Author |
Topic  |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 03/08/2011 : 14:32:56
|
quote: Originally posted by acestroke
dao sam jednoj svojoj prijateljici ovdje u Americi da procita ovu Nathanovu epizodu, "A Twofold Future". Htjeo sam bas da vidim kakva je Americka reakcija. U sledecih par sedmica, naci cu vise ljudi, pa cu ih pitat da procitaju i komentiraju. Onda cu postove stavit ovdje, pa da svi vidimo sta Amerikanci misle o Nathanu.
Karen, female, 34: "I recently had my first experience with reading a sci-fi graphic novel. Since I typically shy away from science fiction film and literature, I was pleasantly surprised at how much I enjoyed, Nathan Never, The Future Trilogy (Book 1 of 3). Nathan Never seems to be a traditional hero who was hardened by his work and personal past. As the story developed I found myself wanting to know more about him. While I had difficulty understanding some of the fighting scenes between humans and technodroids, it was the dialogue between characters that helped me to understand what was happening. I especially enjoyed the dialogue between Never and Kelvan and the stories they shared together. It was also interesting to see how the author included classic science fiction literature into the story as well. Just as other characters came into the picture, the first issue ended and left me in suspense and wonder. I hope to read how the plot continues in the next issue".
Još jednom velike pohvale ace na tvom engleskom izdanju (jedva čekam da ga preuzmem ), a ovo me je još više obradovalo. Moram priznati da je ova tvoja ideja fantastična, jer poznato je koliko su Amerikanci zaluđeni SF-om. Moglo bi ovo i primiti korijena, sve ovisi koliku bazu prijatelja imaš tu. Radiš baš pionirski posao i to s velikom ljubavlju, zato mislim da bi možda i moglo biti nešto od Nathana, kad već Bonelli nije nešto posebno uspio tamo. Samo piši i dalje komentare prijatelja, baš me zanima kakve će sve biti reakcije... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 03/08/2011 : 16:06:22
|
@Jerry Krause: hvala druze, i ja mislim da Nathan ima najvecu sansu za uspjeh ovdje u USA. Jedina stvar koja mu skodi je to da su stranice crno-bijele, a ne u boji; Amerikanci vole svoje stripove u boji, ali eto, vidicemo. Dylan je isto tako imao sansu da nadje uspjeh ovdje, ali mislim da je onaj film "dead of night" unistio svaku sansu da se vise epizoda izda na Engleskom. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 05/08/2011 : 13:55:46
|
je li iko zainteresiran da pomogne u vezi prevoda nekih ovih engleskih izdanja (Ken Parker, Nathan Never, itd)...?
Treba mi pomoc sa brisanjem teksta, i slicno. Nije potrebno znati engleski; prevod cu ja radit, ali brisanje teksta mi uzima puno vremena, i kad bi makar taj dio mogao da ubrzam, sve drugo bi se isto tako ubrzalo.
Zainteresirani se mogu javit na PM. Hvala unaprijed.
:) |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 09/08/2011 : 12:00:54
|
quote: Originally posted by Poli
Super izgleda! 
Nego, sta je sa brojkama na boku, je li veci font broja znaci da ti je prica bolja...? 
he he, ne, nego samo male greskice sa stampanjem i sa velicinom fonta, u nekim slucajevima jednostavno ispalo manje, a u nekim vece. sta ces, amaterske greske
 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 09/08/2011 : 12:13:44
|
projekt Zagor in English je (makar za sada) gotov. Dosta vremena mi je trebalo za sve ovo, pa iako ima jos gomile dobrih Zagorovih prica koje zasluzuje prevod na Engleski, ne vjerujem da cu se vratiti prevodjenju Zagora za makar dvije ili tri godine.
Sad stavljam paznju na Ken Parkera i Nathan Nevera, i posle toga cemo da vidimo.
:) |
 |
|
pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 09/08/2011 : 15:39:54
|
quote: Originally posted by Poli
Hoces li KP uraditi u boji? Posto postoje i kolor izdanja... samo ne znam do kojeg broja idu... :s
Nisam znao da postoje KP u boji izdanja, samo ona jedna epizoda "Dah i San". Ipak, ne vjerujem da cu Kena raditi u boji, previse boja kosta da se stampa. U Zagorovom slucaju su samo ove dvije epizode koje mi se svidjaju u boji (Americka Odiseja i Zagor Prica).
Plus, Ken ima previse epizoda, oko 80, crno bijelo mu vise pase, a ipak ce biti jeftinije tako ;) |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 11/08/2011 : 18:09:36
|
quote: Originally posted by acestroke
@Jerry Krause: hvala druze, i ja mislim da Nathan ima najvecu sansu za uspjeh ovdje u USA. Jedina stvar koja mu skodi je to da su stranice crno-bijele, a ne u boji; Amerikanci vole svoje stripove u boji, ali eto, vidicemo. Dylan je isto tako imao sansu da nadje uspjeh ovdje, ali mislim da je onaj film "dead of night" unistio svaku sansu da se vise epizoda izda na Engleskom.
Pa kakvi su utisci za Dylana(strip),šta veli Karen,female,34 ? |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 12/08/2011 : 02:58:27
|
@d.r.p: Ta Karen nije jos citala Dylana, mozda sledeci put cu joj dati jednu epizodu, pa da pocne lagano. Ima par mojih prijatelja koji su procitali Dylana, i rekli su mi da im se svidja, ali su toliko lijeni da, iako sam ih ja pitao vec nekoliko puta, jos uvijek nisu napisali komentar. Cim mi nesto napisu, postavit cu to ovdje. ;)
|
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 13/08/2011 : 23:07:22
|
quote: Originally posted by split85
Ova boja odlično izgleda. Maistorski si odradija. Po meni najbolje izgleda ova tabla di Chico pali vatru. Tu su me boje oduševile.
 Sto se boje tice mozemo (svi) za to da zahvalimo Ludensu; upotrijebio sam skenove Lud Giganta 3 za ovo.
 |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 13/08/2011 : 23:25:16
|
Sto se tice Zagora na Engleskom, za ostatak ove godine, i za svu 2012 cu u vezi toga da uzmem pauzu. Posvjetit cu se Ken Parkeru, Nathanu, i jos nekoliko Dylanovih epizoda. Ali planiram da se vratim Zagoru za Englesku ediciju, Books 11 do 20, u 2013 godini, i da na tome radim do 2015 godine. Znaci trebace mi 3 godine da zavrsim dodatnih 10 knjiga (veoma realan cilj), zbog obaveza i posla, ali sta ces, nigdje mi se ne zuri. Ove price su u planu pocevsi u 2013 godini, i zavrsavajuci u 2015-oj:
11. The Good and the Bad/The Wild Mountains/Scorched Earth (Nolitta & Ferri)
12. Sandy River/The Punishing Squad/Torture Totem (Nolitta & Donatelli)
13. Return of the Vampire/Kingdom of Darkness/The Horrible Infection (Castelli & Ferri)
14. The Flaming Skull/The Dark Lord/Armies of Evil (Sclavi & Donatelli)
15. The Lone Wolf/The Circle of Life (Sclavi & Donatelli)
16. Devil Mask/The White Renegade/Attack in the Swamp (Sclavi & Ferri)
17. The Stone Tower/Mask of Hatred/Torturers/The Great Conspiracy (Castelli & Donatelli)
18. The Swamp of Horrors/Cursed Land (Toninelli & Ferri)
19. The Prairie Indians/Uncharted Territories/The Suspended Death/Stone Giant (Burattini & Rubini) (rek'o sam sebi, 'hajde ubaci jednu modernu/noviju epizodu', i od svih koje sam procitao, ove mi je najbolja u zadnjih par godina)
20. *The Sacred Hill/Darkness/Thousand Faces of Fear (Capone & Ferri)
*Ovu sam izabrao kao zadnju zato sto u toj prici imamo scene iz ranijih Nolitinih epizoda, ("Zagor protiv Vampira", "Americka Odiseja", "Zagor Prica", "Zimska Zmija"), i to mi je nekako dobra fora, da se (u neku ruku) vratim 'full circle' odakle sam poceo sa ovim prevodima. Posle ovih 10 prica, necu vise prevodit Zagora na Engleski; 20 knjiga/prica su dosta, mozda i previse. ;)
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/08/2011 : 23:37:13
|
Ace, izbor da ne može biti bolji, i sam bi ovo izabrao! I super što si ubacio i ovu novu priču od Burattinija i Rubinija jer ona to stvarno zaslužuje! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 14/08/2011 : 00:00:16
|
quote: Originally posted by velka031
Ace, izbor da ne može biti bolji, i sam bi ovo izabrao! I super što si ubacio i ovu novu priču od Burattinija i Rubinija jer ona to stvarno zaslužuje!
 Drago mi je da se slazes, druze. Bas bi volio cuti misljenje ostalih forumasa... specificno, Zagorovaca.
  |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
Topic  |