prema izvorima sa jednog italijanskog sajta i sajta darkwood...u italiji je zabelezen veliki pad prodaje stripova...secate se svoi starog spiska.....novi izgleda ovako
* Tex - 220 hiljada * Dilan - 160 hiljada * Julija - 50 hiljada * Natan - 48 hiljada * Dampir - 42 hiljade * Zagor - 40 hiljada * Kasidi - 27 hiljada
kako može teks da se proda 220 hiljada a Zagor 40 hiljada,....pa zar oni koji čitaju Teksa ne kupuju i druge stripove ?
tako mozes reci i za hrvatsku naklada zagora 9000 komada, a fibrini i libellusovi imaju nakladu od 500 primjeraka prema tome nitko ne cita apsolutno nista osim zagora
Neka od zadnjih/najavljenih Fibrinih izdanja su u 400 primjeraka (mozete i sami pogledati na sajtu), za Libellus bas i neznam... ali sumnjam. Nego, reprinti mislim da su isli u 250 primjeraka.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
naravski,Poli je u pravu, sad se setih,reprint Libellus je išao u 250 a neki Fibrini u 400,neki Bookglobe i u 300, čini mi se da i Van Goghov Rendžer ide po novom u 300 komada.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Nisam hteo da otvaram novi topik, pa ću ovde da priupitam. Neko je možda obilazio Milano. Interesuje me kolika je najjeftinija cene Bonelijevih stripova u Milanu po striparnicama. 2e? 1.5e? 1e? Tu na primer mislim na Zagorove stripove od broja 300 do 500+... Baš me zanimaju striparnice, ne Ebay ili Amazon.
Na primer koliko bi konkretno trebalo da košta ovaj strip (nabavio sam ga za 1.5e):
Ili, ovaj malo noviji (takođe sam ga nabavio za 1.5e):
kako gde..imas ih i za 2 evra i za 3 ili 5....to je sto se cena tice a za striparnice...sacekaj da neko ko je upuceniji odgovori i za taj segment...ali stariji zagori za koje si pitao obicno su 5 evra...mada uvek ima i jeftinijih ponegde
Na ebay se daju naci kompletu tutto Zagora za euro po komadu cak i jeftinije, cesto sam vidjao celu tutto seriju (235 brojeva) za manje od 200 eura i to savrseno ocuvanih. Ne znam za striparnice, a nisam nikad bio u Milanu. U Veneciji su Zagori cak po 5 eura komad (striparnica Solaris), u Veroni sam "poljubio vrata" jer radnje vecinom ne rade od 12:30 do 16:30 a morali smo da krenemo (a dosamo sam na vrata striparnice u 12:40 - kakav sam baksuz)
Ja sa ove kupio u Luganu u Svajcarskoj... Komad kosta 2 franka, oko 1.5 evra... Ima starijih i novijih... To znaci da je ovo vrlo povoljno... necu u Milanu naci povolnije ?! hmmmm, cudno...
Verujem da su najjeftini oni od predposlednjeg broja pa recimo 10 godina unazad. Interesuje me dokle ide granica.
Koliko bi trebalo da vrede ovi nasi Italijani "na $esto" iz 1982 godine...
evo da podignemo topic..ipak je ovo onaj pravi topic o prodaji pa svako ko ima najnovije informacije moze ovde napisati....dakle prodaja 2011 u italiji i tiraz....................2011 dylan dog 150.000......za ostale ko ima informacije najsvezije....nek pise.....
dakle malo starih podataka i novijih....2008 god...teks 240.000 a vec za dve godine oseca se lagan pad 2010 god..teks 220.000 podatke za teksa u 2011 za sad nemam...
da 2001...kako je to lepo igledalo pre 10 godina....ako imas za 2011 postavi....
Nemam, najsvježiji podaci su oni iz 2010., plus taj podatak o Dylanu što si ga iznio. Nažalost, stripovima se ne piše dobro ako prodaja ovako nastavi padati.
bas je zanimljivo uporediti 2001...2008...2010...2011...i ako ima neko jos neke podatke od ranije,znam da su bili,pa da pratimo malo statisticke podatke....ali pad je veliki....ipak u 2011 dilan se u odnosu na 2010 smanjio samo 10 000....neznatan pad ako se uporedi da je od 2008 do 2010 pad bio sa 220 hiljada na 160 hiljada,dakle 60 ooo je bio pad izmedju 2008 i 2010...sad je pad neznatan....ali to je opsti trend u svetu....strip izumire polako...a i mi sa njim