Pročitao "Cruzadov znak". Pravi Tex s primjesama Zagora. Brutalan, ali i moralističan. Kroz čitav strip se provlači Texova premisa "ne mogu moji Navaji biti tako loši" bez obzira što radili. Je li bio u pravu ili ne - pročitajte!
Hvala za ovaj komentar. Vec duze vremena se mislim da li da ovo uzmem ili ne, sada cu defintivno uzeti.
Pročitao "Cruzadov znak". Pravi Tex s primjesama Zagora. Brutalan, ali i moralističan. Kroz čitav strip se provlači Texova premisa "ne mogu moji Navaji biti tako loši" bez obzira što radili. Je li bio u pravu ili ne - pročitajte!
Naravno, ni ljubitelji Texa Willera nisu zaboravljeni.
U knjizi broj 49 (izvorni brojevi 245-247, godina je 1981.) koja nosi naslov "Krvave tračnice" scenarij potpisuje Gianluigi Bonelli, a crtež Erio Nicolò uz pomoć Francesca Gambe.
Sama knjiga ima 272 stranice (s dvije kolorne naslovnice unutra), a cijena će joj biti 150 kn. Naravno, i nju ćete do 30.6.2012. moći kupiti po posebnoj cijeni od 130 kn.
Inače, ako baš želite u potpunosti sve imati pod kontrolom vezano za ovu priču, prolistajte malo i LMS 8 "Krv Navajosa" ili ZS 445 "Samoubilački eskadron".
Nadalje, što se 50. knjige tiče, tu je već riječ o recentnijem izdanju s kraja 2008. godine, a autori ove sjajne priče su Mauro Boselli (scenarij) te Marco Bianchini & Marco Santucci (crtež).
Naslov knjige, koja inače ima 336 stranica i 3 naslovnice unutra, je "Alkemičareva kuća", a cijena će joj biti 165 kn (naravno, i ona će imati svoju posebnu cijenu do 30.6.2012. a to je: 145 kn).
Za osvježavanje pamćenja evo nekoliko naslova vezanih uz ovu priču: "Zmija s perjem" & "Grad buktinja" (ZS 439-440), "Galija gusara Lafita" (ZS 533), "Wild West Show" (Tex LU 68) i "Znak zmije" (izvorni 3. Texov gigant).
Termin izlaska je poznat: kad tiskara sve to propusti kroz svoje šake.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Tornado - meni ovo deluje kao malo drugačiji Tex, ima nešto unikatno u ovoj epizodi.Font super,Boseli dobar, mada na trenutke ume i on da malo zasere.Ali sve u svemu uživancija u čitanju.
Buffalo soldiers - nije loš, ali ni ništa posebno.Ticijev crtež u ovom stripu mi uopšte ne prija. Crusadov znak - simpatična priča,klasičan Tex.
Junaci Đavoljeg prolaza - e ovaj mi je za razliku od prethodna dva iznadprosečan. Napet,pun žestoke akcije.Tici odličan.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Procitao Alkemicara...odlican Tex...malo mi je trebalo da se naviknem na crtez ali sada sve pohvale...bas sam uzivao citajuci ga...kao nekada epizode sa El Moriskom