forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Neobjavljene table - Zagor
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 210

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/04/2021 : 19:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nevjerojatno!
Toliko najava i navedenih avantura lik se zainatio i sve bacio u kos za smece.
Tko zna,mozda hoce Bure ranije u mirovinu jer je vrelo ideja po njegovoj viziji pocelo presusivati,a nitko da mu dobaci ruku solidarnosti i pomognu mu u nevolji.
Taj staff je monopoliziran,odvise patronizma i ne zeli predati palicu nekome dostatnijem i puno vise mastovitijem da realizira neke price koje bi bile da padnes na "rikn"(ledja). Pa da ispratimo Zagora u ovoj deceniji i da ga se sjecamo bar po jos nekoj kultnoj mega prici.
Al' hajd' de, znaj sta je poeta htio reci s time.
I onda se cudimo dugogodisnjem uspjehu Texa na svim poljima i popratnim izdanjima pride.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/04/2021 : 19:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Zasto bi isao u penziju, on ima nepresusan izvor pripovjedanja, na primjer mogao bi prepricati sve price koje je do sada napisao.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 19/04/2021 : 20:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je bio problem sa produkcijom. Godišnjica bi Zagora zatekla u Europi a ovako će se Supermike moći vratiti na vrijeme. Odnosno, to je i optimisticno, možda ne bi ni stigao krenuti. Kad bolje razmislim, to bi i bilo najbolje, da su Europu odgodili za još godinu dana.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 19/04/2021 : 22:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
Valjalo bi ovaj spisak sa pricama u pripremi azurirati...skoro pola njih je u medjuvremenu izaslo...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/04/2021 : 22:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Zasto bi isao u penziju, on ima nepresusan izvor pripovjedanja, na primjer mogao bi prepricati sve price koje je do sada napisao.

Legende pripovjedanja..
Na prvom mjestu..iz hladne Skandinavije Hans Christian Andersen,
Na drugom dva brudera Grimm i na trecem na sveopce odobravanje kriticne publike..Morenoooo Burattiniiii, yee-pee-yeee! Bang!Bang! Runda za sve!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/04/2021 : 06:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nema Bure veze sa uspjehom Tex u Italiji... , nije je imao prije a nema ni sada..
U prosjeku Zagorove nove priče nisu nista losije od Texovih novih..
Tex je u Italiji institucija bio i ostao..
Zagor je uvijek bio u njegovoj sjeni, čak i kad je imao zlatno razdoblje...
Bure je sasvim ok, ja ga gotivim i jedini pravi scenarista na Zagoru poslje Nollite.. Problem je što Zagorova i Texova ciljna publika nije ista..
Dok Texa cita staro i mlado a pretežni dio staro citateljstvo, Zagorova ciljna publika su mladi, recimo tamo od 10 do 20...
E sad, gdje ja vidim problem..
U tome da je 80% nasih citatelja oko ili preko 50 godina starih..
I uz sav trud, mozak 15 godisnjaka i jednog Abrahamovca nije isti..
Ono sto je tinejdzeru normalno, jednom matorom jarcu je objasnjavanje...
Zasto su vam onda priče iz mladosti bestseleti a danas te iste jedva citljive?
Da vam odam tajnu malu.. odrasli ste.
A jos uvijek citate stripove za mlade...
I čudite se, zasto su neozbiljni..
Zagor i Bure su sasvim ok, vi ste čudni.
A ja vam se svaki danom vise čudim..
Ne sto jos uvijek citate stripove, nego sto citate i dalje strip koji ste prerasli..
Cenim sto niste prešli na fibrice i orkice i izdali naseg Zagor-te-neja..ali ne popljujte svaku njegovu avanturu na nevideno..jer je scenarista Bure, spasitelj Zagorov.. ako ga spasio i produzio mu život, jedino on ima pravo da ga i pokopa..
Il se Zagora teskim srcem odstavite ili ga za volite takvog kakav danas je..
Naivan i lako stivo u rezonu Betmena i toliko razvikanog Bluberija recimo..
Svaki noviji Bluberi je more naive i smorna pa u B/F okruzenju i dalje institucija.. jer ga prihvacaju kakav je..
Neko napiše da od Zagora trazite Dostojevskog, možda je u pravu..
I ja popljuvam koju epizodu Zagora jer stvarno smori, ali da je bas sve lose tu se već pitati.. sta jos radite u Darkvudu?
Recimo Korijeni..
Kratak dobar serijal, malo moderniji, scenario drži vodu, kolor dobar, crtez korektan moderniji, kupimo na kioscima..
I opet ne valja.
Vi bi badava, crnobijelo, da Ferri mrtav crta, da je scenarista Spielberg, da je kolor retro valjda iz Moj prijatelj Dzimi Gitara..
Sad ste več poljuvali Novele, 80% da jih pročitati niste..
Ja sam oboje kupio u HC Libellus a kupit cu i u Ludens izvedbi..
Ne jer je tako prokleto dobro, več jer volim Zagora bezgranicno..
I žena mi ima manje manice (recimo brblja dok gledam nogomet) ali uživam u životu sa njim več preko 20 godina,.. ne jer moram ili mi netko preti, več jer je volim takvu kakva je..
AKO NESTO VOLITE NE ZANOVIJETATE STALNO I PRIGOVARAT KO MATORA KAMILA CARSON..
Volite sa svim manama, jedino ako ste vi bez njih..
Onda se izpricavam i izvinjavam, jer nisam znao da ste nadljudi ili vanzemaljci..
Ostavite Bureta da radi ko do sada korektno svoj posao, napišite scenario i pokažite mu kad ga sretnete ili pošljete u Milano, scenario koji če ga izuti i spustiti gace..
Več vidim jednu epizodu Europske odiseje sa scenario King Warrior, crtez Curunir..
A naslov.. Zagor i mlatenje prazne slame u slavonskoj ravnici..
Volite ili ostavite nama koji volimo da uživamo u čitaju naseg Patricka, bez da ste nam ugradili čip u mozak, kako je ovo lose, krs, prepričavanje, debilna, los prevod, jajaste glave, naslovnica pozerske bez dinamike..
Ma ja znam kako se rešit tog problema..
Ko 1000 raje do sada na pustit forum.. Ali neću jer čete prevladati.. a moja duznost i poslanstvo je da branim Bonelli i Zagora do smrti.. njegove ili moje-nema veze..
Ako može anto branit svaku fibra gnjavaza i smor, mogu ja i Zagora sa Burencetom..
Pozdrav zagoromrzci, volim vas i potujem jer navijat i dalje za Barcelonu a mrzite Messija.. izpada malo čudno ali dopustno i korektno..

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 20/04/2021 07:00:43
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/04/2021 : 06:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Nema Bure veze sa uspjehom Tex u Italiji... , nije je imao prije a nema ni sada..
Bure je sasvim ok, ja ga gotivim i jedini pravi scenarista na Zagoru poslje Nollite.. Problem je što Zagorova i Texova ciljna publika nije ista..
Dok Texa cita staro i mlado a pretežni dio staro citateljstvo, Zagorova ciljna publika su mladi, recimo tamo od 10 do 20...
A ja vam še svaki danom vise čudim..

Telleru, nismo mi čudni, već si ti pandur.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/04/2021 : 06:54:56  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Nije to sve, citaj dalje ranoranioce..Dobro jutro.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/04/2021 : 07:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jutro, sluzba nas zove, teller i ja prvi budni.
Zagi je strip od 7 do 77, mada kada vidim epizode poput Zombiji u Darkwoodu....uh, tu treba etiketa „samo za odrasle“.
Go to Top of Page

nenno
Advanced Member

Croatia
3070 Posts

Member since 15/08/2003

Posted - 20/04/2021 : 10:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nenno a Private Message  Reply with Quote
Na neki način sa Tellerom se u potpunosti slažem mada je i meni trebalo neko vrijeme da shvatim da u biti Bonellija više ne volim čitati (izuzetak su tu i tamo Julija ili Ken jer mi na neki način pašu) jer je jednostavno vrijeme napravilo svoje. Vrijeme je napravilo svoje Bonelli mi je postao nezanimljiv, dosadan i na neki način plitak. Naravno, takav dojam ja imam o njemu, sigurno neću nikome sugerirati da je to loš strip i da ga ne treba čitati, jednostavno - nije više za mene. Zato sam i u jednom postu ranije napisao da sam na stripu ostao zahvaljujući Fibri jer sam tu pronašao štivo za sebe. Nažalost, ili na sreću, sad na mene puno bolji dojam ostavlja Svagdašnja borba nego Zimska zmija. Ali zahvaljujući Zimskoj zmiji zavolio sam strip i Zagoru hvala na tome.

„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“
"...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 20/04/2021 : 12:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Najjači argument kontra Bure da njegovi fanovi uopće nemaju neki argument u njegovu korist, naprosto je to tako po njima.

Ali ideja da cijela odiseja bude s vremenom prepričana je buratinizam na svom vrhuncu.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 20/04/2021 : 13:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Najjači argument kontra Bure da njegovi fanovi uopće nemaju neki argument u njegovu korist, naprosto je to tako po njima.

spiranje mozga i degradacija scenarija su ucinili svoje. nema tu vise ko sta da pita
Go to Top of Page

goodpaso
New Member

Serbia
179 Posts

Member since 03/05/2020

Posted - 05/06/2021 : 22:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send goodpaso a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Bolje da ne prolazi, mogao bi ostati i bez gaća.

hahaha
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 03/02/2022 : 15:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Ko li će ažurirati ovaj spisak i ubaciti nove neobjavljene table?

Go to Top of Page

alenko
Starting Member

22 Posts

Member since 16/01/2011

Posted - 05/10/2022 : 17:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alenko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by teller

A ja vam še svaki danom vise čudim..

APSOLUTNO TAČNO 100%

Telleru, nismo mi čudni, već si ti pandur.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/07/2023 : 00:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo da malo vratim na prvu stranu podforuma ovaj legendarni topik koji je nazalost napusten i zaboravljen nakon Solarovog odlaska s foruma.

Ko ne zna, Alessandro Piccineli trenutno radi na dvije priče koje će biti objavljene krajem 2023.: u studenom "ZAGOR #700" i u prosincu specijalni TEX WILLER s nastavkom "BANDERA!" drugi susret Zagora i Teksa, a četvrta Bosselijeva priča o ratu rendžera i indijanaca u Teksassu, sagu koju je započeo pre 30ak godina u Izgubljenom rudniku i nastavku Krvna braća.

Par tabli iz #700

Table iz predstojećeg povratka Supermajka (Burattini/Verni), navodno najduža priča u serijalu, za tablu više od Sclavijevog Demona ludila.

Table iz aktuelne priče na italijanskim kioscima Kapetan Nemo, crtač Raffaele Della Monica

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2317 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 25/07/2023 : 09:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Auh kako crta ovaj Della Monica, fantastican crtez! Piccineli isto odlican, steta sto ce bojati broj 700, pa mu nece toliko do izrazaja doci crtez.

Sta je to kod novog Supermikea, Burattini nam daje alternativni kraj "Sedme runde", ono u stilu sto bi bilo da je Supermike pobijedio? Skeptican sam glede te price, narocito zbog duzine.

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 28/07/2023 : 17:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Lepo što se neko setio da obnovi ovu temu.
Inače, treća tabla (zadnja) je iz Venturijeve o gusarima.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 28/07/2023 : 17:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Evo i još nekih (ako možeš da ih postaviš...

https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/fabriz32.jpg

https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/35642010.jpg

https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/35541410.jpg

https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/35514311.jpg
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 30/07/2023 : 16:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ovaj treci link gde je ciko mi je super..potseca malo na donatelija..o kom se radi crtacu?
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 30/07/2023 : 19:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

ovaj treci link gde je ciko mi je super..potseca malo na donatelija..o kom se radi crtacu?

Pičineli, jubilarac, broj 700.

EDIT:
Greška, to je novi susret Zagora i Teksa u njegovom specijalu.

https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/35562310.jpg

Edited by - Kontrast 2 on 30/07/2023 23:53:11
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 03/08/2023 : 00:42:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Lola
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/33686210.jpg

Val
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/33285610.jpg
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/33035310.jpg
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 07/08/2023 : 18:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Laurenti, brojevi 701, 702:
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/img_2110.jpg

Luka Korda
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/36608510.jpg
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2307 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 14/08/2023 : 17:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Val:
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/val111.jpg

Bane:
https://i.servimg.com/u/f29/20/04/38/87/36742010.jpg
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/08/2023 : 18:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
V.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000