forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor 2014 - Kraj jedne ere?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

mpavin
Advanced Member

Niue
7926 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 15:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Ja pubertetlija, a ti bi se tuka, el? I to nije prvi put, čim ti neko nešto kaže što ti se ne sviđa pozivaš ga u Makarsku (zašto nas ne pozivaš u Benkovac?). Zadnji kojemu si to reka je Deecay. Stvarno bijedno. Uglavnom, da mi se ide na taj sajam ljubitelja HC-a, poša bi i reka bi ti sve u facu. Nije mi to nikakav problem.

Što se tiče mog doprinosa, ja se nikad nisam puha s time, ovo je prvi put da spominjem. Komentari, takvi kakvi jesu, su sigurno veći doprinos od članova koji nisu napisali nijedan, koji samo spamaju po forumu i nisu nikad napisali smislen post. Bolji je bilo kakav doprinos, nego nikakav. Oni su ti koji su forum pretvorili u ovo što je sad, a ne ja.

Dokaz da je sajt krepa je da su svi koji su imali što pametno reći odavno pobigli. Jedino ste ostali ti, warijor i slični, koji forsirate svoju promašenu pamet (ko ovo prozivanje buratinija, a ideje kojim ga rušite su za bogu plakat). A čim vam se baci kontra, odma "ne diraj me, neću te dirat" " provokator si", " to je neprimjeren vid forumske komunkacije, itd... Koja gomla licemjerja. I onda se čudiš zašto vas sprdam. A onda još po milijunti put moramo slušati preseravanja tih što čitaju remek djela, na koje se ti pozivaš, a ljude živo zaboli kita za njihove savjete i pamflete.
A da si ti onaj koji je nadrkan, dokazuje nedavno svađa kad si se zbog jedne serije zavadija sa čovikom.

Edited by - mpavin on 10/10/2010 15:45:30
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/10/2010 : 15:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by vice

San mi je da će jednog dana izać epizoda za koju će recimo Markos i Djole priznat da je genijalna.

Djoletov komentar na 'Divove dobra i zla':

"Krug života je izgubio svoj centar." Nemoguće je ukratko sažeti broj stvari koje je Sclavi rekao sa ovom pričom. Dao nam je kraj Zagora. Dao nam je sumrak boga našeg detinjstva. Dao nam je Manitua. Dao nam je oduzimanje dečije nevinosti. A to je samo početak. Ali taj krug koji je izgubio taj centar, to mi je ostavilo najjači utisak. Odmah iza toga ide ludilo sa paralelnim dimenzijama i epskim arhetipovima Zagora i Hellingena, ali taj krug...! U načelu, Zagor je samo imao jedan loš dan. Samo jedan loš dan, i sve što je decenijama zidao u Darkwoodu se raspalo, i našao se u jednom drugačijem, realnijem, surovijem svetu, našem svetu. Samo jedan loš dan (ili mesec, bolje rečeno), kakav nam se svima dešavao, i krug života je ostao bez centra. Zar nam je toliko lako da ostanemo bez naših spiritus moevnsa? Zar je toliko lako da sve ode bestraga, čak i kod Zagora, a kamoli kod nas, običnih smrtnika? Naravno da jeste, i jednom desetogodišnjem klincu koji je navikao na uvek pobedonosnog Zagora ovo bi mogla biti prva naznaka za mračnija vremena koja će ga čekati kada malko poratse i ostavi Zagora u nevinom dobu koje neki nazivaju detinjstvom. Ovo je, što bi rekao mcn, darknajtizacija Zagora, i kao i kod Batmana, osim ličnog, tu je i kolektivno, ai postmoderno. Šetnja Zagora kroz nekoliko dimenzija/narativnih pristupa, dok je sve to u stvari priča matorog vrača svojim unucima, uvođenje blatantnog post-modernizma i lavirinta priča u Zagora, raspravljanje o samom smislu postojanja tokom jedne mega epopeje na 500 i kusur strana je nešto čemu svi ostali stripovi mogu da teže, ali retko da dostignu. Sclavi nam kroz večni sukob Zagora i Hellingena priča o prirodi dobra i zla, o prirodi Boga maskiranog u malog indijanca, o prirodi same priče. Ovo nije jedan od najboljih Zagora ikada, kako kažu neki, ovo je jedan od najboljih stripova ikada, i sve što sledi je beldi surogat, a sve što je prethodilo, ma kako na momente debilno bilo, opravdano je jer je izrodilo ovu priču. Da nismo uz Zagora odrasli ne bi nam Divovi dobra i zla toliko značili, kao što je slučaj i sa Batmanom i Dark Knightom. Ali, Sclavi ide dalje nego što bi Miller ikada usudio, i poređenja nema. Da li je ovoj priči mesto u Zagoru? Jeste, jer svaki Bog ima svoj Sumrak, jer i mi moramo da odrastemo, i Sclavi nam to bolni stavlja do znanja. Sa ovom pričom je Zagor od jeftine kopije Tarzana prešao u legendu.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 15:46:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Lako je samo srat a ne napisat ništa konkretno. Di su tvoje ideje? Nemaš ih, jer si kreativna nula. Šta ti ostaješ ode kad je sranje? Da si bildaš ego jer imaš malog pišu? Vjerojatno.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 15:50:57  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
@Beva- da, to itekako stoji. Bilo bi lipo da izađe još jedna takva.

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7926 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 10/10/2010 : 16:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Iman ja ideja koliko oš, ali zašto bi ja nudio autorima ideje? Kupujući njihov strip, ja sam se savršeno odužio tim vlasnicima intelektualnog dobra. To mi nadalje daje za pravo i da prigovaram. Drugo, nitko mi ne može oduzeti pravo da ostajem ovdje. Ovo je javni prostor i ako si ti uzeo pravo da na njemu izlagaš, onda moraš dozvoliti i meni da ti kontriram. A razlozi su nebitni, ili su moja stvar. Ali ako već želiš razlog, pa recimo da je to prokazivanje gluposti na forumu. Nije ni to za bacit, zar ne?!

I tvoj reply ne vridi ništa, na nijednu stvar odozgo mi nisi dao protuargument. Samo kenjkaš bezveze i to one uobičajene stvari koje su na razini diteta. I takav odgovor ja dobijen od čovika koji mi je do maloprije prigovara da san pubertetlija, ej.
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 10/10/2010 : 16:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote

@Galis- jesi uopće čita moj post pažljivo? Pa došli bi zbog Zagora, s jako jasnim ciljem. U Irskoj su već toliko moćni da je zabava nestala, a ode imaju svog potomka koji radi nešto potpuno suprotno i svrhu da ga unište. I naravno da ovo izgleda pretjerano kad i jest. A taj Anti Zagor iz Crne duše je nula, uopće nisi uvatija poantu onoga šta san tija reć. I ovo je bija moj skromni i dobronamjerni doprinos topicu, nema potrebe da mi se neko obraća svisoka jer to nikad nisan niti ću ikad trpit.

Šjor Vice, ja sam pažljivo pročitao tvoju ideju. Meni se ona ne sviđa, jer prema mojim shvatanjima, takav beskompromisan borac za pravdu kao Zagor ne može da potiče iz takve zločinačke porodice. Pa čak i da prihvatim ideju da je jedan dio zločinački nastrojen, ali i sam si priznao da njihov dolazak u Darkwood je usiljen i na klimavim nogama. Ali sam se nadovezao dalje da bi Zagor mogao otići u Irsku iz nekog razloga i naletjeti na neke Wildinge koji nisu cvjećke. To bi mogla biti interesantna priča.
Dalje, ne znam o kakvom obraćanju s visine govoriš, ali mislim da je sasvim u redu da se ovdje sučeljavaju ideje i da se diskutanti sučeljavaju sa svojim mišljenjima sasvim legitimno dok god se ne pokušava diskutant nekako omalovažiti ili uvrijediti. A ja nemam taj običaj, niti sam ljubitelj rasprava radi rasprave. Nije mi jasno gdje sam ja to prema tebi nastupio s visine, kolega diskutantu?
A to da mi se ideja koju si iznio uglavnom ne sviđa, ne vidim šta je problem. Ti nisi tvoja ideja, nemam ništa protiv da daješ svoje ideje, pa ova tema i jeste za to otvorena.

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 16:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by mpavin

I tvoj reply ne vridi ništa, na nijednu stvar odozgo mi nisi dao protuargument. Samo kenjkaš bezveze i to one uobičajene stvari koje su na razini diteta. I takav odgovor ja dobijen od čovika koji mi je do maloprije prigovara da san pubertetlija, ej.

Za protuargument mora postojat argument, a ti ih tek nemaš. Šta si ti uopće reka- da pišeš komentare, to san ti već objasnija. Drugo, to da ne dolaziš u Makarsku jer tamo idu hc-loveri koji su očito manje pametni od tebe? Treće, tvoje nepriznavanje ikoga ka strip znalca i kažeš da tebe ni ostale normalne ljude nije briga za njihovo mišljenje. Pazi, sam sebi si već upa u usta, reka si da su svi koji imali išta pametno za reć otišli, a da su ostali samo debili poput mene. A ti, stari moj? Na sebe zaboravljaš? Ti si neki usamljeni vuk koji hara forumom i prokazuje gluposti? Vidiš li sad tragove puberteta, gulanferu jedan? I naravno da ću te pozivat da mi ovo ponoviš uživo, jer znan da ne bi ni ti ćeš. DeeCay me nazva seronjom pa bi bilo lipo da mi to ponovi u 5. misec. Dođi slobodno i ti, ja ću bit tamo. Ne mora bit tučnjave, možemo na neko piće ako se ne budeš ovako puva. Al opet, naravno da nećeš, jer si tipični primjer psa koji laje a ne grize.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 16:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Galis

@Galis- jesi uopće čita moj post pažljivo? Pa došli bi zbog Zagora, s jako jasnim ciljem. U Irskoj su već toliko moćni da je zabava nestala, a ode imaju svog potomka koji radi nešto potpuno suprotno i svrhu da ga unište. I naravno da ovo izgleda pretjerano kad i jest. A taj Anti Zagor iz Crne duše je nula, uopće nisi uvatija poantu onoga šta san tija reć. I ovo je bija moj skromni i dobronamjerni doprinos topicu, nema potrebe da mi se neko obraća svisoka jer to nikad nisan niti ću ikad trpit.

Šjor Vice, ja sam pažljivo pročitao tvoju ideju. Meni se ona ne sviđa, jer prema mojim shvatanjima, takav beskompromisan borac za pravdu kao Zagor ne može da potiče iz takve zločinačke porodice. Pa čak i da prihvatim ideju da je jedan dio zločinački nastrojen, ali i sam si priznao da njihov dolazak u Darkwood je usiljen i na klimavim nogama. Ali sam se nadovezao dalje da bi Zagor mogao otići u Irsku iz nekog razloga i naletjeti na neke Wildinge koji nisu cvjećke. To bi mogla biti interesantna priča.
Dalje, ne znam o kakvom obraćanju s visine govoriš, ali mislim da je sasvim u redu da se ovdje sučeljavaju ideje i da se diskutanti sučeljavaju sa svojim mišljenjima sasvim legitimno dok god se ne pokušava diskutant nekako omalovažiti ili uvrijediti. A ja nemam taj običaj, niti sam ljubitelj rasprava radi rasprave. Nije mi jasno gdje sam ja to prema tebi nastupio s visine, kolega diskutantu?
A to da mi se ideja koju si iznio uglavnom ne sviđa, ne vidim šta je problem. Ti nisi tvoja ideja, nemam ništa protiv da daješ svoje ideje, pa ova tema i jeste za to otvorena.

Nisan mislija na tebe. Vidiš kako opet ne čitaš pažljivo?
I neman ništa protiv tvog neslaganja, ali san ti pojasnija na šta san točno mislija. I di san ja to prizna da je njihov dolazak usiljen? Savršeno je precizan i s jasnom namjerom. Mene fascinira kad je junak zločinačkog podrijetla, ako tebe ne, tvoja stvar, nisan ti ništa reka za to.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 16:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
@vice, vrati se temi
@mpavin, s obzirom da nisi nikad ni prisustvovao temi, bio upetljan od pocetka i poslije tri upozorenja nastavljas sa provociranjem bei ikakvog povoda - 7 dana.
Go to Top of Page

Galis
Starting Member

16 Posts

Member since 06/09/2010

Posted - 10/10/2010 : 16:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Galis a Private Message  Reply with Quote

A možda ti pišeš nejasno?

Nostalgija je cudo.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 16:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Beva

"Krug života je izgubio svoj centar." Nemoguće je ukratko sažeti broj stvari koje je Sclavi rekao sa ovom pričom. Dao nam je kraj Zagora. Dao nam je sumrak boga našeg detinjstva. Dao nam je Manitua. Dao nam je oduzimanje dečije nevinosti. A to je samo početak. Ali taj krug koji je izgubio taj centar, to mi je ostavilo najjači utisak. Odmah iza toga ide ludilo sa paralelnim dimenzijama i epskim arhetipovima Zagora i Hellingena, ali taj krug...! U načelu, Zagor je samo imao jedan loš dan. Samo jedan loš dan, i sve što je decenijama zidao u Darkwoodu se raspalo, i našao se u jednom drugačijem, realnijem, surovijem svetu, našem svetu. Samo jedan loš dan (ili mesec, bolje rečeno), kakav nam se svima dešavao, i krug života je ostao bez centra. Zar nam je toliko lako da ostanemo bez naših spiritus moevnsa? Zar je toliko lako da sve ode bestraga, čak i kod Zagora, a kamoli kod nas, običnih smrtnika? Naravno da jeste, i jednom desetogodišnjem klincu koji je navikao na uvek pobedonosnog Zagora ovo bi mogla biti prva naznaka za mračnija vremena koja će ga čekati kada malko poratse i ostavi Zagora u nevinom dobu koje neki nazivaju detinjstvom. Ovo je, što bi rekao mcn, darknajtizacija Zagora, i kao i kod Batmana, osim ličnog, tu je i kolektivno, ai postmoderno. Šetnja Zagora kroz nekoliko dimenzija/narativnih pristupa, dok je sve to u stvari priča matorog vrača svojim unucima, uvođenje blatantnog post-modernizma i lavirinta priča u Zagora, raspravljanje o samom smislu postojanja tokom jedne mega epopeje na 500 i kusur strana je nešto čemu svi ostali stripovi mogu da teže, ali retko da dostignu. Sclavi nam kroz večni sukob Zagora i Hellingena priča o prirodi dobra i zla, o prirodi Boga maskiranog u malog indijanca, o prirodi same priče. Ovo nije jedan od najboljih Zagora ikada, kako kažu neki, ovo je jedan od najboljih stripova ikada, i sve što sledi je beldi surogat, a sve što je prethodilo, ma kako na momente debilno bilo, opravdano je jer je izrodilo ovu priču. Da nismo uz Zagora odrasli ne bi nam Divovi dobra i zla toliko značili, kao što je slučaj i sa Batmanom i Dark Knightom. Ali, Sclavi ide dalje nego što bi Miller ikada usudio, i poređenja nema. Da li je ovoj priči mesto u Zagoru? Jeste, jer svaki Bog ima svoj Sumrak, jer i mi moramo da odrastemo, i Sclavi nam to bolni stavlja do znanja. Sa ovom pričom je Zagor od jeftine kopije Tarzana prešao u legendu.

Do dan danas ovaj jedan komentar je po meni jaci od svih 1000+ recenzija.
Pa nek se neko onda zapita zasto upravo ovaj covjek pise dodatne tekstove u NN i ostalim stripovima.

Edited by - King Warrior on 10/10/2010 16:44:31
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 16:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Galis

A možda ti pišeš nejasno?

Kako god, nisi se triba pronać u onome.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/10/2010 : 17:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by King Warrior

Originally posted by Beva

Do dan danas ovaj jedan komentar je po meni jaci od svih 1000+ recenzija.
Pa nek se neko onda zapita zasto upravo ovaj covjek pise dodatne tekstove u NN i ostalim stripovima.

Slažen se. Jbg, mi ostali se možemo pokrit ušima pred nečim ovakvim, jer koliko god ja volija Zagora, ovako nešto duboko neću nikad bit u stanju napisat. Zato san i odusta od recenzija, možda za par godina il miseci, sad ipak ne.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10854 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/10/2010 : 17:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ljudi svadjate se ko Mohawki i Huroni oko lovista!!!Nemojte da se zacuje Ahjaaak!!!
Slazem se sa Vicom oko "rastućih teorija o Zagoru ka nasljedniku loze drevnih junaka (Pahana za Hope, Damballah u svitu vudua i Cuchullain za Kelte)" moglo bi se tu puno napisati,ali sa obitelji koje dolazi iz Europe i traze sina,strica i (strinu-za koju jos ne znaju)i malog Pata,malo ne drzi vodu jer sta bi ih natjeralo da krenu u Ameriku,da otvore Liquor shop za indijance,a onda dodje Zagor i kaze svom Dedi "Ja se tu mucim da sredim situaciju u Darkwoodu,a ti dosho da prodajes tu irsku rakiju maksuziju,mrsh oklen si dosho il' ce da radi sikirica,a i ti mali strikin ostavi taj Remington, zar na svoj rod potezes pjlucu,ih!!!"
Ok,zeza,ali kao sto rece prije oko scenarija i Hellingena pisao sam da mi je Boselli rekao/pisao da ne petljaju sa SF-om,ali bojim se da bi mi uzeli dio ideje i iskoristili u tim nekim epizodama.
Kao sto pise jedan clan,sto da im dajem ideju kad ionako kupujemo od njih i tu sam im se oduzio sto da im dajem iskru ideje,ionako su oni i placeni za to!!!
Citajte i uzivajte,sto mu muka i olaksica!!!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 10/10/2010 17:06:49
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/10/2010 : 17:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Apelujem da se Mpavin amnestira! Ne mogu se rasprave vječito voditi ''u rukavicama'', a očito je da se u zadnje vrijeme tolerišu samo potpuno bezlični i tolerantni razgovori... Jel' se mora intervenisati čim se povede malo oštrija rasprava? Jesmo li mi djeca u zabavištu koju vaspitačica mora nadgledati? Bravo, tako nam na forumu ostaju samo kritične mase bezličnih članova kojima je vrhunski domet komentarisanje nove Ferijeve naslovnice i javljanje datuma stizanja stripa na trafiku. Zaista sjajno. Mada, za vrhunac besmislenih izbacivanja smatram Iwoodovo, kada se ''usudio'' da komentariše neke od provjerenih istorijskih činjenica i događaja. Kakav zločin!

Edited by - Mhejl on 10/10/2010 17:14:25
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 10/10/2010 : 17:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Nisi u pravu, Mhejl. Moderacija valjda i postoji zato da bi na odredjenim non-Zagor temama redovno podvlacila koliko je Zagor bolji od nekog strip junaka i usput vredno motrila da se izjave koje idu u suprotnom smeru slucajno ne pojave na Zagorovom topiku.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/10/2010 : 17:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne slažem se. Moderatori su dobre čike koje nas štite od zločestih cinika kao što si ti.

Edited by - Mhejl on 10/10/2010 17:24:28
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 18:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Mhejl

Apelujem da se Mpavin amnestira! Ne mogu se rasprave vječito voditi ''u rukavicama'', a očito je da se u zadnje vrijeme tolerišu samo potpuno bezlični i tolerantni razgovori... Jel' se mora intervenisati čim se povede malo oštrija rasprava? Jesmo li mi djeca u zabavištu koju vaspitačica mora nadgledati? Bravo, tako nam na forumu ostaju samo kritične mase bezličnih članova kojima je vrhunski domet komentarisanje nove Ferijeve naslovnice i javljanje datuma stizanja stripa na trafiku. Zaista sjajno. Mada, za vrhunac besmislenih izbacivanja smatram Iwoodovo, kada se ''usudio'' da komentariše neke od provjerenih istorijskih činjenica i događaja. Kakav zločin!

na pogresnom mjestu apelujes.
Mada,nece ti nista koristiti ni na nekom drugom.
Ukoliko nekoliko puta upozorim da se drzi teme, on lezerno provocira i omalovazava clanove, bez povoda, nema tu sta se diskutuje.

Jedno vrijeme smo se svi zezali, ali onda je odnio djavo salu, ljudi su poceli da se bune i da gube volju da ista pisu zbog tih stvari. Sada se neko pita zasto kvalitetni clanovi malo ili nikako pisu, pa ima razlog za to. Od tada se u svim topicima vodi racuna da se ne pretjeruje sa ratovima, bas nedavno i u NN topicu kada sam reagovao. Siguran sam da su to Colt i co. to vidjeli, ali ne propustaju priliku da to zanemare i vode i dalje svoju politiku. Stvar karaktera.

Rasprava o tome je zavrsena, pogotovo u ovom topicu. Ukoliko imas nekih problema, obrati se Markosu i predlozi mu kako bi forum trebao da izgleda da bi ti bio sretan.

Jos jednom, po bog zna koji put, drzite se teme, ako imate sta reci vezano za temu recite, ako vam je cilj provocirati uslijedice sankcije.

Zar je stvarno potrebno da se Bonelli podforum pretvori u nesto slicno kao sportski podforum, u sukobe navijaca?! Ma dajte molim vas. Osim tebe Mhejl i jos nekoliko drugih clanova, vecina nas je punoljetna, zalosno je da se mora uopste o ovome diskutovati.

Edited by - King Warrior on 10/10/2010 18:18:53
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/10/2010 : 18:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote

Osim tebe Mhejl i jos nekoliko drugih clanova, vecina nas je punoljetna, zalosno je da se mora uopste o ovome diskutovati.

Premda čitava poruka predstavlja jedno omalovažavanje i tek malko prikrivenu prijetnju ''moderatorskom batinom'' (teror je zaista slabo oruđe za vladavinu), ovaj pasus najviše bode oči po svom žalosnom tonu. Stidi se, jer si se uhvatio jednog besmislenog argumenta, nemajući me zbog čega drugog prozivati. Vidi, ja mogu biti maloljetan (i naravno, stoga ništa razumno i dobro uočeno ne može izaći iz moje tastature), ali ti se ovdje srozavaš na daleko neozbiljniji nivo od mene. Ovo je uvrijeda, i to vrlo glupa. Da ne spominjem zloupotrebe moderatorskih ovlašćenja (naročito u tumačenju pojma ''oftopik'') koje daleko prevazilaze čuvanje osnovne kulture pisanja i sankcionisanje nacionalno-vjersko-familijarnih uvrijeda... Hoću da se bunim kad vidim nepravdu, i buniću se gdje bilo. Što je najgore, mislim da si ti uvjeren da si u svakom slučaju izabrao najbolji mogući postupak. I zbog toga ne vidiš kakav je forum postao, i koliko te kritikuju na drugim sajtovima. U mnogim takvim glasovima ima i objektivnosti, istine, a ne zlobe i niskih strasti. Jel' viceu potrebna dadilja da ga štiti? On može, i vjerovatno bi i rekao mpavinu da se nosi, počeo ga ignorisati itd. Dvojica ljudi su se zakačila, pa šta? Za tebe je to prilika da pokažeš ''moć''. Pa tako me i ovdje vrijeđaš koristeći položaj. Nek se Boneli pretvori u ogledalo svojih učesnika, što je oduvijek i trebao biti. Sada je bezvezno ogledalo uskoumnosti nekih moderatora. Pustite stvari da idu svojim prirodnim tokom. Nema ničeg rogobatnijeg od prisilnog prekidanja zanimljive rasprave ili prepucavanja. Jebeš temu. Najzanimljiviji razgovori počinju upravo kao lepršave, neobavezne konverzacije u kojima se raspreda o svemu i svačemu. Mi to ovdje zovemo ''bistrenje'' (politike, istorije, čega god...). Ponekad me sve ovo podsjeti na scenu iz ''Nekropolisa'' kada se svi u razgovoru po svaku cijenu moraju držati jedne teme koja polako postaje apsurdna, satima i satima... Još mnogo, previše scena se na začuđujući način poklapa sa stvarnošću.
Da bih preduhitrio licemjernu represiju koje će neminovno uslijediti kao odgovor na moju (često za mene štetnu) iskrenost, zahtijevam da me izbacite na period koji vam odgovara.
Bolje je zanavijek biti izbačen nego da mi se kvazi-moderatori obraćaju kao nerazumnom derištu. Nadam se da moje poruke otkrivaju istinu o meni i mom karakteru.
Zbogom.

Edited by - Mhejl on 10/10/2010 18:42:56
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 10/10/2010 : 18:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nije nameravao da istakne tvoje mlade godine u negativnom kontekstu (ionako pises zrelije i argumentovanije od vecine "iskusnih vukova") vec da napomene kako je gro clanova dovoljno star da bi morao da shvati neke stvari...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/10/2010 : 18:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Zagorove epizode,naravno,variraju kvalitetom ali to je nužna posljedica kvantitete odnosno velikog broja nacrtanih i napisanih epizoda koje nužno ostavljaju trag na samom toku radnje. Ali to je normalno. Stvar je u tome da u određenom postotku (i broju) i Zagor ima veliki broj epizoda koje se mogu mjeriti i sa najboljim BD ostvarenjima. Da, upravo tako, stvarno tako mislim. Evo uzmimo npr. Blueberryja čij sam veliki fan. Sve njegove epizode su remek - djela. Znači imamo pedesetak epizoda koje su sve odlične. Ali te epizode su nastajale kroz četrdeset godina. Zagor je kroz tih četrdeset godina prošao kroz sijaset pustolovina i mnoge se ne mogu ni približno mjeriti sa svojeglavim poručnikom, ali ima sigurno četrdesetak epizoda koje mogu. Dakle i jedan i drugi imaju odlične epizode samo što Zagor, zbog iznimno velike kvantitete ima i broj manje dobrih epizoda. A ako povučemo paralelu: što mislite da li bi Blueberry ili bilo koji drugi BD junak bio jednako kvalitetan nakon 500 epizoda? SumnjamE sad, što je bolje: imati četrdeset epizoda omiljenog junaka kroz četrdeset godina ili u tom razdoblju imati 300 epizoda omiljenog junaka od kojih je 40 odlično, 50 vrlo dobro, sto solidno a sto čitljivo?

Meni je bolja druga varijanta.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/10/2010 : 18:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Colt

Mislim da nije nameravao da istakne tvoje mlade godine u negativnom kontekstu (ionako pises zrelije i argumentovanije od vecine "iskusnih vukova") vec da napomene kako je gro clanova dovoljno star da bi morao da shvati neke stvari...

Upravo tako.
S obzirom da se Mhejl uhvatio te recenice, koju je pogresno protumacio , ignorisacu ovaj put ovo gore sto je napisao.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/10/2010 : 18:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Mhejl

Osim tebe Mhejl i jos nekoliko drugih clanova, vecina nas je punoljetna, zalosno je da se mora uopste o ovome diskutovati.

Premda čitava poruka predstavlja jedno omalovažavanje i tek malko prikrivenu prijetnju ''moderatorskom batinom'' (teror je zaista slabo oruđe za vladavinu), ovaj pasus najviše bode oči po svom žalosnom tonu. Stidi se, jer si se uhvatio jednog besmislenog argumenta, nemajući me zbog čega drugog prozivati. Vidi, ja mogu biti maloljetan (i naravno, stoga ništa razumno i dobro uočeno ne može izaći iz moje tastature), ali ti se ovdje srozavaš na daleko neozbiljniji nivo od mene. Ovo je uvrijeda, i to vrlo glupa. Da ne spominjem zloupotrebe moderatorskih ovlašćenja (naročito u tumačenju pojma ''oftopik'') koje daleko prevazilaze čuvanje osnovne kulture pisanja i sankcionisanje nacionalno-vjersko-familijarnih uvrijeda... Hoću da se bunim kad vidim nepravdu, i buniću se gdje bilo. Što je najgore, mislim da si ti uvjeren da si u svakom slučaju izabrao najbolji mogući postupak. I zbog toga ne vidiš kakav je forum postao, i koliko te kritikuju na drugim sajtovima. U mnogim takvim glasovima ima i objektivnosti, istine, a ne zlobe i niskih strasti. Jel' viceu potrebna dadilja da ga štiti? On može, i vjerovatno bi i rekao mpavinu da se nosi, počeo ga ignorisati itd. Dvojica ljudi su se zakačila, pa šta? Za tebe je to prilika da pokažeš ''moć''. Pa tako me i ovdje vrijeđaš koristeći položaj. Nek se Boneli pretvori u ogledalo svojih učesnika, što je oduvijek i trebao biti. Sada je bezvezno ogledalo uskoumnosti nekih moderatora. Pustite stvari da idu svojim prirodnim tokom. Nema ničeg rogobatnijeg od prisilnog prekidanja zanimljive rasprave ili prepucavanja. Jebeš temu. Najzanimljiviji razgovori počinju upravo kao lepršave, neobavezne konverzacije u kojima se raspreda o svemu i svačemu. Mi to ovdje zovemo ''bistrenje'' (politike, istorije, čega god...). Ponekad me sve ovo podsjeti na scenu iz ''Nekropolisa'' kada se svi u razgovoru po svaku cijenu moraju držati jedne teme koja polako postaje apsurdna, satima i satima... Još mnogo, previše scena se na začuđujući način poklapa sa stvarnošću.
Da bih preduhitrio licemjernu represiju koje će neminovno uslijediti kao odgovor na moju (često za mene štetnu) iskrenost, zahtijevam da me izbacite na period koji vam odgovara.
Bolje je zanavijek biti izbačen nego da mi se kvazi-moderatori obraćaju kao nerazumnom derištu. Nadam se da moje poruke otkrivaju istinu o meni i mom karakteru.
Zbogom.

Mhejl, nema potrebe da petjeruješ. King je u pravu što je na tjedan dana udaljio Mpavina sa foruma. Inače, ovaj forum je i dalje najbolje mjesto za okupljanje stripadžija a cirkusanti koji su ga upropaštavali pa su zauvijek uddaljeni, kao i kavgadžije koji samo žele napraviti probleme po forumu uvijek mogu otići na naki drugi forum i raspravljati tamo o pravdi i nepravdi. Jedno je kvalitetna rasprava a drugo je provokacija. Upravo zbog kvalitetnog načina komunikacije ovaj forum i je odlično mjesto za razgovor a to što neki znaju samo za svađu pa pljuju po svima - ha, psi laju a karavane prolaze

Ajde da sad fino raspravljamo o Zagoru, može?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 10/10/2010 : 18:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Zagor je propao lik. Odavno je rekao sta je imao i sada sluzi za podsmeh. Trebalo bi ga ukinuti iz samilosti.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/10/2010 : 18:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kolte, jednog dana ću se radi tebe i tvoijeh komentara ugušiti od smijeha...
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000