Author |
Topic  |
Tutta
Advanced Member

Germany
33002 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 12/11/2012 : 00:21:15
|
quote: Originally posted by Solid Snake
Internet i kompjutere su glavni razlog za pad prodaje.Po meni finansije nisu neki veliki razlog za pad prodaje u Italiji(bar ne toliko koliko su int i kompj).Evo recimo kolekcionar Zagora bi trebao odvojiti oko 70 eura godisno za sva izdanja koja izlaze(redovni,Maxi,specijal,gigant).Recimo jedna kutija Malboro u Italiji sigurno kosta bar 5 eura. Isto i kod nas.Nisu presudne finansije,vec ova nova era i promena nacina zivota,drugi prioriteti.Pa danasnji klinci ne bi citali stripove cak i kad bi bili gratis.
sve receno! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
33002 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 12/11/2012 : 00:22:36
|
quote: Originally posted by emirem
U 20 godina se broj prepolovio..novi mediji PS,PS2,PS3,xbox,nintendo,tamagochi,face,farmville...
takodjer,sve receno. vidim po svojoj djeci. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/11/2012 : 08:21:02
|
ne bojte se,neće kolorac Zagora izpod 20 000...kakvo loše razdoblje?...Samuraj,Zimska Zmija,Ocean,Supermajk,Gnev Osaga....? šta vam je? to su biseri Zagor produkcije...uvijek je tako kot noviteta....mnogi se napale a na kraju ostaju najvjerniji.... ja mislim da Zagor ima i u Italjiji bar 20 000 vjernika i da če serijal do kraja u koloru.... Nek ide 14 dnevno ako je problem 7 eura tjedno izdvojit Talijanima....Dilan u koloru? što se mene tiče može... zašto horror nebi bio dobar u bojama? ne vidim razlog....malo više crne boje i to je to....uzimao bi i kolor Dilana Libellus možda,..iako su mi za Dilana te Libellus knjige sasvim dovoljne...uz SD/Ludens edicije. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 12/11/2012 : 09:21:10
|
Zagor kolor će ići dok se god bude prodavao (iznad 20.000), a to može potrajati poprilično dugo...
što su službeno rekli za DD u boji
43 godine Alan Forda u HR LUNA PARK već u SNK |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12220 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/11/2012 : 14:44:02
|
DD u boji ? Po meni glupost, nikad mi nije DD bio strip za boju. One senke, crno belo, to daje taj smek hororu... Bas me interesuje kako ce da oboje Roijeve i Stanove epizode |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 12/11/2012 : 16:39:34
|
Sorry ljudi, ne znam jel ovo pravi topic za ovakvo pitanje, tražio sam po temama ali ne mogu nać: -zna li netko koliko zarađuje prosječni crtač u Bonelliju -koliko ih ima otprilike -da li je plaćen mjesečno ili kako..? -i da li ima netko tko općenito može napisat nešto o tome, užasno me zanima...
Tnx |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17902 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/11/2012 : 19:09:21
|
quote: Originally posted by going going
DD u boji ? Po meni glupost, nikad mi nije DD bio strip za boju. One senke, crno belo, to daje taj smek hororu... Bas me interesuje kako ce da oboje Roijeve i Stanove epizode
meni je nevjerojatno da netko moze i zamisliti obojiti Roija i da mu je to u redu. svašta. danas publika stvarno prima sve, s obje strane. katastrofa. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/11/2012 : 19:18:00
|
pa jasno. ubijas sve sto je lijepo kod njega. i nije jedino. recimo M&G, njih komotno mogu. ionako je vecina kadra prazna |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
melkajk
Average Member

.JPG)
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
Posted - 12/11/2012 : 19:49:59
|
Mislim, zašto pitam- zato jer sam nakon dugog vremena uzeo u ruke Zagora (neki od novih brojeva, sa novim crtačima) i ostao zabezeknut (ne)kvalitetom crteža...ono, odrastao sam na Ferriju, a njega su neki nepravedno ismijavali. Ali ovo danas...totalna degradacija stripa...stao sam malo proučavat, pa vidim, ima stvarno hrpa crtača, ovakvih-onakvih, ali brijem da bi 80 % ekipe sa ovog foruma moglo crtat za njih. Neću nikog posebno isticat, da nekog ne izostavim, ali ne mogu vjerovat (ako je istina) da su npr. Kerca odbili (čitao na ovom forumu, sad, jel istina ili ne...)..? |
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.” |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 12/11/2012 : 20:48:38
|
quote: Originally posted by melkajk
odrastao sam na Ferriju, a njega su neki nepravedno ismijavali
ma ko ga je ismijavao? Pusti ti pojedince, Ferri je najbolji u Bonelliju ikada. Pa zbog njega vecina nas i voli Zagora.
quote: Originally posted by melkajk
ali brijem da bi 80 % ekipe sa ovog foruma moglo crtat za njih. Neću nikog posebno isticat, da nekog ne izostavim, ali ne mogu vjerovat (ako je istina) da su npr. Kerca odbili (čitao na ovom forumu, sad, jel istina ili ne...)..?
Cini ti se. Mnogo je teze upasti u njihovu ekipu nego sto to ljudi misle, ne samo sto nisu Italijani, vec upravo sto se tice kvalitete. |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4355 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 12/11/2012 : 20:55:03
|
svi crtaci koji rade na zagoru su odlicni...ali ovo nije tema ovog topika...imali novih rezultata prodaje za redovnu seriju? poslednji rezultati datiraju iz januara 2012 |
 |
|
Solid Snake
Senior Member

.jpg)
Djibouti
2360 Posts
Member since 30/12/2003 |
Posted - 12/11/2012 : 21:51:46
|
Ne znam dali je vec bilo,ja sam naleteo na podatak da se Tex u boji prodao u ukupno 27 miliona primeraka. Jedan broj je kostao 9,90 eura.To je skoro 270 miliona eura u 4 godine. |
Edited by - Solid Snake on 12/11/2012 21:54:47 |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 05/12/2012 : 00:13:59
|
Pitao sam Burattinija u koliko se primjeraka prodao drugi gigant, s obzirom da je prvog kupilo 35.000 ljudi. Rekao je da se drugi brojevi bilo koje serije prodaju malčice manje nego prvi, a to je slučaj i sa Gigantom br.2, ali da su zadovoljni i serija ide dalje.
Evo originalnog teksta: quote: Il secondo, come tutti i secondi numeri di qualunque serie, ha venduto un pochino meno, ma abbastanza da essere soddisfatti e continuare.
Moja je pretpostavka da je br.2 išao u 30.000 primjeraka, a još prošle godine Burattini je govorio da sve iznad 20.000 zadovoljava. Uglavnom - dobro je! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Posted - 05/12/2012 : 16:32:50
|
quote: Originally posted by Tutta
Internet i kompjutere su glavni razlog za pad prodaje.Po meni finansije nisu neki veliki razlog za pad prodaje u Italiji(bar ne toliko koliko su int i kompj).Evo recimo kolekcionar Zagora bi trebao odvojiti oko 70 eura godisno za sva izdanja koja izlaze(redovni,Maxi,specijal,gigant).Recimo jedna kutija Malboro u Italiji sigurno kosta bar 5 eura. Isto i kod nas.Nisu presudne finansije,vec ova nova era i promena nacina zivota,drugi prioriteti.Pa danasnji klinci ne bi citali stripove cak i kad bi bili gratis.
sve receno!
da, navike su krive, nikako novac.. Za cigarete i "kafu" se uvijek ima, za neke stvari više ne ,, na žalost, navike su im loše, moj sin je prihvatio Zagora ali i web, facebook, igrice... sada bez stripa ne može, ali bila je borba dok je prihvatio -najlakše je roditeljima skuhat "kafu" i pustit djecu na web ..
43 godine Alan Forda u HR HIPNOSOVA SVIRKA već u SNK Novi Minuette-ekstra već na kioscima
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4355 Posts
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Posted - 06/12/2012 : 09:32:50
|
quote: Originally posted by DOMI
sve receno!
da, navike su krive, nikako novac.. Za cigarete i "kafu" se uvijek ima, za neke stvari više ne ,, na žalost, navike su im loše, moj sin je prihvatio Zagora ali i web, facebook, igrice... sada bez stripa ne može, ali bila je borba dok je prihvatio -najlakše je roditeljima skuhat "kafu" i pustit djecu na web ..
43 godine Alan Forda u HR HIPNOSOVA SVIRKA već u SNK Novi Minuette-ekstra već na kioscima
tako je, tu vidim naše poslanstvo....svaki stripfan mora za svog života bar jednog klinca navući na stripove pa tek onda napustit tu dolinu suza olakšan bez mrlje na savjesti...
  |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Posted - 06/12/2012 : 11:40:05
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by DOMI
sve receno!
tako je, tu vidim naše poslanstvo....svaki stripfan mora za svog života bar jednog klinca navući na stripove pa tek onda napustit tu dolinu suza olakšan bez mrlje na savjesti...

ha ha, bravo telleru!
navikao sam ja već i kćer (7,5)- čita (i SKUPLJA!!!) Egmontovog Toma & Jerrya !
a svakog sinovog Zagora prevrne po 10 puta rukama,, he he
43 godine Alan Forda u HR HIPNOSOVA SVIRKA već u SNK |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Posted - 06/12/2012 : 14:25:44
|
a moja Ana (11) ti je isto na Winxicama i Tom i Jerry-ju te u zadnje vrijeme Garffildu, taj mačak lijeni ju je zasvojio potpuno... čak mi na ljeto čitala Čika dok nije moj Luka poludio jer je kolekcija Čika samo njegova...(otac ti ima zasebnu)... sad kad izašo i slo.Asterix novi problemi...tata bi, sin bi, a i hčerka...(mamu nisam pitao još....)svaki svoju kolekciju... nešto razmišljam da če tata hc a dijeca sc Asterixa...ionako če sve to njima kad tata sunča kosti na nebeskim pašnjacima... neko če pomislit da se hvalimo dijecom ali božesačuvaj....samo smo veseli da smo svoju strast prenesli i na njih, dok jih razne moderne tehnične novotarije ne pretvore u bezosečajne robote... a Miki Miška ti je u našoj kući več 30 godina sigurno...ko inventar....baš mi je žao da danas dijeca uz taj Egmont stripič nemaju na razpolaganje jedno kvalitetno Dizney izdanje(mikijev almanah,Zabavnik) ili slično... Sory ako previše govorimo o dijeci ali bez njih nema stripa za par godina....a nebi bilo ni nas danas da nas naši izdavaći u našoj mladosti nisu zatrpavali raznim izdanjima svih vrsta...i škola stripa. ali zanimljivo da mi Alan Ford kod mojih klinaca nije uspjeo...zanimljiv jim je crtež ali ništa više...to je dokaz da je ukus naše dijece ipak drugaćiji od našeg nekad...bar kod mene je to slućaj...
|
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5224 Posts
Posted - 07/12/2012 : 08:23:22
|
da, moj sin još nije probavio Alan Forda- prvi mu je Tom & Jerry, pa Zagor, treći MIKI (!?), tek četvrti Alan Ford.. S dodatkom: za sada želi čitati samo epizode sa Superhikom, Gumiflexom i Margot ...
43 godine Alan Forda u HR HIPNOSOVA SVIRKA već u SNK |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4355 Posts
Posted - 21/12/2012 : 14:43:45
|
i sa brojem 71 edicija se zavrsava....tako vidimo da je zagor u boji od prvog broja koji je prodat u 150.000 primeraka,ubrzo spao na standardnih 43.000,bolje se prodavao jedno vreme nego redovna serija...pa posle dva tri meseca prodaja je bila oko 35.000 pa letos oko 30.000 a sada je pala na 21.000 |
 |
|
Topic  |
|