forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 196

BeaGea
Advanced Member

3495 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 18:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Tako se moze rec i da je curcil ucijenjivao staljina SA grckom i trstom. Da Su osvojili vise Europe vise bi i dobili. Rusi Su izgubili 26 miliona ljudi i najvise doprinjeli zajednickoj pobjedi, Pa je logicno da Su krojili granice interesnih sfera

Meni nije logično da se broje žrtve i po tome djeli područja. Pogotovo kaj si pobedil upravo u ratu za teritorij. A još mi je manje logično da činiš sve one zločine koji su nakon rata počinjeni na područjima pod sovjetskom/komunističkom kontrolom. Još kad shvatiš da su žrtve bili i sami antifašisti nekomunisti sve je to jako žalosno, a ne logično.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 21/11/2024 18:23:14
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5001 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 21/11/2024 : 18:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by RAKOSI4

Tako je Krugeru ,Ukrajinski je jedan od bogatijih jezika.Koliko mi je poznato jedino mi i Ukrajimci imamo iste ili slične nazive za mjesece u godini,šta neki ismijavaju kao tobože Hrvatskom izmišljotinom

Osobno ne držim svijeću ni zapadu ni istoku ali kako objasniti u samom početku rata pokolj tisuću civila u Bući zato šta neko nije ispoštovao neki sporazum(opravdano ili neopravdano)

Davno prije rata već je postojala karta ,,Novorusije,, na teritoriju Ukrajine velikoruskih ideologa i samo se čekao pogodan trenutak,nama poznato.

Najveća žrtva su Ukrajinci koje žalim kao i dobri Rusi koji ne odobravaju ovaj krvavi pir

Slava Ukrajini!

Točnije u Buči je stradalo oko 400 civila. Koliko sam uspio prebrojati sa spomenika žrtvama.

Da mi i oni oni mjesece nazivamo slično, možda još pokoji slavenski narod. Ne znam. No oni malo kasne kod njih je sad listopad, ustvari oni studeni zovu listopad. Siječanj je u isto vrijeme kao i kod nas.
Još neki mjeseci kasne a neki su malo drugačijeg naziva.

Oni su ikavci kao i recimo neki Slavonci ili Dalmatinci i to puno žešći. Most je kod njih mist, sok, sik, rog rih, brod brid itd.

Poprilično sličan jezik, pa mi smo došli izad Karpata

Edited by - RAKOSI4 on 21/11/2024 18:34:38
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4525 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/11/2024 : 18:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
To je bila podjela na temelju ratnih osvajanja, Kao i inace do tada. Ne znam na Koje zlocine mislis. Zlocine Su radili svi saveznici nad porazenim vojskama, osim amera Koji Su regrutirali näciste za Ciu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47152 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/11/2024 : 18:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Da se vratimo malo u nasu prciju
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/brod-jadrolinije-se-zabio-u-obalu/2617524.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3495 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 18:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

To je bila podjela na temelju ratnih osvajanja, Kao i inace do tada. Ne znam na Koje zlocine mislis. Zlocine Su radili svi saveznici nad porazenim vojskama, osim amera Koji Su regrutirali näciste za Ciu

Bil je svjetski rat a ne lokalni, a jedini takav rat je bil onaj prvi. A nakon Prvog svjetskog rata nije bila šraksa podjela ratnog plijena vec bas suprotno, mnogi su narodi dobili države. Praksa koju je trebalo nastaviti i za koju su bili UK i SAD, ali ne i komunisti sa Staljinom. Na veliki nesreću i stradanje dobrog dijela čovječanstva.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3495 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/11/2024 : 18:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako se moze rec i da je curcil ucijenjivao staljina SA grckom i trstom.

Ne može. Winston nije nametal vlast samo je tražil provedbu slobodnih višestraničkih izbora. Ono kaj je obečano narodima Atlantskom poveljom. The Dokumentom koji Staljin nije imal namjeru ispuniti i poštivati. I onda nije Staljin taj vec drugi...daj nemoj :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 196  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000