forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Marketprint/Darkwood - Stripoteka i sve uz nju
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

cerichus
Senior MemberBosnia and Herzegovina
1070 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 05/10/2018 :  18:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by alexts

Neki vanredni broj bi bio interesantan.iako se pitam...jel ga Stripoteka ikad imala?Pa imala je specijalna izdanja: Spunk, Marvel, Tarzan, Droidi...

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2499 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/10/2018 :  22:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
@Djole

Jako dobro objasnjeno. Ja inace obozavam Stripoteku otkad ste ju preuzeli. Samo tako dalje..

Jack the Black.
Go to Top of Page

GGG
Senior MemberSlovenia
1500 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 05/10/2018 :  23:30:46  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Djole je potvrdio jedini logičan pravac za Stripoteku sa obzirom na ograničenje formata, zato me toliko više čudi nepotrebno komadanje stripova. Jasno mi je, da nije moguče uvijek "pospremiti" cijeli album u jedan broj stripoteke, ali ako več do toga dođe neka se završi odmah u drugom broju. Isto tako je potpuno nepotrebno usporedno objavljivanje dva (ili ne daj bože više) raskomadana stripa u istom broju.

Vjerojatno bi Stripoteku kupovao i ako 10 stripova podjele u 10 epizoda, ali uz sve ostale gluposti na dnevnoj bazi, ne treba ih dodavati još sa Stripotekom.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnikSerbia
11610 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 05/10/2018 :  23:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Tu je druga caka. Kao što znate, sve što smo izdali podeljeno u više delova je išlo broj za brojem.

Medjutim! Drugi broj se uvek prodavao solidno manje od prvog. Pa da vidimo kako će proći Betmen sada posle broja pauze.

I da se razumemo: kada delimo album, jednu priču, na više delova, ideja je da uvek idu broj za brojem, kao što su već Korto, Aama, Konan, Ratnici, etc. Međutim, američki stripovi izlaze u sveskama od po dvadesetak strana. Mi ne delimo sveske, ovo je više kao što je Mladi Blub iz dva dela, pa prvi izađe sad, a naredni album sa drugim delom dogodine.

“Empty is thy hand.”
Go to Top of Page

GGG
Senior MemberSlovenia
1500 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 06/10/2018 :  16:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
To je sve OK i ta varianta od pola BD albuma + kratka Batman priča (može i u nastavcima) u biti nije loša - problem je preskakanje brojeva. Tako da sada imam 1 cijeli broj Betmena, pa dva sa kratkim pričama, pa zatim ništa i onda sljedi još 1 ili više brojeva. Možda bi bilo bolje prvo zaključiti Batmana, pa onda krenuti sa Blueberryem.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnikSerbia
11610 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 06/10/2018 :  19:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ponavljam, broj za brojem sa istim serijalom na naslovnici - prodaja pada. Mogli smo da izdelimo Bluba na dva dela, pa da ide Betiša sa njim, ali nismo hteli da ga sečemo. A Betmen je ionako izlazio u sveskama, to je isto kao što između dva dela Bluberija (ili Velike smrti) ume da prođe po više od godinu dana.

Ukoliko priču seckamo zbog prostora, onda će ići broj za brojem. Ukoliko je i u originalu bio razmak između poglavlja, onda možda bude i kod nas.

“Empty is thy hand.”
Go to Top of Page

DOMI
Advanced MemberCroatia
3839 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 07/10/2018 :  10:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by Djole

Bojim se da ovde postoji nerazumevanje situacije. Na stranu potpuno neizvodljive stvari (zašto nema Asteriksa ili Taličnog? Zato što prava drže drugi izdavači. Zašto nema celobrojnih humorističkih stripova? Zato što je to Stripoteka, a ne Biser strip. Mada nije isključeno da će ih biti), vi morate da shvatite jednu stvar: taj koncept koji je Stripoteka imala u prethodnoj deceniji (nove epizode starih BD serijala) - doveo je do njenog gašenja. Da je DW nije preuzeo, Stripoteka bi bila ugašena. Na stranu što je Stripoteka u slavnim danima objavljivala sve, od BDa, preko Marvela pa do Bonelija (a i prva legalna manga u Srbiji, Akira, izlazila je izdanju Stripoteke), taj koncept „samo BD“ nije održiv, sviđalo se to meni, vama, Peri, Miki, Lazi.

Možemo da diskutujemo koliko ima starijih fanova Stripoteke, koliko novijih, ali ne možemo da diskutujemo o jednoj stvari: starijih nema dovoljno - mislim, neki brojevi su imali bezmalo trocifrenu prodaju. Tako nešto ne može da opstane na kioscima.

S druge strane, sadašnji koncept se pokazao održivijim (bar dok nije poskupeo papir). Za klasičare, Imali smo Korta, Torpeda, Ratnike sa Akbara, sada Mladog Bluba. Za ljubitelje novijeg BDa, Aamu, Nesavladivog, francuskog Konana, Zeleni klub, Šišku. Za ljubitelje Amera, Betmena. Čak je i Stoja bila u Stripoteci. ;) Tanki smo sa Italijanima, makar zasad. I sa mangama.

Elem, ne može svaki broj da se dopadne svakom, i to je okej. Ali tražiti da Stripoteka bude samo za ljubitelje klasičnog BDa... to prvo nije u redu, jer u Stripoteci je bilo svega (isto kao što ne bi imalo smisla tražiti da sad Stripotkea krene sa One Punch Manom) - a iznad svega nije ni održivo.

Ali nije poenta u prodaji. Poenta je u tome da magazini umiru kada postanu predvidivi, kada u njima ničega novog da se vidi, da se otkrije, da se iščekuje, da se uđe u rutinu. Stripoteka mora da iznenađuje, a ne da bude same old same old. Trudimo se da tako i bude i da u Stripoteci bude za svakoga ponešto, a ne samo za jednu konretnu grupaciju.

So far, so good.


dobro pojašnjenje..hvala..
ja se slažem, možete i mixat..ja ču vas podržavat kupovinom dok budem živ ili bude živa Stripoteka.
ps. odlično za mladog Bluberija!
Sada lupamo ali znam kako mi je bilo kad se Stripoteka ugasila... ko da je iz mene netko izčupao dio mladosti...nikad više-nadam se!
ps. šta je za Crnobradim Gusarom, odnosno Mornar Nikom?
Mislim, kad nema Iznoguda, asterixa, Taličnog..dajte Mornara Nika, Plave Bluze....itdBravo... Kupovina stripa je najbolja potpora svakom stripu...
Go to Top of Page

GGG
Senior MemberSlovenia
1500 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 07/10/2018 :  10:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Istina je to sa naslovnicama - onaj drugi broj sa Batmanom (broj 1149) umalo nisam kupio jer mi je u polazu izgledao isto kao broj iz prošlog mjeseca. Morao sam uzeti baš strip u ruke i pozvati sina, da mi provjeri broj.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
3293 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/10/2018 :  12:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GGG

Istina je to sa naslovnicama - onaj drugi broj sa Batmanom (broj 1149) umalo nisam kupio jer mi je u polazu izgledao isto kao broj iz prošlog mjeseca.Tako sam se ja zaribao.

Morao sam taj broj poslije naručiti preko SNK.
Go to Top of Page

Combatrock
Senior MemberSerbia
2787 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 07/10/2018 :  16:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Jbg ne mozes zameriti nista. Cena, godine trajanja, prosto kad vidim na kiosku kupim. Kao kad sretnem starog prihatelja. Taj osecaj.

sangue navajo
Go to Top of Page

DiSkAcH
Senior MemberCroatia
1945 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 07/10/2018 :  16:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Eh da, ima nešto u tim presličnim naslovnicama... ja neki dan išao ne blef...i nisam fulao :D

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
12483 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/10/2018 :  01:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
enivej,od kada je DW ekipa preuzela Stripoteku,uzimam skoro svaki broj;pre neku godinu,dok je MP bio na kormilu,uzimao sam tek po neku - nemam ni najmanju zamerku na izbor stripova.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

misterx381
Average MemberTunisia
743 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 09/10/2018 :  20:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Stripoteku je jedini strip koji još kupujem na kiosku. Sve ostalo sada kupujem preko interneta (knjižare, aukcije, klubovi čitalaca, ...). Stripoteku kupujem redovno 19 punih godina tj. od 937 broja koji je izašao u oktobru 1999. godine i nadam se da ću imati priliku da je kupujem bar dvaput još toliko. Samo jedan broj sam propustio i to ne svojom voljom. Jednostvno se nije pojavio na kioscima u Zrenjaninu gde sam tada živeo. Kasnije mi je drugar taj broj kupio na sajmu knjiga u Beogradu. Bio je to neki Torgal (naslovnica je imala belu pozadinu). Što se tiče izbora stripova sećam se svojevremeno da sam pisao Marketprintu i da sam kritikikovao Larga Vinča, Sodu i Konjanike Noći. Razloge sam zaboravio, a pismo mi je čak i objavljeno u jednoj Stripoteci. Sada mi malo krivo jer su to sve dobri stripovi. Tada mi se jednostavno nisu sviđali. U eri interneta sećam se da sam se raspravljao sa Banetom Kercem (mislim da je to bio Darkwood forum) zbog izbora Crne Lisice i Ringa. Crne licice jer sam mislio da je to hir uredništva, a Ringa zato što je reprizirana epizoda koja je već ranije bila objavljena u Stripoteci. Sada mi je krivo i zbog toga jer mi se Ringo svideo kada sam ga pročitao, a Crna Lisica je izgleda bila iznuđen potez. U eri Darkwooda kritikovao sam izbor Dilana jer sam smatrao da je nepotreban u Stripoteci jer ga imamo u 100 drugih izdanja. Kasnije se ista epizoda pojavila u drugom broju reinkarnirane Zlatne serije. Izveštaj o slepima i svi Betmeni mi se takođe nisu svideli, ali sam to prećutao jer neki drugi čitaoci vole takve stripove, a ne vole na primer Valerijana koga ja volim da čitam. A da bi Stripoteka opstajala istoj sam potreban i ja i oni koji je kupuju samo onda kada se u njoj objavljuje Betmen.

Edited by - misterx381 on 10/10/2018 18:02:40
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 09/10/2018 :  23:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@misterx381

Crna lisica je remek delo. Cak i da nije, bila je godisnjica crtanih romana

U to vreme, direktor je vec uveliko skresao budzet Stripoteke za tri cetvrtine. Bez novih materijala, snalazili smo se kako smo znali, umeli i mogli a da ne odemo u sivu zonu.
Samo zahvaljujuci uredniku Sibinu , Stripoteka je, kakva takva, postojala...
Kada je stripska redakcija bila razjurena, Marketprint se brze bolje otarasio stripova i prebacio Stripoteku Darkwoodu.
Licno, mislim da Darkwood odlicno vodi magazin.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member1870 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 10/10/2018 :  00:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

@misterx381

Crna lisica je remek delo. Cak i da nije, bila je godisnjica crtanih romana

U to vreme, direktor je vec uveliko skresao budzet Stripoteke za tri cetvrtine. Bez novih materijala, snalazili smo se kako smo znali, umeli i mogli a da ne odemo u sivu zonu.
Samo zahvaljujuci uredniku Sibinu , Stripoteka je, kakva takva, postojala...
Kada je stripska redakcija bila razjurena, Marketprint se brze bolje otarasio stripova i prebacio Stripoteku Darkwoodu.
Licno, mislim da Darkwood odlicno vodi magazin.
Bane, kažeš da je stripska redkacija iz Marketprinta bila razjurena, zašto? I šta trenutno uopšte izdaje Marketprint, pretpostavjam pisane romane samo, Dok Holideja i ljubiće...?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2018 :  01:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Marketprint je privatizovan i novom vlasniku je strip bio balast. Ispalo je zgodno da su se stekli uslovi za penzije clanova stripske redakcije i strip je proteran iz Marketprinta.
Marketprint se sveo na vlasnika/direktora, sekretaricu, vozaca i par honoraraca. Trenutno recikliraju stare romane i krcme ono sto je ostalo od magacina.
Tuzan kraj jedne velike i uspesne firme.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
5662 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 10/10/2018 :  09:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Znaci i Dok Holidej pakuje svoje stvari?
Steta, poslednji pisani roman u Srbiji. Ljubice ne racunam.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2018 :  10:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Bez brige za Doka. Ovo je vec valjda treca repriza ukrug, pa nema razloga da ne bude i cetvrte, stono kazu od prvog broja :D

Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member1870 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 10/10/2018 :  11:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Bez brige za Doka. Ovo je vec valjda treca repriza ukrug, pa nema razloga da ne bude i cetvrte, stono kazu od prvog broja :D

Dok je neuništiv!!!!
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2018 :  12:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Prakticno, vise nema smisla da naziv topika sadrzi rec Marketprint, posto je Stripoteka potpuno pod Darkvudovim kisobranom.
Bilo bi lepo da Admin usaglasi naziv topika sa cinjenicnim stanjem :D
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member1870 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 10/10/2018 :  12:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Bane, koji je bio poslednji broj Stripoteke koju je izdao Marketprint?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2018 :  16:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Kad malo razmislim, nemam pojma...
Ne secam se ni koju sam poslednju naslovnu stranu ja predao u stampu.
Sibin i ja smo postali tehnoloski visak 2015. Jedno vreme je islo kao zajednicko izdanje MAAP/Darkwood, a odnedavno (?) ide smo kao darkwood.
Znaci, verovatno neki broj oko septembra 2015.
Go to Top of Page

solar
ModeratorCroatia
16523 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 10/10/2018 :  16:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Prakticno, vise nema smisla da naziv topika sadrzi rec Marketprint, posto je Stripoteka potpuno pod Darkvudovim kisobranom.
Bilo bi lepo da Admin usaglasi naziv topika sa cinjenicnim stanjem :D


Da, ali ovo je "opći Stripoteka topic" što znači da se raspravlja o brojevima koje je izdao i Marketprint i Darkwood.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member5637 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 10/10/2018 :  17:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Jeste. Stavite samo Darkwood / Stripoteka posto vise ne postoji ni ono ''sve oko nje'' :D
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member1870 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 10/10/2018 :  18:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

Kad malo razmislim, nemam pojma...
Ne secam se ni koju sam poslednju naslovnu stranu ja predao u stampu.
Sibin i ja smo postali tehnoloski visak 2015. Jedno vreme je islo kao zajednicko izdanje MAAP/Darkwood, a odnedavno (?) ide smo kao darkwood.
Znaci, verovatno neki broj oko septembra 2015.
Pa zar tehnološki višak za legende vojvođanskog i srpskog stripa???!!!!

Zar nisu mogli da vam ponude penziju?

Edited by - vronski 3 on 10/10/2018 18:58:42
Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000