Author |
Topic |
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/01/2023 : 16:33:18
|
quote: Originally posted by Poli
Ako prezivi taj prvi mjesec. :D I pardon, zapravo su napisali da dobije dobrih 3.000 mjesecno.
Mislim, budaletine u redovnoj vojsci su davale nabornicima da furaju T-80,a da prije toga nikada u zivotu nisu vozili nista nalik gusjenicnim vozilima, i umjesto da budu u pozadini kako im je obecano oni baceni na front (naravno da su ispali iz stroja vec prvih 5 min da tako kazem). I sumnjam da su ovi placenici nesto puno bolji u startu... ono, 2 tjedna treninga i front? Ma da, recept za uspijeh! :D Jedino obitelj ako stvarno dobije tih 66k... do sada u Rusiji davali novu bijelu Ladu, sad im ovih ponestalo (ipak previse "gruza 200") pa mozda dobiju vesilicu, po mogucnosti ukradenu u Ukrajini jer to je ionako sve sto zna slavna ruska vojska.
Pitaj Boga koliko su placenici do sada bili placeni, ali sigurno nisu uzimali onih bez iskustva, ili ih barem nisu placali kako treba ako se vec neki kreljo javio.
Neznan koliko košta jedna budala misečno u ratu, ali prijatelj mi je par godina radija na dredgerima koji rade umjetne pješčane otoke za šeike, u vodama koje vrve piratima, i u tin posadama su plaćenici praktički standardni dio posade. Bez lika sa snajperon na komandnom mostu se ne isplovljava iz matične luke. Svi plaćenici s kojima je bija na brodu su bili ex SSSR ekipa, minjali su se svaka 3 tjedna, i za ta 3 thedna su imali puno puno više od 3000. 3000 košta topovsko meso. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 13/01/2023 16:35:11 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/01/2023 : 16:46:21
|
Pa da, 3k mi sigurno ne mirise na sumu za koji bi jedan profi isao u UA, ili bilo gdje da je toliko gusto. Prije 30k (sala), mada mislim da bi za 30k bila u igri neka druga operacija, sa manjim brojem ljudi. :D
Ne znam ni koliko su bili placeni u "Legiji stranaca".
No, i za samo "topovsko meso" je suma od +3k dosta velika, pogotovo jer ih ionako hvataju za Đ na ulicama (one koji nisu utekli iz zemlje). Znaci, ovi racunaju da mogu dobiti nesto mrvu bolje od "masine za mlevenje". Sad hoce li to i dobiti... Da se ne lazemo, tih budala ima sa obje strane Drine u dovoljnom broju, pitanje samo koliko ce ih otici. Mozda cika Putler sagradi jos nesto u Srbiji pa da se to permutuje...
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 13/01/2023 16:53:14 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47370 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/01/2023 : 17:00:59
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by lwood
3000 kazes? Hm
Ode rođo u vojnike😁
ma oču in je.at mater Al čini mi se da bolje plačaju nego oni drugi. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47370 Posts
Posted - 13/01/2023 : 17:03:36
|
Glavno je da su registrirani domoljubi i da imaju jak duh, ostalo će ih vagnerovci naučiti", stoji u oglasu za regrutaciju plaćenika u Srbiji. Moraju imati od 22 - 50 godina, ne smiju biti državljani Ukrajine, država EU i NATO država, ene smiju biti teški/kritični bolesnici, ovisnici o drogama i osuđivani za seksualne zločin, terorizam ili trgovinu drogom. Ovim budućim borcima obećavaju da će odmah nakon dva tjedna treninga otići boriti se u Ukrajinu, gdje će dobiti 3.000 € mjesečno. Uz odjeću, oružje i opremu svima obećavaju zdravstveno osiguranje i godišnji odmor, a rodbini 66.000 € ako se novopečeni plaćenik ne vrati živ s bojišta.
Po ovom boldanom bar pola foruma se ne može prijavit. |
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 13/01/2023 : 17:08:38
|
quote: Originally posted by Poli
Pa da, 3k mi sigurno ne mirise na sumu za koji bi jedan profi isao u UA, ili bilo gdje da je toliko gusto. Prije 30k (sala), mada mislim da bi za 30k bila u igri neka druga operacija, sa manjim brojem ljudi. :D
Ne znam ni koliko su bili placeni u "Legiji stranaca".
No, i za samo "topovsko meso" je suma od +3k dosta velika, pogotovo jer ih ionako hvataju za Đ na ulicama (one koji nisu utekli iz zemlje). Znaci, ovi racunaju da mogu dobiti nesto mrvu bolje od "masine za mlevenje". Sad hoce li to i dobiti... Da se ne lazemo, tih budala ima sa obje strane Drine u dovoljnom broju, pitanje samo koliko ce ih otici. Mozda cika Putler sagradi jos nesto u Srbiji pa da se to permutuje...
Ovo je bilo prije desetak godina, i mislin da je bilo nekih 15k za 3 tjedna. S tin da ti je to iz njihove perspektive easy money. Realne opasnosti u principu i nema jer se ovi u gumenjacima okrenu čin vide snajperiste sa par milja udaljenosti. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27126 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/01/2023 : 17:21:48
|
quote: Originally posted by lwood Po ovom boldanom bar pola foruma se ne može prijavit.
a druga polovica zbog godina i fizičke nespreme Forum bojna |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27126 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47370 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 10:27:43
|
quote: Originally posted by lwood
Nisu to dica kriva nego roditelji.
Ja bi odgovornost podilija na roditelje, dicu, i virova ili ne, Srbiju. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31440 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 16/01/2023 : 11:26:51
|
Ja se uvijek sjetim devedesetih kad sam počeo ići na utakmice, gostovanje u Splitu, već kod Solina doček buseva iz Zagreba, i staro i mlado sa srednjim prstom u zraku, a najupečatljivija scena koja će mi uvijek ostati u pamćenju: otac i sin koji je imao uvrh glave 10 godina sa ponosnim srednjim prstima. Što onda očekivati danas? Ja sam brzo prestao ići na utakmice, ali većina ih nije, a atmosfera je nezdrava svakako! Dakle, definitivno u ovom slučaju roditeljski odgoj, a danas kad mediji, društvo i sve truje djecu, a podneblje je takvo kakvo je, teško je očekivati normalu! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 11:48:01
|
Jesi vidija kad izbliza engleske navijače? Da jesi, ovi iz Solina bi ti izgledali ka svečani doček.
Inače, uspoređivat atmosferu devedesetih i danas baš i nema nekog smisla. Devedesetih je bilo normalno popit batine u Zagrebu zbog krivog naglaska. Bolje je prolazila ekavica nego ikavica. Skins kultura je cvitala. |
Edited by - NESVRSTANI on 16/01/2023 11:50:26 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31440 Posts
Posted - 16/01/2023 : 12:07:00
|
Engleze sam vidio jedino na Euru 2004. Usporedba je bila jer sam htio naglasiti kako je sada taj klinac narastao i što očekivati od njega kad je rano krenuo krivim putom? Mislim da je Tudor dobio batina devedestih u Zagrebu, danas je jedino razlika što više u Zagrebu Dinamo nema toliko navijača, jer ih je Mamić otjerao od Dinama, inače bi bila situacija kao devedesetih.
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Jesi vidija kad izbliza engleske navijače? Da jesi, ovi iz Solina bi ti izgledali ka svečani doček.
Inače, uspoređivat atmosferu devedesetih i danas baš i nema nekog smisla. Devedesetih je bilo normalno popit batine u Zagrebu zbog krivog naglaska. Bolje je prolazila ekavica nego ikavica. Skins kultura je cvitala.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 12:20:14
|
quote: Originally posted by tex2
Engleze sam vidio jedino na Euru 2004. Usporedba je bila jer sam htio naglasiti kako je sada taj klinac narastao i što očekivati od njega kad je rano krenuo krivim putom? Mislim da je Tudor dobio batina devedestih u Zagrebu, danas je jedino razlika što više u Zagrebu Dinamo nema toliko navijača, jer ih je Mamić otjerao od Dinama, inače bi bila situacija kao devedesetih.
Inače, uspoređivat atmosferu devedesetih i danas baš i nema nekog smisla. Devedesetih je bilo normalno popit batine u Zagrebu zbog krivog naglaska. Bolje je prolazila ekavica nego ikavica. Skins kultura je cvitala.
Pa slažen se s tobon. Naravno da je odgoj glavni krivac, ali i bez da su krivo odgojena, dica znaju vikat svašta jer su povodljiva.
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 16/01/2023 : 13:08:05
|
U Zagrebu sam živio i studirao od '95.-'01. Vatreno, ali i zajebano razdoblje. Ne znaš što je bilo biti gore, Hercegovac s "bijelim čarapama" ili tovar sa svojom ikavicom. Poratno razdoblje, pretvorbe, frustracije Boysa s klubom i predsjednikom... Popio sam 2-3 degeneka, ali niti blizu kao neki moji prijatelji. Jedan je dugo bio u bolnici. A sve zbog naglaska, mržnje svega što je južnije, skinsi po noći na svakom koraku. Ako nisi bio u čoporu najebao si. Istina, bilo je i puno ugodnijih iskustava s purgerima, pogotovo purgerkama. :) Zato kažem, vatreno razdoblje. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 17:56:37
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
U Zagrebu sam živio i studirao od '95.-'01. Vatreno, ali i zajebano razdoblje. Ne znaš što je bilo biti gore, Hercegovac s "bijelim čarapama" ili tovar sa svojom ikavicom. Poratno razdoblje, pretvorbe, frustracije Boysa s klubom i predsjednikom... Popio sam 2-3 degeneka, ali niti blizu kao neki moji prijatelji. Jedan je dugo bio u bolnici. A sve zbog naglaska, mržnje svega što je južnije, skinsi po noći na svakom koraku. Ako nisi bio u čoporu najebao si. Istina, bilo je i puno ugodnijih iskustava s purgerima, pogotovo purgerkama. :) Zato kažem, vatreno razdoblje.
Ja san ti dugo mislija da iman predrasude, ali nažalost nakon života gori san skužija da neman. Zagreb je malograđanski centar svita. Seljačine kakve žive u Zagrebu nećeš svudgi nać, a sve uz iritantnu napuvanost prema dotepencima iako su in se otac i mater i sami dotepli u Zagreb iz neke vukojebine. Ima li ih dobrih? Naravno da ima, ali generalno su ajme meni. Ivi skoj je dobar. Možda ih ima još par... |
Edited by - NESVRSTANI on 16/01/2023 18:05:05 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2868 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 16/01/2023 : 21:12:59
|
U Zagrebu sam živio i studirao od '95.-'01. Vatreno, ali i zajebano razdoblje. Ne znaš što je bilo biti gore, Hercegovac s "bijelim čarapama" ili tovar sa svojom ikavicom. Poratno razdoblje, pretvorbe, frustracije Boysa s klubom i predsjednikom... Popio sam 2-3 degeneka, ali niti blizu kao neki moji prijatelji. Jedan je dugo bio u bolnici. A sve zbog naglaska, mržnje svega što je južnije, skinsi po noći na svakom koraku. Ako nisi bio u čoporu najebao si. Istina, bilo je i puno ugodnijih iskustava s purgerima, pogotovo purgerkama. :) Zato kažem, vatreno razdoblje.
ne mogu vjerovat da je sve preko noći otišlo k vragu. ja sam diplomirao i otišao iz zagreba kad si ti upisao faks, znači kliznuo sam u 5 do 12.
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 23:00:17
|
quote: Originally posted by verab
ne mogu vjerovat da je sve preko noći otišlo k vragu. ja sam diplomirao i otišao iz zagreba kad si ti upisao faks, znači kliznuo sam u 5 do 12.
Nemaš šta ne virovat. Jerry je sve napisa. Poratno razdoblje je bilo baš zajebano. Frustracije na sve strane. Uz sve ostalo, ovi iz provincije frustrirani jer se država maksimalno centralizirala, a ovi iz centra frustrirani jer je grad pun dotepenaca. Košarka je uvik bila studentski sport, a kako je Zagreb uvik bija studentski grad, utakmice Cibone i Jugoplastike u Zagrebu je omjer publike bija 50:50. A bez i najmanje pizdarije. Evo ti jedna sitnica. Obrati pažnju na moment kad Sretenović ubode tricu u zadnjoj sekundi. Pola dvorane slavi, pola se vata za glavu. 5 godina posli bilo bi mrtvih. |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16484 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 16/01/2023 : 23:59:55
|
quote: Originally posted by Caleb
Je l je Cibona ikada imala navijace?
Od košarkaških klubova u Hrvatskoj jedino Zadar ima navijače. Ni Jugoplastika ni Cibona nikad nisu imali svoje navijače. Recimo da su na te utakmice uglavnon išli kibiceri. Na nogometne utakmice se (oduvik)osin zbog sporta išlo izrazit frustracije, na košarku se išlo zbog sporta. Rivalstvo je postojalo još od kraja pedesetih, dok su se klubovi zvali Lokomotiva i KK Split, i to nismo bili rivali za titule nego za ulazak u prvu ligu. Narvno, to je vrime amaterizma i isključivo sportskoga rivalstva uz više-manje kazališnu publiku. Meni je ujak igra 10 godina i zadnja sezona mu je sezona kad je Split izborija prvu ligu. Par godina koje je provea ka student u Zagrebu je igra za Lokomotivu. To je tada bilo najnormalnije.
E da, osin Tornada iz Zadra, najjači košarkaški navijači su Maligani, navijači Alkara iz Sinja. |
Edited by - NESVRSTANI on 17/01/2023 00:10:45 |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2868 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 17/01/2023 : 00:40:05
|
Nemaš šta ne virovat. Jerry je sve napisa. Poratno razdoblje je bilo baš zajebano. Frustracije na sve strane.
Samo kažem da mi je čudno da su stvari krenule nizbrdo baš tako brzo. Do ljeta 95-te sve normalno, a onda na jesen jedne sride u 3 ipo sve poludilo? Ne znam, bit će da nisam izlazija na ista mista ka i Jerry.
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Posted - 17/01/2023 : 01:04:25
|
Nemaš šta ne virovat. Jerry je sve napisa. Poratno razdoblje je bilo baš zajebano. Frustracije na sve strane.
Samo kažem da mi je čudno da su stvari krenule nizbrdo baš tako brzo. Do ljeta 95-te sve normalno, a onda na jesen jedne sride u 3 ipo sve poludilo? Ne znam, bit će da nisam izlazija na ista mista ka i Jerry.
Nisi mora nigdi izlazit. Moga si se od negdi vraćat i naletit na krive ljude. Veći problem su bili skinsi nego BBB, a znali bi se nasrat oko Importanea i kolodvora. Ka ikavac sa dugon koson bija san lovački trofej. Skinsi su se taman tih godina pojavili jer je puno klinaca krivo skužilo ovaj tada popularni film: https://www.imdb.com/title/tt0105275/
|
Edited by - NESVRSTANI on 17/01/2023 01:04:50 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7335 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 17/01/2023 : 09:21:11
|
U tvoje vrime još je glavni hit bio Moja domovina. ;)
Ma i kraj 90-ih je imao svoj šarm. Samo kažem da je znalo biti zajebano, pogotovo ako te uhvate solo. Svako malo neka glupost.
Skinsi su mi je jednog prijatelja zboli nožem, srećom ne preduboko. Drugi prijatelj iz Sinja s bratom usred dana na Kaptolu (dan je bio derbija) iscipelareni do boli pred gomilom ljudi. Nitko da im pomogne. Najjače, jedan kolega purger na dan utakmice išao u teretanu. Nosio torbu, mislili da je tovar i ne pitajući ga ubili Boga u njemu. Ujutro na faksu na vježbama s ogromnom šljivom ispod oba oka. Kolodvori su bili zajebana mjesta, skupina zna da si student koji ideš južno i samo čekaju u zasjedi. Prijatelju su mi slomili ruku. A tek studentski domovi, to su znali biti ratne zone. Srećpm, znali smo ih dočekati. ;) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47370 Posts
Posted - 17/01/2023 : 09:34:02
|
Problem je i nasta u ratu zbog krivoustog i ekipe sa bolesnom centralizacijon. Jebeš glavni grad u koji gledaš ko će te napast ,izbost nožen i slično. Prije rata nije niko mrzija Zg,dapače. Devedesete su to totalno prominile. A ovo su baš plodovi rada gorespomenute klike. Jebote kad mi se prijatelj odavde priselija gori ispraćali smo ga ka da ide na frontu. |
|
Edited by - lwood on 17/01/2023 09:35:23 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31440 Posts
Posted - 17/01/2023 : 10:04:07
|
Imala je naravno, pa dvorana je bila puna do prije petnaestak godina, kasnije su BBB se zakačili s upravom, a kao i svi zagrbački klubovi nažalost i Cibona je sinonim za pljačku, tako da se s vremenom broj navijača smanjivao, a i zagrebačka publika je nakon devedesetih poznata kao event publika, to jest doći će na utakmicu za koju se traži karta više, na ostale ne. Mogu reći svoj dojam, budući da sam devedesetih baš krenuo po utakmicama, srećom bilo je toga za vidjeti! U Zagrebu sam srećom mogao gledati ligu prvaka skoro u svakom sportu, pa sam redovito pohodio na rukomet (Zagreb je bio sila za razliku od danas), nogomet (Dinamo naravno, danas daleko od nekadašnjeg simbola), košarka (Cibosi su imali respektabilnu ekipu i atmosferu), odbojka (Mladost i muška i ženska ekipa respektabilne, Karpolj genijalac), vaterpolo (Mladost, moćna ekipa) i omiljeni hokej (Medveščak je dugo nakon rata bio marginalan, igrao slovensku i mađarsku ligu i neke slabe regionalne, ali hokej mi je uvijek bilo super gledati, sjećam se kad se igrala utakmica u kojoj je dolazila delegacija EBEL-a, nije bilo u dvorani 1500 gledatelja, tema su gledatelji, pa da steknete dojam event publike koji sam spominjao, kad su upali u EBEL odmah od starta puna Ledena dvorana 5500 gledatelja nekoliko sezona, šteta što je propao projekt)... Da, Zagreb je specifičan što se sporta tiče, publika bira evente, tako da sam se čudio tada kako neke vrhunske predstave ne dolaze gledati gledatlji. Danas, kad je politika ušla u skoro sve klubove, lova završava kod predsjednika, a ne ulaže se skoro ništa, pa imamo velikane koji su danas praktički marginalni (Cibona, Mladost, Zagreb...), a loši rezultati naravno udaljavaju publiku.
quote: Originally posted by Caleb
Je l je Cibona ikada imala navijace?
|
|
|
|
Topic |
|
|
|