Ne znam kako netko može ne voljeti Laurentija. Mene je oduševio već pri prvom čitanju ("Aljaska"), imao sam tada 10-11 godina, Danas mi je još uvijek u top tri crtača Zagora ikada (uz Della Monicu i naravno Ferrija). Al dobro, ukusi se razlikuju.
Meni to isto nije jasno. Njegov crtež pršti od akcije jebemmu, odaje dojam stvarnih pokreta! Napet je totalno, za razliku od tamo nekih razvikanih statičnih kopija.
Meni to isto nije jasno. Njegov crtež pršti od akcije jebemmu, odaje dojam stvarnih pokreta! Napet je totalno, za razliku od tamo nekih razvikanih statičnih kopija.
+256.000
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Stvar je u tome da smo mi navikli na jednog Zagora (čitaj Ferrijevog)... Laurentijev Zagor ne liči na sebe... Ali nemojte me odmah uzeti na zub, nije da ja ne volim Laurentija, već sam na puno mjesta napisao kako jako volim njegove akcijske scene, tu je najjači, siguran, slobodnog pokreta, to se vidi... Isto kao što se kod Vernija vidi ta ukočenost, zato što mu je misao vodilja kopirati Ferrija...
Stvar je u tome da smo mi navikli na jednog Zagora (čitaj Ferrijevog)... Laurentijev Zagor ne liči na sebe... Ali nemojte me odmah uzeti na zub, nije da ja ne volim Laurentija, već sam na puno mjesta napisao kako jako volim njegove akcijske scene, tu je najjači, siguran, slobodnog pokreta, to se vidi... Isto kao što se kod Vernija vidi ta ukočenost, zato što mu je misao vodilja kopirati Ferrija...
Ma sve ok. Navika i nostalgija su zajebane stvari (znam po sebi) samo mislim da su neki crtači (pre)cjenjeni iz krivih razloga. Na primjer ne mogu se sjetiti ni jedne scene koju je nacrtao Verni. Jednostavno ne mogu, nije mi se urezalo u mozak jer, eh kak da se izjasnim ... nije unio sebe, nema duše, nema finiš. No dobra je stvar to što sudeći po ovim zadnjim crtežima vidim da se popravlja. Meni osobno zadnjih godina sve više i više paše taj bijesni Laurentijev Zagor. Tko zna zbog čega... ...valjda situacije u svijetu
Meni to crtanje lauretija zagora kao da je poluludi divljak nikako ne paše Jedino od lauretija sto mi se dopalo u perfektnoj epizodi "osveta vudu" - "laguna živih mrtvaca"