Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 07/03/2013 : 01:56:38
|
Once again? Izgleda da se bas trudiš oko te devojke Šala mala, lepo je pročitati doživljaj čitaoca van kalupa nostalgije. Zimska Zmija je epizoda koja teško da može nekome da se ne svidi. Moja devojka je otprilike freak za književnost (čita samo veoma jake knjige, nikako bestsellere), nikako za stripove, ali kada je pročitala dva vida Zagora (ovu epizodu i Zagor Priča, Demona ludila i Hiljadu lica straha) dobro se "navukla" i sada mi traži epizode koje su sličnog kvaliteta.
Lepo je kada vidiš da osoba u zrelim godinama (27) koja je totalno van tog stripovskog sveta pokaže tako pozitivno kritičko mišljenje prema onome što ti ponekad misliš da čitaš samo zbog eha jednog lepog detinjstva. Dosta Zagorovih epizoda pored čiste lepote naracije poseduje vanvremenski kvalitet, prilagođen svakome. Stripovi uopšte. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 07/03/2013 01:58:47 |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 07/03/2013 : 02:18:19
|
Ovo nije ona ista of prije par godina koja je komentirala onu Nathan Never epizodu. Citala je malo Dylana, oko 15 epizoda Ken Parkera, Dylan joj je favorit, Zagor je negdje u sredini.
Ipak, lijepo je vidit sta amerikanci misle od Zagoru, bilo to pozitivno ili negativno misljenje. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Posted - 08/03/2013 : 17:49:47
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by tinton
kako to da si naslov promijenio?
Pa na engleskom Mohikanac je "Mohican"
mislio sam na font naslova |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/03/2013 : 17:57:40
|
kako to da si naslov promijenio?
Pa na engleskom Mohikanac je "Mohican"
mislio sam na font naslova
Imam gomilu fontova, ali nemam bas sve moguce, tako kad nadjem nesto pristojno, to upotrijebim. Inace je skoro nemoguce pronaci svaki moguci font koji italijani upotrebljavaju. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 08/03/2013 : 20:47:59
|
Evo pozajmio sam onu svoju HC Zagor knjigu "Desperate March" (Ocajnicko Putovanje/Zimska Zmija) jednoj djevojci, i evo njene reakcije. Mislim da ce neki biti prijatno iznenadjeni:
Zagor is an entertaining, quick read for comic fans that enjoy the fast-paced journey of a “truth-seeker” and “justice-restorer” through an untamed land. It is cliché at times in its representation of Indians and white men and women; however, there is the occasional break from these stereotypes, as with the Indian chief “Winter Snake” whom, at times, embodies characteristics of the white man: arrogant, violent, and hard-headed. Zagor is not a life-changer, as it lacks deep complexity of character, however, what it lacks in profound characterization, it makes up for in entertainment. Its ongoing battles and the changing, rugged landscape keep the eye engaged, and the pages turning."[/i]
-Sarah MJ
Uvijek je zanimljivo vidjeti reakcije "vanjskih" i fora je što joj se priča stara skoro 40 godina stvarno sviđa. To je samo potvrda da Zagor valja.
Bilo bi fora da joj daš i koju noviju moderniju priču. Možda ju i navučeš na Zagora. : ) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 08/03/2013 : 21:04:29
|
I mislio sam da nemaš. Možda ona zna talijanski? : ) Mislio sam zbog tog njenog spominjana klišeja... Klasici su odlični za svakog Zagoroljupca (za vas koji ste odrasli uz te priče je to još jače), ali bojim se da će "vanjski" čitaoci uvijek spominjat klišeje i stereotipe iako u vrijeme izdavanja tih priča to nije bilo tako doživljavano. Zimska zmija će se svidjet svakome, ali da li će ih navuć, to je pitanje. Znam da ti to prevodiš za svoj gušt i za sebe, tako da na kraju krajeva nije ni bitno |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/03/2013 : 21:16:39
|
Ne zna ona italijanski. Sto se tice kliseja, mislim da si u pravu, rani Zagori (pa i ovi noviji) imaju te familiarne elemente, ipak je to strip koji ostavlja najbolji utisak na one koji su navikli na njega kad su bili mladi. Tesko ce se neki 30-godisnjak navuc na Zagora po prvi put. |
Edited by - acestroke on 08/03/2013 21:19:10 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 08/03/2013 : 21:18:20
|
Ne zna ona italijanski. Sto se tice kliseja, mislim da si u pravu, rani Zagori (pa i ovi noviji) imaju te familiarne elemente, ipak je to strip koji ostavlja najbolji utisak na one koji su navikli na njega kad bi bili mladi. Tesko ce se neki 30-godisnjak navuc na Zagora po prvi put.
Ne trebamo biti svi savršeni. : ) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 17:43:42
|
quote: Originally posted by nagor
Ne zna ona italijanski. Sto se tice kliseja, mislim da si u pravu, rani Zagori (pa i ovi noviji) imaju te familiarne elemente, ipak je to strip koji ostavlja najbolji utisak na one koji su navikli na njega kad bi bili mladi. Tesko ce se neki 30-godisnjak navuc na Zagora po prvi put.
Ne trebamo biti svi savršeni. : )
Moja devojka, 27 godina, cisto savrsenstvo (), profesor srpskog i italijanskog jezika i knjizevnosti. Ne zna gledati kroz prste, sve losije od nasih pisaca 19.veka joj ne valja, a prokleti je perfekcionista sto se tice i crteza (valjaju joj jedino Ferri i Andreucci...Ferri zbog emotivne note a Andruecci zbog tehnickog savrsenstva)
E, pa, ne znam od koje sam epizode tacno krenuo da je lozim na stripove ali trojka je sledeca: Mars ocajnika, Zagor prica i Demon Ludila. Mislim da joj je prva bila ili Mars ili Demon...Zagor prica joj je pojasnio Zagijevo ponasanje u Marsu...No, poenta je da se ZESCE NAVUKLA samo sto moram paziti u preporucivanju epizoda. Toninelli ne dolazi u obzir, cak ni Boselli u SF varijantama.
Price koje su joj bas legle su Nolittine, Caponeove i Sclavijeve...Boselli iz severnoamericke odiseje joj je fantastican.
A Hellingen joj valja jedino u Demonu Ludila
Touche
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 31/03/2013 : 17:53:25
|
bravo, nisam znao da ti je u planu
Nisam ni ja, dok ga nisam procitao. Toliko mi se svidio da nisam mogao da odolim.
A tko bi odolio ovom sjajnom stripu Sjajna ideja, ace! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 31/03/2013 : 19:25:20
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Moja devojka, 27 godina, cisto savrsenstvo (), profesor srpskog i italijanskog jezika i knjizevnosti. Ne zna gledati kroz prste, sve losije od nasih pisaca 19.veka joj ne valja, a prokleti je perfekcionista sto se tice i crteza (valjaju joj jedino Ferri i Andreucci...Ferri zbog emotivne note a Andruecci zbog tehnickog savrsenstva)
E, pa, ne znam od koje sam epizode tacno krenuo da je lozim na stripove ali trojka je sledeca: Mars ocajnika, Zagor prica i Demon Ludila. Mislim da joj je prva bila ili Mars ili Demon...Zagor prica joj je pojasnio Zagijevo ponasanje u Marsu...No, poenta je da se ZESCE NAVUKLA samo sto moram paziti u preporucivanju epizoda. Toninelli ne dolazi u obzir, cak ni Boselli u SF varijantama.
Price koje su joj bas legle su Nolittine, Caponeove i Sclavijeve...Boselli iz severnoamericke odiseje joj je fantastican.
Touche
Savršena! Svak čast! : ) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 31/03/2013 : 20:47:21
|
quote: Originally posted by Zagor12
Znam način na kojemu čak i u Paintu možeš izjednačiti ova dva tona žute boje... Izgledat će ljepše.
Hvala na ponudi druze, ali iskreno, ovi zuti dimovi/oblaci u pozadini mi izgledaju ok, moze se gledat kao prasina koja se digla iza dilizanse.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 31/03/2013 : 20:52:20
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Touche
Pa ja rekoh 'Tesko' ce se neko takav naci. Znaci ta tvoja je jedna od rijetkih. Svaka cast.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 31/03/2013 : 20:53:44
|
quote: Originally posted by velka031
bravo, nisam znao da ti je u planu
Nisam ni ja, dok ga nisam procitao. Toliko mi se svidio da nisam mogao da odolim.
A tko bi odolio ovom sjajnom stripu Sjajna ideja, ace!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Topic |
|