forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli in English
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 67

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/09/2012 : 18:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@IGMAN2:

Hvala ti za ovaj link. Nisam poznat s ovim sajtom, obavezno cu ga pogledat.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 01/10/2012 : 19:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by acestroke

Htjeo bi javno da zamolim odredjene clanove (jedan je u Bosni, drugi u Hrvatskoj) da vise vec podijele ostale primjerke Zagora Almanac in English onim ostalim clanovima kojima su mi obecali da ce ih predat. Momci, zahvalan sam sto ste pristali da mi pomognete u vezi ovog, ali kad ste mi vec obecali da cete ih podijelit, zasto ti primjerci jos uvijek sjede kod vas citav mjesec i po posle dolazka paketa? To stvarno ne mogu da shvatim.

Razumijem da smo svi dosta zauzeti sa poslom, porodicama i zivotom, ali ako ovu obavezu niste mogli da izvedete u prikladno vrijeme, onda niste trebali da uzimate tu odgovornost na sebe; mogo sam ih jednostavno nekom drugom poslat, i svako bi sada imao svoj primjerak, kao sto sam ljudima obecao. Ako imate ikakvog postovanja prema meni, molim vas da vise rijesite ovo do kraja ovog mjeseca.

Unaprijed hvala.

Ovo se, reci cu jasno i glasno, odnosi na mene. Ne volim kad me neko proziva, ali acestroke i ovi sto me cekaju imaju svako pravo da se ljute na mene, kao sto sam i ja ljut na sebe. Necu da se pravdam, ali imao sam jako zajebana dva meseca, jos uvek ne znam na koju stranu da se okrenem, i sta god uradim pogresno je. Najgore mi je sto sam nekome dao obecanje koje zbog sile prilika nisam mogao da ispunim kako Bog zapoveda.

Bice uradjeno.

Izvini, ace

Izvinite, dragi bosanci

PijaniPatak,

Pošto nećeš da mi odgovoriš na privatni mail koji sam ti poslao u vezi acestrokove pošiljke, nema druge nego da sadržaj toga maila stavim ovdje na forum (pošto vidim da ga svakodnevno posjećuješ), s nadom da ćeš se udostojiti da odgovoriš. Kako meni, tako i acestroke-u i ostalima.

Dakle, sadržaj maila je slijedeći:

Hoće li više poštar zakucati na vrata?

Hajde, molim te, šalji to. Ponajprije radi acestroke-a, jer čovjek se istinski potrudio da to priredi i pri tome podijeli sa drugim stripofilima, a onda i radi nas koji to već gotovo dva mjeseca iščekujemo.

On je našao vremena, novca i energije da to prevede, odštampa i pošalje iz USA, a ti iz BL ne možeš naći malo vremena da odeš do pošte.

Ako su eventualno problem troškovi PTT-a, molim te, javi mi (a i drugima kojima trebaš slati) broj računa i banku da ti uplatim.

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 01/10/2012 : 19:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Na zalost, cerichus je potpuno u pravu.

Iskreno, smatram da je komicno da uopste moramo da vodimo ove diskusije, pogotovo ako se uzme u obzir da smo trenutno u Oktobru. Prije dvije sedmice mi je covjek ovdje rekao 'bice uradjeno'. Naravno, budala kakav jesam, ja sam predpostavio da to znaci 'u sledecih par dana'. Ni u snu snova nisam mogo zamislit da ce JOS 14 DANA od te izjave proci, i da jos uvijek ni jedan forumas nece imati svoj primjerak.

Sedmog augusta Patak je ovdje izjavio da mu je paket stigao. Danas je prvi Oktobar, i jos uvijek Almanasi sjede kod njega. Znaci u 53 dana ne moze da odvoji 10 ili 15 minuta iz svog dana i da skokne do poste. Patak mora da je naj zauzetiji covjek na zemlji, vise nego i predsjednik amerike; ili je jednostavno nepristojan i bezosjecajan kad je imovina tudjih ljudi u njegovom posjedu. Drugog objasnjenja nema.

Ovo se trebalo zavrsit najkasnije do sredine Augusta, ni dan kasnije. 53 dana posle, jos uvijek smo na prvoj tacki. Sramota. Izvinjavam se onim clanovima kojima sam obecao po primjerak, a koji ga jos uvijek nisu dobili. Na zalost momci, ovo je van mojih ruku.

Patak, moje postovanje si izgubio. Toliko.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/10/2012 : 00:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@cerichus & acestroke

almanah je poslan jutros, tj. ponedeljak. Poslala ga sestra kako sam je zamolio u subotu vece.

ja sam dosao kuci oko 23h navece, vratio se iz Zavidovica, Teslica i Doboja, u obilasku firmi sa italijanskim poslodavcima, u svojstvu njihovog BiH predstavnika i prevodioca. Pre toga sam morao bez njih da kontaktiram 42 preduzeca sa kojima bi ti isti italijani mogli uci u posao, pa mi je to bila okupacija poslednja dva meseca, sa ispitima na faxu za vratom i 15-dnevnim putem u francusku sa horom. Ne znam kako je predsedniku Amerike, ali ja sam otprilike lud hodao hebenom Bosnom, ko da sam na drogama.

Zao mi je zbog izgubljenog postovanja. Kada smo se dogovorili preko maila da preuzmem tu malu "odgovornost" nisam ni sanjao da ce ovako da ispadne. Ne dajem obecanja uzalud, drzim do obraza.

Jos jednom, nazalost ovako preko mrtvog slova, milju izvinjenja. Valjda cu jednom dobiti priliku da to iskazem uzivo

Toliko...nemam nista vise za dodati

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/10/2012 : 09:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mislim da sam sada ja na redu za prozivanje... Da meni tako radi poštanska služba i ja bih bio ljut!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/10/2012 : 15:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
sa pravom, Dee. To je ono sto me najvise nervira, momci su ljuti na mene s pravom.

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 15:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
U vezi DeeCaya, cesto smo se culi preko maila, stalno me je informirao kako stvari stoje, vecina njegovih su vec dobili svoje primjerke, s par ostalih ce da se uskoro nadje i osobno im preda.

Sve u svemu, rasprava o ovome je gotova, ne moramo vise o tome.

Uskoro slike novih Bonelli in English izdanja koja su neki dan stigla iz stampe.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 17:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Novi Zagor #4, "Yellow Crow":

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/10/2012 : 17:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Kolekcija prva 4 Zagora ne engleskom:

Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 02/10/2012 : 17:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kolekcija prva 4 Zagora ne engleskom:

Svaka čast. Trebao bi razmisliti da pokreneš pravu izdavačku djelatnost.Štampaj u uSA, izvozi u EX YU. Ovo izgleda opako.

Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 04/10/2012 : 17:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Je li kome od ovih ljudi iz BiH koji očekuju acestroke-ov Almanah, on slučajno stigao? Molim da se javite ovdje kada stigne. Meni još nije.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 18:03:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je jedino ponki dobio svoj, koliko ja znam...

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 04/10/2012 : 22:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Napokon i meni došlo, stvarno odlično urađeno ace

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 04/10/2012 : 23:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Ne bi to bilo to bez tvoje pomoci, care

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/10/2012 : 12:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

Ne bi to bilo to bez tvoje pomoci, care

Ma, ja uradih dva teksta i to veoma lagane prirode dok si ti sve ono izradio, sviđa mi se odabir ilustracija, Dotti, Laurenti, Bisi, Ferri...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 05/10/2012 : 14:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Danas je petak. Meni još nikakva pošiljka nije stigla. Tako da imam pravo da ozbiljno sumnjam u tvrdnju PijanogPatka da je dugoočekivani Almanah by acestroke poslan u ponedjeljak. Od ponedjeljka do petka došao bi s Papua Gvineje Nove, a ne iz Banja Luke ! Kako je rekao da je dao sestri da pošalje, sada će ispasti kao ni sestra nije imala vremena, tako da ipak nije poslano u ponedjeljak, ali će biti čim prije, i bla bla bla...

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/10/2012 : 14:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Hmm. U tom slucaju neka se Patak ovdje javi kad bude imo vremena, pa nek se ovo rascisti.
Kao sto vec reko prije 5 dana, stvarno vise nemam zivaca za ovu diskusiju.
Sorry cerichus...

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/10/2012 : 03:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nemam ni ja vise zivaca za ovu diskusiju.
Imam kod sebe potvrdu (PRIJEMNA KNJIGA/LIST) sa imenima sestorice zemljaka kojima sam trebao poslati almanah
pecat na dnu je udaren 02.10.2012., placeno 16.80KM tj.8.40 eura,enormna para zbog koje bi svako pametan oklevao slati postu (ironican sam jer sam i ja pri kraju zivaca), i sestri je receno da bi paket trebao do subote da stigne na svaku od destinacija (da, u ponedeljak joj je receno da treba sve stici u subotu).

razumem da ste besni, ali nemojmo vise...potvrdite mi primitak, meni i aceu, preko PM-a, i da zavrsimo s tim

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/10/2012 : 10:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
delboj upravo javio da mu je paket stigao

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17678 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/10/2012 : 10:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, ispoštovano je da će to stići u subotu.
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 06/10/2012 : 11:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo i ja potvrđujem da mi je upravo stigla pošiljka. Mada je to sada nevažno, na pečatu banjalučke pošte stoji datum 04.10.12. Dakle, pošiljka je putovala dva dana. Ako je predata u ponedjeljak, iz nekog razloga je zadržana na pošti čak četiri dana! U svakom slučaju, zahvaljujem još jednom acestroke-u i PijanomPatku, i radujem se, ponajprije zbog acestroke-a koji je imao najbolju namjeru da obraduje stripofile iz BiH, da je ova storija sretno okončana.

Inače, izvrstan uradak.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 06/10/2012 : 11:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

quote:

Evo i ja potvrđujem da mi je upravo stigla pošiljka. Mada je to sada nevažno, na pečatu banjalučke pošte stoji datum 04.10.12. Dakle, pošiljka je putovala dva dana. Ako je predata u ponedjeljak, iz nekog razloga je zadržana na pošti čak četiri dana! U svakom slučaju, zahvaljujem još jednom acestroke-u i PijanomPatku, i radujem se, ponajprije zbog acestroke-a koji je imao najbolju namjeru da obraduje stripofile iz BiH, da je ova storija sretno okončana.

Inače, izvrstan uradak.

al ajd
drago mi je da je stiglo

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 06/10/2012 : 14:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Stiglo je i meni...

Hvala acestrokeu, knjiga je odlično urađena, nisam još stigao sve prelistati, ali tehnički perfektno izdanje...

Hvala i patku, ništa mu ne zamjeram, konačni ishod je isti dobio ja strip prije dva mjeseca ili danas...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/10/2012 : 20:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Šteta za acea, na koliko je dobio ban??
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 10/10/2012 : 20:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Šteta za acea, na koliko je dobio ban??

ovo mi je novost. zašto je baniran?

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page
Page: of 67 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page