Author |
Topic |
BeaGea
Advanced Member
3495 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 21/11/2024 : 18:21:40
|
quote: Originally posted by adriano
Tako se moze rec i da je curcil ucijenjivao staljina SA grckom i trstom. Da Su osvojili vise Europe vise bi i dobili. Rusi Su izgubili 26 miliona ljudi i najvise doprinjeli zajednickoj pobjedi, Pa je logicno da Su krojili granice interesnih sfera
Meni nije logično da se broje žrtve i po tome djeli područja. Pogotovo kaj si pobedil upravo u ratu za teritorij. A još mi je manje logično da činiš sve one zločine koji su nakon rata počinjeni na područjima pod sovjetskom/komunističkom kontrolom. Još kad shvatiš da su žrtve bili i sami antifašisti nekomunisti sve je to jako žalosno, a ne logično. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 21/11/2024 18:23:14 |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 21/11/2024 : 18:33:41
|
quote: Originally posted by Kruger
quote: Originally posted by RAKOSI4
Tako je Krugeru ,Ukrajinski je jedan od bogatijih jezika.Koliko mi je poznato jedino mi i Ukrajimci imamo iste ili slične nazive za mjesece u godini,šta neki ismijavaju kao tobože Hrvatskom izmišljotinom
Osobno ne držim svijeću ni zapadu ni istoku ali kako objasniti u samom početku rata pokolj tisuću civila u Bući zato šta neko nije ispoštovao neki sporazum(opravdano ili neopravdano)
Davno prije rata već je postojala karta ,,Novorusije,, na teritoriju Ukrajine velikoruskih ideologa i samo se čekao pogodan trenutak,nama poznato.
Najveća žrtva su Ukrajinci koje žalim kao i dobri Rusi koji ne odobravaju ovaj krvavi pir
Slava Ukrajini!
Točnije u Buči je stradalo oko 400 civila. Koliko sam uspio prebrojati sa spomenika žrtvama.
Da mi i oni oni mjesece nazivamo slično, možda još pokoji slavenski narod. Ne znam. No oni malo kasne kod njih je sad listopad, ustvari oni studeni zovu listopad. Siječanj je u isto vrijeme kao i kod nas. Još neki mjeseci kasne a neki su malo drugačijeg naziva.
Oni su ikavci kao i recimo neki Slavonci ili Dalmatinci i to puno žešći. Most je kod njih mist, sok, sik, rog rih, brod brid itd.
Poprilično sličan jezik, pa mi smo došli izad Karpata |
Edited by - RAKOSI4 on 21/11/2024 18:34:38 |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4525 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 21/11/2024 : 18:35:06
|
To je bila podjela na temelju ratnih osvajanja, Kao i inace do tada. Ne znam na Koje zlocine mislis. Zlocine Su radili svi saveznici nad porazenim vojskama, osim amera Koji Su regrutirali näciste za Ciu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47152 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
BeaGea
Advanced Member
3495 Posts
Posted - 21/11/2024 : 18:45:52
|
To je bila podjela na temelju ratnih osvajanja, Kao i inace do tada. Ne znam na Koje zlocine mislis. Zlocine Su radili svi saveznici nad porazenim vojskama, osim amera Koji Su regrutirali näciste za Ciu
Bil je svjetski rat a ne lokalni, a jedini takav rat je bil onaj prvi. A nakon Prvog svjetskog rata nije bila šraksa podjela ratnog plijena vec bas suprotno, mnogi su narodi dobili države. Praksa koju je trebalo nastaviti i za koju su bili UK i SAD, ali ne i komunisti sa Staljinom. Na veliki nesreću i stradanje dobrog dijela čovječanstva. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3495 Posts
Posted - 21/11/2024 : 18:57:22
|
Tako se moze rec i da je curcil ucijenjivao staljina SA grckom i trstom.
Ne može. Winston nije nametal vlast samo je tražil provedbu slobodnih višestraničkih izbora. Ono kaj je obečano narodima Atlantskom poveljom. The Dokumentom koji Staljin nije imal namjeru ispuniti i poštivati. I onda nije Staljin taj vec drugi...daj nemoj :) |
|
|
Topic |
|