Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17041 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/01/2014 : 23:00:36
|
quote: Originally posted by ike666
quote: Originally posted by nagor
Della Monica mi je najjači. Ta priča na antartici mora bit remek djelo. Prisco stvarno odlično kadrira. Oduševio me Vernijev Zagor... stvarno izgleda ko stari Ferrijev.
Ja sam presretan što se pojavio čovjek kao Verni, jer iako bih želio da maestro živi vječno znam da to nažalost nije moguće, ali njegov duh će živjeti u Zagorovim epizodama zahvaljujući VERNIJU
Majstore, bravo |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17041 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/01/2014 : 23:02:48
|
Sto se tice Della Monice, stvarno me ugodno iznenadio, briljantno docarana snjezna atmosfera, sve mi se cini da bi ovo mogao biti njegov najbolji rad dosad! Auuu, sto nas sve ceka, pa to je ludnica, ljudi moji... |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 14/01/2014 : 08:25:33
|
quote: Originally posted by velka031
Sto se tice Della Monice, stvarno me ugodno iznenadio, briljantno docarana snjezna atmosfera, sve mi se cini da bi ovo mogao biti njegov najbolji rad dosad! Auuu, sto nas sve ceka, pa to je ludnica, ljudi moji...
Koliko je Zagor serijal moćniji od ostalih serijala, zaista ima neku snagu, neverovatnu galeriju likova, kultnih mesta, epizoda. Dok se jebeni Teks ponavlja sa nekom glupom pucačinom, dok Dilan Tavori i pokušava glupavim idejama da se promeni, dok se Marti gasi, Zagor istovremeno nikada bolji |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 14/01/2014 : 08:51:45
|
quote: Originally posted by Timber Bil
Sto se tice Della Monice, stvarno me ugodno iznenadio, briljantno docarana snjezna atmosfera, sve mi se cini da bi ovo mogao biti njegov najbolji rad dosad! Auuu, sto nas sve ceka, pa to je ludnica, ljudi moji...
Koliko je Zagor serijal moćniji od ostalih serijala, zaista ima neku snagu, neverovatnu galeriju likova, kultnih mesta, epizoda. Dok se jebeni Teks ponavlja sa nekom glupom pucačinom, dok Dilan Tavori i pokušava glupavim idejama da se promeni, dok se Marti gasi, Zagor istovremeno nikada bolji
Koliko su neki ljudi ograniceni od ostalih ozbiljnjijih stripofila, zaista imaju neku tvrdoglavost, nevjerovatno ne vide dalje od jednog stripa. Dok ostali ljudi daju sansu drugim serijalima, pa i van Bonellija, neki Zagorovci nikad gori.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 14/01/2014 : 09:09:05
|
Nego nešto sam primjetio. Cijeli taj novi Zagorov crtački staff kojem se divimo i koji je ponovno uzdignuo Zagora nakon mračnog doba od prije nekoliko godina sačinjen je od 50-godišnjaka: Venturi, Bisi, Prisco, Nuccio, Verni... svi su oni oko 50 god. Zaključak: treba se puno kaliti po drugoj ligi zapad prije nego dobiješ priliku biti u najboljem stripu ;) |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 14/01/2014 : 10:06:58
|
Vjerovali ili ne, Burattini je upravo krenuo na odmor/pustolovinu u Patagoniju i Ognjenu zemlju, neće ga bit do 31. ovog mjeseca. Možda čovjek tamo i samog Zagora sretne! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 14/01/2014 : 10:33:48
|
quote: Originally posted by solar
Vjerovali ili ne, Burattini je upravo krenuo na odmor/pustolovinu u Patagoniju i Ognjenu zemlju, neće ga bit do 31. ovog mjeseca. Možda čovjek tamo i samog Zagora sretne!
Prvo napiše priče, a tek onda ide posjetiti zemlju. Osjećam da će se zagor ubrzo vratiti tamo natrag jer će Burattini sigurno ponijeti mnogo uspomena otamo. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/01/2014 : 15:07:51
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Timber Bil
Koliko je Zagor serijal moćniji od ostalih serijala, zaista ima neku snagu, neverovatnu galeriju likova, kultnih mesta, epizoda. Dok se jebeni Teks ponavlja sa nekom glupom pucačinom, dok Dilan Tavori i pokušava glupavim idejama da se promeni, dok se Marti gasi, Zagor istovremeno nikada bolji
Koliko su neki ljudi ograniceni od ostalih ozbiljnjijih stripofila, zaista imaju neku tvrdoglavost, nevjerovatno ne vide dalje od jednog stripa. Dok ostali ljudi daju sansu drugim serijalima, pa i van Bonellija, neki Zagorovci nikad gori.
A šta si očekivao od ovog čovjeka. Svaki post mu je najobičnije smeće. Realno. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 14/01/2014 : 18:34:51
|
Verni antitalent? Malo pretjerana tvrdnja. Čovjek je po mojem mišljenju najjači posije Ferrija. Ne zanimaju me tehnikalije. Ovo nije običan strip, ovo je Zagor Duh sa sekirom! |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 14/01/2014 : 22:18:55
|
quote: Originally posted by tinton
Tvrdnja nije pretjerana već apsolutno točna. Tip ne samo da skroz krade tuđi stil već i kompletne likove, kadrove i table i to loše. Jako loše.
Prvi dio je još i za debatu, ali da loše kopira Ferrija? To jednostavno nije istina. |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Member since 10/07/2009 |
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Posted - 14/01/2014 : 22:32:30
|
Nejasno je, zašto nekome smeta kada netko crta kao Ferri? Da li je on nacrtao Zagora? Je. Zašto ne bi svi crtali ko on? Pajo Patak i Miki Maus, danas su nacrtani ko prije 50 godina. Štrumpfači isto. Talični, Asteriks i neka druga ekipa također. Pa onda nek Zagor bude Zagor a ne da liči malo na Conana, Ken Parkera ili malo na Karabinu Slima!
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 15/01/2014 : 08:08:45
|
quote: Originally posted by guderian
Nejasno je, zašto nekome smeta kada netko crta kao Ferri? Da li je on nacrtao Zagora? Je. Zašto ne bi svi crtali ko on? Pajo Patak i Miki Maus, danas su nacrtani ko prije 50 godina. Štrumpfači isto. Talični, Asteriks i neka druga ekipa također. Pa onda nek Zagor bude Zagor a ne da liči malo na Conana, Ken Parkera ili malo na Karabinu Slima!
Nastranu to cijenim li Vernija ili ne, Miki Maus, Talični Tom i Pajo Patak su se itekako mijenjali...
Miki:
Talični:
Patak:
|
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 15/01/2014 : 11:28:00
|
Tvrdnja nije pretjerana već apsolutno točna. Tip ne samo da skroz krade tuđi stil već i kompletne likove, kadrove i table i to loše. Jako loše.
Nemaš ti pojma, posle nezamenljivog Ferija koji je simbol serijala, Verni je sigurno najbolji crtač koji je radio na serijalu a i u celoj SBE kompaniji. Lep, jasan, čist crtez...Nedostaje mu još malo kvalitetnijeg senčenja koje bi crtezu dodalo mistiku i to je to. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 15/01/2014 : 12:14:04
|
Verni je odličan crtač i najbolje dočarava atmosferu Zagora. Zagor nije autorski strip od pojedinih crtača. Zna se tko su autori Zagora i normalno je da se atmosfera nastoji što više približiti autorskoj. Ne vidim u čemu je tu problem? Pogledajte po internetu šta 99% fanova Zagora kaže za gigant "Čovjek koji je pobjedio smrt". Ja sam se naježio kad sam ga čitao, jer sam se sjetio Zagora kakvog sam zavolio. |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Posted - 15/01/2014 : 15:54:04
|
quote: Originally posted by Beva
Da, to su promjene koje su napravljene odmah i napravljene su za vrijeme Diznija. Miki Maus je isti već pedeset godina. Uostalom, od prve pojave promjenjen je i Zagor! Izgled simbola na prsima, znojnici i lice. Čikov izgled je također promijenjen. Ali te promjene je napravio Ferri, dok je razvijao lik. Ferriev Zagor je više manje isti 35 godina. I sada tu neki crtači ga crtaju ko konana ili Tarzana. Da ne spominjem neke za koje jednostavno nema usporedbe osim sa, neznam likom iz zadnjeg lista nekog dnevnog časopisa.
Nastranu to cijenim li Vernija ili ne, Miki Maus, Talični Tom i Pajo Patak su se itekako mijenjali...
Miki:
Talični:
Patak:
|
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Posted - 15/01/2014 : 15:56:21
|
quote: Originally posted by Beva
Miki:
Talični:
Patak:
Da, to su promjene koje su napravljene odmah i napravljene su za vrijeme Diznija. Miki Maus je isti već pedeset godina. Uostalom, od prve pojave promjenjen je i Zagor! Izgled simbola na prsima, znojnici i lice. Čikov izgled je također promijenjen. Ali te promjene je napravio Ferri, dok je razvijao lik. Ferriev Zagor je više manje isti 35 godina. I sada tu neki crtači ga crtaju ko konana ili Tarzana. Da ne spominjem neke za koje jednostavno nema usporedbe osim sa, neznam likom iz zadnjeg lista nekog dnevnog časopisa. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 15/01/2014 : 16:32:01
|
hvala ti što dva puta kvotaš kobasice... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6161 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 15/01/2014 : 17:27:05
|
quote: Da, to su promjene koje su napravljene odmah i napravljene su za vrijeme Diznija. Miki Maus je isti već pedeset godina. Uostalom, od prve pojave promjenjen je i Zagor! Izgled simbola na prsima, znojnici i lice. Čikov izgled je također promijenjen. Ali te promjene je napravio Ferri, dok je razvijao lik. Ferriev Zagor je više manje isti 35 godina. I sada tu neki crtači ga crtaju ko konana ili Tarzana. Da ne spominjem neke za koje jednostavno nema usporedbe osim sa, neznam likom iz zadnjeg lista nekog dnevnog časopisa.
Ti si odrastao na Ferrijevom Zagoru pa su ti promjene teško pale (iako ni Donatellijev Zagor nije isti kao Ferrijev)... Ja sam Zagora počeo čitati u SD i naviknut sam na raznovrsnost i više crtača...
Valjda razumiješ da sadašnji Ferrijev crtež neće privući neke nove klince, a ionako u Bonelliju nisu toliko ludi da zapovijede svim crtačima da kopiraju Ferrija... Nostalgičari će za 15-20 godina otići sa scene, ako stripovi žele potrajati duže ciljana skupina moraju biti neke nove generacije...
Koje će se kasnije vjerojatno buniti da je pravi Zagor samo Della Monicin ili Laurentijev :) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 15/01/2014 17:28:04 |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Posted - 15/01/2014 : 18:44:29
|
quote: Originally posted by solar
Predviđam 20 postova čistog spama, sve dok se profa ili tinton ne umore...
Da ti odmah kažem umorio sam se već ovako ponekad dodjem da nabacim koju kritiku, ali ne pada mi napamet se svađati s osobama koje u životu nisu čitali nista osim zagora. Acestroke fala na upoznavanju, ali malo si promašio ikeovu osobnost.f
Lijepo je da si tako načitan, ali samo da repliciram. Dok sam ja stripove gutao, sve, od zlatne serije, lunovog magnus stripa, stripoteke, alan forda i drugo, i stvarao danas kolekciju knjiga od A C. Clarka, Danikena, tehničkih, povijesnih,geografskih, sf i fantasi knjiga, neki još nisu ni jajčeka potegnuli po pijesku. |
|
|
Topic |
|