forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Treba li Bonelli započeti novi dugovječni serijal?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Zlotvor
Advanced MemberCroatia
6918 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 06/03/2011 :  11:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Po mom mišljenu - ne treba. Zašto? Upravo iz razloga što strip tržište prolazi kroz vrlo tešku fazu, drastično udareno krizom. Naravno, kao i općenito (u državi) i ovdje se stanje uljepšava ali svi mi znamo da stanje nije toliko bajno.
Ja sam optimist pa se nadam da će ovaj loš period kad-tad proći i da će strip u Ex-Yu (i svijetu) doživit novo Zlatno doba. Mislim da se izdavači ne bi trebali opterećivati izdavanjem novih junaka, već obnovom/restauracijom starih i nekakvih širenjem interesa za postojeće.

Došao sam da žvacem žvake i jebem majke!

Dobra ponuda
Go to Top of Page

pravedni
Advanced MemberSerbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 06/03/2011 :  12:31:36  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je potreban jedan nov duži serijal sa istorijskim predloškom. Period izmedju 1780-1830.godine je premalo zastupljen. Mark i Blek obuhvataju vreme Revolucije i konstituisanja USA,a Zagor,Tex,Magični Vetar,Mali Rendžer,Tim i Dasti,Kapetan Miki,vreme posle te epohe. Jedini serijal SBE koji je pokrivao te godine je bio "Priče sa Divljeg Zapada",ali samo u prvih nekoliko epizoda. Posle se priča fokusira na dogadjaje oko rata za nezavisnost Teksasa,osvajanja Kalifornije,Gradjanski rat i Indijanske ratove...
Glavni junak i okruženje treba da budu slični mini serijalu o Red Baku,koji je izlazio u prvim brojevima "Zlatne serije" ("Podvig u divljini","Kobno zlato" i "Lovci na skalpove"). To je moje skromno mišljenje...Mislim da se priča o Red Baku odnosi čak i na vreme pre početka Revolucije...
Scenaristi Bonelija čak mogu novog junaka staviti u okruženje severa Amerike,u Kanadu. Prelepa priroda severa bi sigurno bila lepo dočarana od strane crtača SBE. A bilo bi za promenu poželjno i da taj junak bude po nacionalnosti Francuz. Tako bi mogli pratiti njegov životni put od stare dobre Evrope do prostranstava nove domovine,u Kvebeku,te ratova sa Englezima i Amerikancima početkom devetmnaestog veka...Uh,baš sam se raspisao! Pozdrav svima od Pravednog!
Go to Top of Page

Hexen
New MemberCroatia
186 Posts

Member since 22/02/2011

Posted - 06/03/2011 :  12:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Hexen a Private Message  Reply with Quote
Glasao sam za. Ovi mini-serijali mi već polako idu na živce. Moraju se čitati po redu, a taman kada se ufuraš, serijal završava.
Mislim da bi trebali napraviti nekakve "maxi-serijale". Dakle, neku seriju koja već unaprijed ima zadan određen broj epizoda (npr.100) umjesto ovih od 20-ak epizoda.
Što je najgore, kada Bonelli već i izbaci nekog novog lika na tržište, to je opet ista pašta samo u drugom pakovanju. Npr, Magico Vento je bio novi "beskonačni" serijal, ali opet je to bio western kojeg u Bonelliu ima i napretek.
Volio bi vidjeti fantasy. Ono, grupica avanturista trči okolo po šumama, tamnicama i dvorcima, mašu okolo mačevima, pucaju vatrene kugle iz dlanova, lete na zmajevima itd. Ne razumijem zašto Bonelli izbjegava taj žanr. U današnje vrijeme World of Warcrafta, LOTR-a i sličnih fantazija, sigurno bi naišla na publiku, i to ne samo onu stariju.
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnicaGermany
664 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 06/03/2011 :  16:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Kod dugovječnih serijala je problem što kad tad dođu u fazu nedostatka inspiracije. Onda se ponavljaju u ideji ili se pokrivaju pisanjem neke loše pričice da ne bi nastala rupa u izdavanju. I što onda dobijemo - dobijemo hrpu priča u kojima čekamo svaku 5 ili 10 koja je dobra.
Kod kratkih serijala imamo unaprijed definiranu zbirku priča kroz koju se provlači jedna glavna. Sve to ima glavu i rep a pisano je od jednog autora pa nema problema s iskrivljavanjem karaktera likova u priči. Kada se autori non stop izmjenjuju pitanje je jesu li svi u stanju pogoditi srž. Gea, Demaian i Skriveno lice su zbilja odlični serijali i radije bi puno takvih nego jedan koji će se kad tad razvodniti. Čak mi i onaj trashy Brad Barron prolazi kao neka cjelina jer želim vidjeti kako će završiti.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.46 seconds. Snitz Forums 2000