Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 11/10/2010 : 03:31:34
|
da sad ne repliciram svakome ponaosob,jer bi mi oduzelo previše vremena...stavili ste neke bendove da su precjenjeni iz čistog razloga jer ih ne volite,ne sviđa vam se njihova glazba,probali ste i nije išlo...doorsi,beatlesi,stonesi-precjenjeni treba to izvaliti i ostati živ,bez uvrede...po meni,ac dc su taj band...dragi su mi,ali,sve su im pisme na isti kalup,status quo npr,ali,njihovo ime sve govori...gunsi?iron maideni?o Bože,nemam snage dalje replicirati...netko je spomenio thin lizzy...ok band,ali...dire straits...e to se zapitajte,jako uzdizani...zbog čega?brothers in arms ploče?nemojte me zajebavatsabbath?ni u ludilu...pa vi pričate o bandovima koji su nosioci svog vala,jedne vrste glazbe koja je na račun njih iznjedrila na tone sličnih kopija...kiss je precjenjen,da nemaju marketing na račun kojeg okreću milijune i miljune dolara,tko bi se njih uopće sjećao...lutke,torbice,zastave,mačevi,maske-na račun toga su slavni,muzika-slabo...coldplay-precjenjeni...nirvana i pearl jam su oživjeli rock,ne pričajte svašta...netko je napisao da se nije ubio kurt,tko zna šta bi bilo...a šta bi bilo da je jim ostao živ...doorsi su moja prva ljubav,ali,pitam ja vas,da su ostali na okupu,bi li i dalje bili onako jaki...imali su 6 albuma,ne znaš koji je bolji,ali...da je ostao živ jimi,bon scott i ostali...bi li bili jaki i dalje kao šta su bili za života...šta je clapton,koji mi je jako drag,napravio poslje creama...laylu?šerifa?ok...šta još NIŠTA...ali je zato žario i palio u četiri jebeno dobra banda(bluesbreakers,yardbirds,cream,blind faith i ušao u vječnu legendu u samo 6 godina...U2?bono se preserava zadnjih 15-ak godina,ali njihova glazba je prejebena,ne griješite dušu... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3927 Posts
Member since 29/06/2009 |
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 11/10/2010 : 08:07:18
|
Eh da, Pearl Jam je imao prokletstvo sto im je prvi album bio tako savrsen, da nikad vise nisu uspjeli snimiti nesto bar priblizno dobro kao Ten.
Drugo, taj album su izbacili 1991. kad je izasao achtung baby, use your illusion, black & white, metallica, nevermind,...
Precijenjeni, ne vidim bas, prije podcijenjeni...
Ili guns n' roses, pa sa njihova 2 albuma (apetite for destruction, use your illusion) vec danas ima hrpa pjesama koje mozemo nazvati evergreenom. Jos kad se pogleda da je radi axlove fiksacije i tvrdoglavosti na use your illusionu natrpano 30 pjesama umjesto 15, kakav bi to album bio da je samo jedan umjesto dva.
Ili ovo s Nirvanom, pa izmislili su novi pravac u rocku, i odradili svoje sa toliko zara,...
Za ac/dc sam vec rekao, uzmite high voltage, powerage i highway to hell. Ako je to sve na isti kalup onda... Makar se moze reci da nisu bitni za razvoj rocka kao neki drugi bendovi.
Manite se corava posla, meni se cini da ste vi malo sebe precijenili. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 11/10/2010 : 09:55:04
|
quote: Originally posted by Mord
Za ac/dc sam vec rekao, uzmite high voltage, powerage i highway to hell. Ako je to sve na isti kalup onda... Makar se moze reci da nisu bitni za razvoj rocka kao neki drugi bendovi.
I Let there be rock, pa Back in black, pa Razor's edge, pa Black ice....
A to sto nisu uticali na neki razvoj roka, pih, kakve veze ima, to znaci da nisu dobri (ovo nije upuceno tebi, vise se nadovezujem )Ali svakako su sluzili kao inspiracija nekima |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4754 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 11/10/2010 : 18:33:17
|
quote: Originally posted by globinjo
U2?bono se preserava zadnjih 15-ak godina,ali njihova glazba je prejebena,ne griješite dušu...
od U2 meni je odličan album the yoshua tree, ostalo mi nije baš nešto posebno, da budem iskren... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/10/2010 : 18:55:04
|
the joshua tree, neprevazicen, tako lep i tako mocan
odlicni su im stari albumi, Boy, War, The unforgettable fire, pa i posle toga Achtung baby
nakon njega ima dobrih pesama, ali ne toliko dobrih i upecatljivih kompletnih albuma (po meni barem) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 11/10/2010 : 22:11:44
|
Iz Bonove ere ne vrede svi albumi. Jedina velika ploca sa njime je Highway to hell. Brajan Dzons je snimio veliki Back in black, dok je Razors edge samo odlična ploča. Jesu AC/DC precenjeni, mada su imali dobar šou dok nisu ostareli. Sad su karikature. Po meni je Dilan precenjen. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 22:31:48
|
quote: Originally posted by Raspucin
Po meni je Dilan precenjen.
Nikako! Reć za Dylana da je precijenjen je isto šta i reć da Pink Floyd da su precijenjeni. Bob Dylan je umjetnik (gledano sa drugačije strane nego Pink Floyd) i jednostavno je klasa za sebe, nedodirljiv. On je svoj status legende zasluženo zaradija.
(Moje mišljenje, naravno ) |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 11/10/2010 : 22:59:35
|
quote: Originally posted by Mord
Eh da, Pearl Jam je imao prokletstvo sto im je prvi album bio tako savrsen, da nikad vise nisu uspjeli snimiti nesto bar priblizno dobro kao Ten.
Drugo, taj album su izbacili 1991. kad je izasao achtung baby, use your illusion, black & white, metallica, nevermind,...
Precijenjeni, ne vidim bas, prije podcijenjeni...
Ili guns n' roses, pa sa njihova 2 albuma (apetite for destruction, use your illusion) vec danas ima hrpa pjesama koje mozemo nazvati evergreenom. Jos kad se pogleda da je radi axlove fiksacije i tvrdoglavosti na use your illusionu natrpano 30 pjesama umjesto 15, kakav bi to album bio da je samo jedan umjesto dva.
Ili ovo s Nirvanom, pa izmislili su novi pravac u rocku, i odradili svoje sa toliko zara,...
Manite se corava posla, meni se cini da ste vi malo sebe precijenili.
sve potpisujem i priznajem grešku kod ac dc...sa bonom je to bila prava rokačina,poslje njega-kamilica...e sad će se netko javit:a back in black? |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/10/2010 : 22:59:51
|
Iz Bonove ere ne vrede svi albumi. Jedina velika ploca sa njime je Highway to hell. Brajan Dzons je snimio veliki Back in black, dok je Razors edge samo odlična ploča. Jesu AC/DC precenjeni, mada su imali dobar šou dok nisu ostareli. Sad su karikature.
hey, hey, hey, time out!!!!!!!
Si slusao nekad Let there be rock album???? Powerage??? High voltage??? Highway to hell je, ako mene pitate - IZVIKAN ALBUM!!!!!!! Ima dobrih pesama, ali meni je Let there be rock kilomterima ispred. Problem je upravo to sto ljudi cim cuju AC/DC, odma im izleti iz usta "Highway to hell", isto kao za Sabbath "Paranoid", U2 "I still haven't found what I'm looking for", itditditd, za gorepomenute bendove. *****
Nakon Back in black vise nije bilo legendarnih albuma, mada su meni licno "Razor's edge" i zadnji "Black ice" izuzetni! Bilo je samo velikih i legendarnih singlova, pesama, i za to ih treba postovati. (For those about to rock, Nervous shakedown, Who made who, Heatseeker, Hard as a rock, Safe in New York city....)
A to da su "izlapeli" i (uuuugh....) "smesni", mozes slobodno da okacis macku o rep. Da si bio na jednom koncertu tokom ove ture, znao bi o cemu pricas. Ako si bio u Bg, ili negde drugde, a i dalje mislis tako, onda bolje predji u topik "bendovi koji su potcenjeni". Ja znam da nakon sva tri koncerta na kojima sam bio 2009/2010. nisam mogao da se smirim 2 dana. I nisam usamljen slucaj, da se razumemo. I opet ce biti turneje, i opet ce pokazati svima da su maestralni showmeni iako imaju sto godina, i pljunuce svima u lice!!!! Uostalom, kako bre moze da bude precenjen bend, koji u proseku ima po 30/40000 ljudi na svakom koncertu, za koje se zna da nikada nisu "odradjivali" svirke, koji su svirali i snimali i kada im je popularnost padala....svasta, ajde nemojte da gresite dusu.
****prica se svodi na to da je malo ko ovde kompetentan da ocenjuje ko je precenjen, ja na prvom mestu. (then again, ja nikoga nisam naveo )
PS ako sam zvucao grubo, nemoj me pogresno shvatiti, nije mi bilo ni na kraj pameti, samo se tako malo....uzrujam, kada mi neko dira u AC/DC, Star wars.... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:00:43
|
e sad će se netko javit:a back in black?
javio sam se, tuzi me
BEK IN BLEK RULZ!!!!!!!!!!! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:01:47
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
U2?bono se preserava zadnjih 15-ak godina,ali njihova glazba je prejebena,ne griješite dušu...
od U2 meni je odličan album the yoshua tree, ostalo mi nije baš nešto posebno, da budem iskren...
joshua je u top 10 naj albuma,ali mi ide na qurac kad netko spomene U2,prvo im je na pameti joshua...a di su prva 3 albuma,a di je achtung baby...a ovaj zadnji...slušam U2 skoro 25 godina,i nije sve u joshui... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:07:30
|
quote: Originally posted by Paka01
Po meni je Dilan precenjen.
Nikako! Reć za Dylana da je precijenjen je isto šta i reć da Pink Floyd da su precijenjeni. Bob Dylan je umjetnik (gledano sa drugačije strane nego Pink Floyd) i jednostavno je klasa za sebe, nedodirljiv. On je svoj status legende zasluženo zaradija.
(Moje mišljenje, naravno )
svi su oni umjetnici,svaki na svoj način...dylan je utjecao na mnoge buduće pjesnike,ali,on ništa nije napravio vrijedno spomena zadnjih par desetljeća,u šezdesetima je bio car-poslje toga veliki pad...nije imao uzlaznu vertikalu nakon velikog pada... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:10:50
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
javio sam se, tuzi me
BEK IN BLEK RULZ!!!!!!!!!!!
back in black je jeben album,ali ne možeš živjeti na račun stare slave i podgrijavati hladnu juhu...oni imaju velike amplitude...back in black,pa praznina,pa razor's edge i aj bog...opet praznina...nitko im ne negira da daju sve od sebe na bini...a još najbolje da ne daju,s obzirom da ne sviraju za male pare...to im je posao i za to su plaćeni i moraju ostaviti dušu na bini... |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 11/10/2010 : 23:16:35
|
svi su oni umjetnici,svaki na svoj način...dylan je utjecao na mnoge buduće pjesnike,ali,on ništa nije napravio vrijedno spomena zadnjih par desetljeća,u šezdesetima je bio car-poslje toga veliki pad...nije imao uzlaznu vertikalu nakon velikog pada...
U pravu si, lagao bi kad bi reka da nisi, al jebiga, neke stvari mi niko ne može izbit iz glave Meni će Dylan uvik bit među najvećima i jednostavno ne mogu prihvatit drugačije iako znan da je to šta ti govoriš apsolutno točno. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:17:17
|
javio sam se, tuzi me
back in black je jeben album,ali ne možeš živjeti na račun stare slave i podgrijavati hladnu juhu...oni imaju velike amplitude...back in black,pa praznina,pa razor's edge i aj bog...opet praznina...nitko im ne negira da daju sve od sebe na bini...a još najbolje da ne daju,s obzirom da ne sviraju za male pare...to im je posao i za to su plaćeni i moraju ostaviti dušu na bini...
potpuno irelevantno jer, to su radili i kada nisu bili placeni, u tome je fazon
sada (ok, zadnjih 20 godina) im se moze da imaju velike scene, debelu Rosie na naduvavanje, Pakleno zvono, Rokenrol voz, itd....ali rade isto ono sto su radili i pre 35, 30, 25, 20....godina, that's the point
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:18:47
|
javio sam se, tuzi me
back in black je jeben album,ali ne možeš živjeti na račun stare slave i podgrijavati hladnu juhu...oni imaju velike amplitude...back in black,pa praznina,pa razor's edge i aj bog...opet praznina...nitko im ne negira da daju sve od sebe na bini...a još najbolje da ne daju,s obzirom da ne sviraju za male pare...to im je posao i za to su plaćeni i moraju ostaviti dušu na bini...
gledao si ih tada pa znaš ili...ne vjeruj svemu šta pišu novine,pisci,autobiografi itd... |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25553 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 11/10/2010 : 23:20:13
|
quote: Originally posted by morrison
Cek da udahnem vazduh...:-) Dakle, prica Doorsa je prakticno bila zavrsena nakon 'LA woman', pitanje je da li bi jos nesto bilo snimljeno (bez obzira na jos 2 ploce nakon Dzimove smrti). S druge strane, pravac poput grandza naprosto nije mogao predugo da opstane, i pitanje je sta bi se sa Nirvanom dogodilo i u sta bi se pretvorila da je Kurt poziveo. Da ne tupim, Dorsi i Nirvana se ne porede. ;-)
Šta si ti, The Riddler???
Nisam poredio muzičke pravce, već filozofije bendova, za koje mislim da su, svaka u svom vremenu, bile veom slične. A šta bi bilo kad bi bilo je širok pojam, i odgovor na to nećemo naći. A mislim da su i jedan i drugi bend bili veličine svaki za svoje vreme, i NIKAKO nisu precenjeni! Meni su čak i Doorsi malo "grandži".
Meni je samo bilo interesantno što vidim da dosta ljudi vide da je TEK Kurtova smrt prouzrokovala da Nirvana dobije neki kultni status???? Meni su oni već sa Nevermind bili kult, a sa In utero su samo učvrstili to moje mišljenje. čak mislim da je posle Kurtove smrti bend odjednom pao u zaborav, a kamoli da je tek tad postao kult. A sa sobom je povukao u ambis i ostale fenomenalne grupe nastale u grandž pokretu. A možda se i ja varam, ne znam...
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 11/10/2010 23:22:08 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 11/10/2010 : 23:23:45
|
javio sam se, tuzi me
gledao si ih tada pa znaš ili...ne vjeruj svemu šta pišu novine,pisci,autobiografi itd...
joooooooooooooooooooj breeeeeeeeeeeee, sta je ovo, opstenarodna zafvera protiv AC/DC salu na stranu
toliko i toliko i toliko videa, snimaka, klipova, zovi ih kako god hoces, sa koncerata od najranijih dana, komentara kojekuda, prica uzivo....sta, to su sve statisti, efekti, pozoriste?
evo, sta sad da ti kazem na primer, da sam letos pricao sa covekom koji je u Engleskoj bio na koncertu na Powerage turi pre preko 30 godina, i da je pricao kako je bilo jebeno fenomenalno? na primer samo |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 12/10/2010 : 00:22:44
|
DA...šta je on napravio poslje 1967.par albuma,nakon što se okrenuo kršćanstvu i to je to...dao beatlesima da prvi put probaju marihuanu,ševio joan baez,razbio se na motoru kod woodstocka,svirao Svetom Ocu...a po tome ga se najviše pamti,po tim događajima...po meni,utjecao je na jako puno kasnijih legendi,ali,zadnja 3 desetljeća preljeva iz šupljeg u prazno...
HAHAHAHAHA koja si ti legenda xD po meni, mislim da je ipak dylan ostavio nekakav pečat u rock glazbi, tako da nije "samo" utjecao na kasnije izvođače, ali to da nije praktički zadnjih 30 leta napravio ništa specijalno - to da. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Topic |
|
|
|