bonelli su ipak dosta jeftiniji stripovi od ovih drugih pomenutih , to je jedna od bitnih razlika sto se ljudi vecinom orijentiraju na bonellia .
Ne bih se složio! Kiosk Boneli jesu jeftiniji,ali HC Boneli su u istoj cenovnoj klasi sa strip albumima . I većina ljudi ovde kupuje neku od LL HC Boneli edicija koje su poprilično skupe, tako da ne važi izgovor "kupovao bih albume da su jeftiniji i/ili da su mi primanja veća", kada isti ti ljudi daju poprilične svote na kolekcionarskog Zagora,Texa,Mister Noa,Marti Misteriju,... Pogledajte samo stanje na skladištu Libellusa - od Bonelijevih izdanja rasprodato je mnoštvo izdanja.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
U zadnje vrijeme sve manje Bonelli. Kenov serijal je objavljen u cjelosti. tako da još samo kupujem Libellusova izdanja mr noa i ludensovog zagora. i to je to. Ponekad volim pročitati Martyja i i ubodem ponekog Texa. Svidio mi se Demian. S druge strane ipak preferiram francuske i belgijske autore uz koje sam i krenuo u svijet stripa.
U sustini vise citam Bonelli, M.No, Marty, Tex. Ali opet, kod BD Ridjobradi mi je za 2 klase bolji od bilo kog Bonellija, da ne govorim o mini serijalima kao sto su Spaghetti brothers ili majstorijama poput Eternauta - meni jedan od top 3 ikad. A sto se mangi tice, ne mozete suditi dok niste procitali Tezuku.
Mada volim čitati i nebonelijevce (od BD do superheroja, malo manje mangu, ali tu su animei!), ipak su mi nekako najdraži za opuštanje Bonellijevci, tu uvijek znam što mogu očekivati...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ne citam uopste nikakve stripove,iako ih vagon imam. Uzimam ih i nabavljam eto onako da gledam u njih i da se svaki put kada ih u ruke uzmem sjetim neke stvari,dogadjaja ili dozivljaja vezanog za taj strip.Ove nove,ma Boze sacuvaj,kad vidim Zagora ,pa to nije vise Zagor,bolje da su mu i ime izmjenili kad su vec sve ostalo.Nekad sam volio procitati Zagora kojeg je crtao Ferri,Donateli,ali sad ne.Znaci,stripove ne citam.
Ima ih vise,ali izdvojila bih ove dve- Vampir u Njujorku i Broj zveri,mislim da su mi to ipak najdraze,verovatno zbog tematike,koja me i inace privlaci u literaturi i uopste umetnosti.Obe teme su potkrepljene i mitologijom i istorijom i mistikom,a sve dobro uklopljeno sa scenarijom...cini mi se da je Castelli scenarista obe epizode(mozda gresim,a mrzi me da proveravam sad). I crtezi mi se svidjaju u obe epizode,odlicno uradjeno.
Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o
Slazem se i moram priznati da imas vrlo interesantnu tacku gledista. Prica je vrlo dobra i medu je top 10 od najboljih. Moja omiljena prica koja se nalazi u epizodi "Carobni Napitak" i "Noc Punog Meseca" glasi ovako:
Godina 1943. Cijela Francuska je pod Njemačkom okupacijom. Cijela? Ne, jedno selo na sjeverozapadu nekadašnje Galije uspješno se odupire osvajačima - prema legendi, postoji čarobni napitak koji stanovnicima daje nadljudsku snagu. Martin Mystere dobija zadatak provjeriti radi li se doista o bujnoj mašti autora poznatog stripa ili ipak ima ponešto istine u ovoj priči...
Prica ima nekoliko predmeta koje volim da vidim u stripu, kao na primjer; Vukodlaci, Nacisti, Nestale Civilizacije, Asterix i Obelix, itd.. Takode imam jednu dobru memoriju povezanu za ovu pricu tako da mi je ona uvjek odstala u sjecanju i postal moja omiljena prica od Martija.
"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Slazem se i moram priznati da imas vrlo interesantnu tacku gledista. Prica je vrlo dobra i medu je top 10 od najboljih. Moja omiljena prica koja se nalazi u epizodi "Carobni Napitak" i "Noc Punog Meseca" glasi ovako:
Godina 1943. Cijela Francuska je pod Njemačkom okupacijom. Cijela? Ne, jedno selo na sjeverozapadu nekadašnje Galije uspješno se odupire osvajačima - prema legendi, postoji čarobni napitak koji stanovnicima daje nadljudsku snagu. Martin Mystere dobija zadatak provjeriti radi li se doista o bujnoj mašti autora poznatog stripa ili ipak ima ponešto istine u ovoj priči...
Prica ima nekoliko predmeta koje volim da vidim u stripu, kao na primjer; Vukodlaci, Nacisti, Nestale Civilizacije, Asterix i Obelix, itd.. Takode imam jednu dobru memoriju povezanu za ovu pricu tako da mi je ona uvjek odstala u sjecanju i postal moja omiljena prica od Martija.
Eto,ja tu pricu nisam procitala,ali sad si me zainteresovao pa cu morati da je nadjem. Ja ne citam dugo Martija i nisam mnogo prica procitala do sad(oko 10-15) zato sto sam uglavnom zainteresovana za horor stripove.Ali Marti mi se svidja,bas iz onih razloga koje sam navela gore u poruci,a koji ne vaze samo za pomenute epizode,nego i za vecinu ostalih koje sam citala...
Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me? o.o