Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 10/02/2023 : 12:01:02
|
quote: Originally posted by vukozec
Recimo, postoje razni i brojni zakoni na ovom svijetu koji bi neke stvari koje sam sinoć radio u Amsterdamu okarakterizirali kao kršenje zakona. Dapače, negdje ti zakoni za takve stvari propisuju i prilično rigorozne kazne. No, eto za nizozemski zakon to nije kršenje zakona.
Pušenje trave je tehnički i dalje kršenje zakona u Nizozemskoj. Ako se nisi upustio u onu drugu tradicionalnu nizozemsku aktivnost, onda ti je loš primjer. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12765 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 10/02/2023 : 12:02:53
|
Evo sad vidim da se i Nesvrstani svrstao na moju stranu - trgovina djecom. Stvari treba nazvati pravim imenom a ne umotavati. Govno je govno i smrdi.
Trgovina djecom je najtezi kriminal. |
Have mercy |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 10/02/2023 : 12:03:45
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Meni također nije jasno zašto su išli na drugi kraj svijeta
Ne triba se lagat. Išli su na taj kraj svita jer su kupili dicu. Trgovina dicon ne bi postojala da za tu dicu ne postoji tržište, a evropljani su dio toga tržišta, i najbolje plaćaju po grlu. Iako san 99,9% uvjeren da su ovin našima namjere bile dobre, i da je posvojenje u Hrvatsku potencijalno best case scenario za tu dicu, činjenica je da su sudjelovali u trgovanju dicon. Zašto su baš oni pali nakon skoro 150 usvojenja u istoj kombinaciji i uz umišanost države neznan. Možda ovi u Zambiji imaju neku kvotu uhvaćenih trgovaca dicon jer in Amerika šalje lovu ali ih i zajebavaju sa nekakvin sređivanjen države i ljudskin pravima? Možda je neki Jozo koji radi na sudu u Zlataru skužija da su usvojitelji jugoslaveni i pederi pa javija nekome Bujancu da druka? A možda su u šumi...
Tri stvari bi reka da su bitne za temu: 1.Kršili su zakon 2.Imali su dobre namjere 3.Idealni su za internet iživljavanje.
"Kršenje zakona" je fluktuativan, relativan pojam, nije to u neupitna istina koja je svugdje jednoznačna.
Recimo, postoje razni i brojni zakoni na ovom svijetu koji bi neke stvari koje sam sinoć radio u Amsterdamu okarakterizirali kao kršenje zakona. Dapače, negdje ti zakoni za takve stvari propisuju i prilično rigorozne kazne. No, eto, za nizozemski zakon to nije kršenje zakona.
Po svim dosad dostupnim podacima, ovi ljudi nisu kršili RH zakone, postupali su po njima, i to je polazna točka.
(a osobno sumnjam da su bili svjesni da krše zambijski zakon da bi riskirali ovo što im se događa odlaskom tamo, no dobro, to su već pretpostavke sa kojima ne bih trebao špekulirati bez pouzdanih informacija)
Iako si onaj elokventni, sve ovo je bla bla... Nisu blesavi, znali su šta rade. To šta bi ja volija da su uspili je jedna stvar. Činjenice su druga stvar. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 10/02/2023 : 12:07:35
|
quote: Originally posted by tinton
Recimo, postoje razni i brojni zakoni na ovom svijetu koji bi neke stvari koje sam sinoć radio u Amsterdamu okarakterizirali kao kršenje zakona. Dapače, negdje ti zakoni za takve stvari propisuju i prilično rigorozne kazne. No, eto za nizozemski zakon to nije kršenje zakona.
Pušenje trave je tehnički i dalje kršenje zakona u Nizozemskoj. Ako se nisi upustio u onu drugu tradicionalnu nizozemsku aktivnost, onda ti je loš primjer.
Možda sam samo pio pivu (to je, je li, dovoljno za primjer), ali drago mi je da sam ti potaknuo maštu ;) |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 10/02/2023 : 12:11:26
|
Nije upitno da su zakoni mješovita globalna roba. Nije to poanta.
Vukozeče, doista smatraš da nisu svjesno kršili nijedan zambijski zakon? Stvarno? Ili misliš da je krivotvorenje dokumenata samo pravna finta? |
And like that... he's gone. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:13:36
|
Pušenje trave je tehnički i dalje kršenje zakona u Nizozemskoj. Ako se nisi upustio u onu drugu tradicionalnu nizozemsku aktivnost, onda ti je loš primjer.
Možda sam samo pio pivu (to je, je li, dovoljno za primjer), ali drago mi je da sam ti potaknuo maštu ;)
Možda su u šumi. |
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:17:07
|
quote: Originally posted by vice
Vukozeče, doista smatraš da nisu svjesno kršili nijedan zambijski zakon? Stvarno? Ili misliš da je krivotvorenje dokumenata samo pravna finta?
Morat ćeš mi pojasniti o kakvim krivotvorenim dokumentima pričaš, pa ću ti odgovoriti. Tko tvrdi da su krivotvoreni i za koga sumnjaju da ih je krivotvorio i za kakve dokaze koji potvrđuju teoriju da su krivotvoreni znamo?
Jedini dokumenti za koje neupitno znamo d postoje u ovoj priči su dokumenti koje je izdao sud Republike Hrvatske. Jesu li to ti dokumenti koje spominješ? RH sud izdaje krivotvorene dokumente? |
|
|
Tonto
Advanced Member
8734 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 10/02/2023 : 12:17:14
|
Gdje li su samo naučili zaobilazit zakone i tko ih je tome naučio, odakle im samo ideja da se nešto može preko reda...hmmm? |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:19:54
|
Vukozeče, doista smatraš da nisu svjesno kršili nijedan zambijski zakon? Stvarno? Ili misliš da je krivotvorenje dokumenata samo pravna finta?
Budući da su dicu iz Konga čekali u Zambiji, ako nisu retardirani tribalo in je bit jasno da su prekršili baren jedan zambijski zakon. Jedino ako šverc kongoanske dice nije legalan u Zambiji? |
Edited by - NESVRSTANI on 10/02/2023 12:22:20 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:23:01
|
Morat ćeš mi pojasniti o kakvim krivotvorenim dokumentima pričaš, pa ću ti odgovoriti. Tko tvrdi da su krivotvoreni i za koga sumnjaju da ih je krivotvorio i za kakve dokaze koji potvrđuju teoriju da su krivotvoreni znamo?
Jedini dokumenti za koje neupitno znamo d postoje u ovoj priči su dokumenti koje je izdao sud Republike Hrvatske. Jesu li to ti dokumenti koje spominješ? RH sud izdaje krivotvorene dokumente?
Dokumenti izdani od naše strane su bazirani na dokumentaciji iz Konga za koju zambijsko tužiteljstvo smatra da je krivotvoreno i na tome bazira optužnicu o trgovini djecom.
Zato te pitan smatraš li to pravnom fintom jer si reka da nisu svjesno kršili zakon ergo nisu bili svjesni da su dokumenti nevaljali. |
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:26:42
|
Puno toga prejudicirate bez da išta pouzdano znate.
Protupitanje: je li npr. '93. bilo djece iz recimo Bugojna po Dalmaciji?
Baš je neobično da djece iz područja na kojem se neprestano vode sukobi ima u susjednoj zemlji. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8198 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/02/2023 : 12:29:10
|
quote: Originally posted by lwood
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvati-masovno-pisu-po-zambijskim-portalima-ovo-su-komentari/2436456.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
hrvacki jal na najjače
Evo sad je jasnije: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/huskaci-s-dna-politike-moze-li-se-bujancu-peternelu-i-pernaru-suditi-zbog-govora-mrznje-15304185
Pola ovih komentara su profesionalni botovi i "botovi", druga polovica su samo indoktrinirani imbecili.
Upravo tako.
Inače, šta misliš kakva bi bila Benčićkina retorika da je doli zaglavija neki lik iz DP ili Hoda za život?
kao prvo, hipotetska ti je situacija nemoguća netko iz dp-a ili hoda za život ne bi posvojio ni dijete prvog susjeda da mu se nešto dogodi, a kamoli malo crno dijete iz afrike a čak i da se nekim čudom to dogodilo, ne vjerujem da bi reakcija bila ovakva - ni blizu vjerujem da bi bila prilično umjerena, a možda čak i pohvalna, ako ništa drugo iz razloga što se radi o crnoj djeci - imali bi razumijevanja, jer netko tko u ovu vukojebinu želi (i ima hrabrosti) dovesti crno dijete, sigurno nije rasist, a ovi lijevi bi onda dobro pazili da oni takvi ne ispadnu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:29:14
|
Jedini dokumenti za koje neupitno znamo d postoje u ovoj priči su dokumenti koje je izdao sud Republike Hrvatske. Jesu li to ti dokumenti koje spominješ? RH sud izdaje krivotvorene dokumente?
Dokumenti izdani od naše strane su bazirani na dokumentaciji iz Konga za koju zambijsko tužiteljstvo smatra da je krivotvoreno i na tome bazira optužnicu o trgovini djecom.
Zato te pitan smatraš li to pravnom fintom jer si reka da nisu svjesno kršili zakon ergo nisu bili svjesni da su dokumenti nevaljali.
Pa nemam apsolutno nikakvog pojma (kao ni ti) koliko su bili svjesni činjenice da bi zambijsko pravosuđe moglo smatrati neispravnima dokumente koje hrvatsko pravosuđe smatra ispravnim. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:31:29
|
Baš je neobično da djece iz područja na kojem se neprestano vode sukobi ima u susjednoj zemlji.
Toneš. Bez zajebancije.
Dice iz Bugojna je bilo koliko oćeš, ali nisu švercana nego su došla sa materama i nekrivotvorenin dokumentima. Ne uspoređuj više ništa, dosta si usporedija. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:31:48
|
Ali samo malo, pa nisu ta djeca već bila u Zambiji. Posvojitelji su ih čekali u Ndoli, dakle na granici s DR Kongom, što znači da su ih ciljano dovedena u drugu državu radi posvojenja. Šanse da je prelazak te granice bio po zakonu tih država se meni čini poprilično mali.
|
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:34:49
|
Zato te pitan smatraš li to pravnom fintom jer si reka da nisu svjesno kršili zakon ergo nisu bili svjesni da su dokumenti nevaljali.
Pa nemam apsolutno nikakvog pojma (kao ni ti) koliko su bili svjesni činjenice da bi zambijsko pravosuđe moglo smatrati neispravnima dokumente koje hrvatsko pravosuđe smatra ispravnim.
E tu san te čeka. Sve se svodi na osobnu viru u njihove namjere i jednako kako izivko njihovu namjeru smatra zlom, podlom, ti je smatraš čistom, dobrom. Bez ijednog dokaza s obje strane.
Nitko od nas ne raspolaže činjenicama, samo uvjerenjima, kako u društvo tako i u vlastitu moć prosudbe. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:40:14
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by lwood
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvati-masovno-pisu-po-zambijskim-portalima-ovo-su-komentari/2436456.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
hrvacki jal na najjače
Evo sad je jasnije: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/huskaci-s-dna-politike-moze-li-se-bujancu-peternelu-i-pernaru-suditi-zbog-govora-mrznje-15304185
Pola ovih komentara su profesionalni botovi i "botovi", druga polovica su samo indoktrinirani imbecili.
Upravo tako.
Inače, šta misliš kakva bi bila Benčićkina retorika da je doli zaglavija neki lik iz DP ili Hoda za život?
kao prvo, hipotetska ti je situacija nemoguća netko iz dp-a ili hoda za život ne bi posvojio ni dijete prvog susjeda da mu se nešto dogodi, a kamoli malo crno dijete iz afrike a čak i da se nekim čudom to dogodilo, ne vjerujem da bi reakcija bila ovakva - ni blizu vjerujem da bi bila prilično umjerena, a možda čak i pohvalna, ako ništa drugo iz razloga što se radi o crnoj djeci - imali bi razumijevanja, jer netko tko u ovu vukojebinu želi (i ima hrabrosti) dovesti crno dijete, sigurno nije rasist, a ovi lijevi bi onda dobro pazili da oni takvi ne ispadnu
Ma slažen se. Žestok san na sve kvaziliberale, jer me ka liberalnog čovika nerviraju puno više od konzervativaca. Inače, potvrdija si dijelon i ono da su Benčićka i ekipa najobičniji licemjeri. Ne bi ih puno bilo briga ni za dicu ni za usvojitelje. Nisu oni liberalni jer su stvarno slobodoumni i otvoreni ljudi, nego se prave takvi zbog okoline i izbora. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:43:08
|
Ja se s Benčić ne slažem oko otprilike 80% političkih tema, ali sam poprilično siguran da ne bi nikome išla uništavati život na način na koji to radi Bujanec.
|
|
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:46:11
|
Pa nemam apsolutno nikakvog pojma (kao ni ti) koliko su bili svjesni činjenice da bi zambijsko pravosuđe moglo smatrati neispravnima dokumente koje hrvatsko pravosuđe smatra ispravnim.
E tu san te čeka. Sve se svodi na osobnu viru u njihove namjere i jednako kako izivko njihovu namjeru smatra zlom, podlom, ti je smatraš čistom, dobrom. Bez ijednog dokaza s obje strane.
Nitko od nas ne raspolaže činjenicama, samo uvjerenjima, kako u društvo tako i u vlastitu moć prosudbe.
Sorry, nisi me imao što čekati kad sam odmah u startu sam rekao da je to samo moj osobni dojam i špekuliranje, zar ne? |
|
|
vukozec
Advanced Member
5017 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:49:19
|
Baš je neobično da djece iz područja na kojem se neprestano vode sukobi ima u susjednoj zemlji.
Toneš. Bez zajebancije.
Dice iz Bugojna je bilo koliko oćeš, ali nisu švercana nego su došla sa materama i nekrivotvorenin dokumentima. Ne uspoređuj više ništa, dosta si usporedija.
A ti nešto znaš o ovoj dici iz Konga? Da čujem, tko su i di su im matere, tko ih je i kada ukrao? I na kraju, di su sad?
Nemaš blagog pojma naravno, ali sve nešto pretpostavljaš. |
Edited by - vukozec on 10/02/2023 12:50:04 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:51:38
|
A ne, ne, ako nisi i sam svjestan osobnog nastupa i uvjerenja koje suptilno namećeš, onda je to stvar manjka samorefleksije.
Al ti to nastojiš fino upakirat.
Ti si ka Golconda u aferi "stripovski ratovi". |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:53:56
|
Ja se s Benčić ne slažem oko otprilike 80% političkih tema, ali sam poprilično siguran da ne bi nikome išla uništavati život na način na koji to radi Bujanec.
Otkrivaš toplu vodu. Bujanec je ultimativno smeće, neusporedivo sa iti jednin makar poluciviliziran ljudskin bićen. Hrvat, katolik, domoljub. Plaća kurve kokainon. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:57:07
|
Toneš. Bez zajebancije.
Dice iz Bugojna je bilo koliko oćeš, ali nisu švercana nego su došla sa materama i nekrivotvorenin dokumentima. Ne uspoređuj više ništa, dosta si usporedija.
A ti nešto znaš o ovoj dici iz Konga? Da čujem, tko su i di su im matere, tko ih je i kada ukrao? I na kraju, di su sad?
Nemaš blagog pojma naravno, ali sve nešto pretpostavljaš.
Jedino šta ja pretpostavljan je da su ovi naši usvojitelji imali dobre namjere. Za ostatak samo malo triba mućnit glavon. Usporedba te dice i dice oz Bugojna ti je sumanuta. Ne budi leftard. |
Edited by - NESVRSTANI on 10/02/2023 13:03:00 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Posted - 10/02/2023 : 12:57:39
|
Dobro, poanta je bila da nema mjesta izjednačavanju dvije strane. Iako se osobno ne slažem s ovim kenovim da osobe s tog političkog spektra nikada ne bi posvojile dijete ili slično, činjenica je da su se u ovom slučaju pokazali nisko da niže nisu mogli. Ne samo Bujanec, nego hrpa njih. |
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10390 Posts
Posted - 10/02/2023 : 13:01:56
|
A ne, ne, ako nisi i sam svjestan osobnog nastupa i uvjerenja koje suptilno namećeš, onda je to stvar manjka samorefleksije.
Al ti to nastojiš fino upakirat.
+1 |
|
|
Topic |
|