I meni su to rekli iz SNK kad sam im pisao mail. Kazu, koliko oni znaju, DD Ex nije ugasen, ali to ne more puno da znaci. Mozda oni jednostavno i ne znaju tako puno u vezi Ludensa, tako da ko ce znat sta se uopste desava... Evo Februar skoro gotov, a nikakvog Dylana nigdje dva mjeseca. Jel neko ovdje vjeruje da ce odjednom da izbace tri Dylana u martu (dva extra, jednog redovnog)?
Mislim da DD EXTRA seriju ne bi trebalo gasiti iz vise razloga.
1.Ljudi u Hravtskoj nemaju izdanja koja su objavili neki srpski izdavaci i voleli bi da popune te rupe.
2.Ljudi u Srbiji uglavnom traze izdanja SD koja im nisu bila dostupna i popunjavaju rupe DD extra serijom
Ja licno izbacujem Abaton,Horus, Vanini izdanja i menjam ih DD Extra serijom iz estetskih razloga. Vise volim da imam izdanja od jednog nego 5 razlicitih izdavaca.
Mislim da DD EXTRA seriju ne bi trebalo gasiti iz vise razloga.
1.Ljudi u Hravtskoj nemaju izdanja koja su objavili neki srpski izdavaci i voleli bi da popune te rupe.
2.Ljudi u Srbiji uglavnom traze izdanja SD koja im nisu bila dostupna i popunjavaju rupe DD extra serijom
Ja licno izbacujem Abaton,Horus, Vanini izdanja i menjam ih DD Extra serijom iz estetskih razloga. Vise volim da imam izdanja od jednog nego 5 razlicitih izdavaca.
jedan prijatelj mi je maloprije napiso ovu poruku (vjerujem da govori istinu):
"evo bas sam pitao zlatka vlasnika striparnice babilon dali on zna ista o gasenju neki izdanja a on mi kaze da mu je bernard licno rekao prije tri mjeseca da planira ugasiti pilota i martija jer je ekonomski neisplativo.medutim nezna sto posto dali ce ugasiti ili stopirati privremeno.za dd mi nije rekao nista"
Originally posted by acestroke ...Jel neko ovdje vjeruje da ce odjednom da izbace tri Dylana u martu (dva extra, jednog redovnog)?
Ma moguce i da bude dva extra i dva a ne jedan redovni... Pazi razmisljam nesto: a sta ako ludens namerno malo produzava vreme posto je i redovni na dva meseca, ali epizoda koja ide posle "cetiri elemeta" je dvodelna, pa bi mozda onda izbacili obe? Da to su ove epizode:
Medda/Freghieri
I to recimo dodje kao neko iznenadjenje (dvodelna odjednom) i posle u maju racunamo na dvestoticu?!
Ma samo se nadam da je neki mali zastoj i da nece da prekinu....inace moram da angazujem prevodioca i napravim nadri-ediciju od nekih 12-estak brojeva italijansko-srpske radinosti - "DocA Dodz* Comics"
Ja eto nisam znao da Brindizi dolazi u maju na Mafest. Da! Pa to je to! jEEEEEEs!!! Je l' bi neko 'teo da mi kupi jednu 200-otku sa njegovom posvetom...platim strip i zovem cisternu piva! :D
da, ali ako se DD EX ekonomski isplati, nejasno je da nije izišao, čak ni s kašnjenjem... ako naštimava br.200, može izdati 2 kom extra uzastopno u 2 mjeseca... bilo bi dobro da barem promijenimo Horus, Abaton, Vanini i sl. "šarena" para-izdanja... __________________________________________________________________________________________________________________________________________ 42 godine Alan Forda u HR NAJHITNIJE PROMIJENITI PRODAVAČICU
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Ma neki zastoj jest ali da će oni sad sve sa nadoknadom izbaciti...sumnjam. Budimo sretni da opet sve redom izlazi normalno... I SD je neko vrijeme imala zastoje pa su opet dalje normalno nastavljali... Ali od Ludensa bi bio red da nama čitateljima bar malo dadu neke stvari do znanja a ne ovako nagađanja tipa "tko želi biti milijunaš"!!!
Samo polako. Normalno je da dodje do nekakvog usporenja, uzevsi u obzir da su prosle dve godine prosle u znaku hiperprodukcije. Stvari dolaze na mesto "nekako s proljeca", sto bi rekla Crvena Jabuka. :D
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
jedan prijatelj mi je maloprije napiso ovu poruku (vjerujem da govori istinu):
"evo bas sam pitao zlatka vlasnika striparnice babilon dali on zna ista o gasenju neki izdanja a on mi kaze da mu je bernard licno rekao prije tri mjeseca da planira ugasiti pilota i martija jer je ekonomski neisplativo.medutim nezna sto posto dali ce ugasiti ili stopirati privremeno.za dd mi nije rekao nista"
već su se zadnjih nekoliko godina mučili s njima dvojicom, rijetko su izlazili (za Mister NOa znam, martija ne čitam JOŠ), tako da me to ne iznenađuje. jedino me strah za Texa, ali bilo bi šteta da ode i Dylan
Sto se tice Zagora Extra, u pravu je Sonic. Od septembra niti jedan broj nije izasao u roku od 24 dana, vec je fakticki presao na mjesecni ritam izlazenja. Naravno, to nije zastrasujuci poremecaj, kao kod Dylana, ali je tacno da Zagor extra ne izlazi kao nekad u periodu 2005-2008. Svake godine opada broj ukupno izaslih Zagora extra.
@duck: a ti haman zaboravljas da smo u Augustu i Septembru dobili gomilu Zagor Extra i redovnih od Ludensa, cini me se 6 ili 7 sve ukupno u roku od dva mjeseca? Sa tim brzim ljetnim tempom, naravno da ce malo da uspori u jesen i zimu. Cim ljeto stigne, ubrzace se ritam izlazenja, ne brini. Sto se mene tice, dokle god dobijemo makar 12 Extra i 12 redovnih Zagora od Ludensa u roku godine dana, to je ipak ok, nema se tu sta zalit. Rijec je ovdje o Dylanu, koji skoro 2 mjeseca nije izaso u Hrvatskoj uopste ;)
Ne zaboravljam avgust i septembar. I sa tim stripovima prosle godine je izaslo ukupno 13 Extri. U periodu 2005-2008 godisnje je izlazilo uvijek po 15 extri. U toku 2009 izaslo je 14, a prosle godine 13. U tom smislu je tacna Sonicova tvrdnja da je Zagor extra usporio u odnosu na period 2005-2008. Sonic nije osporio katastrofu sa Dylanom, nego je samo konstatovao da i Zagor ne izlazi kao nekad. I bio je u pravu. btw i meni je u redu dok ih je bar po dvanaest godisnje, a istinski se nadam da je ovo sa Dylanom samo kratkorocni poremecaj,a ne potpuno gasenje.