Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 03/03/2018 : 22:25:37
|
quote: Originally posted by solar
Da, Sedioli i Verni kasne zbog ovog retro projekta sa striscia formatom.
Baš i nije neki razlog. Nego... tamo piše da se Banetova priča "prostire" do februara, a i bila je najavljena kao dvodelna. Ako ubaksuziraš da ipak bude trodelna - tim bolje. Imaš piće od mene, čim te vidim na nekoj svadbi. |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 03/03/2018 : 23:37:46
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Vjerovatno netko kasni s crtanjem pa su ubacili Mangiantinija, to je uobičajena praksa.
Jedino što mogu da zaključim je - da Manđantini ima pregršt uradjenih radova, koji se uvek mogu ubaciti kad zatreba.
Tome je nekoć služio Chiarolla koji je mogao naškrabati nevjerojatno mnogo stranica u kratkom roku da se ubaci kad netko ne stigne svoje napraviti na vrijeme. Sad je prestar pa je Mangiantini preuzeo tu ulogu. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 03/03/2018 : 23:46:53
|
quote: Originally posted by Pavel
Vidiš, premda nisam ljubitelj načina na koji Buratinni vodi serijal, ne mislim da je ovaj izlet u striscia format nešto loše. Striscia format zbog svojim oblikom uvjetuje drugačije kadroviranje i naraciju, a samim time otvara se mogućnost drugačijem grafičkom i narativnom oblikovanju.
U principu nemam ni ja ništa protiv, ali gledano u globalu, od svih mogućih ideja i resursa koji Burattiniju stoje na raspolaganju ovo je njegov najveći "inovatorski" doseg!?
Zato mi je jadno. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/03/2018 : 08:47:57
|
quote: Originally posted by Pavel
Tome je nekoć služio Chiarolla koji je mogao naškrabati nevjerojatno mnogo stranica u kratkom roku da se ubaci kad netko ne stigne svoje napraviti na vrijeme. Sad je prestar pa je Mangiantini preuzeo tu ulogu.
Pa prije bih rekao da Sedioli i Venturi uskaču u takvim slučajevima, mada smo sada imali obrnut slučaj. Problem kod loših ili prosječnih crtača je ako imamo prekodozu njihovih radova. Nekada je to bio slučaj sam Chiarollom i Laurentijem, danas je to Sedioli. Ako manje crtaju, onda nisu ni problem, kao što je recimo slučaj kod Laurentija. Nije ga bilo jedno vrijeme i sada je svima drago što se vraća sa Blondie. Slično je i sa Mangijem, nisam njegov ljubitelj, ali ako nacrta tu i tamo poneku epizodu, nije problem. Venturi mi je čak i najdraži od svih tih brzopletih crtača.
Jedini koji mi je trenutno trn u oku je Sedioli. Baš ga ne mogu nikako da svarim. Iskreno se nadam da više nikada nećemo Cassarove vidjeti u Zagorovom stripu, iako je nekoliko epizoda u najavi.
Ma u suštini da je smaći sa serijala Cassarove, Di Vittove i Sediolija, imali bi solidnu crtačku ekipu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22330 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 04/03/2018 : 08:52:24
|
U principu nemam ni ja ništa protiv, ali gledano u globalu, od svih mogućih ideja i resursa koji Burattiniju stoje na raspolaganju ovo je njegov najveći "inovatorski" doseg!?
Zato mi je jadno.
Baš tako. Da je to samo jedna od ideja, pa hajde, nije frka. Problem je što je to izgleda vrhunac Buretove kreativnosti. Svakodnevno smo imali na forumu ideje koje su zaista bile dobre, tek tako od običnih forumaša, a onda glavni urednik nije u stanju ništa inovativno da smisli što bi zaista oduševilo širu masu. Jadno, baš. |
|
|
Korg
Senior Member
Ireland
1040 Posts
Member since 23/02/2015 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 04/03/2018 : 14:59:00
|
quote: Originally posted by King Warrior
Iskreno se nadam da više nikada nećemo Cassarove vidjeti u Zagorovom stripu, iako je nekoliko epizoda u najavi.
Ne nekoliko - nego čak 5 komada.
Kasarovi, Kjarola i Gramačoni imaju zajedno 10 priča u najavi. To će kad tad doći na dnevni red... |
|
|
Duke Zill
Senior Member
Croatia
1077 Posts
Member since 23/05/2015 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 04/03/2018 : 17:25:10
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
quote: Originally posted by King Warrior
Iskreno se nadam da više nikada nećemo Cassarove vidjeti u Zagorovom stripu, iako je nekoliko epizoda u najavi.
Ne nekoliko - nego čak 5 komada.
Kasarovi, Kjarola i Gramačoni imaju zajedno 10 priča u najavi. To će kad tad doći na dnevni red...
Duboki uzdah iz zagorovskog srca, ovo je prava katastrofa Kada staviš u omjer koliko "normalnih" crtača crta Zagora, ishlapjelih škrabala i antitatalenata je strašno puno. Na Texu uhljebili Disa, a ovdje cijelu četu crtača na čiji spomen mi otpadne 5 dlaka s glave (od onih preostalih ) |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 04/03/2018 : 18:18:34
|
Lako bi bilo za te stare crtače (tipa Cassaro, Chiarolla, Di Vitto itd.) kad bi ih malo po malo naslijedili mladi kvalitetni kadrovi, ali Burattini nam je doveo Sediolija, Mangiantinija, Gramaccionija i slične talente. Ovi stari će kad tad silom prirode prestati crtati ali zahvaljujući "zna se kome" nikad se nećemo riješiti antitalenata i uhljeba. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Raging Dragon Lord of Icewind Island in the North
Starting Member
20 Posts
Member since 28/02/2018 |
Posted - 04/03/2018 : 21:11:43
|
Lako bi bilo za te stare crtače (tipa Cassaro, Chiarolla, Di Vitto itd.) kad bi ih malo po malo naslijedili mladi kvalitetni kadrovi, ali Burattini nam je doveo Sediolija, Mangiantinija, Gramaccionija i slične talente. Ovi stari će kad tad silom prirode prestati crtati ali zahvaljujući "zna se kome" nikad se nećemo riješiti antitalenata i uhljeba.
Vidim da dosta konstatuješ i pratiš pojedine crtače, pa me interesuje, je l' ti znaš da crtaš? Jesi li kad crtao nešto pod nekim rokom i slično? |
Heavy metal or no metal at all whimps and posers leave the hall! |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 04/03/2018 : 21:21:32
|
quote: Originally posted by Raging Dragon Lord of Icewind Island in the North
Lako bi bilo za te stare crtače (tipa Cassaro, Chiarolla, Di Vitto itd.) kad bi ih malo po malo naslijedili mladi kvalitetni kadrovi, ali Burattini nam je doveo Sediolija, Mangiantinija, Gramaccionija i slične talente. Ovi stari će kad tad silom prirode prestati crtati ali zahvaljujući "zna se kome" nikad se nećemo riješiti antitalenata i uhljeba.
Vidim da dosta konstatuješ i pratiš pojedine crtače, pa me interesuje, je l' ti znaš da crtaš? Jesi li kad crtao nešto pod nekim rokom i slično?
Vidim da u ovom postu želiš konstatirati da pojedinac ima pravo kritizirati crtače jedino ako taj zna crtati i raditi pod rokovima? |
|
|
Starting Member
20 Posts
Posted - 04/03/2018 : 21:43:50
|
Vidim da u ovom postu želiš konstatirati da pojedinac ima pravo kritizirati crtače jedino ako taj zna crtati i raditi pod rokovima?
Možeš li kritikovati čoveka koji vozi kola, da nema pojma da vozi, a pritom ti ne znaš ni da startuješ auto?
Trebalo bi da imate malo više poštovanja za ljude, čijom zaslugom Zagor još uvek izlazi. Kakvi god da su, svidjali se vama ili ne, serijal izlazi zahvaljujući njihovom radu.
I iskreno, svakom ko zna da nešto nacrta ja se divim, to je dar, ali i zahtevan posao. Kad znam da neki ljudi i po 12-16 sati dnevno rade na tim tablama, pa ako ne valja, rade ponovo, i istrajavaju u svemu tome i pod raznim pritiscima, to je za rispekt.
Da je ovde i 10% vas koje je osetilo i delić tog posla na svojoj, mogao bih da razumem kritike i negodovanje, ali nije. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9434 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/03/2018 : 22:01:00
|
Krivo, svaki javni rad je podložan kritici. U šuštini nisu to volonteri da bi im trebali biti zahvalni, već se radi o profesionalcima koji su za taj posao plaćeni te se s pravom očekuje da posao naprave kako spada. To što većina kritika je čisto osobne naravi kojima su argumenti subjektivan dojam više govori o kritičarima.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 04/03/2018 : 22:04:05
|
quote: Možeš li kritikovati čoveka koji vozi kola, da nema pojma da vozi, a pritom ti ne znaš ni da startuješ auto?
Naravno da mogu.
Ok, ajmo ići tvojom logikom... recimo da ja ne znam upaliti auto i jednog dana šetam gradom i ispred mene vidim čovjeka koji vozi auto ali očito ima problema sa osnovim stvarima i svojom vožnjom konstantno ugrožava ljude oko sebe! Imam li ja sada pravo tog čovjeka kritizirati? quote: Trebalo bi da imate malo više poštovanja za ljude, čijom zaslugom Zagor još uvek izlazi. Kakvi god da su, svidjali se vama ili ne, serijal izlazi zahvaljujući njihovom radu.
Serijal još uvijek izlazi zahvaljujući čitateljima koji usprkos lošem i neprofesionalom odnosu jednog dijela crtača (tipa Sedioli, Casarro itd.) svejedno kupuju strip. Također, imam ja poštovanja za ljude, ali nemam poštovanja za fušerske radove koje prečesto produciraju. quote: I iskreno, svakom ko zna da nešto nacrta ja se divim, to je dar, ali i zahtevan posao. Kad znam da neki ljudi i po 12-16 sati dnevno rade na tim tablama, pa ako ne valja, rade ponovo, i istrajavaju u svemu tome i pod raznim pritiscima, to je za rispekt.
To i ja respektiram, pogotovo ove koji rade ponovo i stalno se žele usavršavati i ciljati prema višem i boljem, samo što nažalost takvih u Zagor staffu nema previše. quote: Da je ovde i 10% vas koje je osetilo i delić tog posla na svojoj, mogao bih da razumem kritike i negodovanje, ali nije.
Ti pričaš kao da poznaješ svakog forumaša i njegova života iskustva. |
Edited by - solar on 04/03/2018 22:08:03 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/03/2018 : 22:04:59
|
quote: Originally posted by Raging Dragon Lord of Icewind Island in the North
Vidim da u ovom postu želiš konstatirati da pojedinac ima pravo kritizirati crtače jedino ako taj zna crtati i raditi pod rokovima?
Možeš li kritikovati čoveka koji vozi kola, da nema pojma da vozi, a pritom ti ne znaš ni da startuješ auto?
Da, može!!! Ako ovaj ne zna voziti, to što i kritičar ne zna NEMA NI NAJMANJE VEZE. Ako ti ovo temeljno načelo demokracije nije jasno, onda ti nema pomoci. Treba biti slijep, glup i mrtav da bi se stalo na stranu "crtaca" zaposlenih preko veze tipa Gramaccioni, Sedioli i slični. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 05/03/2018 : 00:36:32
|
Stiven Hoking je vezan za stolicu, pa ga to ne sprecava da poznaje svemir bolje od svakog astronauta.
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 05/03/2018 : 21:58:39
|
Ma, sta zna Hoking, veze nema. Mlati praznu slamu u dokolici. Eto,kritikujem genija.Imam tri razreda škole i bavum se traktorizmom Živjela demokracija
|
|
|
Starting Member
20 Posts
Posted - 05/03/2018 : 23:50:00
|
quote: Originally posted by Curunir
Treba biti slijep, glup i mrtav da bi se stalo na stranu "crtaca" zaposlenih preko veze tipa Gramaccioni, Sedioli i slični.
Pa masa ljudi koji crtaju u Boneliju su preko veze upali, neko nečiji prijatelj, neki se upoznali u bioskopu, neko bio nečiji učenik, neko reko nekom ''ovaj mali je dobar''... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Posted - 06/03/2018 : 09:00:08
|
A mi se imamo pravo ljutiti što su ti i takvi uglavnom zaposleni na Zagoru, jer je to dopustio glavni urednik. Zato više cijenim Bosellija od Bureta, kod njega to ne može. Jedno je zaposliti Disa, apsolutnu legendu koja je daleko ispod svog nivoa, ali legendu, a jedno je zaposliti Gramaccionija, "mladu nadu" koju očito nitko osim Bureta, nitko normalan, ne bi uzeo u ekipu. |
|
|
Starting Member
20 Posts
Posted - 06/03/2018 : 09:25:01
|
quote: Originally posted by velka031
A mi se imamo pravo ljutiti što su ti i takvi uglavnom zaposleni na Zagoru, jer je to dopustio glavni urednik. Zato više cijenim Bosellija od Bureta, kod njega to ne može. Jedno je zaposliti Disa, apsolutnu legendu koja je daleko ispod svog nivoa, ali legendu, a jedno je zaposliti Gramaccionija, "mladu nadu" koju očito nitko osim Bureta, nitko normalan, ne bi uzeo u ekipu.
Ja koliko znam, Gramaccioni je crtao Maxi Dampyra (Boselli bio na godišnjem?), od devedesetih pa do kraja - radio na Mister No-u, i sad Zagor. Izgleda da Buratini nije jedini nenormalni u Bonelliju. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 06/03/2018 : 09:49:36
|
Evo moje ekipe kojoj bih voleo videti leđa (redosled pisanja nije automatski koji je gori pošto su mi svi oni isti škart): Sedioli, Manđatini, Gramačoni, Kazarovi, Venturi. To je prva ekipa. Druga: Laurenti, Devito. No ova druga može da ostane oni prvi kofere i tutanj. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
Topic |
|