Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 08/01/2011 : 16:30:18
|
problem je sto nas (neamerikanizovani) covek ima dusu... |
Jel to štos iz Minhena? |
Edited by - culfis on 08/01/2011 16:31:16 |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 08/01/2011 : 16:36:25
|
quote: Originally posted by cat claw
Naleteo sam na ovu zadnju rec tehnike i nauke sto se izdavastva tice http://www.blic.rs/virtualna-tura i zgrozio se kolicinom hladnoce i ugusene individualnosti koja izbija iz svakog tog staklenomesinganog dela.
Kada to uporedim sa ovom redakcijom http://www.youtube.com/watch?v=4MDQSficEl0 ili, jos gore, sa redakcijom Dnevnika ili Marketprinta osamdesetih, pocinjem da mislim da zaista neumitno sve ide u qurac. Imate li i vi takav utisak?
Ako sam dobro shvatio, tebi fale redakcije koje izgledaju kao domovi za beskućnike? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/01/2011 : 16:37:24
|
Nema tu sale, sitnih pakosti, bureka kraj tastature, smrdljive prepune pepeljare, koleginica s kojima mozes da se slobodno zezas a da te ne optuze za seksualni napad, urednika s kojim mozes da se olesis od vinjaka, graje, smeha.... Ma, tuga bozja...
E Bane legendo, svaka ti je zlatna. Sećam se kada sam kao klinac (1980 - 1986) išao kod majke na posao (radila je kao dipl.tehnolog i šef laboratorije u jednom povećem preduzeću, Žitopromet , Čačak), svaki put kada uđem kod njih to je zezanje, opuštencija, čašice od alkoholnih pića i šoljice za kafu,novine na stolu,...), mada znam da su i lepo radili i lepo finansijski prolazili, ali pre svega bila je jedna prijateljska atmosfera. Kada je tu firmu kupio jedan tajkun, postalo je sve drugaćije, napeto, dodeljena šefovska mesta šlihtarama i šljamovima, ko se ne pokori tim kretenima odmah dobija otkaz iako je taj možda vrhunski stručnjak, rad,rad i samo rad, bez trunke duševnosti - pa ipak je firma pukla, direktorka otišla u tvorza, a jedno ogromno preduzeće koje se bavi nečim što ne može da propadne (hleb,hrana,žito,..) otišlo u stečaj! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
Posted - 08/01/2011 : 16:38:41
|
K'o da je od tad prošlo dvesta godina... Bilo je kafa, dobar dan, i rakija... Dve crvene od svake penzije, za sreću, I - srećan rad, domaćine. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 08/01/2011 : 16:42:38
|
quote: Originally posted by anto
Nema tu sale, sitnih pakosti, bureka kraj tastature, smrdljive prepune pepeljare, koleginica s kojima mozes da se slobodno zezas a da te ne optuze za seksualni napad, urednika s kojim mozes da se olesis od vinjaka, graje, smeha.... Ma, tuga bozja...
E Bane legendo, svaka ti je zlatna. Sećam se kada sam kao klinac (1980 - 1986) išao kod majke na posao (radila je kao dipl.tehnolog i šef laboratorije u jednom povećem preduzeću, Žitopromet , Čačak), svaki put kada uđem kod njih to je zezanje, opuštencija, čašice od alkoholnih pića i šoljice za kafu,novine na stolu,...), mada znam da su i lepo radili i lepo finansijski prolazili, ali pre svega bila je jedna prijateljska atmosfera. Kada je tu firmu kupio jedan tajkun, postalo je sve drugaćije, napeto, dodeljena šefovska mesta šlihtarama i šljamovima, ko se ne pokori tim kretenima odmah dobija otkaz iako je taj možda vrhunski stručnjak, rad,rad i samo rad, bez trunke duševnosti - pa ipak je firma pukla, direktorka otišla u tvorza, a jedno ogromno preduzeće koje se bavi nečim što ne može da propadne (hleb,hrana,žito,..) otišlo u stečaj!
A zato banaka modernog dizajna u staklu i metalu za uspesne bankare s privatni univerziteti kol`ko `oces!?! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 08/01/2011 : 16:44:12
|
U čačku ih ima preko 40 - i sve uspešno posluju! A u ona srećna vremena bile su samo dve-tri. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17048 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 08/01/2011 : 17:05:16
|
U čačku ih ima preko 40 - i sve uspešno posluju! A u ona srećna vremena bile su samo dve-tri.
To je sasvim normalno, od pljačkanja naroda uvijek se dobro živi. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 08/01/2011 : 17:13:01
|
quote: Originally posted by delboj
U čačku ih ima preko 40 - i sve uspešno posluju! A u ona srećna vremena bile su samo dve-tri.
To je sasvim normalno, od pljačkanja naroda uvijek se dobro živi.
Pa ne bih se baš složio, mada si delom i u pravu. Više smo krivi mi sami i potrošački način života. Običan primer - vozim golfa II, starog 22 godine i super me služi (svi znamo kakva je zver Golf dvojka).Putujem sa njim i na more i za Bosnu kod familije i u Beograd,Niša,Novi sad i stvarno nemam problema sa njim,malo troši, delovi jeftini , slabo se kvari - ali ipak je činjenica da je star 22 godine i da nema klimu, pa moja gospođa mora da se lepo oznoji kada idemo na more. Mogu da uletim u kredit i da umem novi auto, sa tim što bih banci platio skoro još jedan auto za 7 godina otplate ili mogu da vozikam ovog mog oldtajmera i da me baš briga. Sve jasno! Da ne spominjem razne kredite za letovanja,zimovanja,razna izdrkavanja,Kupovinu stančuga od 100 kvadrata (bez preke potrebe),... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17048 Posts
Posted - 09/01/2011 : 20:29:28
|
Poseban problem su zloupotrebe zbog promjene kursa švajacarskog franka, na tom najviše kradu.
A što se tiče automobila, moj stari vozi (ja se ne usuđujem) Renoa 5 starog 25 godina, troši dvostruko manje nego golf, ali dijelovi su skupi, uvijek se nešto kvari, troškovi su ogromni, ali nema se para za bolje. |
|
|
Grujah.
Advanced Member
Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17048 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/01/2011 : 11:38:02
|
quote: Originally posted by delboj
I kod nas su pokušali da zabrane Gorski vijenac.
zato sto sadrzi rec "Srbija" |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/01/2011 : 12:08:29
|
Svida mi se ova temema sto se svega tice nazalost na balkanu bi jebali kolegice i istovremeno radili to tako neide vanka...na poslu si zna se zasto ne da ždereš,bariš i ločeš. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 10/01/2011 : 16:52:01
|
Pa dobro nije sve bas tako crno. Ja radim u nekom slicnom okruzenju kao sa onog linka na pocetku. Ne znam koliko ste zakljucili sa te virtuelne ture, ali meni nije bas tako bezdusno.
Ima nas dosta, tu gde radim ima zajebancije, ima pazue, ima ljudi koji se druze i na poslu i van njega. Jedini problem je naravno plata. Da mi neko ponudi pristojnu platu, ne veliku, samo pristojnu, ne bi imao nista protiv da ostanem da radim.
Mada kada bi neko prvi put usao u kancelariju, mozda bi pomislio da sad neko bicem stoji i siba nas dok mi udaramo po tastaturi.
Inace radio sam mnogo poslova u zivotu od sezonskih do nekih stalnih. Trenutno radim ono za sta sam se skolovao i sta volim, okruzenje je odlicno, plata bedna. Ipak, za ovaj posao jedini mogu da potpisem da bi ga radio na duze, da ne kazem do penzije. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/01/2011 : 16:59:28
|
"ima pauze"
nema veze sa tobom, nego je tako dobro ispalo! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 11/01/2011 : 00:18:28
|
Da, umesto da nam razvoj i tehnologija pomogne, ona nas je pomalo šutnula u stranu, uz veliku pomoč ljudi- onih gore, koji drže sve pipce-tajkuna i drugih sprdala. Pogledaj moj primer, u grafici sam od 1987 god., kad smo npr. radili prelom novina na papiru, onda na filmu, bilo je više druženja sa ljudima, kao sa novinarima, tako i sa ostalim strankama, kad se završilo, išlo se i na piče, pa druženje napred, sve nekako u radno vreme, samo je bilo sve napravljeno, onda u 90-95 došla promena, više kompjutera, manje druženja, do pre dve i po godine, kad mi pukla glava i napustio sam ovaj zanat, radio sam za četvoricu za nekako istu platu, a odnosi izmedju ljudi na psu i svaki u svome ekranu, kao što si pokazao onu redakciju, danas kad posetim redakcije novina i revija-poznajem puno starijih novinara, svi mi kukaju, kako je bilo lepo i jedva čekaju da se povuku. Pa, stvarno je lošije, nego što je bilo. Ljudi smo ipak društvena biča, a ne kompjuteri, na žalost :(
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 11/01/2011 00:21:54 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 11/01/2011 : 01:05:55
|
O tome i pricam. U onoj redakciji ne sedi Petar Petrovic, nego zaposlenik No. taj i taj koji ima da sedi tu imao trenutno sta da radi ili ne za pet do sest puta manju platu. Onaj sa galerije nadgleda da li slucajno malo odmaras mozak i hvatas zjale, a onaj u ofisu preko video nadzora nadgleda onog na galeriji da li gleda. Ako ustanes deset puta da izadjes i popusis to ti je minus i nema veze sto svoj posao obavljas na vreme. vazna je forma a ne sustina. Jos gore, budala smisli da ti uvali jos posla jer eto, kad imas vremena za pusenje imas vremena i da radis. Koleginica dolazi na posao u domindzosu a kad joj uputis pogled nize od pupka, prijavi te za mobing. Koleginicu koja dolazi zakopcana do vrata ne smes ni da pogledas, odmah te proglasi za manijaka. Gledaj u monitor i ne skreci pogled jer svaki pogresan pokret je gubljenje vremena koji smanjuje gazdi mogucnost da kupi novi mercedes. Kafu ne pijes kada ti se pije nego onda kada gazda misli da ti se pije. Ne smes ni slucajno da se nasmejes na poslu jer kreten to shvati da si srecan i da nisi dovoljno upregnut. Nemate pojma koliko sam srecan sto imam svega par godina do penzije pa necu morati da trpim takvo maltretiranje.... |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
614 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 11/01/2011 : 08:27:04
|
quote: Originally posted by regar
Pa dobro nije sve bas tako crno. Ja radim u nekom slicnom okruzenju kao sa onog linka na pocetku. Ne znam koliko ste zakljucili sa te virtuelne ture, ali meni nije bas tako bezdusno.
Ima nas dosta, tu gde radim ima zajebancije, ima pazue, ima ljudi koji se druze i na poslu i van njega. Jedini problem je naravno plata. Da mi neko ponudi pristojnu platu, ne veliku, samo pristojnu, ne bi imao nista protiv da ostanem da radim.
Mada kada bi neko prvi put usao u kancelariju, mozda bi pomislio da sad neko bicem stoji i siba nas dok mi udaramo po tastaturi.
Inace radio sam mnogo poslova u zivotu od sezonskih do nekih stalnih. Trenutno radim ono za sta sam se skolovao i sta volim, okruzenje je odlicno, plata bedna. Ipak, za ovaj posao jedini mogu da potpisem da bi ga radio na duze, da ne kazem do penzije.
to ti se, prijatelju moj u teoriji zove Motivaciona teorija sa dva faktora. Imaš dobru platu kojom si zadovoljan ali ti ona ne može otkloniti nezadovoljstvo činjenicom da radiš medju drkadžijama ili imaš fantastično radno okruženje ali ti ono ne može otkloniti nezadovoljstvo usled činjenice da imaš malu platu. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38120 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 11/01/2011 : 08:53:56
|
Ja mogu samo da kazem da sam zahvalan da radim na poslu gdje jos uvijek ujutro prvo svi (koji nekako pasemo zajedno po tipu posla) sednemo zajedno za kavu (tursku naravno a ne nesto iz avtomata, ima i toga ali to je nesto drugo), pa se taj cas more razvuci i na pola sata ili vise. Onako, na pola socijalisticki (da je na puno, to bi sigurno islo na sat, dva... mada znam da ima i kod nas jos takvih tvrtki).
Gdje sam radio prije, skoro pa da nisam morao reci da idem na WC ili da pitam ako smem.
A i jebes sve te americke prostorije gdje svi sede zajedno pa samo onaj "zid" od 1,5 m između. Nadziru ti postu, cekiras se karticom.... ali ima toga i kod nas, ne treba se zavaravati.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
Topic |
|