Author |
Topic  |
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 01/10/2012 : 19:38:08
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by acestroke
Htjeo bi javno da zamolim odredjene clanove (jedan je u Bosni, drugi u Hrvatskoj) da vise vec podijele ostale primjerke Zagora Almanac in English onim ostalim clanovima kojima su mi obecali da ce ih predat. Momci, zahvalan sam sto ste pristali da mi pomognete u vezi ovog, ali kad ste mi vec obecali da cete ih podijelit, zasto ti primjerci jos uvijek sjede kod vas citav mjesec i po posle dolazka paketa? To stvarno ne mogu da shvatim.
Razumijem da smo svi dosta zauzeti sa poslom, porodicama i zivotom, ali ako ovu obavezu niste mogli da izvedete u prikladno vrijeme, onda niste trebali da uzimate tu odgovornost na sebe; mogo sam ih jednostavno nekom drugom poslat, i svako bi sada imao svoj primjerak, kao sto sam ljudima obecao. Ako imate ikakvog postovanja prema meni, molim vas da vise rijesite ovo do kraja ovog mjeseca.
Unaprijed hvala.
Ovo se, reci cu jasno i glasno, odnosi na mene. Ne volim kad me neko proziva, ali acestroke i ovi sto me cekaju imaju svako pravo da se ljute na mene, kao sto sam i ja ljut na sebe. Necu da se pravdam, ali imao sam jako zajebana dva meseca, jos uvek ne znam na koju stranu da se okrenem, i sta god uradim pogresno je. Najgore mi je sto sam nekome dao obecanje koje zbog sile prilika nisam mogao da ispunim kako Bog zapoveda.
Bice uradjeno.
Izvini, ace
Izvinite, dragi bosanci
PijaniPatak,
Pošto nećeš da mi odgovoriš na privatni mail koji sam ti poslao u vezi acestrokove pošiljke, nema druge nego da sadržaj toga maila stavim ovdje na forum (pošto vidim da ga svakodnevno posjećuješ), s nadom da ćeš se udostojiti da odgovoriš. Kako meni, tako i acestroke-u i ostalima.
Dakle, sadržaj maila je slijedeći:
Hoće li više poštar zakucati na vrata?
Hajde, molim te, šalji to. Ponajprije radi acestroke-a, jer čovjek se istinski potrudio da to priredi i pri tome podijeli sa drugim stripofilima, a onda i radi nas koji to već gotovo dva mjeseca iščekujemo.
On je našao vremena, novca i energije da to prevede, odštampa i pošalje iz USA, a ti iz BL ne možeš naći malo vremena da odeš do pošte.
Ako su eventualno problem troškovi PTT-a, molim te, javi mi (a i drugima kojima trebaš slati) broj računa i banku da ti uplatim.
|
Elvis has just left the building! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 01/10/2012 : 19:56:38
|
Na zalost, cerichus je potpuno u pravu.
Iskreno, smatram da je komicno da uopste moramo da vodimo ove diskusije, pogotovo ako se uzme u obzir da smo trenutno u Oktobru. Prije dvije sedmice mi je covjek ovdje rekao 'bice uradjeno'. Naravno, budala kakav jesam, ja sam predpostavio da to znaci 'u sledecih par dana'. Ni u snu snova nisam mogo zamislit da ce JOS 14 DANA od te izjave proci, i da jos uvijek ni jedan forumas nece imati svoj primjerak.
Sedmog augusta Patak je ovdje izjavio da mu je paket stigao. Danas je prvi Oktobar, i jos uvijek Almanasi sjede kod njega. Znaci u 53 dana ne moze da odvoji 10 ili 15 minuta iz svog dana i da skokne do poste. Patak mora da je naj zauzetiji covjek na zemlji, vise nego i predsjednik amerike; ili je jednostavno nepristojan i bezosjecajan kad je imovina tudjih ljudi u njegovom posjedu. Drugog objasnjenja nema.
Ovo se trebalo zavrsit najkasnije do sredine Augusta, ni dan kasnije. 53 dana posle, jos uvijek smo na prvoj tacki. Sramota. Izvinjavam se onim clanovima kojima sam obecao po primjerak, a koji ga jos uvijek nisu dobili. Na zalost momci, ovo je van mojih ruku.
Patak, moje postovanje si izgubio. Toliko. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 02/10/2012 : 00:41:07
|
@cerichus & acestroke
almanah je poslan jutros, tj. ponedeljak. Poslala ga sestra kako sam je zamolio u subotu vece.
ja sam dosao kuci oko 23h navece, vratio se iz Zavidovica, Teslica i Doboja, u obilasku firmi sa italijanskim poslodavcima, u svojstvu njihovog BiH predstavnika i prevodioca. Pre toga sam morao bez njih da kontaktiram 42 preduzeca sa kojima bi ti isti italijani mogli uci u posao, pa mi je to bila okupacija poslednja dva meseca, sa ispitima na faxu za vratom i 15-dnevnim putem u francusku sa horom. Ne znam kako je predsedniku Amerike, ali ja sam otprilike lud hodao hebenom Bosnom, ko da sam na drogama.
Zao mi je zbog izgubljenog postovanja. Kada smo se dogovorili preko maila da preuzmem tu malu "odgovornost" nisam ni sanjao da ce ovako da ispadne. Ne dajem obecanja uzalud, drzim do obraza.
Jos jednom, nazalost ovako preko mrtvog slova, milju izvinjenja. Valjda cu jednom dobiti priliku da to iskazem uzivo
Toliko...nemam nista vise za dodati |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 02/10/2012 : 09:03:40
|
Mislim da sam sada ja na redu za prozivanje... Da meni tako radi poštanska služba i ja bih bio ljut! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 02/10/2012 : 15:16:54
|
U vezi DeeCaya, cesto smo se culi preko maila, stalno me je informirao kako stvari stoje, vecina njegovih su vec dobili svoje primjerke, s par ostalih ce da se uskoro nadje i osobno im preda.
Sve u svemu, rasprava o ovome je gotova, ne moramo vise o tome.
Uskoro slike novih Bonelli in English izdanja koja su neki dan stigla iz stampe. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Posted - 02/10/2012 : 17:22:32
|
Kolekcija prva 4 Zagora ne engleskom:

Svaka čast. Trebao bi razmisliti da pokreneš pravu izdavačku djelatnost.Štampaj u uSA, izvozi u EX YU. Ovo izgleda opako. |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Posted - 04/10/2012 : 17:54:51
|
Je li kome od ovih ljudi iz BiH koji očekuju acestroke-ov Almanah, on slučajno stigao? Molim da se javite ovdje kada stigne. Meni još nije. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 05/10/2012 : 12:00:12
|
quote: Originally posted by tinton
Napokon i meni došlo, stvarno odlično urađeno ace
Ne bi to bilo to bez tvoje pomoci, care

Ma, ja uradih dva teksta i to veoma lagane prirode dok si ti sve ono izradio, sviđa mi se odabir ilustracija, Dotti, Laurenti, Bisi, Ferri... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Posted - 05/10/2012 : 14:42:20
|
Danas je petak. Meni još nikakva pošiljka nije stigla. Tako da imam pravo da ozbiljno sumnjam u tvrdnju PijanogPatka da je dugoočekivani Almanah by acestroke poslan u ponedjeljak. Od ponedjeljka do petka došao bi s Papua Gvineje Nove, a ne iz Banja Luke ! Kako je rekao da je dao sestri da pošalje, sada će ispasti kao ni sestra nije imala vremena, tako da ipak nije poslano u ponedjeljak, ali će biti čim prije, i bla bla bla... |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 06/10/2012 : 03:02:46
|
Nemam ni ja vise zivaca za ovu diskusiju. Imam kod sebe potvrdu (PRIJEMNA KNJIGA/LIST) sa imenima sestorice zemljaka kojima sam trebao poslati almanah pecat na dnu je udaren 02.10.2012., placeno 16.80KM tj.8.40 eura,enormna para zbog koje bi svako pametan oklevao slati postu (ironican sam jer sam i ja pri kraju zivaca), i sestri je receno da bi paket trebao do subote da stigne na svaku od destinacija (da, u ponedeljak joj je receno da treba sve stici u subotu).
razumem da ste besni, ali nemojmo vise...potvrdite mi primitak, meni i aceu, preko PM-a, i da zavrsimo s tim
|
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17678 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Posted - 06/10/2012 : 11:24:27
|
delboj upravo javio da mu je paket stigao
Evo i ja potvrđujem da mi je upravo stigla pošiljka. Mada je to sada nevažno, na pečatu banjalučke pošte stoji datum 04.10.12. Dakle, pošiljka je putovala dva dana. Ako je predata u ponedjeljak, iz nekog razloga je zadržana na pošti čak četiri dana! U svakom slučaju, zahvaljujem još jednom acestroke-u i PijanomPatku, i radujem se, ponajprije zbog acestroke-a koji je imao najbolju namjeru da obraduje stripofile iz BiH, da je ova storija sretno okončana.
Inače, izvrstan uradak. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 06/10/2012 : 11:35:24
|
quote: Originally posted by cerichus
delboj upravo javio da mu je paket stigao
Evo i ja potvrđujem da mi je upravo stigla pošiljka. Mada je to sada nevažno, na pečatu banjalučke pošte stoji datum 04.10.12. Dakle, pošiljka je putovala dva dana. Ako je predata u ponedjeljak, iz nekog razloga je zadržana na pošti čak četiri dana! U svakom slučaju, zahvaljujem još jednom acestroke-u i PijanomPatku, i radujem se, ponajprije zbog acestroke-a koji je imao najbolju namjeru da obraduje stripofile iz BiH, da je ova storija sretno okončana.
Inače, izvrstan uradak.

al ajd drago mi je da je stiglo |
|
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|