidi!
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 01/12/2011 : 11:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Uzeo OP, veceras cu procitati, ali ovo sto sam na brzinu prelistao izgleda sjajno. Odlican crtez, i dobar otisak.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2011 : 11:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud
Odlican crtez, i dobar otisak.

Meni je solidan otisak, ah.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 01/12/2011 : 13:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo nisam nikad čitao, jer kad je izlazilo u ZS bio sam u fazi čitanja isključivo Martina i DD od Bonellija, tako da me iz ovoga što je navedeno u postovima prilično zanima. U Libellus bi to trebalo stići početkom sljedećeg tjedna, kao i hrpa drugih stvari iz Srbije, ako ekipa konačno podmiri novčana dugovanja.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 01/12/2011 : 14:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ja prizeljkujem da sledeci bude Zagor Prica.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

alanford
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1169 Posts

Member since 31/03/2009

Posted - 01/12/2011 : 14:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alanford a Yahoo! Message  Send alanford a Private Message  Reply with Quote
Koje bi to bilo onda izdanje? Cetvrto, peto... Bas nam je jos jedno potrebno...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/12/2011 : 14:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/12/2011 : 15:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote

Pošto u redovnoj seriji, nakon ovog povratka Hagota ide povratak Mortimera, predpostavljam da ce u okviru Odabranih priča u sledecem broju izaći ona priča sa Tkačem i Mortimerom protiv Zagora.

Uskoro u redovnoj seriji stižu priče sa vampiricom, pa onda sa Gambit ... verujem da ce i to uticati na odabir za Odabrane price ...

Ja lično bih voleo da uskoro u toj ediciji izađe nešto kao što je "Srebrni vodopad", mogao bi i "Vuk samotnjak" ali ne verujem, jer je aktuelan u ediciji Extra zagor... recimo, "tvrdokrilac","jednooki dzek" i "obracun" ... možda da se mlađi čitaoci upoznaju sa Džimijem gitarom tako što bi u jednoj svesci OP izasle 2 priče, "Moj prijatelj Dzimi gitara" i "Povratak Dzimija gitare", "crvena orhideja" ...

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 01/12/2011 : 15:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt
Pošto u redovnoj seriji, nakon ovog povratka Hagota ide povratak Mortimera, predpostavljam da ce u okviru Odabranih priča u sledecem broju izaći ona priča sa Tkačem i Mortimerom protiv Zagora.

Prvo ce morati da objave 2. Mortimera.

Edited by - kasper on 01/12/2011 15:10:56
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 01/12/2011 : 15:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

To mislim da su šanse gotove pa nikakve jer ta priča bi trebalo da izađe u knjizi 18 koja će izaći u narednim mesecima.

Edited by - Bat Baterton on 01/12/2011 15:44:45
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 01/12/2011 : 19:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Stvari su poprilično jasne.
Zagor priča neće izaći u okviru OP-a jer će ta priča biti obuhvaćena osamnaestom knjigom kolekcionarskog izdanja.
Sledeće OP je verovatno drugi susret sa Mortimerom, treći ne verujem da će biti jer je relativno sveža epizoda koja je išla nešto pre prvog redovnog broja Zagora od Veselog.Možda taj treći susret bude u nekom narednom periodu, mada ko zna, možda se i varam?
Posle Mortimera bi verovatno trebao da ide i treći susret sa Baronom Rakošijem, to se savršeno uklapa jer su prva dva već objavljena, a i u ovom trećem se pojavljuje grofica Ilenija Varga sa kojom se Zagor ponovo susreće i u redovnoj seriji koja će u to vreme biti na tapetu Veselog.

Šta će biti posle toga to je već misterija, nekako će se što se tiče te redovne serije završiti to vezano pojavljivanje raznih Zagorovih neprijatelja-povratnika.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4807 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 01/12/2011 : 19:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
a kad ce da se vrati sila majk...

sangue navajo
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/12/2011 : 20:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
ja mislim da se ovdje (čitajuči tumenov post) polako gubi smisao odabranih priča, odnosno naziva koji je izabran za ovu ediciju.

ako su odabrane priče, onda bi trebale biti neke upečatljive, nezaboravne priče u toj ediciji. a ne kao neki uvod, predgovor, prolog onom što slijedi u redovnoj seriji.

naravno, ne smatram da ponekad ne treba ići i po tom principu, kao u slučaju alhemičara, hagota, i sl. ali ne treba robovati tome i da to bude jedini kriterij i smisao postojanja ove edicije.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 01/12/2011 : 20:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

ja mislim da se ovdje (čitajuči tumenov post) polako gubi smisao odabranih priča, odnosno naziva koji je izabran za ovu ediciju.

ako su odabrane priče, onda bi trebale biti neke upečatljive, nezaboravne priče u toj ediciji. a ne kao neki uvod, predgovor, prolog onom što slijedi u redovnoj seriji.

naravno, ne smatram da ponekad ne treba ići i po tom principu, kao u slučaju alhemičara, hagota, i sl. ali ne treba robovati tome i da to bude jedini kriterij i smisao postojanja ove edicije.

Ja mislim upravo suprotno :)
Od prvog broja ovog izdanja, VČ je objasnio da će priče za tu ediciju da se biraju po 3 kriterijuma:

1 - Upoznavanje sa likovima koji se pojavljuju u redovnoj seriji, a pojavljivali su se ranije
2 - Upoznavanje sa nekim od najvećih Zagorovih neprijatelja
3 - Neke od najupečatljivijih epizoda koje ne spadaju u prethodne 2 kategorije

Taj princip i dalje važi, a uostalom reč Odabrane ne nagoveštava po kom kriterijumu su one birane, tako da ne vidim da se naziv kosi sa izborom epizoda ;)

Inače, i ja mislim da će biti nešto slično scenariju koji je naveo tumen, možda posle te 2 priče vidimo Kandraksa ili neku priču koja odgovara 3. kriterijumu
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/12/2011 : 20:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

quote:

Ja mislim upravo suprotno :)
Od prvog broja ovog izdanja, VČ je objasnio da će priče za tu ediciju da se biraju po 3 kriterijuma:

1 - Upoznavanje sa likovima koji se pojavljuju u redovnoj seriji, a pojavljivali su se ranije
2 - Upoznavanje sa nekim od najvećih Zagorovih neprijatelja
3 - Neke od najupečatljivijih epizoda koje ne spadaju u prethodne 2 kategorije

Taj princip i dalje važi, a uostalom reč Odabrane ne nagoveštava po kom kriterijumu su one birane, tako da ne vidim da se naziv kosi sa izborom epizoda ;)

Inače, i ja mislim da će biti nešto slično scenariju koji je naveo tumen, možda posle te 2 priče vidimo Kandraksa ili neku priču koja odgovara 3. kriterijumu

pa to je već nešto, ta tri kriterija koje si naveo. ustvari, oni se između redova mogu naslutiti i u mom postu.

ali, potencijalni "problem" je što se ponekad čini da se previše forsira jedan ili dva od ta tri kriterija, a to su upravo kriteriji pod 1 i 2.

suma sumarum, mislim da bi trebalo malo ravnomjernije rasporediti redoslijed, odnosno zastupljenost sva tri kriterija.

to je suština.

Edited by - I like girlz on 01/12/2011 20:57:10
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/12/2011 : 22:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

Stvari su poprilično jasne.
Zagor priča neće izaći u okviru OP-a jer će ta priča biti obuhvaćena osamnaestom knjigom kolekcionarskog izdanja.
Sledeće OP je verovatno drugi susret sa Mortimerom, treći ne verujem da će biti jer je relativno sveža epizoda koja je išla nešto pre prvog redovnog broja Zagora od Veselog.Možda taj treći susret bude u nekom narednom periodu, mada ko zna, možda se i varam?
Posle Mortimera bi verovatno trebao da ide i treći susret sa Baronom Rakošijem, to se savršeno uklapa jer su prva dva već objavljena, a i u ovom trećem se pojavljuje grofica Ilenija Varga sa kojom se Zagor ponovo susreće i u redovnoj seriji koja će u to vreme biti na tapetu Veselog.

Šta će biti posle toga to je već misterija, nekako će se što se tiče te redovne serije završiti to vezano pojavljivanje raznih Zagorovih neprijatelja-povratnika.

Mislim da si u pravu za naredne brojeve OP, a ja sam siguran da Mortimera neću kupiti, a o trećem vampiru ću još razmisliti, ima vremena...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/12/2011 : 22:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kandraks

Odabrane Price br.15 - "Mracna Predskazanja"

Scenario: Ade Capone
Crtez: Gallieno Ferri

Odličan odabir... Ovo još duže vremena neće biti objavljeno u regularnim serijama, a sadrži pojavljivanje jednog od zagorovih opakijih nemeza koji su se vratili u novim epizodama, mračnog Haggotha i njegovog svećenika Stephana. Ovo je već drugo Caponeovo gostovanje u OP!

Link na recku poštovanog člana profesora_inza
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-888-890-hagotova-moc/904/

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 02/12/2011 : 01:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message  Reply with Quote
Ja samo znam da nas jednom godisnje,i to otprilike za sajam,ocekuje OP kapitalac od 400 i nesto strana... a takvih prica nema jos puno. Koliko znam 3-4, i to mi je najbitnije! Sta ce ici od sajma do sajma, potpuno mi je svejedno!
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 02/12/2011 : 01:50:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Ja bi sad da nešto random po godinama tipa... Tajanstveni samostan! meni bogovska priča!

I da je ovaj op bar svaka 2 miseca,eto pravog izdanja, kreme bonelija.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 02/12/2011 : 10:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
quote:
pa to je već nešto, ta tri kriterija koje si naveo. ustvari, oni se između redova mogu naslutiti i u mom postu.

ali, potencijalni "problem" je što se ponekad čini da se previše forsira jedan ili dva od ta tri kriterija, a to su upravo kriteriji pod 1 i 2.

suma sumarum, mislim da bi trebalo malo ravnomjernije rasporediti redoslijed, odnosno zastupljenost sva tri kriterija.

to je suština.

To stoji. Do sada su bile 3 priče koje mogu da potpadnu pod kategoriju 3 (Crni gospodar, Sveti breg, Velika zavera), ali je poslednja od tih bio davno zaboravljeni broj 6. Mogli bi uskoro nešto po tom principu da izbace, velkin predlog Nepoznati svet bi bio savršen
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 02/12/2011 : 11:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Procitao i mogu reci samo sjajno! Radnja, crtez sve za desetku!
Iz perioda najboljih Zagorovih prica u ZS.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 02/12/2011 : 14:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bat Baterton

velkin predlog Nepoznati svet bi bio savršen

može...

ali ja bih recimo volio (a to sam napisao ako se ne varam prošle godine nekad) i zimsku zmiju u izdanu OP. to je svakako jedan od najvećih neprijatelja/prijatelja (dakle spada pod kriterije OP) i priča koja je u top 10 na ubc.

volio bih i opkladu za strah/žrtva ki noah, zatim jednu od dvije sjajne priče sa seminolama, itd...

Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 02/12/2011 : 15:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Neki hladan i maglovit petak u Zrenjaninu ... kupio sam Odabrane priče inače ... idem sad nacepati drva za moje, pa ću onda u toploj sobi pokraj pećke pokušati, nakon nekih dvadeset godina, pokušati ponovo da pročitam ovu priču ... napisaću utiske kasnije, ako budem imao potrebu za tim ...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 06/12/2011 : 21:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
procitao sam znak zla....imali jos neko da je procitao ?
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000