Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/01/2012 : 16:25:44
|
quote: Originally posted by misterx381
Pa zar nisu sve 3 epizode već objavljene: 1. Put za Santa Fe - Stripoteka 39 2. Zakletva kod Getisburga - Stripoteka 44 3. U snežnoj oluji - Stripoteka 605
Ako sam u pravu čemu reprint?
Ako se ne varam, ima još par kraćih epizoda. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
Member since 17/02/2007 |
Posted - 27/01/2012 : 16:51:20
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Pa zar nisu sve 3 epizode već objavljene: 1. Put za Santa Fe - Stripoteka 39 2. Zakletva kod Getisburga - Stripoteka 44 3. U snežnoj oluji - Stripoteka 605
Ako se ne varam, ima još par kraćih epizoda.
Mislim da je to neki drugi strip istog naziva od drugog autora. |
|
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
Posted - 27/01/2012 : 16:56:36
|
quote: Originally posted by cat claw
Filozofsko pitanje je da li je nesto posle trideset godina i totalnog zaborava reprint. Ringa se seca jos samo Ninel jer ga je citao u pauzama klesanja Knežji kamena Ozbiljno, koliko vidim, mnogi ovde su doživeli Crnu Lisicu kao premijeru.
Kakogod, nisam ucestvovao u pripremi pa ne znam o kojoj se epizodi Ringa radi.
Može svako da posmatra kako hoće, ali ponovno objavljivanje u istoj reviji već objavljenih stripova je malo degutantno. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 27/01/2012 : 17:24:54
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ako se ne varam, ima još par kraćih epizoda.
Mislim da je to neki drugi strip istog naziva od drugog autora.
Ne bih rekao. Malo sam gledao sadržaj integrala Ringa objavljenih u Francuskoj i čini se da imaju nekoliko kraćih epizoda koje nisu objavljivane u obliku albuma. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38022 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 27/01/2012 : 19:38:05
|
Podrzavam ako je u pitanju prvi broj, pogotovo ako se prica preplita kroz ostale brojeve. Ako ne, onda je svejedno koji broj je u pitanju. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
Posted - 27/01/2012 : 19:46:50
|
Da malo raspravljamo? Ne vidim nista degutantno u tome da mladji citaoci upoznaju klasike.
Svaki Cigo svoga konja hvali.
Klasici su bar što se tiče western tematike: Badi Longvej, Džeri Spring, Bluberi, Plave bluze, Talični Tom (možda sam nešto i zaboravio). Ringo teško može u tu kategoriju. Ali razumem vas. Verovatno su autorska prava jeftina, a prevod već postoji.
Ako ovako nastavite naslov slobodno možete da promenite iz Revija svetskih stripova u Revija starih stripova.
|
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21091 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/01/2012 : 20:57:01
|
Ma i ja sam odmah prepoznao Ringa, i čudilo me je da se Bane pravio lud iako je Ninel pogodio; a još sam se više čudio da ga niko više nije prepoznao, a toliko "potkovanih" stripofila na ovom forumu!! Sa jedne strane mi je drago što izlazi Ringo jer ga nemam, a interesuje me da vidim kakav je (čitao sam ga nekad negde, što je i logično kada sam ga prepznao, ali se ne saećam ni gde ni kad,ni kako mi se dojmio) Sa druge strane pored toliko noviteta koji se mogu objaviti, izdavanje Ringa je bljak. Ali čitaocima nikad udovoljiti! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 27/01/2012 : 21:24:17
|
Da se ne lažemo, bilo je ili ovo, ili nema broja na kioscima... takva su vremena... u sledećem broju ceo broj samo Pirati jer ih već imamo... posle očekujem normalizaciju pristizanja materijala... jedna "starina" je izbrisala sve novitete prethodne godine, čak i svetske premijere?!? a da ne pričam kako se stalno ljudi žale da nema starih stripova...3:) aj' neka bude da smo ima malo izašli u susret...;) Stvarno, iznuđena situacija...
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 27/01/2012 : 22:07:21
|
Kao stari čitatelj Stripoteke (70.-80.ih), podržavam uredništvo, bolje da izlazi i sa starim stripovima nego nikako. Od prošlog broja ponovo ću da je čitam sa radošću. Kako nisam nikad sakupljao Stripoteke, nego ih nesebično dijelio, nemam kod sebe niti jedne stare, šta fali ako nam reprizirate dobre stare stripove. Ima i mlađih koji nikad nisu ni čitali te stripove, eto prilike da se upoznaju sa istima. Imam jedno pitanje za Uredništvo Stripoteke. Ima li šanse da se kapetan Zora (Fernanda Fernandeza))objavi, odnosno, koliko znam ta epizoda koja je započeta u Spunku, nikad nije završena. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 27/01/2012 : 23:22:58
|
Dobro, štoviše super, ako je uspjeh već i to da se održi kontinuitet izlaženja. Svaka čast i na Ringu, jer sam ga tako davno čitao da se više i ne sjećam kakav mi je bio, a Vance mi je unatoč svim primjedbama drag u svim stripovima. Ali mi je opet žao što ćemo pored mora novih stripova mi opet čitati nešto što je već objavljeno prije 30 (TRIDESET!!!!!) godina. U tom slučaju za sljedeće brojeve predlažem Čeličnu pesnicu, Fantoma, Bena Bolta, Nebeskoig sokola, ili, ako budemo imali sreće, Modesty Blaise, Umpah Paha ili Karla vikinga, što su već stripofilski vlažni snovi! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/01/2012 : 02:58:59
|
Daklen, eto diskusije di su svi u pravu.
Je li reprint? Jeste. Je li izaslo u Stripoteki? Nije. (Izaslo je u Panorami kao poklon Kleopatri) Je li ima nas matorih koji se raduju? Ima. Je li ima mladjih kojima je to premijera? Ima. Je li Ringo slabiji od Longveja i Springa? Jeste. Je li Ringo jaci od Fuentesa? Tu su negde. Je li Ringo bolji od Teksa? Jeste. Je li ima dezurnih zvocala i sitnicara? Ima ohoho. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/01/2012 : 03:02:33
|
@All Ba Ako se slazes, scenarija za Kastiljovog Ringa bas i nisu neka. Larigan tu vuce snjur, a posle njega Kendal. Kastiljov Ringo je vec pomalo konfekcija.
Zao mi je sto ne postoji dobra kopija Panike u gradu. To bih rado video obnovljeno i usminkano. |
|
|
ninel
Senior Member
Serbia
1583 Posts
Member since 16/11/2004 |
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
|
misterx381
Average Member
Serbia
919 Posts
Posted - 28/01/2012 : 11:20:46
|
quote: Originally posted by zmcomics
Da se ne lažemo, bilo je ili ovo, ili nema broja na kioscima... takva su vremena... u sledećem broju ceo broj samo Pirati jer ih već imamo... posle očekujem normalizaciju pristizanja materijala... jedna "starina" je izbrisala sve novitete prethodne godine, čak i svetske premijere?!? a da ne pričam kako se stalno ljudi žale da nema starih stripova...3:) aj' neka bude da smo ima malo izašli u susret...;) Stvarno, iznuđena situacija...
Ok. Nije problem ako se to ovako kaže.
Ali pričati gluposti kako Ringo ide jer je klasik stripa, a Crna Lisica jer je neki scenaristički i crtački biser je pomalo smešno. |
Edited by - misterx381 on 28/01/2012 11:28:38 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 28/01/2012 : 11:48:35
|
Oho, pa Ringo je nekad objavljivan s Blueberryjevim naslovnicama!! Razlog više da objeručke dočekamo novu Stripoteku! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 28/01/2012 : 12:03:24
|
Ne sviđa mi se paušalno davanje loših ocjena nekih stripova, osobito s obzirom na kompletne serijale. Recimo to da je Ringo bolji od Texa a slabiji od Buddyja Longwaya i Jerryja Springa, što implicira da Tex ima status BBB-, tj. da je praktički smeće. Meni su neke epizode Texa (naglašavam NEKE, recimo Carsonova prošlost i Zlato juga) bolje od često sasvim klišejiziranih Buddyja i Jerryja, osobito iz današnje postrevizionističke perspektive vesterna. Pa još kad rendžera crtaju Ortiz, Font i Villa! |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 28/01/2012 : 12:14:24
|
@ Johnny DiFOOL Ma daj, nisi valjda ozbiljno shvatio to zezanje? Kao prvo, ne mos porediti babe i zabe.
@mister X Ako se tebi nesto ne svidja, okej. Prosto zaobidjes ovaj broj Stripoteke. Ako si kojim slucajem kolekcionar, kupis broj, prezalis te enormne novce koje si dao i stavis Stripoteku na gomilu bez otvaranja.
Osporavati Ringu status klasike i jos pride ne shvatiti Crnu lisicu nije nimalo smesno. Crna Lisica JESTE crtacki i scenaristicki biser koliko god se ti trudio da je omalovazis i bolje je nju reprizirati svakih deset godina nego neko savremeno smece. Tako se grade ukus i kriterijumi. |
Edited by - cat claw on 28/01/2012 12:19:47 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 28/01/2012 : 12:28:44
|
quote: Originally posted by zmcomics
Ok. Nije problem ako se to ovako kaže.
Ali pričati gluposti kako Ringo ide jer je klasik stripa, a Crna Lisica jer je neki scenaristički i crtački biser je pomalo smešno.
Ti si momak, biser sam po sebi, (možda jesi kolekcionar)davati takve izjave mi daju za pravo da te tako okvalificiram. I dobro ti je Bane rakao, preskočiš te brojeve. O ukusu crtačkom, ne bih s tobom jer očito ne znaš razliku između dobrog i lošeg crteža. Breča i Kastiljas su sami vrh. |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 28/01/2012 : 12:32:16
|
@All Ba Ako se slazes, scenarija za Kastiljovog Ringa bas i nisu neka. Larigan tu vuce snjur, a posle njega Kendal. Kastiljov Ringo je vec pomalo konfekcija.
Zao mi je sto ne postoji dobra kopija Panike u gradu. To bih rado video obnovljeno i usminkano.
Vjerovatno si u pravu, no kako sam davno čitao Ringa, volio bih ga ponovo vidjeti od istog autora. |
|
|
|
Topic |
|